Pozzato gondolatai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Főoldali tippek:
Garderen-Peraud V   
Odds: 1.90
Erősség: 6/10



Voeckler nyeri a szakaszt
Odds: 26.00
Erősség: 1/10


Nyertes tipp: 17
Vesztes tipp: 20
Érvénytelenített: 2
Találati arány: 46%
Átlag odds: 6,05
Profit/veszteség: +17,05 egység

NBA:
Philly-Cleveland +1   V
Odds: 1.86
+
Dallas-Toronto +3   V
Odds: 1.90
Összodds: 3,53
Egység: 3/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 14, 2014, 23:50:30
NBA:
Philly-Cleveland +1   V
Odds: 1.86

+
Dallas-Toronto +3   V
Odds: 1.90

Összodds: 3,53
Egység: 3/10

Tdf mai etap:
Gallopin - Kwiatkowski   V
Odds: 2.20
Erősség: 7/10

Anyagiasodás



Első ilyen nagyobb lélegzetvételű hsz-ben az olaszországi eseményeket jártam kicsit körül, hogy miért süllyedtek ilyen mére az olasz csapatok a különböző sportágakban. Mai hozzászólásom apropója a nyári átigazolási piacok eseményeire épül.
Körülbelül 15-16 éve vagyok Barcelona drukker, de az évek folyamán folyamatosan csökkent a rajongásom. Én még a Luis Enrique-Rivaldo-Kluivert féle hármason nőttem fel, majd átéltem Mendiétáék szerencsétlenkedését, majd utána Dinho csillogását, és most Messi legendává vállását. Sajnos az utóbbi évek barcája már nem nyerte el a tetszésemet, hiába nyertük magunkat hallomra, de az vigasztalt, hogy többségében saját nevelésű játékosok játszanak a csapatban, így nem egy összevásárolt Real vagyunk. Aztán szép lassan ez is kezdett megváltozni. Ibrák jöttek, aztán most Hannibalok.
A helyzet egyre rosszabb lett, mert ebben az évben lecseréltük a fél keretünket. Olyan játékosok hagyták el a klubot akiket én bírtam és kedveltem (Puyi, Sánchez, Tello stb..). Helyettük olyan játékosok érkeztek akiket csöppet sem bírok (Rakitic vagy épp Suarez), és a vezetőség átesett a madrid-city-psg szindrómába. Oké, hogy fel kell venni velük a versenyt, de nem a támadószekciót kell millióhegyekért erősíteni.
Amire éveken át büszkék voltak a katalánok, azt a mostani vezetés pár év alatt teljesen lerombolta. Mi is beálltunk a gazdag klubok sorába akik szórják a pénzt mert megtehetik. Hová fog ez vezetni? Sehová....Madridnak évek kellette, mire összetákoltak egy türhető csapatot, és ezt is annak köszönhetik, hogy volt egy legendás Carlojuk....
Mit ért el a City nemzetközi szinten? Semmit. Psg? Semmit. Itt a vásárlás.
Sehol sem segített eddig. Kezd teljesen elkurválódni a foci világ is.
Egy hasonlat az NBA-ből: A Lakers 2 éve összehozott egy csúcsszuper kezdőötöst, borzalmasan gyenge cseresorral, és team chemistryvel, és egy trágya edzővel. Mit várt tőlük mindenki? Bajnoki címet. Mi lett belőle? Semmi. Oltári nagy bukás.
Azért mert ezek az emberek nem voltak barátok, csak egy zsoldoscsapatként összeálltak, hogy nyerjenek. Boritékolható volt a bukás. Másik NBA-s példával élve, a Big2,5 (Bosh,Wade,James) is összeállt 4 éve és 2 bajnoki címig meneteltek. Ők elfogadták, hogy kevesebbet keresnek, de tették mindezt egy sikerért, és mert tudták, hogy jó haverok és együtt akarnak játszani. Nekik sikerült. Ez volt a Barca előnye sokáig. Kiskoruktól kezdve egy légkörben nevelkedtek, megtettek egymásért mindent, és hajtottak, és így tudták éveken át uralni a foci világát Messiék. Aztán jönnek Neymarok, Ibrák, most Suarezek, és elkezdődik(elkezdődött) a bomlás.
Nagyon rosszfelé tendál a sport világa. Ez már hosszú éve zajlik, de szép lassan az összes csapat beáll a sorba. Ezért tisztelem a Bilbaót, és pár olyan kiscsapatot, akik még őrzik a hagyományaikat.

