Pozzato gondolatai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Mától NBA rájátszás, hamarosan cikk róla, illetve holnap Amstel Gold Race. Arról is fog cikk érkezni a mai nap folyamán, de most egy snooker tipp:

Stuart Bingham - Ken Doherty
Győztes: Ken Doherty
Odds: 4.50
Iroda: bet365
Erősség: 3/10


Nem árt néha más sportágra is fogadni, hátha bejön  ;D


A sörversenyről:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/amstel-gold-race-a-sorverseny


Tolok még pár kombit a bet365ön meglátjuk mi esik be. Csatolmányba ott  a legnagyobb szorzós

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 19, 2014, 23:09:49
A sörversenyről:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/amstel-gold-race-a-sorverseny


Tolok még pár kombit a bet365ön meglátjuk mi esik be. Csatolmányba ott  a legnagyobb szorzós

Én is arra gondoltam, hogy Van Den Broeck jó lehet Nibali ellen. Úgy látom, te is így gondolod. Ezek szerint megér egy fogadást apróval?
:beerchug:

Egy kis aprót persze  :ok: Nibali nem kedveli a rövidebb emelkedőket. A belga meg végre motivált.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 19, 2014, 11:16:42
Stuart Bingham - Ken Doherty
Győztes: Ken Doherty
Odds: 4.50
Iroda: bet365
Erősség: 3/10


Tegnap lehoztuk nullába az Amstel, de lehetett volna ennél sokkal jobb is.....majd a Vallon Nyílon szerdán jön a javítás  :ok:
Addig is egy kis snooker:
Mark Selby - Matthew White
Tipp: Matthew White
Odds: 4.33
Erősség: 2/10

Ricky Walden - Kyren Wilson
Odds: +3,5 frame Wilson
Odds: 1.73
Erősség: 5/10

Holnaptól a Giro előversenye kezdődik, a Giro del Trentino. Indul pár sztár is (Scarponi, Evans, Anton, Pozzovivo stb.), és a bet365 eléggé jó oddsokat kínál. Lássuk mi fog történni a következő négy napban az olaszoknál, az Ardenneki klasszikusok árnyékában.
Összetett:
Miután három hegyibefutós etap van, és egy csapatidőfutam, ezért egyértelműen egy jó climber fogja megnyerni a verseny. Le is szűkült az esélyesek köre 8-10 főre reálisan. Először is kik a túlhypeolt versenyzők (akikre nem fogadunk):
-Ivan Basso: Cannondale "vezére" körülbelül két éve keresi formáját. Tavaly már ott tartott, hogy beáll Nibali segítőinek sorába. Most azért lett első számú ember a Giron, mert nincs igazi klasszisa a Cannondalenek (talán Caruso lesz az igazi vezér, ha tartja a formáját)
- Bradley Wiggins: Ő neki már nem célja, egy ilyen versenyt megnyerni. Rá fog menni a pavés versenyekre, illetve segítő akar lenni.
- Igor Antón: Jó a csapat, és végre elemében lehetne, de idén nincs formában. Nem igazán találja régi önmagát, és úgy látszik nem tett jót neki, hogy eljött a baszk Euskalteltől (hiszen ott nőtt fel), még akkor sem ha csak országon belül váltott.
- Konstantin Suitsou: Irodák a 8. legesélyebbnek hozzák ki a verseny győztese opciónál, de örül majd, ha 10-be ér. A csapat vezére a jó formában lévő Cataldo lesz, és ő meg Wiggins segítik őt a hegyeken.
- Mikel Landa: Esélyesek között tartják számon a tehetséges spanyolt, de előtte két olasz áll a csapaton belüli hierarchiában.

