Haladó tippjáték

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


február 01, 2009, 10:43:45, Milan
Haladó Tippjáték - Szabályzat

A tippjátékban minden egyes fórumtag részt vehet, ha teljesit egy pár feltételt. A játékban tippeket kell megadni, s annak függvényében, hogy ki hogyan találja el a tippeket, pontozva lessznek.
Az a személy nyer aki a hónap folyamán a legtöbb pontot szerzi.

Nyeremények:

Havonta a haladó tippjáték elso két helyezete pénznyereményben részesül:

1.hely: 35 eurós Unibet számlafeltöltés

2.hely: 15 eurós Unibet számlafeltöltés

3.hely: 10 eurós Unibet számlafeltöltés

Részvételi feltételek:

- a haladó tippjátékban azon személyek szerepelhetnek akik az elöző hónap folyamán minimum 25 hozzászólást irtak a fórumon, bármilyen témávan kapcsolatban (nem számit valós hozzászólásnak az olyan jellegűek, mint: jah, tényleg, bizony stb.)

- egy adott hónapban csak az egyik tippjátékban lehet szerepelni (kezdő vagy haladó)

- az aktuális hónap haladó tippjátékában szereplő személyek listája meg lessz adva minden hónap elején

- a részvételhez szükséged van egy Unibetes számlára (ha még nem rendelkezzel hasonló számlával, akkor klikk ide), s ha ez megvan akkor el kell látogatnod a következő oldalra és ott meg kell adnod az Unibetes azonositószámodat:

http://www.sportfogadas.org/tippek.php?mod=azonositok

- minimum 15 tippet kell tenned egy hónapban, másképp nem részesülhetsz a nyereményben

- minimum egy fogadást kell kötnöd az Unibeten az aktuális hónap keretén belül, s a fogadást bizonyitó képet fel kell töltened az alábbi cimen

http://www.sportfogadas.org/tippek.php?mod=azonositok

- a képfeltöltés részletes leirását megtalálod az alábbi cimen:

http://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,1829.0.html

- a fogadást bizonyitó képet fel kell töltened az aktuális hónap 28-áig, ellentétes esetben nem részesülhetsz a nyereményben

- egy személy csak egy felhasználóval szerepelhet a tippjátékban, ellentétes esetben az illeto fórumtagot kizárjuk az aktuális hónap tippjátékából

- a Sportfogadas.org jógosult arra, hogy azonnali hatályal kizárja a versenybol azon személyeket akiket csalással vádol

Hogyan tippelj?

A www.sportfogadas.org főoldal jobb felén megtalálod a tippjáték menüjét. Hogy ezt lásd eleinte be kell jelentkezned.
Bejelentkezés után a Fórum fog megjelenni, s hogy visszatérhes a főoldalra klikkelj a Sportfogadás logóra a fórum felső részén bal oldalt.

Egy új tipp megadásához, klikkelj az "Új tipp"-re, megjelenik egy szelvény, melynek ki kell töltened a mezőit.
A következo mezőket kell kitöltened, illetve egyes helyeken ki kell választanod a listából a megfelelő adatokat:

Hazai - ide az otthon játszó csapat nevét kell beirnod

Vendég - ide az idegenben játszó csapat nevét kell beirnod

Tipus - itt a listából válaszd ki, hogy milyen fogadási tipust szeretnél (1x2, Handicap, Alatt/Fölött stb.)

Tipp - itt ki kell választanod, hogy mire tippelsz (pl. ha hazai gyozelemre tippelsz, akkor az 1-est választod, ha döntetlenre tippelsz akkor az x-et stb.)

Odds - ebben a mezoben meg kell adnod az illeto tippre vonatkozó valós nyereményszorzót (pl. 2.45). Az oddsok megadásánál nem vesszot, hanem pontot kell megadni a tizedes számoknál

Tét - itt a listából ki kell választanod, hogy mekkora téttel játsszod meg az illeto tippedet (a tét nagysága 1-tol 10-ig terjed). Nagyobb oddsu tippeknél van tétlimit is.

Iroda - itt ki kell választanod a listából azt a fogadóirodát ahonnan a nyereményszorzót vetted. Figyelem: a nyereményszorzó valós kell, hogy legyen, ellentétes esetben töröljük a tippet.

Megjegyzés - ezt a mezot ki kell töltened a következo formátumban: Sportág (pl. Futball, Kosárlabda, Tenisz) - Bajnokság neve(Serie A, Bundesliga, NBA, ATP-Monte Carlo stb.) - Egyéb megjegyzések (pl. 2.5 gól fölött, Ac Milan -1-es handicappel indul stb.)

