2016-os kerékpáros szezon

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Leginkább úgy értettem, hogy ilyen korban is képes ilyen teljesítményre, míg akkor is, ha csak segítőnek jött és nem lenne kötelessége jó szerepelni, tehát mehetne úgyis, mint Nibali vagy Majka. Ennek ellenére ő küzd és hajt. Oké nem kellett akkorát mennie a győzelemért, mint Nibalinek, de azért dobogó+szakaszgyőzelem ott volt neki, ezen kívül pedig Fléche Wallone győzelem és azért azon kívül se ment rosszul tavasszal. Ellenben Nibalival, aki év elejét és a Giro utolsó hetét leszámítva nem csinált semmit, ahogyan a Touron is látványosan feladja a szakaszait. Oké az Olimpiára készül, de Valverde is.  :ok:
Nem is azt mondtam, hogy esélyes lenne Valverde a győzelemre, sőt, én inkább azon "lepődtem meg", hogy nem szállt el teljesen a második hét végére. Veri azt a Porte-ot és Garderent, akik egész évben erre készülte, de még Arut is alázza. Persze a harmadik hétre fordulhat a kocka, de maradjunk annyiban, hogy jelenlegi TdF top10-ből nem tudok ki lenne képes hasonlóra (Froome esetleg..). Azt is érdemes hozzátenni, hogy élete első Giroja volt, az útvonal nagyobb részét be sem járta.
Valverde sosem volt GT menő, ellenben Nibalival, így ezt a teljesítményt úgy kell kezelni, mintha egynapos vagy egyhetes menő érné el. Sastre is felesleges vele összehasonlítani, mert ő is klasszikus GT-s volt. Ráadásul Valverde sosem bírta a hosszabb hegyeket, mert megrogyott rajtuk, de idén a Giro meg is lepte a mezőnyt, hogy még itt is kitartott.
Arra pedig külön kiváncsi lennék, hogy 35 évesen melyik versenyző lenne képes a mostani elitből Giro-Tour duplát bevállalva dobogóra érni az egyiken, míg a másikon a legjobbakkal harcolni...
Szóval az összehasonlítás tényleg nem helytálló, ugyanis ha így nézzük, akkor Nibali és Majka sehol sincsenek Valverdéhez képest.

Ez az összehasonlítás így akkor is hülyeség, mert teljesen másfajta taktikával versenyeznek, teljesen más a feladatuk. Nibaliról már leírtam a véleményem, Majkát viszont valószínűleg irtózatosan lecseszik, ha a verseny elejétől ott izmozik, hogy a végén elcsípjen egy top10-es helyezést. Egyszerűen nem az a dolga. Ez egy csapatsport, nem egyénileg indulnak. Valverde kivételes helyzetben van, elméletben segítő, gyakorlatban viszont inkább olyan, mint egy második főnök, gyakorlatilag szabadon versenyezhet. Nem ugyanaz a helyzet.
Portet, meg Van Garderent pedig hagyjuk már. Én évek óta nem értem a hype-ot körülöttük. Porte egy kiváló segítő, Van Garderen pedig maximum egyhetes versenyző. Minden rohadt évben előveszik őket, hogy na majd most, aztán totális csalódás az egész. Nyilván nem a top10-es helyezés, mert sokan az életüket odaadnák értük. De az ő szintjükön és a várakozásokhoz képest csalódás.
Azt sem kell gondolni, hogy minden hegyi szakaszon szökésben lenni, tempót diktálni, menni a pontokért több 100 km-eken keresztül az sokkal pihentetőbb, mint ezeken a 100 km-eken a mezőnyben megbújni, és "csak" tenni a kereket.
Akkor hasonlítsunk így össze bringásokat, ha ugyanazzal a taktikával vágnak neki a versenynek. Addig ez csak felesleges feszültségkeltés.

Valverde előtt le a kalappal, nagyon nagyot ment-megy mindkét versenyen! Szerintem az olimpián is jó lesz.

Nibalival kapcsolatban annyit mondanék, hogy ha akarnák, akkor jóval előrébb lenne az összetettben, viszont az Astanánál azt figyeltem meg, hogy az a taktika, hogy akik az egyik nap végig segítik Arut, azok másik nap lemaradnak már az elején, és pihennek a következő etapra, amikor is az előző napi segítők maradnak le. Ezért van, hogy egyik nap mondjuk Rosa-Nibali van vele végig, másik nap meg Fuglsang - Sanchez. Gondolom belátták, hogy a sky ellen nem tudnak úgy dominálni, mint a Giron, vagy a Vueltán, és ezért ez a taktika. Skynál viszont végig ugyanazok vannak elől. Meglátjuk megrogynak-e ezért a következő négy szakaszon. Valószínűleg nem.

