G-DAWG Naplója

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#360 július 12, 2017, 17:01:11, G-DAWG
Az NB I eddigi nyári átigazolásai elnézve én nem látok egy olyan csapatot sem amelyik játékosállományban fel tudná venni a versenyt a Fradival a következő szezonban. Legalább 60 százalék esélyt látok a Fradi címvédésére, úgyhogy a Tippmixpro által kínált 1.70-es szorzó reálisnak tűnik, az Unibeten elérhető 2.20-as odds pedig nagyon magas. Talán akkor romolhatnak meg a Fradi esélyei a címvédésre, ha bejut a csapat valamelyik nemzetközi kupasorozat csoportkörébe.  Bár még úgy is a zöld-fehéreket mondanám a favoritnak.

NB I
Végső Nyertes – Ferencváros 2.20


#361 július 12, 2017, 17:01:25, G-DAWG
A Dortmund a nyár elején elvesztette a legjobbjait (Mkhitaryan, Gündogan, Hummels) de azóta több remek üzletet is kötött. Érkezett egy török (Mor) és egy francia "csodagyerek" (Dembele), az Eb legjobb balhátvédje (Guerreiro), volt Barcás (Bartra) és volt Bayernes (Rode) játékos is. A nagy durranást viszont a hétre tartogatták a sárga-feketék, hiszen visszaszerezték az egykori kedvenc Götzét, valamint a Wolfsburgtól leigazolták André Schürrlét is. A nyáron tehát kulcsjátékosok távoztak, de úgy tűnik hogy sikerült őket pótolni, Tuchel ráadásul bővebb kerettel is dolgozhat majd.

A Bayernen kívül nem igazán látom, hogyan tudná bármelyik másik rivális megelőzni a Dortmundot a tabellán. Még több, mint egy hónapig tart ugyan az átigazolási időszak, de jelenleg úgy fest, hogy a Gladbach sokat gyengült, a Leverkusen pedig szinte semmit sem erősödött. A Schalke csak egy komolyabb igazolást ütött eddig nyélbe, a Wolfsburgot pedig Schürrle leigazolásával sikerült gyengítenie a Dortmundnak. Tavaly 18 ponttal előzte meg a bronzérmes Bayert a BVB, és szerintem idén is garantált a második hely.

Az Unibet / 888.com által kínált szorzó talán még a nyár eleji helyzetet tükrözheti, amikor csak a távozó játékosok kiléte volt biztos a Dortmundnál. 1.30-1.40-nél én nem adnék jelenleg erre nagyobb oddsot.

Bundesliga
Végső Nyertes (Bayern nélkül) - Dortmund 1.70


#362 augusztus 11, 2016, 08:33:58, G-DAWG
Megvettem reggel a Racing Post mai számát, amiben 72 oldalas focimelléklet volt a hamarosan induló szezon hosszúlejáratú tippjeivel. Az újság lefedi az összes angol ligát a hetedik vagy nyolcadik vonalig, a skót bajnokságokat, és a nagyobb európai pontvadászatokat is. Az online változatot csak böngészőben, vagy egy speckó programmal lehet megnyitni, így csak oldalanként tudtam lementeni a mellékletet pdf formátumban. Az újságot feltöltötem az alábbi linkre, a tippeket pedig összeírtam a csatolt Excel fájlba is azoknak, akik az elemzésekre/szövegre nem kiváncsiak. Előre szólok, hogy az oddsok frakcionális formátumban lesznek.

Az egyik legérdekesebb rész számomra a 70-71. oldalon található. Itt az újság szerkesztőinek kérdéseire maguk a fogadóirodák képviselői válaszolnak. Az Excel fájban a válaszok az utolsó, Behind Enemy Lines nevü munkalapon találhatóak meg. Összesen van vagy 250 tipp is az újságban, érdekes olvasmány.

