Giro d'Italia 2015

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintem jön a B-terv. König veszi át az első ember szerepét. Összetettben még simán van esélye egy top5-re. Porteról meg gondoltam, hogy meg fog főni. Oké sokan mondták, hogy közrejátszottak a balszerencsés dolgai, de lássuk be, ő nem vezér alkat. Contador is bukott, mégis rögtön bringára pattant, és ment tovább. Porte pedig csak nevetett a dolgon, és szart az egészbe. Az az ember mentálisan nulla.
Amúgy ezzel Urán egyre közelebb kerül a dobogóhoz. Kíváncsi leszek mennyi igaz abból, hogy az utolsó hétre tartogatták a formáját, mert eddig semmit se mutatott. Lehet tényleg ilyen gyenge, de az is benne van, hogy altatott.

Uránnak lefőtt a kávé.  ;D Mindig elhiszem neki meg az Etixxnek, hogy még feljöhet, de most már az első hegyen leszakadt.
Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz a meglepetésdobogós a Giron: Amador, van den Broeck, Caruso, Kreuziger, König vagy valamelyik Astanás.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 24, 2015, 15:48:19
Uránnak lefőtt a kávé.  ;D
Porte-nak is, fel is adta a Girót  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum május 25, 2015, 19:34:35
Porte-nak is, fel is adta a Girót  ;D
Az az ember egy nulla. Ha nagy a tét rendre összeomlik. A Skynak ideje lenne belátnia, hogy König-Froome duót kell erőltetni a háromheteseken, a Thomas-Henao-Porte triót pedig az egyheteseken. Amúgy nagy valószínűséggel ez már nem valósul meg, mert év végén lehet távozik Porte. A Skynál úgy néz ki, hogy kezdenek a jövőre is gondolni, ezért hallani egyre több helyről, hogy Kwiatkowski érkezik majd nyáron. A Sky amúgy is át akarja alakítani állítólag a csapatát, és jobban akarnak fókuszálni a tavaszi egynaposokra. Pavés versenyekre ott lenne Thomas-Stannard-Rowe trió, míg az ardennekre Kwiatkowksi.
Az Etixx is jövőre nagyon át fog alakulni. Boonen, Cavendish, Kwiatkowski, Urán, Renshaw és Stybar lejáró szerződésű. Cave, Boonen és Urán szerződése nagyban függ az idei teljesítményüktől. Alaphilippel már hosszabbított az Etixx, viszont Kwiat irreálisan sokat kér (annak ellenére, hogy az egyik kedvencem, nem ér ennyit). 4 milliót akar, és ennyit csak a Sky fog neki megadni. Cave helyére már hoztak sprintert télen a belgák a fiatal Gaviria személyében. Övé a jövő, de kérdés, hogy az elkövetkező 1,5 évben majd mire lehet képes. Boonen már öreg, viszont vele nagyon lojálisak. Urán viszont a legnagyobb homály az összes versenyző közül. Ugyanaz az ügynöke, mint Kwiatnak, és Acquadro versenyzői folyamatosan hagyják el az Etixxet. Ami viszont érdekes, hogy  Garderen és Avermaet és szabadon igazolható lesz. Mindegyiknek ugyanaz az ügynöke, mint Boonennek vagy Stybarnak, és Avermaet szénája nem áll túl jól a BMC-nél. Vagy ő marad vagy Gilbert. Mivel Gilbertnek élő szerződése van, ezért lehet Avermaet menni fog, mivel már évek óta akarja őt az Etixx. Garderen pedig nem teljesített úgy, ahogyan azt várták tőle. Érdekes lenne egy Avermaet-Terpstra-Stybar-Boonen sor az egynaposokra az Etixxtől.


na off vége, Giro cikk nemsokára érkezik!

Az összetett eldőlni látszik a Giron. Persze semmi sem biztos egy ilyen versenyen, de Contador nagyon magabiztosan halad a végső siker felé. Kik érhetnek oda a dobogóra? A keddi etapon kicsit közelebb kerülünk ennek a kérdésnek a megválaszolásához is. 


Idézetet írta: oakland23 Dátum május 25, 2015, 19:34:35
Porte-nak is, fel is adta a Girót  ;D



Mindenki most belerúg Porte-ba, pedig én csak a feladás miatt tudok rá haragudni.
Írta valaki, hogy Conta is bukott, rendben, de azokkal nem perceket csak másodperceket kapott, eleve úgy(és ezek tények), hogy ebben a mezőnyben abszolút ő a legjobb.
Lélektanilag ez mit jelent Conta oldaláról:Tudja,érzi(van annyira tapasztalt)hogy neki itt alap esetben nincs ellenfele.
Ennek rendje-módja szerint szépen lassan a maga oldalára hajtja a vizet.Még így is hogy bukott.Ez történt.
Ezzel szemben egy média által egekig felmagasztalt Porte(aki semilyen téren sem hasonlítható Contadorhoz), nyomás alatt, eleve egy minden téren jobb Conta ellen, több perces hátrányt összeszedve, persze hogy csak eddig viszi. Már a legelején legbelül tudhatta, hogy itt ő gyengébb Contadornál.
Akkor lett volna nagyon érdekes a szitu, ha Contador szed össze ilyen időket. Valószínű ö nem adta volna fel. Nem is tehette volna .Oleg és presztízs
Ez most kb olyan mint amikor a magyar foci válogatott jól kezd egy selejtező sorozatot(amire volt is példa)
aztán mindenki tudja a végét(ott is jönnek a "de" a "ha" mondatok..stb), pedig ezekben az esetekben is a média felfújja vagyis inkább meglovagolja azt az állapotot amit mi szurkolók hallani akarunk.
Ha nincs semmi negatív ezen a Giron akkor is Contador nyeri ezt a versenyt, mert minden téren a legjobb ebben a mezőnyben.