Dátum - itt ki kell választanod azt a dátumot amikor az illeto mérközést játsszák

Miután kitöltötted a mezőket, utána klikkelj az "Elküld" gombra. A már megtett tippeidet megtalálod a "Mai tippek" között.

Mire lehet tippelni?

Többfajta fogadást ajánlunk (1x2, under/over, to score, not to score stb.) , az egyik feltétel az az, hogy egy mérközésre csak egy tippet tegyünk ( pl. nem játszhatjuk meg az AC Milan – Chievo mecset 1-re is és over-ra is).
Vigyázni kell, hogy a megadott adatok helyesek, valósak legyenek, másképp a tippeket töröljük.


A tippjátékban azon mérközésekre tippelhetsz melyek megtalálhatóak a www.sfstats.net-en.

A www.sfstats.net-en jelenleg négy sportág van: futball, jégkorong, kosárlabda és kézilabda. Az ezen az oldalon található bajnokságok mérközéseire lehet tippelni.

Ezen kivül még a következo sportágakat illetve bajnokságokat fogadjuk el:

1. Tenisz - ATP és WTA tornák ( Challenger tornákat nem fogadunk el tippként), Davis Cup, FED Cup
2. Formula 1
3. Moto GP - 125cc, 250cc, 500cc
4. Kézilabda - Nemzetközi mérközések (VB, EB), Bajnokok Ligája
5. Baseball - MLB
6. Röplabda - Bajnokok Ligája
7. NFL

Ezen sportágak, illetve bajnokságok jelenleg nincsenek a www.sfstats.net-en, viszont lehet rá tippelni.

A csapatnevek kitöltésénél a neveket pont úgy kell megadni, mint ahogyan az Sfstats.net-en szerepel (ezt a gyors feldolgozás miatt is érdemes számba venni).

A megjegyzés mezobe be kell irni, hogy milyen sportágra tippelünk (pl. tenisz, kosárlabda stb.), valamint, hogy mi is az (kupa, bajnokság), illetve under/over-nál, meg meg kell adni a ponthatárt is. Handicap-es tippnél meg kell adni, hogy melyik csapat indul hátrányal, vagy más esetben elonyel (pl. Chievo HC+1 ez azt jelenti, hogy a Chievo egy gólos elonyel kezdi a mérközést). Specialis tippeknel be kell irni a megjegyzes mezobe, hogy mire is tippelunk. Aki nem irja be a megjegyzéshez ezen dolgokat, annak törlöm a tippét!!!

A következő fogadási tipusokat használhatod (sportáganként):

Futball:

1x2 – megtippeled a mérközés végső kimenetelét ( ez lehet 1, x, 2, 1x, x2, 12)

Félidő – megtippelheted, hogy mi lesz a félidőben ( 1, x , 2, 1x, x2, 12)

Handicap – handicapes tippet is adhatsz (sajnos jelen pillanatban az asian handicap-et nem fogadjuk el) -  a megjegyzés mezobe be kell irnod, hogy melyik csapat milyen hendikeppel indul.

Gólt lő – tippelhetsz, hogy egy csapat rúg-e gólt (megjegyzésbe irjátok be, hogy mely csapatra gondoljátok, hogy gólt rúg)

Ha arra tippeltek, hogy "Mindkét csapat gólt lő" akkor válaszátok ki a "Gólt lő" fogadási tipust, és irjátok be a megjegyzés mezőbe is.

Nem lő gólt – arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nem ad gólt (a fenntiek érvényesek erre is, vagyis ha azt mondod, hogy a Lazio nem rúg gólt akkor 1-est teszel, ha peddig a Siena-ról gondolod azt, hogy nem ad gólt akkor meg 2-est teszel).

Alatt/fölött – megadhatod, hogy a merközésen kevesebb, vagy több gól lesz,mint egy bizonyos ponthatár (futball esetében a határ 2.5, a kosárlabdában meg változik).

Ha alattot tippelsz, akkor válassz 1-est a tippnek, ha fölöttet akkor 2-est!
A megjegyzés mezobe oda kell irnod a ponthatárt.

Nullára nyer – arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nyer úgy a mérközésen, hogy nem kap gólt. Ha a hazai csapatra gondolsz akkor 1-est teszel, ha a vendég csapatra gondolsz akkor meg 2-est teszel.

Nem kap gólt – itt arra fogadhatsz, hogy melyik csapat nem kap gólt. Itt is úgyanaz érvényes, mint a fentinél, ha arra gondolsz, hogy a hazai csapat nem kap gólt akkor 1-est teszel, ha peddig a vendég csapat nem kap gólt akkor 2-est.