WeTransfer link a pdf fájlok letöltéséhez (zip fájl, 100 mega):
https://we.tl/oDhwX0RTbz

Még nagyon merültem bele a tippek elemzésébe, de azt észrevettem hogy sokan a Chelseat favorizálják a bajnoki címre a Premier Ligában. Érvelésként azt hozták fel, hogy ugyanez a keret egy évvel ezelőtt még bajnok volt, Kantéval és Batshuayival tovább erősödtt, Conte személyében pedig jó edzője van. Mivel a csapat nem játszik Európában
több ideje is lesz felkészülni a hétvégi bajnokikra is. Van benne ráció.

#363 szeptember 02, 2016, 13:18:49, G-DAWG
King a Shanghai Masters selejtezőjében a pakisztáni Akbarral és R. Williamsszel is szoros meccset játszott, a szezonbeli tornákról eddig rendre kizúgott a második körben.

Holt Rigában döntős volt, miután búcsúztatta Selbyt, M. Williamst, Binghamet és McGillt is. A World Openenen 14 frame alatt 10 darab 50 feletti breaket csinált, a legutóbbi tornáján pedig mindkét meccsére jutott egy-egy centuryt. Nagy formában van, szerintem még handicappel is nyerni fog.

A Betfred oldalán 1.73-ért Holt győzeleme nagyon jó, de a legtöbb iroda által kínál 1.57-es szorzó is simán tehető. A Masters selejtezőjében amúgy 11/11 győztes tipp eddig a mérlegem, remélem nem pont ez fog majd elmenni amit ide beírok.
http://www.oddsportal.com/profile/hujbi05/my-predictions/results/league/hMn9FTbH/

Bár, már annak is örülnöm kell, hogy végre tudtam időt szakítani a naplómra.

Michael Holt - Mark King
Michael Holt 1.73

#364 szeptember 14, 2016, 20:15:21, G-DAWG
A Csákvár és a Puskás Akadémia között alig negyed óra a távolság autóval, és a két klub remekül működik együtt egymással. Az Akadémia majdnem egy fél csapatra való játékos adott kölcsön a szomszédhoz az idei szezonra, és a Videoton 2-ből Csákvárra érkező fiatalok nagyrésze is megfordult a Puskás utánpótlásában. Ellenkező irányba Bognár György mozgott, aki a felcsútiak szakmai igazgatójaként dolgozik idén nyártól.

Nem kiáltok bundát, de elég hülyén venné ki magát, ha pont a Csákvár próbálna meg keresztbe tenni a feljutásra hajtó Puskásnak. A vendégek ráadásul jó formában sincsenek, hiszen az utolsó két idegenbeli meccsükön hét gólt kaptak összesen, és egyet sem szereztek. 1.72-ért adja most a 365 a hazai győzelmet, de még a Tippmixpro által kínált 1.55-öt is gondolkodás nélkül tenném meg.

Puskás Akadémia - Csákvár
Puskás Akadémia 1.72

#365 november 02, 2016, 12:05:19, G-DAWG
A Barca-City meccsen két hete összesen hét szöglet volt, a mai meccsen pedig 20 perc alatt egy sarokrúgást sem végeztek el. A meccs elején tettem egy szöglet undert (10 alatt) és közben egy hibásnak tűnő oddsot is találtam a Betfairen.

Az Unibeten a meccs elején az 5 perces időtartamok esetében 1.45-ös szorzót ajánlottak arra, hogy nem lesz egy szöglet sem, míg a Betfair oldalán a Nem választás 1.85-öt ér a Quickbets fogadások alatt. Egy harmadik irodánál, a Bet365-on 10 perces időintervallumokra lehet fogadni, és ott a 10:00-19:59 periódusra kiírt nulla szöglet szorzó 2.20 volt még a meccs első negyedében. A Betfair szorzói teljesen rosszak, ha a másik két irodát veszem alapul. Egyet sikerült behúznom, és tuti hogy teszek még párat.

