Kerékpár szezon 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Már 2.25 Majka, kb +25% profittal lehetne kiszállni.
Izaguirre 1.85.
Lehet hagyom bent, okés, hogy Majka nem a legjobb időfutammenő, de nem is olyan szörnyű és hát láttuk már sokszor, hogy ha trikó a tét összeszedik azért magukat :)

#16 szeptember 17, 2014, 17:49:58, csabax
Jelenleg ilyen szerelés (is) a módi a női kerékpározásban.  :)



A bukásáig fantasztikusan versenyzett, és elismerem a tehetségét (annak ellenére, hogy sosem tartozott kedvenceim közé).
A sérülés után már nem volt a régi, és ezt ő is érezte. Okosan döntött, hogy abbahagyja. Elmúlt időszakban már messze volt legjobb teljesítményétől.
Szívesen néztem volna pedig egy Contador-Froome-Quintana-Schleck-Nibali csatát, mert fantasztikus lett volna, mert ritkán adatik meg a kerékpársportban, hogy öt ilyen tehetséges versenyző összecsapjon.
Szerintem az egész visszavonulásának, illetve formahanyatlásának oka, hogy túl hamar tért vissza, és túl sokat akart, és sokat vártak el tőle. Az eredmények nem jöttek, és csak folyamatosan rásérült az eddigi sérülésére. Nem tudott sosem 100%-ot nyújtani, és úgy edzeni sem. Így mentális problémái is lettek szerintem, és ilyenkor egyre frusztráltabb az ember, ha nem tudja azt nyújtani, mint régen.

Top 10 átigazolás a szezonban.

1. Peter Sagan   Cannondale > Tinkoff
Első helyre mindenképpen ez a váltás kerül. Sagan az egyik legjobb klasszikus menő, és hatalmasat húzott vele Tinkov úr csapata. Egy csapásra lett egy olyan versenyzőjük, aki tud harcolni a Tour zöld trikóért, és jó eredményeket érhet el az egynaposokon, ráadásul nem is kell neki akkora csapat egy győzelemhez, mint Kittelnek vagy Cavendishnek.

2. Nacer Bouhanni   FDJeux > Cofidis
A Fdj-nél döntöttek és Demaré lett az első számú sprinter, és Bouhanni így nem akart maradni a csapatnál. Elvitte magával pár segítőjét, és egy jó sprintervonatot hozott össze a Cofidisnél. Jövőre még több győzelemre számíthatunk tőle, és érdemes lesz odafigyelni a Cofidisre a hajráknál.

3. Bauke Mollema    Belkin > Trek
Lehet idén nem volt olyan átütő szezonja, mint múlt évben, de így is egy Tour de France 10. hely, egy Svájci kör 3. hely, és 5db top10-es helyezés egynaposokról. A Trek csapata egy kiváló versenyzővel erősödött, aki ilyen segítőkkel, mint Popovych, Zubeldia vagy épp Zoidl, jövőre akár egy GT-n a top5-ért harcolhat.

4. Leopold König   NetApp > Sky
Megkapta azt a szerződést amire vágyott. Nagy csapathoz került, igaz itt most már nem lesz vezér. Sőt lehet második számú ember sem. Jövőre is benne van egy top10 valamelyik GT (jó eséllyel a Giron), és ilyen közegben még többet tud majd fejlődni.

5. Lars Boom   Belkin > Astana
Kikerült Vanmarcke árnyékéból, és ő lehet az Astana vezére a tavaszi egynaposokon. A Touron bizonyította, hogy tehetsége megvan hozzá, hogy macskaköves versenyeket nyerjen. Volt ő már hatodik Paris-Roubaix-n, szóval jövőre is jó szereplésre számíthatunk tőle.

6. Sprinterek az MTN-nél : Goss, Farrar, Boasson Hagen, Bos
Felesleges őket különírni, mert az MTN bevásárolt. Igaz jó pár újonnan érkező "sztár" már leszálló ágban van, de még így is mindenki felkapta a fejét erre a sprintersorra. Kontinentális versenyeket simán dominálhatják, ahogyan majd pár WT versenyen is okozhatnak meglepetést.

