2015-ös kerékpár szezon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hétvégi két versennyel kapcsolatban pár észrevétel, ami a tavaszi versenyeken hasznosítható lesz fogadások szempontjából.
Etixx: Az egész gárda bombaformában. Tegnap dobogó alsó két foka, ma pedig Cavendish győzelem. Tegnap balfék módon eltaktikázták, de egyértelműen látszik, hogy aki tavasszal pavés versenyt akar nyerni, annak az Etixxet kell legyőznie. Stybar,Boonen,Terptra,Vandenbergh, Trentin és Van Keirsbluck. Ez talán az utóbbi évek(évtizedek) legerősebb egynapos csapata.
Cavendish: Egyértelműen a legjobb formában lévő sprinter. Úgy tűnik a tavalyi gyengébb szezonjából erőt merített, és külön motiválja, hogy idén új szerződésért hajt. A vonata szinte tökéletes, így tavaszig minden versenyen érdemes rá figyelni. Nyáron pedig kérdés lesz mit tud a Touron. Úgy néz ki, kiváló alapozáson van túl, és már most kiváló formában van. Milano-Sanremo lesz a következő nagy versenye, és ha ott tud maradni a főmezőnnyel a végén, akkor egyértelműen első háromban lesz a sprintnél (bár én inkább első helyre tenném). Gyorsasága úgy néz ki nem kopott, és taktikusan verte meg Kristoffot.
Kristoff: Az egyik legerősebb versenyző a mezőnyben. Azonban több hiányossága is megmutatkozott az elmúlt időben. Hiába bírja az időjárási viszonyokat fantasztikusan, és jó sprinter, de a pavékon annyira nincs toppon, és túl korán nyitja a hajrákat. Utóbbi arra vonatkozik, hogy a vége előtt már 200-300-al megnyitja a végső hajrát, és ugyan bírja a végéig, de ez két sprinter ellen kevés lesz idén: Kittel és Cavendish. A többieket simán verni tudja ezzel a taktikával, de Caveék még tudnak gyorsulni a végén, és ez a mai versenyen kiválóan látható volt. Állóképessége viszont egyértelműen az egyik legjobb a mezőnyben. Milan-Sanremon és Gent-Wevelgemen és a Paris-Roubaix-n jól mehet, de a Rondén és a Harelbekén problémái lehetnek.
Gilbert: Ma 4 kilométerrel a vége előtt egy hatalmas tempónál megindult, és 3,3 kilométert tudott szökésben menni. Látszik rajta, hogy jó erőben van. Ő ilyenkor még nem szokott ilyen teljesítményeket produkálni. Ha a Milano-Sanremon megpróbálkozik egy szökéssel, akkor jó eséllyel haza is fog érni véleményem szerint, és megnyeri a versenyt. Ő Cave mellett a másik nagy favoritom, pláne mert a leendő versenyútvonal mellett lakik és ott edz szinte mindig.
Van Avermaet: Doppinggyanúba keveredett, de ha nem meszelik el őt, akkor jó eséllyel kiváló tavaszt fog futni. Láthatóan motiválja az őt ért vádaskodás, és kettőzött erővel hajt.
Demaré: Nem akarom elkiabálni, de a tavasz egyik legnagyobb csalódása lesz Demaré. Egyértelműen túl sok súlyt helyeztek a vállára, és eddig nem bír el ezzel. Sprintekhez nincs meg a kellő gyorsasága, míg pavékon nincsen normális segítője, és nem is olyan képzett mint Boonenék.
Syl. Chavanel: Lehet érdemes lesz idén ellene fogadni a pavékon. Volt pár jó éve ezeken a versenyeken, de már kezd kiégni ez szemmel látható. Állóképessége sokat kopott az évek alatt. Néha túlértékelik őt az irodák, az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján, és ebből hasznot lehet húzni az idén. Paris-Roubaix-n egyértelmű leszereplést várok tőle, talán a Rondén érhet oda az első tízbe, ha szerencséje lesz.
Wiggins: Látszik rajta, hogy csak a  Paris-Roubaixra készül idén (utána visszavonul). Qatarban is ment egy jó kronót, a többi etap nem igazán foglalkoztatta, míg a mostani hétvégét a felkészülés jegyében töltötte. Paris-Nizzán az időfutamon talán érdemes rá figyelni, de szerintem április első hetéig az összes versenyét csak kilométergyűjtésnek használja. Lehet érdemes lesz ellen fogadni, ha valami jó opció lesz rá.



