Pozzato gondolatai

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Eddig gyönyörűen pirosodik a naplóm. Méltóan várjuk tehát a Mikulást.
Dec 3-4. tipp
Biathlon 20km:
M. Fourcade nyer   3.00     4/10   
Ez az ő versenye. Elmúlt három évben folyamatosan nyert, és igaz nyilatkozta, hogy motivációs problémái voltak, illetve műtve is volt, de ez nem látszott a múlt hétvégi versenyzésén. Ekkora oddson számomra megéri rá fogadni.
F.Lindstroem dobogón végez   4.00   3/10
Hazai pálya, és szerintem a svéd tuti odateszi magát. Nagyot küzdött hétvégén a vegyesváltóval is, de végül hiába lőtt hibátlan nem tudtak top10-be kerülni.




Idézetet írta: Pozzato Dátum december 02, 2014, 22:56:51
Dec 2. tipp
Chicago - Dallas
Tipp: Dallas 101 pont alatt  1.83
Erősség: 7/10


Idézetet írta: Pozzato Dátum december 03, 2014, 16:51:07
Eddig gyönyörűen pirosodik a naplóm. Méltóan várjuk tehát a Mikulást.
Dec 3-4. tipp
Biathlon 20km:
M. Fourcade nyer   3.00     4/10   
F.Lindstroem dobogón végez   4.00   3/10

SfGurus elemzéseim amiket szintén megfogadtam:
5. NBA: Memphis - San Antonio   V    1.99   erősség: 7/10
6. NBA: Toronto - Cleveland  V   2.60   erősség: 8/10
7. NBA: Boston - Washington  201,5 pont alatt   2.43    erősség: 10/10

8. NBA: Atlanta - Denver  +5,5 pont   2.02   erősség: 10/10

Eddig nem úgy halad a hónap ahogyan terveztem (tanulás is közbeszól), de még sok van hátra. Most egy rövid írásom lenne a kerékpársportról, majd utána egy tipp is jönne.

Kerékpáros topicban már esett szó az Astana helyzetéről, azonban napról napra több hír lát napvilágot velük kapcsolatban. Aki nem lenne képbe velük kapcsolatban annak itt egy rövid összegzés:
- A szűk elithez tartozó kazah kerékpáros csapat melynek vezetője az egykori legendás kazah olimpiai bajnok bringás Vinokourov
- A Movistarral karöltve ők ketten érték csak el azt a bravúrt, hogy mindhárom GT-n (Giro, Tour, Vuelta) első ötben végzett egy versenyzőjük.
- Ők nyerték idén a Tour de Francet (Nibali révén), és náluk teker korunk legnagyobb olasz tehetséges Fabio Aru.
- Jövőre még jobban megerősítették keretüket: Boom (egynapos menő), LL. Sánchez (segítő), Cataldo (segítő), Rosa (segítő) stb.
- Most már szinte minden versenyen eséllyel indulnak az első helyért.