Félidő vagy Vége – itt arra tippelhetsz, hogy egy csapat milyen eredményt ér el vagy a félidoben, vagy a mecs végén.( pl.ha arra tippelsz, hogy a Parma döntetlent csinál vagy a félidoben vagy a végén akkor a tipus mezonybol kiválasztod a halftime/fulltime opciót és a tipphez peddig x-et választasz, három lehetoséged van: 1, x , vagy 2)

Félidő/Vége - ebben az esetben el kell találnod úgy a félido eredményét, mint a mérközés végso eredményét (pl. Parma - Juventus, félidoben x, végén 2-es.) - megjegyzés mezobe be kell irnod a félidos tippedet, valamint a meccs végi tipped.

Első gól – itt meg arra tippelhetsz, hogy melyik csapat adja az elso gólt.Ha a hazai csapatra gondolsz akkor 1-est kell tenned, ha a vendégre akkor meg 2-est.

Gólok száma - itt arra tippelhetsz, hogy hány gól születik a mérközésen. A megjegyzésbe be kell irnod, hogy hány gólra gondoltál

Pontos eredmény - itt arra tippelhetsz, hogy mennyi lessz a mérközés pontos eredménye.

Kosárlabda:

1x2 – megtippeled a mérközés végso kimenetelét (1-es hazai győzelem, 2-es vendég győzelem, hosszabitást is beleértve)

Alatt/Fölött - itt megtippelheted, hogy a mérközésen kevesebb, vagy több pont lessz, mint egy megadott ponthatár - a megjegyzés mezőbe oda kell irnod a ponthatárt (a kiértékelésnél a hosszabitást is beleszámitjuk)

Handicap - arra tippelhetsz, hogy egy csapat hátrányból indul, s megnyeri igy is a mérközést, vagy vereséget szenved - a megjegyzésbe be kell irnod a ponthátrányt amivel egy csapat indul (a feldolgozásnál a hosszabitást nem veszük figyelembe). Ha a handicap-el a fogadást pont egyenlő akkor a tippet nullaként számitjuk

Jégkorong:

1x2 – megtippeled a mérközés végső kimenetelét ( ez lehet 1, x, 2, 1x, x2, 12, hosszabitást nem veszünk figyelembe sehol)

Alatt/Fölött - itt megtippelheted, hogy a mérközésen kevesebb, vagy több gól lessz, mint egy megadott gólhatár - a megjegyzés mezőbe oda kell irnod a gólhatárt (a kiértékelésnél csak a pontos játékidot veszük figyelembe, hosszabitás nem számit)

Handicap - arra tippelhetsz, hogy egy csapat hátrányból indul, s megnyeri igy is a mérközést, vagy vereséget szenved - a megjegyzésbe be kell irnod a gólhátrányt amivel egy csapat indul (a feldolgozásnál a hosszabitást nem veszük figyelembe)

Kézilabda:

1x2 – megtippeled a mérközés végső kimenetelét ( ez lehet 1, x, 2, 1x, x2, 12)

Alatt/Fölött - itt megtippelheted, hogy a mérközésen kevesebb, vagy több gól lessz, mint egy megadott gólhatár - a megjegyzés mezobe oda kell irnod a gólhatárt

Handicap - arra tippelhetsz, hogy egy csapat hátrányból indul, s megnyeri igy is a mérközést, vagy vereséget szenved - a megjegyzésbe be kell irnod a gólhátrányt amivel egy csapat indul

Tenisz:

1x2 - itt arra tippelsz, hogy melyik játékos nyeri a mérközést

Handicap - egy játékos game vagy szetthátrányból indul, s igy nyeri meg a meccset (megjegyzésbe oda kell irni, hogy kire vonatkozik az adott handicap, illetve a handicap értéke)

Alatt/Fölött - arra lehet tippelni, hogy hány szett  vagy game lessz egy mérközésen (megjegyzésbe oda kell irni a szett, vagy a game számot)

Pontos Eredmény - itt arra lehet tippelni, hogy mennyi lessz a pontos eredmény a szettekben (pl. 2-1, 1-2, 2-0 stb., megjegyzésbe oda kell irni az eredményt)

Ha egy játékos feladja a mérközést akkor a tippet semlegesitjük.

Abban az esetben ha egy mérközést elhalasztanak (pl. eső miatt), akkor a tippet nem töröljük, hanem a meccs lejátszása után feldolgozzuk.

Formula 1:

1x2 - itt arra tippelhetsz, hogy melyik versenyző nyeri meg a futamot

MotoGP:

1x2 - itt arra tippelhetsz, hogy melyik versenyzo nyeri meg a futamot

Baseball:

1x2 - ez arra vonatkozik, hogy melyik csapat nyeri meg a mérközést

Alatt/Fölött - itt arra lehet tippelni, hogy kevesebb vagy több találat lessz, mint egy adott ponthatár - a megjegyzésbe be kell irni a ponthatárt.

