Benedek185 naplója, tippjei és elemzései

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Lancer Dátum október 25, 2014, 10:35:24
Növeld az elemzett tippekre szánt tétet vagy tegyél fel kevesebbet élőben így marad hasznod is. Ennél jobb ötletem egyenlőre nincs. :D

De jónak, jó ötlet. Egyszerű és praktikus.  :D

[2014.10.25.] 4. játékhét 1. nap

Sziasztok!
Új hét, új remények, lassan már új hónap is. Az SfGururól sajnos megint lemaradtam (nem tudom mit csináljak, hogy időben meg tudjam írni az elemzéseket  :bash:), ma csak ide írok.  :)

Sampdoria-AS Roma
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: Sampdoria szerez gólt
odds: 1.47
iroda: Betfair (Sportsbook)
tipperősség: 8/10
végeredmény: 0-0

A mostani hétvégén se maradhatunk topligák nélkül, az angol, német, spanyol és francia bajnokság mellett folytatódnak az olasz élvonal küzdelmei is. A Serie A már a 8. fordulónál jár. A szombati Empoli-Cagliari (0-4) és Parma-Sassuolo mérkőzés mellett rendeznek egy Sampdoria-Roma összecsapást is.

A SAMPDORIA a Juventushoz hasonlóan veretlen, otthon pedig még pontokat se hullajtott a genovai együttes. Mihajlovic fiai tehát igen jó helyezésnek örülhetnek a tabellán, jelenleg bronzérmesek a hazaiak 15 ponttal, 3 ponttal lemaradva mai ellenfelüktől és 4-gyel az első helyen álló Juventustól. Mihajlovic szerb származású edző, a bátor, harcias mentalitás tehát adott. A tréner egyébként maga is játszott a csapatban, 94 és 98 között.
A védelem jól muzsikál, feltűnően kevés a kapott góljuk Romeroéknak, odahaza mindössze csak egyszer kapitulált a védelem. Támadásban viszont nyújthatnának többet a hazaiak, 9 találat hét forduló alatt nem túl gólerős teljesítmény. Az utóbbi hetekben nem kapott túl erős ellenfelet a Sampdoria, de egy Roma elleni jó eredményhez is minden adott, a gólszerzés mindenképpen.
A csapat 4-3-3-as támadó felállású, a csapat legjobbja Gabbiadini a maga 4 találatával.
Sérültek: Viviano, Fornasier, Ksticic.
Eltiltott: Cacciatore.
Gastaldello játéka pedig kérdéses.

A ROMA tehát Genovába utazik, több mint 500 km-t kell megtenni Tottiéknak. Kedden hiába maradtak otthon a Farkasok, akkora pofont kaptak, hogy idáig hallatszott a csattanás. A Bajnokok Ligájában 7-1-es zakót kaptak a Bayerntől, a bajorok már az első félidőben lerendezték a meccset  laza öt góllal. Azon a mérkőzésen nem volt olyan játékelem vagy statisztikai adat, amelyben Neuerék nem múlták volna felül a mai vendégeket.
Tudom, hogy profi játékosokról van szó, de egy ekkora blamát kiheverni nem kis teljesítmény. Mindezt kettős terhelés mellett egy laza kis több száz km-es úttal megfűszerezve nem túl kellemes élmény.
A bajnokságban 2. a gárda 6 győzelemmel és 1 vereséggel a háta mögött. A Bayern elleni vereséget leszámítva a bajnokságban viszonylag rendben van a Farkasok védelme, csupán csak 4-szer kapituláltak De Rossiék, viszont mindegyik alkalommal idegenben.
Rudi Garcia fiai is 4-4-3-as hadrendben lépnek általában pályára, a csapat legjobb góllövője Destro 3 találattal. A Romanal rengeteg a hiányzó.
Sérültek: Castan, Maicon, Curci, Balzaretti, Keita, Strootman.
Eltiltott: Manolas.