Jöhetnek az esélyesek:
- Michele Scarponi és Fabio Aru: Az Astana két vezére ezen a versenyen. A nagyöreg Michele kedvenc versenyei közé tartozik ez, míg Aru számára jó felkészülés a Girora. Arunak a mentora idén Scarponi, és tőle tanul minél többet. Kiváncsi vagyok, melyikük lesz végül az igazi vezér. Top4-be várom egyikőjüket.
- Cadel Evans: Az ő formája kérdéses, de ha megint jó erőben van, mint év elején, akkor ott a helye a top5-ben.
- Domenico Pozzovivo: A legfőbb esélyes. Kiváló formája idén, és hazai pálya még jobban motiválja. Erős a csapata is, ami a segítőket illeti, de ilyen oddson nem éri meg rá fogadni, csak ha valami jó párosítás lesz rá a következő napokban.
- Przemyslav Niemiec: A meglepetésember. Végre megkapta a bizalmat (köszönhetően Horner sérülésének), és annyi év segítői pozicióban eltöltött szenvedés után, végre kapott egy háromhetest, illetve most ennek a felkészülési versenyét. Top10 minimum, de inkább első 5.
- Dario Cataldo: Hatalmas rá az odds, pedig ő favorit. Jó formában van, és jók a segítői. Egyik titkos esélyesem.
- Diego Rosa: Tehetséges ezt már bizonyította tavaly is, és idén még előrébb léphet. Pellizottival jó párost alkotnak majd a hegyekben, és ebből az évből több már voltak biztató eredményei.
- Damiano Caruso: A másik favoritom Cataldo mellett. Jó éve van, és ha a Cannondale rádöbben, hogy őt kell erőltetni, és nem Bassot, akkor szép eredményeket érhetnek el a következő két olasz körversenyen.
- Francesco Bongiorno: Jövő tehetsége a láthatáron. 23 éves, és látszik rajta, hogy az egy illetve többhetes versenyekre specializálódott. Aru mellett ő lehet az olaszok nagy reménye a következő években, évtizedekben. Most egy top10-et várok tőle, és egy fehér trikót (legjobb fiatalnak járó).

Tippek összetettre:
Fabio Aru - Ivan Basso
Fiatal az idős ellen. Arué a jövő, Bassoé a múlt. Az öreg Ivan már csak keresi a régi formáját, de erről már beszéltem. Aruról is esett szó, ezért gondolom, hogy ebben a szorzóban lehet érték.
Tipp: Aru végez előrébb 1.57-ért
Erősség: 8/10


Rubiano Chavez - Matteo Rabottini
Izgalmas párosítás lenne, ha indulna Rubiano. Azonban ő ezt a versenyt kihagyja.
Tipp: Rabottini végez előrébb 2.25-ért
Erősség: 10/10


Damiano Caruso - José Serpa
Caruso úgy néz ki, vezér lehet a Cannondalenél, míg Serpa 3. számú opció a Lampréban, ráadásul nincs is annyira jó formában.
Tipp: Caruso végez előrébb  1.61-ért
Erősség: 9/10


Franco Pellizotti - Fabio Duarte
A nagyöreg Pellizotti valahogy mindig összekapja magát, az olasz párnapos versenyekre, és ez most sem lesz másképp. Oda fog ő érni a top10 környékére, mint ahogy tette azt idén a Coppa Bartalin, ahol 6. lett. Duarte nem rossz versenye, de valahogy a formája nem igazi. Ennyiért megéri megpróbálni Francot.
Tipp: Pellizotti végez előrébb 1.90-ért
Erősség: 5/10


1. szakasz:
A már említett csapatidőfutam lesz. Mindenki Sky-Movistar csatát vár, ezért jobb nem is tippelni a szakaszgyőztesre (szvsz én spanyol sikert várok). A további párosítások viszont nem tűnnek rossznak.

Bardiani - Neri Sottoli
Az egy dolog, hogy a Neri csapatának a nevét rosszul írta le a Bet365, de eléggé ajándék oddsot kínálnak a Bardianira. Bongiorni, és Pirazzi nem rossz időfutammenők, plusz Pagani és Zardini sem elvesztett a tt-ken.
A Neriből talán Finettot lehetne kiemelni, de rajta kívül még Rabottini türhető az időfutamokon, a többiek átlagon aluliak. Baridani tavaly 6. lett hasonló felállással, míg a Nerinél tavaly ott volt Garzelli, Gatto és Santambrogio, és így is 7. lettek, pedig az erősebb csapat volt sokkal.
Tipp: Bardiani végez előrébb 1.44-ért
Erősség: 10/10


Idézetet írta: Pozzato Dátum április 21, 2014, 23:20:10
Bardiani - Neri Sottoli
Tipp: Bardiani végez előrébb 1.44-ért
Erősség: 10/10

Szép kövér piros tipp volt ez. :noway:
Holnap Wallon nyíl, illetve Trentino 2. szakasz. Előbbire egy előzetes, utóbbire meg három tipp jön:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/fleche-wallone-wallon-nyila

Franco Pellizotti-Fabio Duarte  2.37 (erősség: 4/10)
Rubiano Chavez-Matteo Rabbotini 2.20 (erősség: 10/10)
Damiano Caruso-José Serpa 1.40 (erősség: 9/10)

