Tour de France 2014

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Elég makacs idő van. Csak történik vmi, szar ennek drukkolni, de összességében 1 vki adja fel minimum :-X

Szerintem az időfutamon tuti lesz egy két bukás.

Mindenesetre le a kalappal a sprinterek előtt, hogy így teljesítették a Pireneusokat is. Szinte mindenki lehozta szintidőn belül. Nem gondoltam volna, pláne, hogy ez volt az utóbbi évek legerősebb tourja. Bár lehet ha komolyabb verseny van elől (Froome-Contador-Nibali), akkor többen elvéreznek.

Hááát, reméltem hogy a tegnapi etap legalább egyvalakiből kivett annyit, hogy ma ne érje meg neki rajthoz állni (Brice Feillu I'm looking at you :crazy:), de az igazság az hogy két nappal Párizs előtt már senki sem fogja eldobni a lehetőséget, hogy végigmenjen. Még a kínai srác is ott teker, igaz kábé egy évrezrednyi hátránnyal, de valahogy még ő is bírja.
Bukást meg nem kívánnék senkinek. Nem is lesz olyan veszélyes rész már sehol, ráadásul az időfutamra el is dőlt szinte minden nagyobb kérdés. Max. a csapatverseny szempontjából nem.

Ha ezen az egyen fog múlni, áááh, jobb nem is gondolni rá. :wall: :wall: :wall:
Tudom, tehettem volna több kisebb tétet más hosszútávúra is, de ez annyira meggyőző volt. Kár érte.

Előzetesen én nagyon biztos voltam ebben a tippben, aztán az első hetet elnézve már kb hátradőltem. Ezek a hegyek ebből a szempontból csalódást okoztak, hát nem hiszem el, hogy nem voltak időtúllépések :redchug:
Na de azért most ezen az esős időben még a mezőnyhajrában lehet vmi.. időfutamon egy defekt pedig egy gyengébb menőnél és kész is.
Csak meglesz, ha nem is olyan simán, mint vártuk. :D

Sziasztok!
Eurosport mai kérdésére tudjátok a választ? Gondolom ti is szoktatok játszani. Eddig minden kérdésre megtaláltam a választ, de erre nem találom. Nekem az 1-es a tippem, de jó lenne, ha valaki megmondaná biztosra.  :great:

Itt a kérdés, és a 3 válaszlehetőség:

Melyik rajtszámmal nyerték eddig a legtöbb Tour de France-t?

     1
     11
     51


Ha megnyerem a kerékpárt, kölcsönadom egy hétre  ;)


Nem nagyon vannak fent rajtszámos dolgok a neten, ezért erre következtetni lehet főképp szerintem.
1-es rajtszám az előző év győztesének jár, vagy annak a csapatnak ahol ő versenyzett (és az kapja a következő évben ha az előző év győztese nem indul, aki akkor épp a csapat első számú embere).
11-es az előző év második helyezettje kapja, vagy annak a csapata.
51-sel nem foglalkoznék.

1-es rajtszámmal szerény véleményem szerint minimum 35-40x nyertek. Szóval szerintem az a helyes válasz.

#81 július 25, 2014, 17:43:36, stdavid
Én se találtam semmit se guglin, de az 1 -esre tippeltem.

Közben pedig nem akarom elkiabálni, de egyelőre 163 versenyzőt jelez a honlap, ezek szerint Ji Cheng nem ért célba!? Remélem persze nem lett komoly baja, de igaz a hír :redchug:

Már frissült, 164 újra :'(

#82 július 25, 2014, 19:45:59, RedMunchen2013
Én ezt találtam (nem tudom mit jelent, de szabad fordításban úgy gondolom, hogy 1-es számmal 25x nyertek, emiatt az 1-es rajtszámot tippeltem: (a tegnapi kérdésre mi volt a helyes válasz, mert az volt az első, amire tippeltem)

"Numéro de dossard du vainqueur au départ    dossard n°1 : 25 vainqueurs"

Itt a link is (az utolsó táblázat legalsó sora): http://fr.wikipedia.org/wiki/Tour_de_France_%28cyclisme%29


Egyik adásban mondták, hogy az 1-essel nyerték a legtöbbet eddig.