A hazaiaknak tehát több oka van a bizakodásra. Hétről hétre jól teljesítenek a Kék Gyűrűsek, masszívak, egyben van a csapatuk. Elég csak a tabellára tekintenünk szerintem, a hazai pálya pedig plusz előny.
Míg a Romanal rengeteg a sérült, többnyire védekező játékosok, Strootman, Maicon, Keita és Balzaretti személyében. Kérdés az is, hogy a Bayern elleni zakót követően mennyire sikerült a fejekben rendet tennie Garcianak, ill. a sok sérültet hogyan tudják majd pótolni. A Farkasok idegenben sose voltak túl erősek, most sem azok, az összes góljukat idegenben kapták.

Ma is kapitulált Roma védelemre számítok, a hazaiak motiváltak és jól teljesítenek, a vendégek letörtek, a védekező játékosok hiánya pedig csak tetézi a bajokat. Bízom a Samp gólban.

Mai másik tippem a következő.

Ajax-G.A. Eagles
HOLLANDIA: Eredivisie
tipp: Go Ahead Eagles szerez gólt
odds: 1.66
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 3-1

Olaszország után Hollandiába látogatunk, ahol a 10. fordulóba lépnek a csapatok. A Bajnokok Ligájában vitézkedő Ajax fogadja a tabella alapján gyenge középcsapatnak számító Eagles együttesét. Na van az a mondás, hogy a látszat néha csal, jelen esetben ez hatványozottan igaz. A két csapat 10 hely és 6 pont a különbség, de a valóságban közel sem ekkora a szakadék a két fél között.

Az AJAX együtteséről bármit el lehet mondani, de azt nem, hogy túl acélos lenne a védelme. Kedden a Bajnokok Ligájában léptek pályára Moisanderék, egy 3-1-es vereség lett belőle a Barcelona otthonában. A hátsó alakzat csak kereste a labdát, összeszokottságnak mondhatni jelét se láttam. Lassú és körülményes védelem jellemzi a hazaiakat.
A piros-fehérek 2. helyen állnak a bajnokságban 17 ponttal. Kilenc forduló elteltével 11 gólt kaptak a hazaiak, amely bizonyíték a gyenge védelemre. Igaz csalóka adat ez, ugyanis a PSV-től kaptak egy 3-ast, de azt leszámítva is kijön a meccsenkénti egy bekapott gól. A támadóalakzattal továbbra sincs baj, lövik ők a gólokat becsülettel, de jó lenne már végre a klubhoz méltó védelemmel is felvértezni az Ajaxot. Támadó csapat, támadó felállás, 4-3-3-as formációval. A piros-fehérek legjobba Sigthorsson a maga 4 találatával.
Sérült: Fischer.
Boilesen és Serero játéka pedig kérdéses.

Az EAGLES 13. a tabellán 11 ponttal, felemás eredményekkel, melyet a 3-2-4-es mérleg és 13:17-es gólarány jól mutat. A rúgott gólok számával nem is lenne gond egy ilyen közép csapattól, de a védelmet azért itt is lehetne stabilizálni. Az Eagles középcsapatnak számít, mondhatni gyengének, tavaly pl. a 13. helyen végeztek. A kiesés most se fenyegeti őket, de kiemelkedő teljesítményre most se képesek. Idegenben tűrhetően teljesítenek, négy meccsen 7 gólt lőttek.
A csapat rutinos, 25 év az átlagéletkor, a legjobb góllövője a vendégeknek  Vriends 3 találattal.
Sérültek: Schalk, de Bondt, de Sa.

Egymás ellen háromszor találkoztak a felek, mindháromszor az Ajax győzedelmeskedett, kétszer 6-0-ás siker, legutóbb pedig 1-0-ás született.

Most nem várok ekkora kiütést, max.kettő lesz közte, már ha nyer az Ajax persze. Az Eagles papíron gyengébb csapat, de közel sem az a pályán. Ennek a rutintalan, összeszokottságot nélkülöző hazai védelemnek minden jel szerint be fognak találni. Ha a sereghajtó Heracles megzörgette a piros-fehérek hálóját, akkor a vendégek is képesek erre. Tippem vendég gólszerzés.

