Magyar Foci Fogadások 2015/16

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Magyar Kupa: Ki lesz a végső győztes?

Ferencváros
0 (0%)
Újpest
1 (100%)

Összes szavazó: 1

Szavazás lezárva: május 07, 2016, 07:38:34

Magyar Foci Fogadások 2015/16



Ebben a témában lehet beszélgetni a Magyarországon zajló bajnokságokról: OTP Bank Liga, NB II, Magyar Kupa, Ligakupa mérkőzésekről!

Folytonosan közöljük az aktuális programokat, illetve egyéb fontosabb statisztikákat.

Ha van egy jó tipped, akkor oszd meg velünk!  :beerchug:




Csak most nézem, hogy július 18-án kezdődik a bajnokság  ;D

Ok, meg vannak fizetve ezek a srácok, de valahol a mi érdekünk is, hogy a meccsek jók és nézhetőek legyenek. Remélem, délután 15 órakor, amikor 40 Celsius fok lesz napon, akkor fogják pályára küldeni a csapatokat. (BUZI MLSZ) Mi a faszomnak ilyen korán kezdeni? Én nem tudom, de mintha régebben nem lett volna ez. Nyáron pihenjen a focista is. Alig ért véget az előző szezon, nyugodtan kezdhetnének augusztus közepén, vagy inkább végén. Lassan már szünet sem kell, vége a bajnokságnak, aztán kezdődne is az újabb, akkor nem kéne alapozni, csak télen.

Az MLSZ megszüntette a Ligakupát (ami talán az utóbbi évek egyik legjobb döntése volt, még akkor is, ha egy-két meccsen lehetett kaszálni). Nyugodtan lehetne tolni a hétközi fordulókat is, vagy arra számítanak, hogy 2-3 csapatunk is kijut Európába? bár úgy lenne...

Azért kezdődik ilyen korán, mert az átszervezés miatt már 33 forduló lesz,plusz május 8-ig be kell fejezni majd a bajnokságot az Európa Bajnokság miatt.

Majd ha katarban lesz a Vb nem lesz szünet, egyik héten vége a bajnokságnak, két hét múlva meg majd első forduló lesz.



Idézetet írta: prigioni1 Dátum június 30, 2015, 15:44:36
Van rá egy söröm, ha gondolod.

Én fizetek neked egy ládával, ha kijutunk.  :P


Szuperkupa 2015


Július 05., vasárnap:

Székesfehérvár, Sóstói Stadion

20:15   Videoton - Ferencváros    2.23   3.15    2.99

Játékvezető: Ondó-Szabó Sándor


Tippek, vélemények?


NOL cikk -
A magyar labdarúgó NB I gazdasági teljesítményét bemutató Sportgazdasági Nagyító bemutatóján jártunk.
(...)az NB I-es csapatok az utóbbi öt évben összesen 14 milliárd forintos veszteséget termeltek, 2014-ben pedig 3,9 milliárd mínuszt hoztak össze. A Videoton például majdnem másfél milliárdot tett hozzá ehhez az ,,eredményhez". De beszédes az is, hogy a felcsúti (úgynevezett) sportvállalkozás üzleti titokként kezeli, mennyi szponzori bevételt könyvelhet el.
A bevételi oldal felépítéséből sokat elárul az: a pénz öt százaléka származik jegybevételből, a kereskedelmi sorban szereplő számok pedig a summa egy százalékát teszik ki. Ráadásul itt az összesen 86 millió forintból 68-at az FTC-nek köszönhet a tizenhat csapatos mezőny, azaz a zöldek szurkolóinak aktivitása nélkül lényegében megszűnne e szektor, ami önmagában is értelmezhetetlenné teszi az üzlet szó szerepeltetését az NB I-es klubokról szóló cikkekben. (...)
A 100 ezer, 150 ezer, 200 ezer lakosú városok, régiók nagyjából annyi embert tudnak megmozgatni, amennyit a lista mutat. A piac kicsi, a vidéki klubok az érzelmi, ,,területi" alapon kötődőkön kívül nem képesek mást megszólítani, miközben mind nagyobb a szórakoztatóipari verseny a fogyasztók (értsd: a potenciális szurkolók) szabadon elkölthető ezreseiért.
Ugyanakkor európai kitekintésben kevésbé tragikus a helyzet. Az egymillió lakosra vetített nézőszám szerint a magyar NB I veri Ukrajnát, Lengyelországot, Oroszországot, mi több, Törökországot is. Igaz, a 256-os adat nem tud konkurálni a listavezető Dánia 1586-os mutatójával. (...)
A közgazdász leszögezte azt is: nincs min meglepődni, ha a Kecskemét, a Pécs, a Győr és a Pápa gazdasági okokból hirtelen eltűnik az NB I-ből, mert a számokból már régen látható volt, hogy a csőd felé halad a magyar futball. Az átláthatatlanságon, a veszteségen túl azért is, mert semmilyen üzleti alapja nincs. Ahogyan Muszbek dolgozata megjegyzi: alig van olyan hirdető, amelyik azért reklámoz, hogy termékét, szolgáltatását népszerűsítse. Az átutalás oka általában a politikai nyomás vagy a kapcsolati tőke kiaknázása.
Az már más kérdés, hogy még e mínuszok mellett is 11 millió forint a játékosok éves átlagjövedelme, amely ugyan a horvátországi 20 milliótól is messze elmarad, de a hazai körülmények ismeretében nem ok nélkül okoz felháborodást széles körben.
A teljes cikk itt, ha valakit érdekel  8) : http://nol.hu/sport/foci-dzsentritempoban-1550095?system=cachefrissit&ajax=1

NB1 2015/16 - 1. forduló



Július 18., szombat:

18.00 Újpest FC - Paksi FC

18.00 DVTK - Vasas FC

18.00 MTK Budapest - Puskás Akadémia FC

20.30 Budapest Honvéd - Videoton FC

Július 19., vasárnap:

18.00 Békéscsaba 1912 Előre - DVSC-TEVA

18.00 Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC


Tippek, vélemények?