Man City - Barcelona
Szögletek száma 10:00-14:59 - 0.5 alatt 1.85 (élő)


Utólag: A második félidöben 9 darab 5 perces intervallumra lehetett fogadni, és ebböl 5-ben nem volt szöglet. A Betfair ekkor már egy periódus kivételével minden alkalommal 2.00 feletti oddsokat írt ki arra, hogy nem lesz sarokrúgás, szóval lehetett vele szépen keresni. Az Unibet szorzóival pedig folyamatos arbolàsi lehetöség állt fent, volt 2.50-2.05 és 2.33-2.20 oddspàr a két oldalon az 5 perces 0.5 szöglet felett / alatt piac esetében.

#366 november 02, 2016, 20:53:37, G-DAWG
Az alacsonyabb osztályú olasz klubok számára kiírt Lega Pro kupában ma a Taranto és a 2015-ös győztes Cosenza találkozik délután. Rengeteg pénz jött be a Betfairen a vendég győzelemre, a legtöbb iroda pedig felfüggesztette a meccsre kiirít piacokat úgyhogy előzetesen bundára gyanakodtam. Tovább erősítette a gyanumat az a tény, hogy két dél-olasz csapatról van szó...

Mint kiderült azért van ennyi pénz a Cosenza sikerén, mert az amúgy is erősebb kerettel rendelkező vendégek egy igencsak tartalékos Tarantóval játszanak ma. Mindkét csapat oldalán fent van a mérkőzésre nevezett játékosok névsora melyekből kiderül, hogy a hazaiak nem a legjobbjaikkal szállnak csatába. A Taranto 10 legtöbb játékpercet pályán töltő játékosából mindössze egy léphet ma pályára, tele van a keret fiatalokkal és 5-6 olyan játékos is van aki nem is az első csapathoz tartozik. A vendégeknél a jónevű Pinna mellett csak három másik játékos pihen az alapcsapatból.

Taranto - Cosenza
Cosenza 2.04


#367 november 05, 2016, 20:59:46, G-DAWG
A Betfair Exchangen valaki elég sok pénzért, nagyon magas oddson kínálgatja Agüero gólját, egy jó husz perce még 2.20-ért is layelt úgy, hogy a legtöbb irodánál 1.40-1.60 között mozog a szorzó. Amióta a City Twittere kitette a mai kezdőcsapatot, 1.90 alá ment az odds, de szerintem még így is bőven megtehető.

Az argentin támadó idei szezonja eddig a kihagyott tizenegyesekről szól, és volt egy egyhónapos gólcsendje is, ami a múlheti WBA elleni duplával véget ért. A góllövő cipőjét újra megtaláló csatár önbizalmán a Barca elleni győzelem is tovább javíthatott, és ma megszerezheti a 150. City-gólját.

Man City - Middlesbrough
Gólszerző - Sergio Agüero 2.10

#368 november 22, 2016, 18:09:48, G-DAWG
Az egykori világelső Ding Junhui azzal az Igor Figueiredóval találkozik a most kezdődő UK Championship első körében aki brazilként különlegességnek számít a brittekkel és ázsaiaiakkal teli mezőnyben. Igor nagy nehezen eljut néhány tornára, de sajnos nem üti meg azt a szintent hogy a szponzorok mögé álljanak, és támogassák a versenyekre való utazását.

Ding már kétszer is megnyerte korábban a tornát, de szégyenszemre tavaly már az első körben kiesett. Biztos ég benne a bizonyítási vágy, és nem hiszem hogy két nyertes framenél többet enged a brazilnak.