@

Mai nap 2/1. Samp gól bukta, Eagles gól pipa. Nem így képzeltem a hétkezdést...!  :bash:  :redchug:

[2014.10.27.] 4. játékhét 2. nap

A mai kínálat valami pocsék, de csak kierőszakoltam belőle egy tippet, melyet az SfGuruba is beküldtem. Múlt héten csak két tippet küldtem be a Guruba, röstellem is magamat. Nevezzük ezt úgynevezett "tesztidőszaknak", ezen a héten, meg majd novemberben mindenképpen aktívabb akarok lenni, már ami a Gurus elemzéseket is illeti.  :)

Malmö-Brommapojkarna
SVÉDORSZÁG: Allsvenskan
tipp: gólok száma 4.5 alatt
odds: 1.50
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 2-0

Az Allsvenskan, azaz a svéd labdarúgó bajnokság első osztályának 28. fordulójában még akadnak nyitott kérdések, azonban az már biztos, hogy a Malmö akár nyer, akár nem a hátralevő két fordulóban, már bajnoki címet ünnepelhet. Kérdés az, hogy mindezek tudatában fel akar-e egyáltalán pörögni a hazai gárda ill. az Atletico Madrid ellen elszenvedett vereség mennyire törte le, ill. fárasztotta le a játékosokat?

Nem számítok túl gólzáporos meccsre a maga kategóriájában.

A MALMÖ mint előbb már említettem, bajnoki címnek örülhet. Két fordulóval a szezon vége előtt 8 pont a hazaiak előnye a második helyezett Stockholm előtt, így már tulajdonképpen hátradőlhetnek Age Hareide fiai. Múlt hét szerdán Bajnokok Ligája találkozót játszottak a kékek, melyben nem volt túl sok köszönet. Az Atleti egy laza ötössel küldte haza a svéd csapatot. Az 1. félidőben még tartották magukat a kékek, 0-0-ával mentek pihenőre a csapatok, aztán kiszakadt a gólzsák. A 2. félidő 5 gólt hozott. A bajnokságban viszont magabiztos a Malmö, a szezon alatt csak háromszor kaptak ki, huszonnyolc mérkőzés alatt 56 gólt szereztek. A 61 éves norvég szakember tehát jól összerakta ezt a csapatot. A hazaiak legjobbja egyébként Markus Rosenberg a maga 12 találatával, amely a góllövőlistán a 4. helyre elég.

A BROMMAPOJKARNA a leggyengébb csapat a bajnokságban, már biztos, hogy utolsó helyen zárnak a vendégek. Huszonnyolc forduló alatt 12 pontot szereztek a sereghajtók, amely valljuk be egyik pontvadászatban sem túl acélos teljesítmény. Otthon és idegenben is egyaránt pocsék a gárda, míg a saját közönségük előtt 7 pont a mérleg, idegenben ez a szám 5-re módosul. A gólokat nyelik rendesen, rúgni viszont alig rúgják. Egyértelműen a bajnokság leggyengébb láncszeme a Brommapojkarna.

Ennek ellenére nem várok négy találatnál többet a mai mérkőzésen. Meg is mondom miért, több oka is van. Először is rengetegszer találkozott már egymással a két fél és egyik mérkőzésen se született négynél több gól. A hazaiak már bajnokok, egy ekkora zakó után pedig mint az Atleti elleni szerintem eléggé kifáradhatott a csapat és a morál se lehet az egekben. Ez a hátralevő két mérkőzés már inkább csak nyűg a csapatnak, nem hiszem, hogy nagyon megerőltetik majd magukat a hazaiak. A vendégek gyengék, de annyira talán majd tudják tartani magukat, hogy 3-4 gólnál ne nyeljenek be többet. Hogy a vendégek szereznek- e gólt? Talán igen, talán nem, mindenesetre én meghúzom mára a maximum 4 találatot. Egy 4-0; 3-1; 2-1; 2-0 esetleg 3-0-át tudok elképzelni.

@

A Malmö mindkét félidőben egy-egy gólt szerzett, így 2-0 lett a vége, a tipp pedig zöldült.
Holnap ismét jelentkezem! :)

[2014.10.28.] 4. játékhét 3. nap

Ma csak egy mérkőzéssel jelentkezem, melyhez elemzés most nincs, így SfGuruba se küldöm be.