Ebből a szempontból miért jobbak a major ligák amerikából?
A fizetési sapkák miatt.
Ott meg van szabva ki mennyit költhet egy évben, és azon felül luxusadót kell fizetni. Talán ez segíthetne a focin, de ezt a megoldást sosem fogják meghúzni, mert nekik nem érné meg.
NBA-ben ez már évek óta alkalmazzák, bár így is voltak akik ezt felülírták és madrid effektust alkalmaztak, és inkább minden évben tömérdek luxusadót (érvényben lévő szabályok szerint minden salary cap feletti dollárért újabb 1 dollárt kell befizetnie a csapatnak a liga felé) fizettek, csak azért, hogy világverő csapatuk legyen (Lakers). Persze mindenki azt hiszi, hogy ez így nekik nem érte meg, de hála hollywoodnak, illetve a külön Lakersre szabott reklámszerződéseknek, ők még ebből is jól jöttek ki.
Azonban az NBA is változik. 2016-tól ott is megváltoznak a fizetési sapkák, és komoly változások vannak kilátásban. Ugyan a mostani 58 milliós salary cap (egyik költhet el egy csapat egy adott évben a játékosok bérére, e felett luxusadót köteles fizetni, amit az elnök általában saját zsebből áll), felmegy majd 72 millióra, azonban míg a mostani rendszer szerint 1 dollárnyi túllépésnél újabb 1 dollárnyi luxusadót kell fizetni az 58 millió felett, addig 2016tól ez akár elérheti dolláronként a 2-3 dollárnyi plusz összeget. Az NBA tehát még jobban be fog keményíteni, és a Brooklyn féle egyesületek kezdhetnek félni. Nem hiába nincsenek arab befektetők a kosárlabdában. Nem éri ez meg nekik.

Kerékpárban is hasonló fizetési elvek működnek mint a major sportokban, de ott is próbálják a nagyobb befektetők (Tinkov) átírni a szabályokat. Azonban szerencsére ez eddig nem egészen sikerült, bár most tinkovék nagyon erőlködnek, illetve Fernando Alonso projekt is nagyon próbálkozik, hogy összehozzanak egy sztárgárdát. Joggal tehetné fel az ember a kérdést, hogy ezek a befektetők nem tanultak a focis kudarcokból és miért hoznak létre ilyen csapatot ha kudarcra van itélve?
Mert a biciklizés másként működik. Itt ha összeraknak egy sztárcsapatot, azok általában működnek is, mert a biciklis befektetők kezei alatt, komoly stáb dolgozik, akik értik a dolgukat, és tudják hogyan állítsanak össze egy sikeres csapatot. Fociban ez már nem működik (vagy legalábbis nagyon ritkán).

Mit hoz a jövő szerintem?
Még inkább az anyagiak felé mennek majd el a csapatok, és az árak még inkább emelkedni fognak. Csak a major sportokban alkalmazott salary cap-es rendszer lehetne megoldás, de ezt mint fentebb említettem nem fogják alkalmazni, így én is egyre távolabb kerülök majd a focitól, pedig régebben imádtam és szerettem, de mára már nagyon nehezen veszem rá magam, hogy kövessem az eseményeket.