17 perc kellett volna egy időtúllépéshez (individual time trialon 25% a megengedett beérkezés).

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

1 emberen múlt ez a 163 (damn you Cheng!!! :bash:), hát ilyen tényleg nincs.


Igazából utólag sajnálom, hogy nem toltam át ezt a pénzt - amit most buktam - a paddypowerre, de egy fogadásért nem akartam oda beregelni, viszont ott ugye ha jól emlékszem 165.5 volt a határ és az nem tűnt annyira rossznak, mint szembemenni az elmúlt évek trendjével (ahogy írtam pár oldallal korábban).
Szintén hülyeség volt nem levédeni a fogadást, amikor a tizedik szakasz környékén már @2.50-en adták a 163.5 overt. De hát mohó voltam, duplázni akartam, nem surebetet játszani.
Úgyhogy mondhatjuk hogy rajtam is múlt, meg ha nem lettek volna a pavék még ennyi kieső sincs, de idén legalább volt a mezőnyben valaki aki tényleg dopping nélkül tekert - szegény kínai gyerek még Párizsban is képes volt 10 perc hátrányt összeszedni.
Ami elvezet minket a következő problémáig - hogy bármilyen figyelemreméltó volt mókuska küzdése az utolsó helyen, ha lett volna egy kis esze feladja a Pireneusok előtt és imádkozik, hogy felépüljön a Vueltára, hátha viszi megint a csapata.
Így viszont hogy végigszenvedett 21 szakaszt a nagy büdös semmiért - gyakorlatilag elvitte a fogadásunk - és szép dolog első kínaiként végigmenni itt, de a tökutolsókat abban az országban sem szokás vastapssal és babérkoszorúval fogadni.
Térjünk még vissza a kiesők számára. Ugye mentünk szép köröket itt arról, hogy miért nincs időtúllépő sehol, de mintha talán Pozzato írta volna valahol, hogy tulajdonképpen a nagy esélyesek korai búcsúja miatt elől nem ment akkora küzdelem és tempó, így gyakorlatilag nem az volt a kérdés, hogy ennyien miért élték túl a hegyeket, hanem, hogy miért nem többen.
És a tegnap előtti bukásból, ahol jónéhányan a sprinterek közül vagy percekig ültek a betonon a sokktól miért nem lett az időfutamra minimum egy feladó (a legalább féltucat bukóból egy kieső nem lett volna olyan hihetetlen) soha nem fogom megtudni, de tény hogy ennél nincs rosszabb, így veszíteni egy makacs ember miatt, ennél már az is jobb lett volna ha a közelébe sem jár a 163-as számnak a végeredmény.
NFL-ben is utálok o/u bukni 1-2 ponton, de kerékpárra olyan ritkán rakom, hogy most nagyon szorítottam, hogy összejöjjön.
Maybe next time :police:

Esélytelen, hogy Ji a Vueltán induljon. Az egyik szponzor külön kérése volt, hogy induljon egy kínai is a Touron. Szinte kötelező volt végigmennie, mert neki most Kínában népszerűsítenie kell a sportágat. Ezzel, hogy végigment (részletkérdés, hányadik helyen ért célba), teljesítette a feladatát.
Igazából a Paddy 166-os határa pont jó volt, és jól is tettem, hogy befizettem hozzájuk. Anno a Giron is kínáltak kiváló fogadást (Dan Martin nem kerül top10-be és már az első szakaszon bukott), és most is. A vueltára is lesznek majd jó fogadásaik.
A Tour maga szerintem gyenge volt, még akkor is ha sok pillanatra lehet majd emlékezni. A cápának grat, mert amit leművelt ezt nagy teljesítmény. Bettini óta a legjobb olasz bringás.
Egy Froome-Contador duóval jobb lett volna a Tour, de akkor marad idén is a Vuelta a leglátványosabb verseny.

Bartosz Huzarski a lengyel országúti kerékpárversenyző a Tour de France 18. szakasza után fotózta le mindkét lábát,
majd azt közszemlére tette.

Egy keményen letekert 145 és fél kilométeres táv után fényképezte le a lábait, amint éppen leugrott a bringája nyergéből.