Ding Junhui - Igor Figueiredo
Ding Junhui -3.5 1.64

#369 december 10, 2016, 20:09:06, G-DAWG
Az NBI 16. fordulójában figyeltem fel arra, hogy milyen sok gól esik a meccsek második félidejében és a hajrában. Az akkori hat meccsen kilenc (!!!) gól volt az utolsó negyedórában és a hosszabbításban. Kiváncsi voltam, hogy ez csak egy egyszeri alkalom, vagy tényleg van valami tendencia. Mind a 18 fordulót nem volt időm végigbogarászni, de az utolsó ötöt kielemeztem. Nem egy nagy adathalmaz, de azért hátha segít valami jó tippet találni a zárófordulóra. Jöjjenek a számok!

A 14. forduló kezdete óta lejátszott 30 meccsen 0.9 volt az első félidei, és 1.6 a második félidei gólátlag. A meccsek 57%-án a második félidőben több gól esett, mint az első játékrészben. Mivel a "Melyik félidőben születik több gól?" piacnál a 2. félidei választás 2.10-2.20 közötti szorzókon érhető el, így hát ezzel bőven lehetett volna keresni az elmúlt hetekben.

A meccsek 57%-án volt hajrábeli gól, de erre kevésbé kifizetődő fogadni a picivel alacsonyabb oddsok miatt. A hétvégi NBI-es találkozók esetében a Sportingbeten 2.00 fölött vannak a szorzók arra hogy lesz gól az utolsó 15 percben, a bet365-nél pedig 1.83 az odds, de általában hosszabb a hajrábeli gólra vonatkozó időtartam. Lehet jobb lesz overezni élőben. Persze, a meccs előtt is lehet a felett / alatt piacok között válogatni, és a második félidőre vonatkozó 1.5-ös over választás is jó lehet 2.00 felett. A legjobb erre vonatkozó szorzók ismét csak a Sportingbeten, valamint a Betfairen érhetők el.

Az érdekesség viszont most jön. Külön megnéztem azt a három rundot is ami nem kupafordulót követettet. Az élvonalbeli játékosok lábain még egy gyenge NB2-es vagy NB3-as csapat elleni szerdai meccs is megérződik, és hatással van a hétvégi teljesítményre. Ha nem veszem figyelembe a 14. és 18. fordulót, akkor a következőek a számok:
18 meccsen 0.72-es első félidei, és 1.72-es második félidei gólátlag, 13 meccsen a második félidőben volt a több találat (72%), és a meccsek kétharmadán (66%) az utolsó 15 percben is zörgött a háló! Sokkal jobban bírják a meccs végét a srácok! Ha ez a trend folytatódik, akkor aranyat is érhetnek a korábban említett szorzók.

A régebbi fordulók eredményeit csak átfutottam ugyan, de igy is látszott hogy a szeptemberi válogatott szünetet követően csak akkor volt gyengébb a második félidei góltermés amikor hétközi fordulót rendeztek, vagy hétközi meccsek után léptek pályára a csapatok. Így néz ki az a hat forduló (36 meccs) amikor csak a hétvégi meccsen kellett szerepelnie az élvonalbeli gárdáknak.

Több gól a második félidőben: 4 meccs, 4 meccs, 5 meccs, 3 meccs, 4 meccs, 6 meccs (72%)
Gól a 75. perc után: 4 meccs, 3 meccs, 2 meccs, 4 meccs, 5 meccs, 3 meccs (58%)

Ilyen adatok mellett én nem tudom kihagyni a hétvégi meccseket sőt, az örökrangadóra egy vadabb tippet is magabiztosan teszek meg. Október óta csak a Gyirmót nem lőtt legalább két gólt a Fradinak a bajnokságban, és mint kiderítettük, potyoghatnak a gólok az NBI-es meccsek második játékrészében. A "Mindkét csapat gólt szerez a 2. félidőben" piac 4.20-as szorzóval igencsak magasnak tűnik.