Mi a hiba akkor?
Az elmúlt pár hónapban 5 doppingeset volt a csapat háza táján. 3 a kontinentális csapatnál (ifi szakosztály tulajdonképpen), és kettő a felnőtt csapatnál. Ennek okán a kerékpáros szövetségtől egyelőre nem kapták meg a jövő évi WT licenszet. Ez azzal jár, hogy nem indulhatnak alanyi jogon nagy versenyeken (Giro, Tour, Paris-Roubaix stb.), és kérdéses lenne a versenyzők maradása is. Régebben már a csapatvezető Vinokourovnak is voltak ügyei, hiszen doppinggal lebukott, és csalással is megvádolták. Azonban ez még csak a kezdet volt. Most derült ki, hogy Michele Ferrarit látták tavaly az Astana edzőtáborában. Miért is fontos ez, és ki ez az ember? Fuentes doppingdoktor mellett, ő a kerékpársport másik nagy rákfenéje. Tökéletes doppingprogramot dolgozott ki, így sok embert hozzásegített a sikerekhez, azonban 2012-ben eltiltották örökre, és a bringásoknak még a látogatást is megtiltották vele kapcsolatban. Szóval bajban az Astana. Nem elég a doppingesetek, most még ez is. Tavaly ráadásul a Tour alatt behívták Vinoékat (és Riist), egy doppingellenes megbeszélésre, ahol a tiszta kerékpározásról lett volna szó, azonban az Astana vezetője nem jelent meg....Érdekes.
Nem akarok belemenni abba, hogy milyen éve volt Nibalinak és Arunak, mindenesetre érdekes a helyzet.
A csapatból az egyik legfontosabb segítő Fuglsang már ki is jelentette, ha most szerdán nem kapják meg a WT licenszet akkor ő távozik a csapattól. Boom is hasonlóan vélekedik. Mi a helyzet Nibalival? Ő neki akkora a bérigénye, hogy mindössze 2-3 csapat tudná őt bevállalni (Sky és Tinkoff kiesik eleve, mert ott már így is sokat költenek és teltház van, így marad a BMC és a Quickstep, és sötét lóként az IAM). Ami még érdekes, hogy a frissen felkerült IAM csapata máris "helyezkedik". Eddig 10 milliós büdzsével dolgoztak a svájci csapatnál, most azonban hogy megkapták a WT licenszet, rögtön megemelték az alapot 15 millióra (megjegyezném hogy Nibali éves bére 3-4 millió). Azt is lenyilatkozták, hogy 29 versenyzőt terveznek a keretbe jövőre (december van és 27 bringásuk van, ergo még két versenyző érkezik, és a szabadon igazolhatók között már senki nincs olyan akivel érdemes számolni..), így akár ha az Astana nem kap licenszet a következő szezonra akkor megnyílik pár versenyző előtt az út. Érdekességként jegyezném meg, hogy nem rossz csapat az IAM, csak még nincs igazi klasszisuk. Mindenhova vannak jó másodvonalas versenyzőik, de nincsen sztárjuk. Ezen segíthetne Boom, Nibali, Aru vagy épp Fuglsang...de ez csak teória.


Jöjjön a tipp a végére:
9. tipp:
Mirza/Federer - Wozniacki/Zimonjic
Tipp: Mirza/Federer
Odds: 1.73
Erősség: 6/10


Tegnapiak:
10.Phoenix - Miami  2    2.70   erősség: 7/10
11.New Orleans - New York  +6,5 pont  2   1.95   erősség: 9/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 08, 2014, 11:24:42
9. tipp:
Mirza/Federer - Wozniacki/Zimonjic
Tipp: Mirza/Federer
Odds: 1.73
Erősség: 6/10



11. tipp után:
Nyertes tippek: 4
Vesztes tippek: 6
Push: 1
Találati arány: 40%
Átlag odds: 3,10
Profit: +11,93
ROI: +16,5%