Mit hoz "barcás" életembe a jövő?
Egyre kevésbé tudok drukkolni a csapatnak, és megnézni egy meccset, mert ennek a csapatnak már nem tudok úgy szurkolni mint régen. Talán a mutatott játék, talán a küzdelem hiánya, talán a modern foci lett unalmasabb (minden csapat részéről), talán az átigazolások miatt...nem tudom pontosan, de már nem vonzz annyira ez a sportág, mint régen, és már a katalán életérzés sincs meg, mint régen. Régen több voltunk mint egy klub, most már ugyanannyik vagyunk, mint egy sima klub.

TdF élő:
Nibali - Valverde  V
Odds: 2.75
Erősség: 4/10


Nibali mellől kiesett Scarponi, Fuglsang, Westra....alig maradt segítője, és Valverdének pedig ott van Gadret, és a többi csapattársa (Izagirre stb.). Nehéz napja lesz Nibalinak.

Ideje lenne már összesíteni, de majd a mai élőzés után:
TdF:
Renshaw - Coquard  H
Odds: 1.83
Erősség: 7/10

Renshaw nyer
Odds: 21.00
Erősség: 1/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 16, 2014, 11:26:27
Tdf mai etap:
Gallopin - Kwiatkowski   V
Odds: 2.20
Erősség: 7/10
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 18, 2014, 16:28:43
TdF élő:
Nibali - Valverde  V
Odds: 2.75
Erősség: 4/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 20, 2014, 16:26:46
Ideje lenne már összesíteni, de majd a mai élőzés után:
TdF:
Renshaw - Coquard  H
Odds: 1.83
Erősség: 7/10


Renshaw nyer
Odds: 21.00
Erősség: 1/10

Főoldali tippek:
Nibali – Rodriguez V @ 2.20 Bet365 (4/10)
Valverde – Pinot V @ 2.50 Bet365 (8/10)
Bardet – Garderen H @ 2.00 Bet365 (7/10)
Rui Costa – Horner V @ 2.35 Bet365 (6/10)
Rolland – Roche V @ 3.00 Bet365 (5/10) 


Nyertes tipp: 21
Vesztes tipp: 27
Érvénytelenített: 2
Találati arány: 44%
Átlag odds: 5,79
Profit/veszteség: +12,86 egység

#112 július 20, 2014, 20:55:42, Pozzato
Tudom túl sok kerékpár rajongó nincs az oldalon, de hátha van valakinek kedve a következő programokhoz a jövőhéten:
07.25. (péntek): Kosice-Miskolc (1.2. Kontinentális) egynapos kerékpárverseny
07.26. (szombat): Szerencs-Ibrány (1.2. Kontinentális) egynapos kerékpárverseny
07.27. (vasárnap): Isaszeg-Budapest (1.2. Kontinetális) egynapos kerékpárverseny

Utóbbin én is ott leszek nagy valószínűséggel. Magyarok közül jó eséllyel indul Kusztor Péter, Lovassy Krisztián is.
Tavaly alábbi nevesebb versenyzők vettek részt:
Matej Mugerli: Katalán kör szakaszgyőztes, regnáló szlovén bajnok, és egykori Pro Tour (Liquigas) csapat tag
Matej Jurco: Egykori Pro Tour (Milram) csapat tag
Tomas Nose: Egykori Pro Tour (Phonak) csapat tag, és Szlovén kör 2. helyezettje
Branislau Samoilau: Egykori Pro Tour (Movistar, Quick Step) csapat tag, Giro 22. hely, Dauphiné 12. hely, Osztrák kör 2. hely


Tavaly egy 100 fős mezőny állt rajthoz, idén viszont több mint 160 fő indul majd.