Trentino végét, és a Liege-i versenyt kihagytam mert nem éreztem formában magam, és nem erőltettem a tippelést inkább. Azonban új hét, új remények, és Romandiai kör. Előzetes:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/romandia-kor-prolog-es-beharangozo-nibali-froome-haboru

Nem igazán éreztem ezt a Romandiai kört, de az utolsó időfutamra rakok egy tippet:
Rohan Dennis - Simon Spilak
Dennis a jövő egyik nagy időfutammenője lehet, azonban ausztrál révén ő leginkább a sík időfutamokat kedveli. Voltak már tavalyról nagyszerű eredményei kronókról, de abszolút hangulatember. Ha van kedve akkor jól teljesít, ha pedig látja, hogy semmi értelme menni, mert erős a mezőny, jó helyezésért sem küzd, akkor hagyja az egészet. Tavalyról erről ékes példa, hogy Albertai körön csak 93. lett egy hegyesebb időfutamon, míg Dauphinén ahol első tízbe akart érni, és ott egy sík kronón 2. lett. Jelenleg a versenyben 46. helyen áll, és kicsit hegyesebb az időfutam is, így hiába az idei jó eredményei, valahogy nem várok tőle dobogót.
Ellenben Spilaktól várok egy nagy eredményt. Ő az első helyért küzd Froome-al, és mindössze 1mp az előnye. 4. lett a katalán kör időfutamán, ahol olyan versenyzők voltak a mezőnyben, mint Martin vagy Kwiatkowski. Romandiai kör amúgy is a kedvenc versenyei közé tartozik, ezért itt mindig 100%-ot nyújt. Tavaly 2. lett összetettben, de volt, hogy már megnyerte a versenyt, és a tavalyi végső időfutamon 5. lett.
Tipp: Spilak végez előrébb
Odds: 1.80
Iroda: Bet365
Erősség: 7/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 04, 2014, 11:10:12
Tipp: Spilak végez előrébb
Odds: 1.80
Iroda: Bet365
Erősség: 7/10


Olaszországi események

Pénteken kezdődik a legnagyobb olasz kerékpáros verseny a Giro. Hatalmas esemény ez az olaszoknál, és kedd-szerda tájékán meg fog jelenni egy előzetes róla a főoldalon. Ebbe a naplóba is írok majd gondolatokat róla, a különböző szakágak esélyeseiről ( 2 időfutam, a sprint illetve hegyi befutó favoritjairól). Azonban most kicsit mással foglalkoznék. Az olasz sportélet az utóbbi pár hónapba egyre jobban előkerült a különböző hírforrásoknál, és nem jó értelemben. Volt itt szó Pantani halálának újravizsgálásáról ( Pantani= az olaszok utolsó Tour de France győztese, és az egyik legnagyobb hegyimenő volt, és állítólag mégse öngyilkosság, hanem gyilkosság okozta a halálát), napoli botrányos olasz kupadöntőjéről, Ricco újabb dopping mizériájáról, és még sorolhatnám. Az olaszoknál a különböző szakági sportoknál hatalmasak a problémák. Csak pár infó, hogy mi volt 8-15 éve az olaszoknál sport területén (azokat a sportágakat írom le, amivel nagyjából tisztában is vagyok):
Labdarúgás:
-Világbajnoki cím (2006)
-Bl győzelem (2003=olasz házi döntő, 2007, és  2011)
-Uefa kupa (1999)
Kosárlabda:
- Euroliga győzelem (2001)  döntő: (2002-04)
- Olimpia 2. helyezés: (2004)
- Európa bajnoki cím: (1999), bronzérem (2003)
Kerékpár:
- Tour de France győzelem (1998)
- Giro d'Italia győzelem (1997-2007-ig megszakítás nélkül), elmúlt 6 évben pedig 3x nyertek a saját versenyükön
- Vuelta győzelem (2010)
- Világbajnoki cím mezőnyversenyben (2002, 2006-2008)