Mai események:
NBA-ből egy videó és hozzá pár apró megjegyzés. Houstonról és Hardenről. Tavaly a Houston nem futott olyan idényt amilyet akartak, ezért megváltak több oda nem illő puzzletől. Először mindenki azt hitte (köztük én is), hogy ezzel gyengültek, de nem így történt. Sőt. Hardenről tudni lehetett, hogy védő oldalon nem elit játékos (és akkor még finoman fogalmaztam), ezért körbebástyázták őt jó védőkkel. Érkezett Ariza így a periméteren Beverleyvel kiegészülve már jó védősort alkothattak. Palánk alatt pedig a Howard - Jones duóval operáltak. Azt próbálták ezzel elrejteni, hogy Harden mínusz egy embernek számít védekezésben. Azzal viszont nem számoltak, hogy Harden időközben megtanult védekezni. A megérzéseivel eddig sem voltak problémák, és SG létére eddig is képes lett volna SF-PF-et megfogni testi adottságai révén, azonban eddig ezt nem tette. Most azonban végre már kezdi használni ezt a képességét is, és gyorsasága révén még inkább előnybe van velük szemben. PG-k ellen is bőven használható védekezésben. Lábon felveszi velük a versenyt, és a testével pedig elnyomja őket. Kiváló ütemérzéke révén erre az évre 0.8-el nőtt a blokkjainak száma, ami egészen szép fejlődés. Labdaszerzésekben és a passzsávok elzárásában is rengeteget fejlődött. Ami viszont romlott az az eladott labdák száma. Mivel sokszor hozza fel a labdát, és viszonylag sokat vállal, ezért ez benne is volt a játékában.
Mivel egy bajnokcsapathoz általában egy jól védekező gárda kell, ezért a Houston szép reményekkel indul idén. Az meg pláne nem árt, ha a franchise első számú embere is megtanul védekezni, és nem jelent minusz egy embert védőoldalon. Érdemes lesz tehát továbbra is figyelni a Houston meccseit ebben az évben. Holnap hajnalban a GSW ellen játszanak. A Golden State 13 meccses győzelmi sorozatban van. Egy gond van csak. Howard és Harden a maródiak listáján van a Houstonnál, és kérdéses a játékuk.
Akit érdekel a lenti videóban megnézheti Harden védekezését.

www.youtube.com/watch?v=6oP4eXW9y7g



Jöjjön egy tipp is a végére, nehogy anélkül maradjon a hsz.
Kínai első osztály:
DongGuang - Zhejiang
A határ kicsit magas, annak ellenére is, hogy a Zhejiangot idén idegenben mindenki nagyon megszórja. Ha a Dongguannal meccselnek, hagyományosan kevés pontos csatákat játszanak, függetlenül attól az idény többi meccsétől. Dongguan teljesítménye otthon eléggé hullámzó. Van amelyik csapat ellen nagyon megy a játék, van aki ellen kevésbé. Mostanában otthon kevesebb pontot dobnak, és kevesebb is engednek az ellenfeleknek.
Tipp: 234,5 pont alatt
Odds: 1.91
Erősség: 6/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 10, 2014, 12:30:09
DongGuang - Zhejiang
Tipp: 234,5 pont alatt
Odds: 1.91
Erősség: 6/10

Szép piros  :great:

Mai téma:
Nem sok emberre tudok felnézni a mai világban, de az olyanokra igen, akik nem törődnek bele a sorsukba, hanem tesznek ellen. Egyik ilyen ember Alex Zanardi. Régebben még néztem F1-et, és a neve megragadt a fejemben, pedig csak a 99-es szezonban versenyzett (már amikor én láttam, mert előtte ott van még 3 éven át). Emlékszem, hogy mindig lemaradt a pontszerző helyekről, ezért a végén már neki drukkoltam, hogy szerezze meg pályafutása második pontját (nem sikerült). Aztán átpártolt másik versenyosztályba, majd 13 évvel ezelőtt súlyos autóbalesetet szenvedett, és amputálni kellett a lábát. Az is csoda volt, hogy túlélte. Más ember ilyenkor beletörődne a sorsába. Ő azonban ehelyett egy új sportág felé vette az irányt, és kerékpáros paralimpikon lett belőle. Két aranyérmet nyert hazájának, és többszörös világbajnok lett.
Az ő példáján okulva: soha se adjuk fel, merjünk változtatni, merjünk új dolgokba belefogni, mert akár még jó is kisülhet belőle.
www.youtube.com/watch?v=jZR0a2GzGEA


Tipp:
Unicaja - Cska

Tipp: +7,5 pont Unicaja
Odds: 1.90
Erősség: 7/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 11, 2014, 11:09:44
Tipp:
Unicaja - Cska

Tipp: +7,5 pont Unicaja
Odds: 1.90
Erősség: 7/10


NBA:
Cleveland - Charlotte
Tipp: Charlotte +8,5 pont   2.10    8/10
Tipp: Charlotte   6.00      3/10