Tenisz Atp Umag, páros:
Dlouhy/Vesely - Pavic/Sa   2
Odds: 1.57
Erősség: 8/10

U19:
Magyar - Portugál
A magyar focistáknál a taft nem tart, ezért új sérót kell lőni félidőben
Odds: 1,10
Erősség: 10/10

Szépen megalázták az u19-et. Grat a fiúknak. Ez teljesítmény volt.
www.youtube.com/watch?v=yyZuARBtpZs





Tour élő:
Visconti nyeri a szakaszt
Odds: 13.00
Erősség: 1/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 21, 2014, 13:48:11
Tenisz Atp Umag, páros:
Dlouhy/Vesely - Pavic/Sa   2
Odds: 1.57
Erősség: 8/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 23, 2014, 17:11:01
Tour élő:
Visconti nyeri a szakaszt
Odds: 13.00
Erősség: 1/10

Ma Tour élő: Valverdében nagyon bízok, hogy egy szakasz erejéig magához tér:
Valverde nyer  26.00
Erősség: 1/10

Valverde 1-3.
Odds: 4.75
Erősség: 3/10

Romain Bardet 1-3
Odds: 7.50
Erősség: 2/10

Poénból:
Laurens Ten Dam nyer
Odds: 201
Erősség: 1/10

Elnézve az idei Tourt számomra nagy csalódás.  :noway:
Jól indult, aztán unalomba fulladt az első hely szempontjából. Igaz a második helyért hatalmas csata folyik, de összességében nem erre számítottam. Kár, hogy Froome és Contador feladta sérülés miatt, és így Nibali simán behúzta. Talán túl simán is.
Ilyen teljesítményt mint ma a Hautacamon mutatott Nibali utoljára Lancetől láttam, ennyire domináns teljesítményt. Úgy szórakozott a mezőnnyel ahogy akart, és túl erős is volt. Nem gondolom, hogy valaki ennyit tud fejlődni fél év alatt, hogy 7 percet adjon a másodiknak, még akkor sem ha az Pinot.
Két legnagyobb csalódás egyértelműen Valverde és Kwiatkowski. Sok pénzem ment el rajtuk, mert formán kívül érkeztek a versenyre, és év elején túlhajtották magukat.
Aki pozitívum az egyértelműen Majka, és a franciák. Majka zseniális versenyző lesz, de ezt már a Giro alatt megállapíthattuk. A franciák meg végre hosszú évek után végre kezdenek éledni. Virenque óta végre vannak domináns hegyimenőik, ráadásul fiatalok is (Pinot, Bardet, és még Barquil nincs is itt, pedig ő is nagy tehetség).
Sprinterek szempontjából talán Kristoff teljesítménye megsüvegelendő. Felnőtt a feladathoz erre az évre, és úgy néz ki, hogy nem volt véletlen a Milan-Sanremo győzelme. Hallani fogunk még róla sokszor az elkövetkezendő években. Sagan unalmas teljesítménnyel, de behúzza a zöldet, pedig Coquard szépen szerepelt.
Ami még a franciák érdemeit erősíti, hogy mind hegyekben, mind sprintekben (Coquard, Demare, giron Bouhanni), dominálni tudnak, és pavékon (Demare, Petit, Offredo), illetve az egynaposokon (Bardet itt is, illetve Molard a jövő a tehetsége) sem elveszettek, így újra a jövő nagy kerékpáros nemzetévé válhatnak.

Nibalinál mire gondolsz a fél év alatt 7 percnél? :) Amúgy szerintem simán lehetséges. Vicc volt sajnos az idei Tour az első helyet tekintve, de ne gondold azt, hogy ha itt vannak Contadorék ne mentek volna vele. Szóval így durvának tűnik a bő perc csütörtökön is, de a második vonallal szemben. Az meg, hogy a franciák verik magukat, hogy van dobogósuk az azt mutatja, hogy mennyire gyenge volt az idei mezőny. (illetve peches)
Csak a tavalyi top 5: Froome, Quintana, Rodriguez, Contador, Kreuziger. És akkor még Talanskyról nem is beszéltünk. Szóval tényleg fejlődtek sokat, de közük nincs a dobogóhoz...