7. Nicolas Roche   Tinkoff > Sky
Contador egy komoly segítőt vesztett a személyében, még Froome egy hatalmasat nyert. Roche kiválóan tudja vinni a hegyekben a tempót, és képes a végletekig ott maradni az első számú ember mellett. Ebben az évben ugyan nem volt annyira csúcsformába, mint tavaly, de így is fontos láncszeme volt a Tinkoffnak. Igazi luxussegítő.

8. Robert Kiserlovski   Trek > Tinkoff
Egy luxussegítőt vesztett Roche személyében Contador, de egy még jobbat nyert Kiserlovski révén. A horvát évről évre jobb lesz, és idén már top10-es volt a Giron, és három egyhetes WT versenyen is 10. hely környékén volt. Nagy igazolás, és biztos vagyok benne, hogy nagyon beválik majd a Tinkoff számára.

9. Tom Van Asbroeck   Topsport > Belkin (LottoNL)
Jó eséllyel megfordul az emberek fejében, hogy ki ez az ember, és mégis hogy került a Belkinbe, és ennek a listának 9.helyére. Asbroeck egy tehetséges belga sprinter és pavés versenyző. 24 éves, és folyamatos a fejlődés nála. Idén majdnem 1000 PCS pontot szerzett (miheztartás végett 1000 pont körül végzett: Fabio Aru, Marcel Kittel, Andre Greipel, Michael Matthews), és megszámlálhatatlan dobogós helyezést ért el. Jó az egynapos versenyeken is, hiszen idén 16x végzett top10-ben ilyen viadalon. Ő fogja pótolni Theo Bost a Belkinnél, és úgy vélem, hogy jövőre sok sprintnél láthatjuk majd a nevét a top10-ben.

10. Ivan Basso   Cannondale > Tinkoff
Tudom eljárt felette az idő, de azért Contadornak egy ilyen segítő mindig jól jöhet. Giron is láthattuk, hogy akár hegyen, vagy akár síkon is képes még nagy tempót menni, és megrostálni egy mezőnyt, igaz csak rövid időkre, de ennyi bőven elég a Tinkoff számára.

+1  Orica fiataljai: Magnus Cort, Caleb Ewan, Jack Haig
Még ismeretlenek a nagyközönség számára (talán Ewan neve cseng csak ismerősen pár kerékpár fannak), de évek múlva úgy tekintünk majd rájuk, mint hatalmas igazolásokra az Oricánál. A dán Magnus Cort egy igazi all-round versenyző lehet, mert jó szökésekben, jól sprinter, bírja az emelkedőket, és az időfutamokban sem rossz. Jack Haig még nagyon fiatal, de ha így folytatja, akkor nagy jövő állhat előtte. Időfutamokban jó, és hegyekben sem elveszett, így ő lehet a következő Cadel Evans.
Caleb Ewan pedig ha már hasonlatokkal élünk, akkor Erik Zabel vagy Robbie Mcewen. Hatalmas tehetség Ewan, nagyon gyors a hajráknál, és ha ilyen ütemben fejlődik, akkor jövőre komoly gondot okozhat majd Kitteléknek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 09, 2014, 14:53:49
A bukásáig fantasztikusan versenyzett, és elismerem a tehetségét (annak ellenére, hogy sosem tartozott kedvenceim közé).
A sérülés után már nem volt a régi, és ezt ő is érezte. Okosan döntött, hogy abbahagyja. Elmúlt időszakban már messze volt legjobb teljesítményétől.
Szívesen néztem volna pedig egy Contador-Froome-Quintana-Schleck-Nibali csatát, mert fantasztikus lett volna, mert ritkán adatik meg a kerékpársportban, hogy öt ilyen tehetséges versenyző összecsapjon.
Szerintem az egész visszavonulásának, illetve formahanyatlásának oka, hogy túl hamar tért vissza, és túl sokat akart, és sokat vártak el tőle. Az eredmények nem jöttek, és csak folyamatosan rásérült az eddigi sérülésére. Nem tudott sosem 100%-ot nyújtani, és úgy edzeni sem. Így mentális problémái is lettek szerintem, és ilyenkor egyre frusztráltabb az ember, ha nem tudja azt nyújtani, mint régen.
Úgy vagyok vele, mint te is. Nálam sem tartozott soha a kedvenc versenyzők közé, de ez sosem akadályzott abban, hogy elismerjem a tehetséget. Én is szívesen néztem volna egy - általad is említett - Contador-Froome-Quintana-Schleck-Nibali csatát. Sajnálom, hogy kénytelen abbahagyni az élsportot. Természetesen megértem a döntését, de egyúttal amiatt is bánkódok egy kicsit, hogy ez egyben ezt is jelenti: soha nem válik valósággá az előbb említett csata.

