2016-os kerékpáros szezon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Én sem szerettem anno Nibalit, mert azt tartottam róla, hogy könnyű GT-ket nyert, de végül szép lassan, de kivívta a tiszteletem. Főleg a Lombardiás szökésével. Ezt le is írtam több elemzésben, hogy a Teidés edzőtábor miatt úgysem lesz jó az első hétben, de ez is volt a taktika ezért is "fogták őt vissza". Nem akarták már a verseny elejétől kezdve kontrollálni a viadalt.
Én nem írnám le Nibalit, mert akárhányszor megtettem, mindig meghúzta a váratlant és meglepett.
Fú alatt dupla? Igen, miért is ne? Ha előre bejelentette volna, akkor abból hatalmas égés lett volna, mert mindenki ráfigyel, és ha elbukja a Girot, akkor már rögtön ekézték volna. Láthattuk tavaly Contadort, hogy mekkora teher volt rajta. Nibali amúgy sem viseli túl jól, ha ekkora a nyomás rajta. Ő mindig úgy ment a legjobban, ha nem rá figyeltek kizárólag. Amúgy erről beszéltek már TV-s közvetítés alatt is, és ott is láttak benne rációt, hogy Nibali jól szerepelhet.
Persze egy hónap múlva okosabbak leszünk. Ez csak egy elmélet tőlem, nem több. Lehet neked lesz igazad, lehet nekem.  :ok:

Nem is vitázni akartam, nyilván mindkettőnknek megvan a véleménye. Itt egyébként nem arról szól a dolog, hogy leírja az ember Nibalit, csak annyi, hogy józan számítás szerint 3 ilyen bringás ellen egyszerűen esélytelen. Ha nyerni akar támadnia kell, mert a Giro miatt az időfutamon eleve hátrányban lesz - amúgy is úgy gondolom, hogy Froome és Contador is jobb ebben, de az tendencia, hogy 2. GT-ken hiába jó időfutamos valaki, egyszerűen nem bír már úgy menni. Márpedig én nagyon kétlem, hogy az első hét kivételével, amikor még a fáradtság nincs a lábaiban tudna úgy támadni, hogy annak bármiféle hatása legyen. Ha Rodriguez, Porte, meg Talansky lenne az ellenfél, akkor azt mondom van esélye. Froome, Contador, Quitana más szint, ott nincs. Továbbra is úgy gondolom, hogy Nibali nem fog végigmenni.
Nem az a gond Nibalival, hogy nem jó bringás, de második GT-je az évben, és az elmúlt években is jellemző volt, hogy elsősorban azokat a GT-ket tudta megnyerni, amikre készült, és ahol egyszerűen nem volt olyan szintű konkurencia. Nem degradálni akarom a győzelmeit, mert aki nem erős és nem jó bringás az nem nyer háromhetest, de nyert Tourt, mert a két legnagyobb riválisa kiesett és a többi háromhetes győzelménél is olyan bringások voltak az ellenfelei, akik vagy először kerültek olyan pozícióba, hogy nyerhessenek, vagy olyan bringások, akik mindig ott vannak a legjobbak között, de nyerni sosem fognak már (ok, Valverde nyert Vueltát, de őt én sosem tartottam igazán háromhetes menőnek - amellett, hogy adottságai miatt ott is jobb, mint a mezőny 99%-a). Azokat a GT-ket amiket megnyert, azokat, vagy a körülmények, vagy az ellenfelek miatt, de gyakorlatilag kötelező volt nyernie. Még egyszer mondom, ez nem lehúzás Nibalival kapcsolatban, de ha csak nem ismétlődik meg az, ami a 14-es Touron, akkor semmi esélyt nem látok arra, hogy akár csak a dobogó közelébe kerüljön.

Persze, ezzel kapcsolatban nem is vitáznék, hogy Nibali olyan GT-ket nyert meg, amiket kötelező volt megnyernie. Mondjuk arról ő nem tehetett, hogy ilyen GT-ket nyert, mert azokon is végig kellett menni hiba nélkül. Sokan őt tartják a nagy négyes közül a leggyengébbnek (kerékpározás Andy Murray-je), de szerintem négyük közül ő magasan a legnagyobb küzdő és a legkomplexebb versenyző. Kétségtelen, hogy az időfutamban az elmúlt években sokat romlott, így ott komoly hátrányt szedhet össze. Ellentétben Contadorral, aki az egyik legjobb lett, ahogyan Quintana is a hegyi kronókon (itt jegyzem meg, hogy Froome is sokat romlott az elmúlt évekhez képest).
Kíváncsi vagyok, hogy Pantani után ki fogja újra megcsinálni a Giro-Tour duplát. Reális esélye Quintanának lehet egy pár év múlva, ha Froome-ék kiöregednek. Mondjuk addigra fel fog nőni a mostani Chaves-Lopez-Jungels-Latour korosztály plusz ott lesz még Aru, Bardet, Dumoulin, Pinot és még lehetne sorolni. És akkor még olyan bringásokról szó sem esett, mint Carthy, Oomen, Ciccone, Adrien Costa.
Véleményem szerint Nibalinak ez volt az utolsó éve (esetleg jövőre), amikor még reális győzelmi esélyei voltak egy GT-n. Nagyon feljövőben vannak a fiatalok, és hiába a tapasztalat, ha a láb nem fogja bírni. Én a helyében rámennék az egynaposokra majd (elvileg nyilatkozta is valahol hogy ez lesz a terve majd).