Mollema megnyerte a San Sebastian-i egynapost, nagyon megérdemelte.  :ok:

Közben voltak átigazolások és érdekes lesz látni az Oricát jövőre, ugyanis profilt váltottak. Ugye Matthews távozott, maradt Ewan sprinternek (meg Mezgec..) és mostantól az egy illetve háromhetesekre koncentrálnak. Ott van nekik ugye Adam Yates (testvére is kiváló versenyző), plusz Esteban Chaves két nagy potenciállal rendelkező versenyző. Érkezett segítőnek Carlos Verona (lehet ő kapja majd 1-2 év múlva a Vueltát), illetve Roman Kreuziger. Izgalmas kis csapat lesz az Orica a következő év(ek)ben.

Az új német World Tour csapat a Bora belehúzott, ugye érkezett Peter Sagan, a tesója is jött, illetve Bodnar, Baska és Kolar. A haverok tehát jöttek Sagannal, illetve még Tony Martin érkezésére lehet számítani, aki Sagan mellett szintén nagyobb feladatokat kapna, nem úgy mint az Etixxnél az elmúlt években.

Astana is próbált erősíteni Nibaliék távozása után, hiszen érkezik Moreno Moser, Jesper Hansen, Michael Valgren és Oscar Gatto. Lopez jövőre (vagy akár idén) megkap egy GT-t majd, ahogyan Fuglsang vagy Rosa közül valamelyik. Elnézve a csapatot, ide még várok egy klasszikus egynapos menőt, mert nagyon ilyen versenyzőnek van előkészítve a terep segítők szempontjából (Gatto, Moser, De Vreese, Westra).
König és Fenn szerepe erősen kérdéses a Skyban és lehet, hogy megválik tőlük a brit csapat. Azt is el tudom képzelni, hogy König a Borába megy.

Skytól távozik a segítők közül Nicolas Roche, aki követi Porte-ot a BMC-be.
Degenkolb ugye Trek, ahogyan Contador is, hozzájuk még érkezhetnek segítők bőven.
AG2R-nél Matthias Frank illetve Geniez érkezése várható. Bardet tehát komoly csapatot fog kapni.
Borával kapcsolatban olyan hírek vannak még, hogy Rafal Majka érkezhet.
Movistarnál "sprintercsere" lesz, hiszen Lobato távozhat és Bennati érkezhet a helyére.
Nibali pedig próbálja építeni "olasz" csapatát Bahreinben, mivel Ulissi is hozzájuk tart.

Orica hírek tetszenek, egész jók lehetnek majd. Nibalinak Ulissi nagy segítség lehet majd a Girón, illetve Ulissi simán jó bárhol minimum egy szakaszgyőzelemre, Girón is, Touron is.

Orica izgalmas kis csapat jövőre.
Boom egy kis Astanás kitérő után visszament a LottoNL-be. Kíváncsi vagyok, hogy Vanmarcke-ot megtartják-e elvileg igen (pedig felmerült a neve az Etixxnél is), de el tudom képzelni az Astanába való igazolást is.
Kristoff újabb felvezetőjét veszítette el, ugyanis Guarnieri az FDJ-be ment Demarét segíteni.
Grmay és Kudus kapcsán nem meglepően pedig a Bahrein projektet mondják. Szóval eddig ott egy ilyen csapat körvonalazódik: Nibali, Ulissi, Kudus, Grmay, Visconti, Vanotti, Agnoli, Boaro és Colbrelli. Eléggé fainnak tűnik, de egyre kevesebb a mozdítható ember, így ideje Nibalinek belehúzni, ha még akar komolyabb segítőket idén. Ha ezt az olasz vonalat akarja folytatni, akkor még érkezhet: Montaguti, Pozzovivo, Malacarne, Formolo, Sbaragli, Capecchi. Ott van még régi ismerősként Viviani is. Lesznek szerintem még ide komolyabb érkezők.