Ferencváros - MTK
Mindkét csapat gólt szerez a második félidőben - Igen 4.20

Paks - Vasas
Legmagasabb gólszámú félidő - 2. félidő 2.20


Újpest - Debrecen
Legmagasabb gólszámú félidő - 2. félidő 2.15


Haladás - Videoton
2. félidő 1.5 gól felett / alatt - Felett 2.37

Diósgyőr - Gyirmót
Legmagasabb gólszámú félidő - 2. félidő 2.10


Budapest Honvéd - Mezőkövesd
Legmagasabb gólszámú félidő - 2. félidő 2.15


#370 december 13, 2016, 22:55:21, G-DAWG
Allan Taylor az elmúlt két hónapban még 50 feletti breaket is alig csinált, az Észak-Ír Openen Zhou Yuelong ellen, a UK Championshipen Kurt Maflin ellen pedig úgy esett ki, hogy framet sem nyert. Gary Wilson is hasonló játékerőt képvisel, pont Maflin és Yuelong előtt van a világranglistán. (Bár, ez nem a futó 1 éves lista ami talán még inkább mérvadó.) Wilson a legjobb 16 közé jutott Észak-Írországban, és volt pár nagy breakje is az elmúlt időszakban, még Ronnie O'Sullivan ellen is tudott nyerni zsinórban három framet.

A thaiföldi Kritsanut Lertsattayathornnak több t-betű van a nevében mint ahány 50 pluszos breaket csinált az utolsó négy meccsén. A Home Nation Series manchesteri állomásán még jól teljesített, de azóta szinte semmi nem jött össze. Közel 50 hely van közte és Carrington között a ranglistán. Carrington sem nyert túl sok meccset mostanában, de jobban játszik és szerintem megéri megtenni.

Az elmúlt jó másfél hónapban nem nagyon ültek a tippjeim, romboltam a bankot és talán jobb is volt hogy nem irogattam ide. Hamarosan viszont fordul a kocka, és ennek a dupla fogadásnak is jönnie kellene.

Gary Wilson - Allan Taylor
Gary Wilson
Kristanut Lertsattayatthorn - Stuart Carrington
Stuart Carrington
1.93

#371 december 14, 2016, 19:24:15, G-DAWG
Peter Ebdon oddsa egész nap esett, a Mei Xiwen elleni meccs előtti utolsó egy órában pedig szinte mélyrepülésben volt. A bet365 oldalán 2.62-ről 1.61-ig zuhant a szorzó, ami azért elég furcsa. A Betfairen közel 15.000 font lett párosítva a meccsen ami egy ilyen összecsapásnál őrülten magas. Nem tudom hogy mi történhetett, sztereotípiák ide vagy oda, lehet hogy bundázik a kínai. A találkozó már elkezdődött, és élőben csak a Marathon kínál oddsokat. A Betfair Exchangen is ott a meccs, de nem lehet normálisan tradelni. Xiwen vagy 50 ponttal mehetett az első frameben amikor megtettem Ebdon győzelmét.

Mei Xiwen - Peter Ebdon
Peter Ebdon 2.38 (élő)

#372 július 12, 2017, 21:22:39, G-DAWG
Az MTK ma két edzőmeccset is játszik Agárdon. Az Előre weboldala alapján tartalékosabb csapat meccsel éppen a Békéscsabával:

MTK: Szentpéteri Viktor, Katona Máté, Talabér Attila, Balogh Béla, Takács Ronald, Borbély Bálint, Bayer Bence, Jakab Dávid, Szerencsi Miklós, Csicsek Levenle, Sági Milán. Cserék: Lustyik Levente.
Vezetőedző: Feczkó Tamás


Feczkó Tamás egy erősebb gárdát küldhet pályára az egy óra múlva kezdődő Siófokon elleni második felkészülési mérkőzésen, és a Torghellével, Kantával, Lencsével felálló kék-fehéreknek simán kellene nyerniük az NB2 előző szezonjának 13. helyezettje ellen. SportingBeten 2.05-ért, a Bet365 és az Unibet oldalán pedig egy kicsit rosszabb oddsért is megtehető az MTK-győzelem.

MTK Budapest - BFC Siófok
MTK Budapest 2.00