Versenyek:
Jövőhéten:
Strade Bianchi: A fehér kavicsos versenyről lehet lesz egy kis összefoglaló, mert ott lesz Sagan, Nibali, Valverde, Avermaet, Gerrans és Cancellara. Tehát igazi sztárparadé lesz.
Párizs-Nizza: Jövő vasárnaptól kezd az első európai World Tour verseny. Regnáló világbajnok ott lesz, és eléggé jó verseny várható 8 napon keresztül.
Le Samyn: Ha adnak rá oddsot a fogadóirodák, akkor jövök pár tippel kedd este.


Tirreno-Adriatico: cikk és benne a tipp a ma kezdődő olasz körversenyhez!  Eurosport is közvetíti.

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/tirreno-adriatico-osszecsapnak-a-nagyok

Paris - Nice: Este cikk a király a szakaszhoz és benne tippek!





Holnap egy fantasztikus Belga egynapos verseny vár a kerékpárosokra és a fogadókra: E3 Harelbeke.
Beharangozó és egy kedvcsináló kép:

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/tavaszi-egynaposok-harelbeke-sztarparade




Flandriai körverseny lesz vasárnap Belgiumban. Egy újabb rangos egynapos, és egy újabb főoldali cikk.  :great:

http://www.sportfogadas.org/elozetesek/flandriai-kor-ezt-latni-kell




Már csak néhány nap van hátra vasárnapig (április 12.), amikor megrendezik a Párizs–Roubaix országúti kerékpárversenyt, az öt legnagyobb presztízzsel rendelkező egynapos verseny - szerintem - legrangosabb viadalát.  ;)

Paris-Roubaix 2015: Top 10 riders to watch

Paris - Roubaix: Holnap délután az Eurosporton a világ legnehezebb egynaposa. Tippek és elemzések pedig a cikkben.

CIKK: http://www.sportfogadas.org/elozetesek/tavaszi-egynaposok-paris-roubaix-eszak-pokla


www.youtube.com/watch?v=eE7PYaPgFso

Hétvégén, illetve jövőhéten kezdenek az Ardennek-i klasszikusok. Előtte viszont itt a Brabantse Pjil.
Brabantse Pjil
Időpont: Szerda
Fogadási határidő: holnap 12:30

A Brabant nyíl egy érdekes verseny. Nem nevezhető sprintversenynek, se pavésnek, se dombosabb egynaposnak. A három keveréke inkább. Mindenből van benne egy kicsi. Őszinte legyek vártam a hibát a fogadóirodáktól, hogy beteszik a H2H párosítások közé Gerrans. Azonban nem hibáztak, és kihagyták az ausztrált. Miért volt ez fontos? Mert Gerrans most épült fel sérüléséből, és kilométergyűjtésnek szánja ezt a versenyt. Lássuk tehát, hogy nélküle miből élünk:
Győztes szempontjából, én is hasonlóan vélekedek ahogyan a fogadóirodák: Gilbert - Matthews párharcot várok. Utóbbira voksolnék, akit még esetleg Felline vagy Gallopin állíthat meg. Többiekben nem nagyon látok fantáziát. Leukemans még szintén jól szokott menni ezen a viadalon, így tőle egy dobogó nem lenne meglepetés.
Lássuk a tippeket:
Gilbert - Matthews
Ideje visszavágnia az ausztrálnak, a tavalyi vereségért. Tavaly a hajrában verte őt Gilbert. Most egyértelműen Matthews jóval jobb formában van, és a sprintekben már a legjobbakkal is felveszi a versenyt. Nem okoznak neki gondot az emelkedők sem.
Tipp: Matthews  1.72   6/10

Voeckler - Chavanel
Két öreg francia harcos. Nagyon sokat megéltek már, de mintha Voeckleren jobban fogna a kor. Már nincsenek olyan megindulásai, mint régebben, és eléggé sokszor előfordul, hogy kedve sincs versenyezni, vagy csak simán feladja. Chavanelnek fekszik az ilyen verseny, ráadásul Voecklerrel ellentétben ő vezére a csapatnak (Voecklernél ott van Arashiro és Coquard).
Tipp: Chavanel  2.10  4/10

Vermote - Devenyns
Vermote-ot soraiban tudó Etixx mindössze hat emberrel ment el a versenyre. Érdekes döntés, de ők tudják. Vermote egyértelműen segítői szerepet tölt majd (vízhordó lesz), míg Devenyns második opció az IAM-nél Chavanel kiesése esetén. Így szerintem ő mindenképpen előrébb végez, mint Vermote.
Tipp: Devenyns  1.83  5/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 14, 2015, 21:04:39
Brabantse Pjil
Gilbert - Matthews
Tipp: Matthews  1.72   6/10


Voeckler - Chavanel
Tipp: Chavanel  2.10  4/10


Vermote - Devenyns
Tipp: Devenyns  1.83  5/10

Hétvégén Amstel Gold Race. Addig pihenő, arról a versenyről meg szombaton előzetes a főoldalon.