A legnagyobb küzdő dologban azért vitatkoznék :) Amit Contador karrierje során nem egy GT-n bemutatott, az alapján ebben nálam veri Nibalit. Mondjuk Contador a kedvencem, de neki mindegy volt, hogy Tour, Giro, vagy Vuelta, többször is volt lehetetlen helyzetben, de mindig odatette magát, mindig robbantott, és valószínűleg több GT esélyes bringás életét keserítette meg, mint a többi aktív együttvéve.
Froome-nál amúgy nem annyira furcsa, hogy visszaesett időfutamban. Az lett volna a furcsa, ha nem. Egyszerűen az évek alatt, amióta ilyen szinten GT menő lett úgy a teste is másfajta terheléshez szokott hozzá. Wiggins is azzal húzott jót, hogy a Tour győzelem, illetve a Giros bohóckodása után fogta magát és maradt annál, amihez a legjobban ért.

Contador fajta tehetségek szerintem 30-40 évente születnek. Rajta már 22-23 évesen látszott mikor a spanyol versenyeken ment, hogy hatalmas versenyző lesz. Ritka az ilyen bringás. Neki nem is kell csapat, mert annyira jól tudja kontrollálni a versenyeket, egyszerűen hihetetlen. Mondjuk abban biztos vagyok, hogy Froomenak egy prime Contador ellen esélye sem lenne. Quintana jobb hegyeken, Nibali lejtmenetben, mégsem érnek fel hozzá. Eddy Merckx hiába nyert nála több nagy körversenyt, mégsem tartom jobb versenyzőnek ezen a téren. Neki könnyebb volt dominálni, mert jobb volt a sprintekben meg a klasszikusokon (plusz a mezőny is gyengébb volt), mint Alberto. Ha a világ legjobb GT menőjét keressük, akkor nálam simán top3, de az is lehet, hogy első a spanyol.

Thibaut Pinot és az időfutam...
Ma volt a francia időfutam bajnokság és Pinot nyert. Idei formája alapján ez már nem is meglepetés. Második lett Roux (WTF?????), és olyanokat előztek meg, mint Coppel vagy épp Chavanel. Még ha ezen túl is tesszük magunkat, akkor jön az, hogy ez nem 10-20 kilométeres kronó volt, hanem majd 50 és Pinot 1,5 perccel verte a francia időfutam sztárokat. Nem tudom, hogy mi folyik idén az FDJ-nél, de irreálisan jók. Olyan, mint tavaly a Katusha (tőlük le is buktak páran doppinggal).

#156 június 24, 2016, 09:17:38, firgabácsi
Érdekes ez a Nibali-Aru páros az Astanánál. Ki segít kinek, lehet még ők maguk sem tudják most hanem ahogy majd a forma hozza. Aru annyira rossz nem lehet mint amennyire a Dauphine mutatta, persze két lehetőség van, vagy csak "lefürödte" azt a versenyt a felkészülés jegyében vagy tényleg nincs olyan formában hogy labdába rúgjon a Touron. Utóbbi esetben simán be fog állni Nibali elé segítőnek a hegyeken.
Ezzel együtt nekem is nehéz elképzelni, hogy Nibali megcsinálja a duplát. Pantani ( a legnagyobb, legalábbis nekem, ezt nem tudtam kihagyni:)), szóval ő megcsinálta, azóta sem senki.
Ezzel együtt én 60x oddsszon megtettem korábban Nibalit betfairen Pozzatót követve. Ez már olyan odds amit meg kellett tenni akkor is ha lesz 20. helyen végül vagy ha feladja.
Amúgy igazából sajnos azt gondolom, hogy ha Froome-al nem történik valami komoly gikszer, eléhezés, esés, sérülés akármi akkor meg fogja nyerni. Contadort tudom elképzelni hogy megszoríthatja, kérdés milyen formában lesz Contador. Quintana szerintem nem tudja verni.
A franciák Pinot, Bardet, Alaphilippe stb. egy szakaszgyőzelemre lehetnek jók, többre nem, összetettben nem lesz esélyük. Szerintem Alaphilippe nyer szakaszt majd, még inkább mint Pinot vagy Bardet, rá tennék is egy ilyet ha majd lesz rá valahol opció.