Nagyon jó a felsorolás. Alapvetően nálam is a tiedhez hasonló a Top 10, viszont némileg más a sorrend. Nicolas Roche klubcseréje a 2. helyen van nálam. Elképesztően hasznos segítő a hegyekben a csávó.

Oleg Tinkov és Nibali beszélgettek  ;D
Előzmény: http://www.velo.hu/oleg-tinkov-1-millio-eurot-aldozna-arra-hogy-a-sztarok-mindharom-grandtour-t-teljesitsek.html
Vincenzo Nibali a Twitteren reagált az extravagáns milliárdos Oleg Tinkov 1 millió Eurós felvetésére.

,,Ha én lennék Oleg Tinkov, akkor 1 millió Euróból inkább létrehoznák egy kontinentális utánpótláscsapatot, ahol a fiataloknak biztosíthatnék fejlődési lehetőséget," – írta Nibali, amelyre természetesen a Tinkoff-Saxo tulajdonosa azonnal reagált.

,,Megcsinálhatom mindkettőt is, ha ott leszel a Giron csinálok egy utánpótláscsapatot," – vágott vissza az orosz.

Vuelta: Pozzato a spanyoloknál járt

Egy kis élménybeszámolóval jelentkezünk, hisz Pozzato kollégánk spanyol földön járt nemrég, s nem kis élményekkel tért haza.

Köszönet neki is, illetve TiB-nek is a cikk megírásáért.  :cya:

Szieszta, saját körverseny, jó foci és homokvárból élő emberek. Kell ennél több? Nem hiszem. Olvasásra fel!

Kihirdették a jövő évi Tour útvonalát. Azt gondolom túl sok meglepetés nem volt.
http://www.telegraph.co.uk/sport/othersports/cycling/tour-de-france/11177830/Tour-de-France-2015-route-announced-as-it-happened.html
7 komolyabb hegyi etap vár a mezőnyre, egy rövid egyéni időfutam (14km), egy csapatidőfutam (28km), egy pavés etap, és sok dombos és sík etap.
Kinek kedvezhet ez?
Chris Froome máris bejelentette, hogy nagy valószínűséggel a Giro-Vuelta kettőst preferálja, így kihagyja a Tourt. Kik maradnak mint esélyesek? Contador, Nibali, Quintana, Valverde, Urán, Talansky, Garderen, Kwiatkowski, Pinot, Bardet, Aru, Purito, Kelderman, Rui Costa, Mollema, König, Thomas. Jó sok név, nem árt előre szelektálni.
Astanánál ott lesz a címvédő Nibali, aki lehet megpróbálja a Giro-Tour duplát, ahogyan Contador is. Ők biztosan fáradtan érkeznek a Tourra, egy megerőltető Giro után, ahol még Froomeal is harcolniuk kell. Quintana nagy kérdőjel, ahogyan Valverde is. Egyértelműen utóbbinak feküdne ez a verseny, mert Quintana nem tud pavén menni, így ott majd súlyos perceket kaphat (vagy akár ki is eshet). Viszont a tehetség és a forma Quintana mellett szól. Fentebb emltett három esetleg négy esélyes közül egyiknek sincs top időfutamos csapata.
Jöjjenek tehát a többi esélyesek. Először is az Omega párosával kezdeném: Urán-Kwiatkowski. Mindketten top versenyzők, ezt idén is bizonyították, egyik legerősebb időfutamos csapattal rendelkeznek, és pavékon is a legjobbak. Mindkettőjüknek nagyon fekszik ez a verseny és úgy vélem az Omegánál nem követik el megint azt a hibát, mint idén, hogy a világbajnok Kwiatkowski hulla fáradtan érkezik a versenyre. Valamelyiküktől dobogót várok.
Másik favoritom Geraint Thomas. Jó a sky ráadásul idén úgy volt 22. a touron Thomas, hogy segítő volt, és végig hátramaradt Portért, vagy Froomért. Idén szerintem ha olyan formában lesz, akkor megkapja a vezéri szerepet, mert bizonyította, hogy tud hegyre menni. Ha ő nem akkor König is jó húzás lehet a Sky részéről (ha már froome nem indul, portera meg nem igazán bíznak ilyet). Ilyen viadalon mindketten top10-be lehetnek.
Akit én meglepetésnek gondolok az Mollema. Kap maga mellé pavéra egy jó segítőt Cancellara személyében, és hegyekbe pedig Zubeldiáékat, plusz még időfutamokon is jók. Ha jól felépítik a szezonját simán harcolhat dobogóért.