Porte-al kapcsolatban leírnám egy kicsit bővebb véleményem. Eléggé régóta figyelem a srác teljesítményét, és valahol régen szimpatizáltam is vele (bulizós szórakozós lazán vesszük az életet stílusával). Ő egy olyan srác, aki lazán megiszik egy üveg bort, vagy ha úgy tartja kedve tesz a diétás menüre. Erre az évre állítólag nagyon megkomolyodott, és végre "felnőtt" a feladathoz. Elhagyta az édességet az étrendjéből, és már nem alkoholizált. Munkamorálja fantasztikus volt, és jóval előbb megkezdte a felkészülést, mint a többiek. Ennek köszönhetően fantasztikusan sikerült a tavasza. A Skytól így kapott még egy esélyt, hogy vezér legyen. Őszinte leszek: fogalmam sincs, hogy miért. Nagy valószínűséggel azért, hogy ha nem válik be, akkor idén nyugodt szívvel elküldhessék.
Porte ugyanis nem háromhetes menő. Volt ugyan egy kiváló beugró éve 2010-ben, de utána semmi eredmény GT-ken. Sokszor segítő volt, és sokszor még segítőnek is gyenge volt. Tavaly kapott egy esélyt a sorstól a TdF-en, de akkor sem tudott vele élni. Panaszkodott ott is mindenre, pedig szépen kezdett. Volt ő második is, és azt hihettük, hogy ő lehet az, aki megszorítja Nibalit. Aztán jött a Chamrousse, ahol Thomas (!!!!!) húzta fel őt a hegyre. Utána pedig jött a már tőle jól megszokott szarunk az egészbe dologra. Nieve és Thomas is megelőzte őt a TdF-en összetettben, és az utolsó időfutamon 72. lett! Ezek után kapott esélyt idén. Mi történt a Giron: csomó balszerencse, aztán utána fogta és szart az egészbe bele, és otthagyta a Girot, mert jaj szegény kis Richienek nem úgy alakult a verseny, ahogy elképzelte. Szánalom.
Voltak olyan bringások rajta kívül is, akik buktak és nagy hátrányt szedtek össze, de küzdötte, és nem adták fel (Schleck, Hamilton stb.). Ők profik.
Bukás, és bukás között is van különbség. Contador bukás után úgy kelt fel, hogy látszott rajta, hogy menni akar, és Girot akar nyerni. Rögtön visszaült a nyeregbe. Porte? Elnevette magát, lazán vette a dolgokat, nem kapkodott, mint akinek minden mindegy.
Az a baj Porte-al, hogy ha őt valami kis sérelem éri, akkor nem érdekli az egész verseny. Ha valaki meglöki őt, vagy csak elesik, akkor szarik a versenybe. A fő ok ami miatt viszont nem lesz sohasem jó GT menő, hogy nem tudja hogyan ossza be az erejét, és hogyan viselkedjenek kapitányként. Rendre összeomlott már egyik hegyietapról a másikra, vagy csak simán rosszul használta a segítőit. Ő alkalmatlan erre a szerepkörre, hogy vezér legyen. Kiváló versenyző lehet egyhetes versenyeken, de ennyi.
Szerintem senki nem szólt volna rá egy szót sem, ha végigmegy a Giron, és végig küzd. Ellenben ő feladta. Derogált neki beállni a sorba, hogy segítse Königet, aki így magára maradt (és mégis milyen jól megy...).
Ezzel a döntésével szerintem alá is írta a távozását a Skytól. Ennyi pénzért találnak bőven jobb segítőket. Gondolom majd valamelyik "okos" csapat leigazolja őt első számú embernek, de lehet belátja majd mindenki, hogy ő csak segítő lehet. 30 évesen senkiből sem lesz egycsapásra szuper GT menő (kivéve Hornert, de Horner Isten).

#22 május 26, 2015, 15:36:53, Pozzato
50 mp Arunak az előnye Contadorral szemben. Az Astana és a Katusha közösen dolgozik össze Contador ellen. Contadornak két  embere maradt Kreuziger és Rovny (Rogers most szakadt le). Maradt 45 km és két hegy, ebből az egyik a Mortirolo. Ha Kreuziger fel tudja vinni Contadort, akkor nagy baja már nem lehet az etapon, de ha nem, akkor veszélybe kerülhet az összetett első hely is. Hatalmas esély nyílt most Aru előtt....

Update: Contador egyedül maradt a maradék 40-45 km-re. 45mp a hátránya, ha fel is ér, akkor sem lesz segítője, és hulla lesz.

Update: Contador felért (kíváncsi vagyok mennyit vett ez ki Contadorból)...Anton kicsit segített, de tulajdonképpen magában ért fel Arura, aki iszonyat gyenge. Landa jóval erősebbnek tűnik, mint Aru, de a csapata miatt nem mehet....

#23 május 26, 2015, 18:54:23, csabax
Nekem tetszik Kruijswijk teljesítménye ezen a Girón.
Ha sejtettem volna, hogy ennyire jól megy, tuti fogadtam volna rá a Giro rajtja előtt.  :)

Elmúlt két napra nem igazán láttam jó fogadásokat, de mára egy kis aprót megérhet Damiano Caruso szakaszgyőzelme. 26.00-os odds van rá, és az olasz nyilatkozta még a Giro előtt, hogy erre a szakaszra készül a leginkább. Itt akar bizonyítani, és ez fekszik neki a legjobban. Volt ideje tegnap kipihennie magát, és összetettben sem veszélyes Contadorékra. Rakok rá egy minimális tétet, hátha szerencsém lesz.