Közben bet365-ön kijöttek az oddsszok jó pár dologra. Alaphilippe-ről sajnos ők is azt gondolják, hogy szakaszt nyerhet úgy fest, csak 1.80
Azt hiszem akkor már érdemesebb megtenni konkrét szakaszokra nagy oddszért majd.
De kint vannak az oddsszok top10-re, top3-ra és egyebekre is. Akinek van jó ötlete ne tartsa magában:)

Nibali Top10 2.00 Top3 8.00 Én ennyiért egyiket se tudom otthagyni.
Ami megfogott egy Etixxes top10: Martin asszem 5.50 környéke, míg Alaphilippe 14.00. Inkább a kicsi franciára fogadnék, sokat fejlődött és Jungels is bizonyította, hogy az Etixxes fiatalok jók. Plusz sokat jegelték őt idén.
Legjobb fiatal versenyzőnél is fogadnék rá vagy Keldermannra. Utóbbi 19.00 előbbi 12.00.
Szakaszgyőzelmek:
Coquard szakaszgyőzelem 2.75   Szerintem meglehet. Nagyon jó idén, igaz csak konti versenyeken.
Boasson Hagen szakaszgyőzelem 2.75  Forma elit volt idén, Cavendish felvezetőembere, de a dombosabb etapokon ő fog menni.
Nekem Purito szakaszgyőzelme is megér egy 2.25-öt.
Bardet 2.50-ért szerintem kötelező, Pinot ugyanennyiért szintén, ahogyan Barquil 3.50-ért.
Ponttrikó én megpróbálnék egy Coquard-t vagy Matthews-t. Mindketten sokat fejlődtek és ennyiért van benne érték (19 és 29-es odds).
Hegyi trikónál pedig szintén húznék egy váratlant és Pinot 34-ért bepróbálom majd.

Én nem vittem túlzásba a dolgot, s egyelőre csak arra fogadtam 1.80-ért a párosításoknál, hogy Thibaut Pinot előrébb végez, mint Tejay V. Garderen.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 14:51:00
Közben bet365-ön kijöttek az oddsszok jó pár dologra. Alaphilippe-ről sajnos ők is azt gondolják, hogy szakaszt nyerhet úgy fest, csak 1.80
Azt hiszem akkor már érdemesebb megtenni konkrét szakaszokra nagy oddszért majd.
De kint vannak az oddsszok top10-re, top3-ra és egyebekre is. Akinek van jó ötlete ne tartsa magában:)

Az alapján amiről itt szó volt korábban, Nibali Top10-be 2.00-ért megpróbálható. Bár itt asszem az lesz a helyzet, hogy vagy tényleg komolyan veszi, sutyiban erre készül és akkor dobogó vagy 30. helyen lesz kb., középút aligha van.
A másik egy kérdés: Alaphilippe "best young rider"-nek nagyon hülye ötlet? Nagy odds,de persze lehet egy Barguil vagy Meintjes mellett semmi esély rá, ezt nehezen ítélem meg.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum június 25, 2016, 16:13:17
Az alapján amiről itt szó volt korábban, Nibali Top10-be 2.00-ért megpróbálható. Bár itt asszem az lesz a helyzet, hogy vagy tényleg komolyan veszi, sutyiban erre készül és akkor dobogó vagy 30. helyen lesz kb., középút aligha van.
A másik egy kérdés: Alaphilippe "best young rider"-nek nagyon hülye ötlet? Nagy odds,de persze lehet egy Barguil vagy Meintjes mellett semmi esély rá, ezt nehezen ítélem meg.

Bocs, most látom közben Pozzatót is megfogta Nibali top10 :-)
Alaphillipe-t én megtaláltam Netbeten 17x-ért top10-be, lehet köze nem lesz hozzá, de ennyiért én nem tudtam nem tenni, bár eredetileg legjobb fiatal versenyzőnek gondoltam tenni. Azt is meg lehet próbálni szerintem.

Alaphilippe meglepetés TdF-en elgondolkoztam. Szerintem simán van esélye fiatal trikóra, bár Barquil erős. Kronókon jobb szerintem, mint Barquil a meredeken és hosszú hegyeken is sokat fejlődött. Meglepődtem rajta a Dauphinén, mert ő egynapos versenyzőnek indult, aztán a tavalyi Kalifornián gondolkoztak el rajta, hogy lehetne belőle háromhetes menő is. Nagy benne potenciál, de csak kis téttel küldöm játékba ezeket az ötleteket.

Kittel nyer, nem? Amit meg még észrevettem, hogy Cavendish már Sagan mögé silányult esélyességben az oddsok alapján pár helyen, pedig nemrég még verhetetlen volt. Greipelt már egyértelműen elé rakják. Érdekes.

Szerintem egy olyan sprintben, ami 'normális' senki sem verheti meg Kittelt, he nem emelkedik komolyabban a vége. Ott ha nincs lökdösődés vagy bukás, szerintem ma még komolyabb felvezetés nélkül is nyer, és nem egy tömlőnyivel, hanem egy kerékkel legalább. Én azt mondom, itt csak a 2. hely kérdéses, mert az első Kittelé