Csak a fontosabb eseményeket említettem, és látható, hogy a 2000-es évek közepéig nagyon jól ment az olaszoknak.
Fociban eljutottak arra a szintre, ahol már egy európa liga döntő is hatalmas sikernek számítana egy olasz focicsapatnak, illetve egy euroliga legjobb 4 is óriási dolog lenne egy kosár csapatnak. Kerékpárban lassan eljutnak arra a szintre, hogy a saját versenyüket sem tudják már dominálni, és a világ legnagyobb háromhetesén pedig alig rúgnak labdába. Világbajnoki címről meg nem is nagyon mernek álmodni.
Eléggé elkeserítő a helyzet tehát náluk. Egyre kevesebb pénz jut pl egy Giro megrendezésére, pedig ez hatalmas esemény arrafelé. A szponzorok hátrálnak ki a csapatok mögül, és egyre kevesebb az új támogató.
Sok minden lehet ennek az oka: romló gazdasági helyzet, dopping ügyek, folyamatosan visszatérő bundabotrányok, egyre magasabb munkanélküliség, maffia botrányok, befektetők elmenekülése.
Kerékpár sportban az egyik leglátványosabb a hanyatlás:
2000-es évek elején olyan sztárgárdáik voltak mint: Mapei (Museeuw, Freire, Bettini) Saeco (Cipollini),  Lampre  (Simoni,Camenzind), Mercatone Uno (Pantani)..és mögöttük olyan gárdák voltak mint az Alessio, Liquigas, Polti...de a 2000es évek közepén is olyan olasz szupercsapatok voltak, mint a Fassa Bortolo a kor legendás sprinterével Petacchival. Ezek már teljesen eltűntek, és csak a Lampre-Cannondale duó maradt meg első osztályúnak, úgy hogy utóbbinak amerikai az egyik fő szponzora....
Eltűntek a nagy olasz bringások, és már csak Nibali maradt mint az ország szeme-fénye. Az olasz versenyek is sorra tűnnek el, és a Giro és egyéb olasz WT versenyek megrendezése is nagy csoda az országtól.
Utánpótlás helyzete sem túl rózsás, mert csapatszinten nincsen megoldva a támogatás, és csak egy két tehetséges bringásuk van, akiből talán lehet valami: Fabio Aru, Sonny Colbrelli, Ellia Viviani, Sascha Modolo, és Diego Ulissi. Azonban rájuk is nehéz jövő vár. Rengeteg a rivális, és egyre nehezebb helyzetbe kerül az egykori nagy kerékpáros hatalom, ráadásul a szponzorokra se lehet számítani, amíg olyan doppingesetek jönnek mint Riccardo Riccoé, vagy épp Danilo Di Lucaé.
A kerékpársport tehát borzalmas helyzetben van, de a kosár sincs jobb helyzetben, ahol egykori elit csapatoktól kell megvonni a támogatást, és a fociról még szó sem esett.
4 éve volt utoljára olasz BL-győztes, és a legjobb négyben is ekkor volt utoljára csapat....a legjobb 8-ban pedig mindössze 3 db volt az elmúlt 4 évben. Az olasz foci klubszinten tehát mélyen le van maradva a spanyol-német-angol trió mögött, és talán már ide lehet majd venni a portugál-francia duót is. Az mindent elmond, hogy a  juvénak gondot okoz egy Benfica szintű csapat a második számú európai kupában..A többi olasz csapatról meg inkább ne is beszéljünk.
Gondolom hasonló a helyzet a többi sportágban is, és szerintem nem nagyon lesz változás az elkövetkezendő években.
Fociban például egy nagyobb sztár se akar az olasz ligában játszani, de hasonló a helyzet kosárban, és a bicajosoknál is. Nibali az ország csillaga egy kazah csapatban teker, mert nincs pénze rá egy olasz csapatnak...Sagan a Cannondale kerekese már elvágyódik az olaszoktól, és még lehetne sorolni.
Aki kicsit jobban ért a helyzethez, meg a körülményekhez az ne tartsa magában a mondandóját.

2 nap és Giro d'Italia!!  Hosszabb cikk következik az esélyesekről, illetve a versenyről:
http://www.sportfogadas.org/elozetesek/giro-ditalia-oregek-vagy-fiatalok-ez-itt-a-kerdes

Kedvcsináló:
www.youtube.com/watch?v=TVW5s3trLLg

Találtam egy eléggé szép fogadást a Paddyn a Girora. Eddig fel sem tűnt, de úgy gondolom ezért érdemes egy kis pénzt rakni a paddyre.

Giro: Dan Martin nem végez az első tízben
A főoldali cikkben leírtam az indokokat vele kapcsolatban. Lényegében: Nem három hetes versenyző. Sosem lesz az. Időfutamon nem igazán tud menni, és hatalmas a formaingadozása. Egyik nap megnyer egy hegyi befutót a másikon pedig kap 5-10 percet. Így ő még a top10-be se lesz benne, ha egyáltalán végigmegy.
Odds: 2.62.
Iroda: Paddypower
Erősség: 8/10