Szerintem a jövő évi első hét még jobban megrostálhatja a mezőnyt mint az idei. Sokkal keményebb versenyt várok, és nem igazán kedvez majd a klasszikus összetett menőknek (Contador, Quintana stb), az hogy ennyi dombosabb, és szelesebb szakasz lesz. Egy jó tempómenő csapat (Omega, Trek), simán megrostálhatja a mezőnyt egy sík szeles, vagy pavés, vagy dombos szakaszon.

#25 december 05, 2014, 00:20:41, Pozzato
Lehet a szezon végén robban a kerékpáros "bomba"!

Az Astana és a Europcar egyelőre még nem kapta meg a jövő évi World Tour licenszet.
Mit jelent ez?
Ha nem kapják meg a WT licenszet akkor csak a kontinentális ligában szerepelhet (ha azt se az már még nagyobb baj, de ebbe ne menjünk bele), ami azzal jár, hogy nem vehetnek részt alanyi jogon a WT versenyeken (TdF, Giro, Vuelta, nagy egy illetve többnaposok). Emiatt akár csapatok is felbomolhatnak.
A fontosabb csapat az Astana, hiszen korunk egyik legjobb bringása, a tavalyi Tour győztes Nibali is itt kap helyet. Ezzel egy lavina indulhat meg, ugyanis az a fura helyzet állna elő, hogy a TdF regnáló bajnoka nem biztos, hogy részt vehetne a viadalon alanyi jogon...
Az Astanából a kiváló segítő Jakob Fugslang és Lars Boom, már egy hónapja kijelentette, hogy ha nem kapják meg a licenszet akkor ők távoznak az Astanától, és nem hiszem, hogy Nibali ilyen segítők nélkül versenyezne..Akkor arra is számítani lehet, hogy felbomlik. Kik tekernek itt Nibalin kívül?
Boomról és Fuglsangról már esett szó. Ők akár még magukban is szép sikereket érhetnek el. Előbbi pavés versenyeken, utóbbi egyheteseken.
Korunk egyik legnagyobb olasz tehetsége Fabio Aru, akiből nagy valószínűséggel GT győztes lesz pár éven belül.
Tanel Kangert aki kiváló segítő, és jól szerepel az egyhetes versenyeken.
Andrea Guardini sprinter, aki 5 szakaszt nyert idén. Ott van még Landa és Rosa, akik kiváló hegyimenők, és nagy potenciállal rendelkeznek.
Scarponi, Taaramae, Tiralongo, Agnoli, Cataldo, Westra féle kvartett pedig kiváló segítői csoport, akik bárkiből GT győztest csinálnak.
LL Sánchez pedig még mindig odaérhet bármilyen egynaposon a top10be...
Nem esett még szó az egyik legnagyobb kolumbiai tehetségnek kikiáltott ifiről: Miguel Angel Lopezről. Legalább akkora tehetsége mint Nairo Quintana..ha nem nagyobb. Már most csapatok tömkelege állt érte sorba. Kiváló hegyimenő, és mindössze 20 évesen megnyerte az egyik legkomolyabb ifjúsági versenyt a Tour de l'Avenirt. Olyanok nyerték meg ezt anno mint: Quintana, Mollema, Menchov, Indurain, Fignon (TdF győztes), Lemond stb.. csupa klasszis és legenda.
Szóval bőven akad sztár és tehetség az Astanánál, szóval nagyon érdekes a helyzetük...fogalmam sincs mi történne ha felszabadulna ennyi sztár, hogy hova szerződnének, mivel már minden csapat kerete megtelt...