Röplabda:

1x2 - arra lehet tippelni, hogy mely csapat nyeri a mérközést

NFL:

1x2 - arra lehet tippelni, hogy melyik csapat nyeri a mérközést

Alatt/Fölött - itt arra lehet tippelni, hogy kevesebb vagy több pont lessz a mérközésen, mint egy adott ponthatár - a megjegyzésbe oda kell irni a ponthatárt.

DNB fogadásokat is elfogadunk - Draw No Bet - ami azt jelenti, hogyha döntetlen lessz a meccsen, akkor a tét visszajár.
A tippelésre vonatkozik a push fogadás is, ami azt jelenti, hogyha pl. 2-es ponthatárt adunk megy egy alatt/fölött-nél, s a mérközésen pont 2 gól születik akkor a tippet semisként tekintjük.

Pontozás:

A pontozást  a következő képlet szerint számoljuk ki:
(tét * odds) – tét
Elvesztett tipp esetén a összpontszámból levonjuk a tétet.

Tét:

Amikor a tippnek a tétjét adjuk meg akkor figyelnünk kell a következőkre:

1.00-tól  3.99-ig a tét maximálisan 10 egység lehet.

4.00-tól  5.99-ig a tét maximálisan 7 egység lehet.

6.00-nál nagyobb szorzónál a tét maximálisan 4 egység lehet.

Napi tipp:

Minden tippelő naponta maximum 5 tippet játszhat( ez arra a napra vonatkozik amikor a mérközés zajlik). pl. tippeinket előre is megtehetjük, mondjuk egy hétre, de ügyelnünk kell, hogy a megadott napokra ne legyen több, mint 5 tippünk.
Azon tippelők akik ezt a szabályt nem tartják be és 6, vagy több tippet tesznek, azoknak az összes aznap megtett tippét töröljük.
Azon sportágakra melyek éjjel zajlanak, mint pl. NBA, MLB, Argentin, Brazil futball azokra fogadhatunk az azelötti nap is, de akkor is ügyelnünk kell, hogy ne haladjuk meg a napi 5 fogadást.
pl. Kedd, március 13-án 4 tippet tettünk és még jógosultak vagyunk tenni egy tippet.Ez lehet egy NBA-ből választott mérközés is, amely már valóban szerdán játszodik, hisz meghaladtuk a 0 órát, de szerda reggel 6 óráig vége van, igy ezt még keddi tippnek vehetjük.

Tévedések:

Bármilyen tévedést, jelezni kell a fórumon a Téves tippek témában.
Akik a tévedésüket nem jelzik időben azoknak töröljük a tippeiket.
Minden tippnek van egy ID-je. A fórumon ezt az ID-t is adjátok meg a téves tippeknél.

Egy megtett tipp odds-át csak akkor lehet módositani, ha eredetileg elirás történt, és az eredeti odds, és a beküldött odds közt nagy a különbség.

Ponthatárok amiket módositunk: 0.20-nál nagyobb különbségeket.
Pl. beküldött odds 3.00, és az eredeti odds 2.80...akkor ez módositsuk.

Ponthatárok amiket nem módositunk: 0.20-nál kisebb különbségeket.
Pl. beküldött odds 1.45, és ki szeretnétek cserélni 1.50-re.

Figyelem: az oddsok valósak kell legyenek.

Mérközés közben, vagy utána ne probáljuk módositani a már elvesztett tippet, mert ez kizáráshoz vezethet.

Kizárás

A játékosoknak nem szabad meghaladniuk  a -29 pontot. Az eredmények frissülése után ha valakinek kevesebb mint -29 pontja van, az ki lesz zárva a versenyből (abban a hónapban), de a következő hónapban újból játszhat. Az a tippelő aki -29 pont alá kerül( pl. -29.01) kiesik a versenyből, a rendszer automatikusan áthúzza a nevét.
A tippeket megprobáljuk naponta feldolgozni. Azon játékosok akik -29 pont alá kerülnek a napi feldolgozás után (napi 5 tipp) azok kiesnek a játékból, igy hiába van előre megtett tipp, mert azokat már nem veszük figyelembe.

Azon tippelők akik több felhasználóval tippelnek, azokat teljesen kizárjuk a játékból.
Azonos IP cimmel rendelkező felhasználókat azonnal kizárjuk a tippjátékból.

Büntetés:

A sportfogadas.org jógosult arra, hogy azon tippelőket akik a szabályt megszegik kizárja a versenyből.
Azon játékosok akik egy mérközésre kezdés után, vagy a mérközés lefújása után tippelnek és hibájukat nem jelentik a fórumon, azok ki lesznek zárva a versenyből, egy elsődleges figyelmeztetés után.

A www.sportfogadas.org szerkesztői sok sikert kivánnak a tippeléshez!