Shrewsbury-Chelsea
ANGLIA: Ligakupa
tipp: gólok száma 2.5 felett
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 7/10
végeredmény: 1-2

A Shrewsbury Liga 1-es, azaz negyedosztályú csapat, rendkívül jól teljesítenek a bajnokságban. Otthon veretlen a gárda, 8 meccsen 19 gólt szereztek. A Chelsea-ről el tudom képzelni, hogy nem veszi majd komolyan a meccset és az is valószínű, hogy nem a legerősebb kezdőjével fog kiállni, de így is kinézek belőlük 2-3 gólt alaphangon. A hazaiak pedig extramotiváltak lehetnek, nem minden mérkőzésen találkoznak egy ekkora csapattal, bizonyítani szeretnének a saját közönségük előtt. A Chelsea hálója is zörrenhet egyszer. Eddig egy alkalommal futottak össze a csapatok, 4-0-ás kék siker született. Mai tippem tehát legalább 3 gól.


[2014.10.29.] 4. játékhét 4. nap

Cagliari-AC Milan
OLASZORSZÁG: Serie A
tipp: AC Milan +0.5
odds: 1.33
iroda: bet365
tipperősség: 9/10
végeredmény: 1-1

Hétközi fordulóval folytatódnak a Seria A küzdelmei, az olasz pontvadászat már a 9. fordulót tapossa. A szerdai játéknapon nyolc mérkőzést rendeznek, pályára lép többek között a Juventus, Inter, Roma és a Napoli, én azonban a Milan szardínaiai vendég szereplésében látok értéket.

A CAGLIARI gyenge középcsapat, tavaly nem sok híja volt, hogy kiessenek az élvonalból. Nyáron rengetegen érkeztek és távoztak, azonban Zdenek Zeman együttese úgy látszik folytatja a tavalyi tendenciát. Az eredmények továbbra sem jönnek, 13. a csapat 8 ponttal. Ami külön érdekesség, hogy a szardíniai kis csapat idegeben jobban teljesít, mint saját közönsége előtt. Hogy ennek mi lehet az oka, őszintén szólva nem tudom. De, hogy számszerűsítsük ezen tényeket, otthon 1 pont, míg idegenben 7 pont a hazaiak mérlege. Ami viszont mindenképpen elismerést kivívó eredmény, az az Inter 4-1-es idegenbeli és a Sampdoria elleni 2-2-es otthoni remi lehet. De ezen kívül, semmit az égvilágon nem tudnak felmutatni Zeman fiai. Ha nem is számítanak fő kiesőjelöltnek, de azért megcsaphatja majd őket a kiesés szele, mert erősen hullámzóan teljesítenek. Gyengék, nincs mit ezen szépíteni. A vendéglátók ledrágább és egyben legmeghatározóbb játékosa az olasz Sau és a kameruni Ibarbo. Sau jól játszik, már 4 gólos a svéd csapattársával Ekdallal egyetemben. A Cagliari a 4-3-3-as támadóalakzatot favorizálja, sérüléshullám nem sújtja a csapatot, csupán csak Eriksson sérült.

A MILAN tavaly a 8. helyen végzett. Az egykori Milan-legendát, Seedorfot a kispadon a szintén egykor a piros-fekete alakulatban játszó, a "lesen született" Filippo Inzaghi váltotta. Az átalakulás nem maradhatott el, mint ilyenkor általában új edző érkezése esetén. Olyan sztárok igazoltak a Milanba, mint Torres, Menez, Alex, van Ginkel vagy Diego Lopez. Kaká az Orlando City-be, Traoré a Bursasporba, Balotelli pedig a Liverpoolba távozott. Összességében elmondható tehát, hogy az átigazolások jól sikerültek, a távozókat jól tudták pótolni vendég oldalon. A javulás tavalyhoz képest egyértelműen látható, az utóbbi hetekben rendkívül jól teljesítenek Shaarawy-ék. A legutóbbi 5 meccsen 9 pontot szereztek a piros-feketék. Idegenben második legjobb csapat a bajnokságban a Milan, összességében pedig 6. a csapat 15 ponttal. A Cagliari-hoz hasonlóan a vendégek is 4-3-3-ban lépnek fel meccsről meccsre, a sérültek listáján pedig csak Montolivot találjuk. A csapat legjobbja Honda, 6 góllal.