Eurocup LIVE:
Strasbourg - Paris
Tipp: Paris
Odds: 4.30
Erősség: 5/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 16, 2014, 00:01:11
NBA:
Cleveland - Charlotte
Tipp: Charlotte +8,5 pont   2.10    8/10
Tipp: Charlotte   6.00      3/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 16, 2014, 21:18:15
Eurocup LIVE:
Strasbourg - Paris
Tipp: Paris
Odds: 4.30
Erősség: 5/10


NBA:
New Orleans - Utah
Tipp: Utah   5.00     3/10
Tipp: Utah +9,5 pont    1.90    7/10

New York - Dallas
Tipp: New York   3.60    4/10
Tipp: New York  +7,5    1.90    8/10



Idézetet írta: Pozzato Dátum december 16, 2014, 23:12:30
NBA:
New Orleans - Utah
Tipp: Utah   5.00     3/10
Tipp: Utah +9,5 pont    1.90    7/10

New York - Dallas
Tipp: New York   3.60    4/10
Tipp: New York  +7,5    1.90    8/10

20. tipp után:
Nyertes tippek: 7
Vesztes tippek: 12
Push: 1
Találati arány: 35%
Átlag odds: 3,09
Profit: +9,03
ROI: +7,34%


Saját megérzések + Oak. Előre bocsájtanám, hogy egyáltalán nem értek a focihoz (nem mintha a többihez annyira értenék, de ehhez még annyira se, de valamiért bízok magamban  ;D )

Frankfurt - Hertha
Tipp: Döntetlen    3.50    (erősség: 4/10)

Gladbach - Werder
Tipp: Gladbach  -1,5 góllal   2.30   (erősség: 5/10)
Tipp: Hazai csapat góljai 3,5 felett    4.50   (erősség: 3/10)

PSV - Feyenoord
Tipp: Döntetlen    4.00    (erősség: 4/10)
Tipp: Félidő/Vége    2/X     15.00    (erősség: 1/10)





Idézetet írta: Pozzato Dátum december 17, 2014, 17:52:05
Frankfurt - Hertha
Tipp: Döntetlen    3.50    (erősség: 4/10)

Gladbach - Werder
Tipp: Gladbach  -1,5 góllal   2.30   (erősség: 5/10)
Tipp: Hazai csapat góljai 3,5 felett    4.50   (erősség: 3/10)


PSV - Feyenoord
Tipp: Döntetlen    4.00    (erősség: 4/10)
Tipp: Félidő/Vége    2/X     15.00    (erősség: 1/10)


NBA kombi:
Charlotte - Phoenix    1  2.20
Detroit - Dallas    +6,5 pont Detroit  1.90
Összodds: 4,18
Erősség: 3/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 17, 2014, 17:52:05
Frankfurt - Hertha
Tipp: Döntetlen    3.50    (erősség: 4/10)

Gladbach - Werder
Tipp: Gladbach  -1,5 góllal   2.30   (erősség: 5/10)
Tipp: Hazai csapat góljai 3,5 felett    4.50   (erősség: 3/10)

PSV - Feyenoord
Tipp: Döntetlen    4.00    (erősség: 4/10)
Tipp: Félidő/Vége    2/X     15.00    (erősség: 1/10)

Nagy tippek voltak! Gratulálok!  :ok:

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 17, 2014, 23:49:55
NBA kombi:
Charlotte - Phoenix    1  2.20
Detroit - Dallas    +6,5 pont Detroit  1.90
Összodds: 4,18
Erősség: 3/10

Euroliga
Valencia - Neptunas
Tipp: Neptunas +5,5 pont
Odds 1.90
Erősség: 7/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum december 18, 2014, 14:33:18
Euroliga
Valencia - Neptunas
Tipp: Neptunas +5,5 pont
Odds 1.90
Erősség: 7/10

Telibe  :great:

Houston - New Orleans
Tipp: +4,5 Pelicans
Odds: 1.90
Erősség: 6/10