Őszintén szólva nem igazán értem a bukikat. Erősen túl lett értékelve a Cagliari, a Milan pedig egyértelműen alul. A vendégekre kínált, több mint 2-es odds engem erősen meglepett. A Milan jó formában van, sérülések se sújtják őket, nagyon egyben van mostanában a csapat, a Cagliari verhető. A hazaiak gyengék, az utóbbi hetekben felemásan teljesítenek, kapják a gólokat szép számra, soknak érzem ezt a több, mint 3-as oddsot. A hazaiakra a 6-7 körüli, míg a vendégekre az 1,40-1,50 körüli szorzó lenne a reális.

A Milan győzelmet tehát igazi value bet-nek tartom, a vendégek egyértelműen jó formában vannak mostanában, a Cagliari csak kínlódik. Amikor legutóbbi öt alkalommal (ebben a felállásban) találkoztak a felek, négyszer Milan siker született. Ma se várok mást, erőteljesen vendég győzelem fele billen a mérleg, de menjünk kicsit biztosabbra, X2 a végleges tippem!

Most én vagyok a hülye vagy a bukik fröccsöznek egyet az októberi éjszakában?  ;D
Félidőben a Győr 19-6-ra vezetett a női kézi NB1-ben, a Vác csapat összesítettre pedig 25,5-ös határt adtak. Az addig oké, hogy általában a hátrányban levő csapatok jobban nyomnak a 2. félidőben, de, hogy a Vác egy félidő alatt 19-et dobna?!  :D Szerintem esélytelen. 1.90-ért raktam az undert, aztán  meglátjuk..  :)

Beragadt a Vácra felkínált felett/alatt opció, 10 perce ugyanúgy áll (1.80 és 1.90). A végén még érvényteleníteni fogják a fogadásomat, mert rosszul működött a rendszerük...  :D

Nyertes!!! Ekkora bakit komolyan mondom...  :D

@

Mai tipp pipa, de közel sem volt sima, a Cagliari egész jól játszott.  :)

[2014.10.30.] 4. játékhét 5. nap

Ma valami elképesztően gyenge a kínálat, mint United meccsen a clean sheet odds (ne kérdezzétek mennyit gondolkoztam ezen a "poénon"  :D  :D  :D), de így is sikerült egy meccset kiválasztanom, amely bőven fogadható. Elemzés most nincs. :)

Mouscron Peruwelz-Club Brugge
BELGIUM: Jupiler League
tipp: Mouscron Peruwelz szerez gólt
odds: 1.53
iroda: bet365
tipperősség: 8/10
végeredmény: 1-4

A hazaiak rendkívül gólerősek otthon, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy 6 meccsen 14 (!) gólt szereztek. Olyan csapatoknak találtak be, mint a Genk, Lokeren, Anderlecht vagy a Standard Liege. A bajnokságban a harmadik legtöbb gólt szerezték a Genttel és a Club Brugge-zsel egyetemben, ha az otthoni formát vizsgáljuk. A Brugge idegenben 6 mérkőzés alatt 8 gólt kapott. A Peruwelz legjobba Abdoulay Diaby, aki 8-szor volt eddig eredményes és ma is bevethető.
Na de elég a számmisztikából, a Peruwelz otthon rendkívül összeszedett, erős és ontja a gólokat, véleményem szerint ma is be fognak találni.


#

Sziasztok!
Az utóbbi 1-2 napban kicsit inaktív voltam a tippadással ill. az elemzésekkel kapcsolatban, de nyugodjatok meg, nem tűntem el...!  :D
Holnap ismét jelentkezem ha nem is 2-3 elemzéssel, de eggyel mindenképpen! :)
További szép szombat estét, hétvégét ill. sikerekben gazdag fogadásokat kívánok Nektek!  :)