Nem országúti hír, de mint már szóba került közvetítések alatt, illetve lehetett róla külföldi oldalakon olvasni, Sagan kihagyja az országúti versenyt az olimpián és Mountain Bike-ban indul. Saganról lehet tudni, hogy eléggé technikás bringás (videó lentebb), illetve montizott is, így szerintem jól döntött, mert ebben a szakágban lehet esélye most egy dobogóra. Aranyéremért szerintem Nino Schurter és Absalon fog küzdeni, előbbi a favorit, de egy kis szerencsével Sagan elhozhat egy bronzot vagy akár egy ezüstöt is.
Ha már olimpia, akkor a pályaversenyek is érdekesek lesznek, pláne az omnium, ahol Gaviria-Viviani-Cavendish csatát láthatunk az aranyért, de olyanok is beleszólhatnak majd, mint Boudat (francia sprintertehetség), Lasse Norman Hansen (olimpia bajnoki címvédő és kíváló időfutammenő), De Buyst (belga sprinter) és a rutinos Tim Veldt. Elnézve a mezőnyt, szerintem nagyon izgalmas verseny várható majd.

Ahogyan az várható volt, eljött a World Tour naptár bővítése, így jövőre 10 új verseny került be a meglévők mellé.

A 2017-es World Tour naptár versenyei:

Új bekerülők:
Január 29.: Cadel Evans Great Ocean Road Race (Ausztrália)
Február 6-10.: Katari Körverseny (Katar)
Február 23-26.: Abu Dhabi Kör (Egyesült Arab Emirátusok)
Február 25.: Omloop Het Nieuwsblad (Belgium)
Március 4.: Strade Bianche (Olaszország)
Március 22.: Dwars Door Vlaanderen (Belgium)
Április 18.-23: Török Körverseny (Törökország)
Május 1.: Eschborn-Frankfurt (Németország)
Május 14-21.: Kaliforniai Körverseny (Egyesült Államok)
Július 30.: Prudential RideLondon-Surrey Classic (Nagy Britannia)


Az infó a velo.hu-ról van, van pár verseny, ami szerintem eléggé megérdemelte: Strade Bianche (az egyik legszebb egynapos verseny), illetve a Kaliforniai kör. Egyértelmű, hogy az új versenyekkel a sprintereknek, illetve az egynapos menőknek akarnak kedvezni.
Újonnan bekerülő versenyekről egy kis infó:
Cadel Evans Great Ocean Road Race: Az ausztrál kissé dombos verseny, a kevésbé klasszikus sprintereknek kedvez, mint például Sagan, Meersman, Ewan.
Katari körverseny: Elmúlt években megszokhattuk, hogy 4-5 sprinter szakasz mellett, egy csapat vagy egyéni időfutam van a viadalon. Itt főleg a sprinterek fognak dominálni, de a nagy oldalszél és homokviharok miatt érdekes versenyekre lehet majd számítani. A mezőny többsége eddig nem nagyon szerette ezt a viadalt. A Boasson Hagen, Kristoff, Terpstra típusú versenyzőknek való.
Abu Dhabi Kör: Szinte borítékolható volt, amikor tavaly év végén bemutatták a versenyt, hogy rövid időn belül WT besorolást kap. Ez volt az alapvető cél is. Szóval nagyon melegre lehet majd itt számítani, 3 sprinter etapra és egy kőkemény hegyi szakaszra. Első kiadást Chaves nyerte Aru és Poels előtt. Elnézve a hegyi etapot, aki azt megnyeri az fogja nyerni az összetett versenyt.
Omloop Het Nieuwsblad: Az egyik legnagyobb nem WT kategóriás pavés verseny volt eddig. Mindig nagyon erős mezőny volt, igazi pavés évadindító volt.
Strade Bianche: Nekem az egyik kedvenc versenyem a fehér makadám utakkal, a szűk utakon tekerő mezőnnyel és a dombosabb részekkel. Mindig nagyon izgalmas és kiszámíthatatlan. Amolyan Sagan, Stybar vagy épp Valverdés verseny. Mindenképpen érdemes lesz nézni a TV-ben.
Dwars Door Vlaanderen: Egy újabb pavés verseny a naptárban. Minden évben más az útvonal, hol kicsit dombosabb, hol pedig egy síkabb, ahol szinte biztos a sprintbefutó. Gondolom, mivel a Milano-Sanremo után lesz beiktatva és WT státuszú lett, ezért inkább dombosabb lesz, elkerülve a sprinteket, mert arra ott lesz majd az utána következő Gent-Wevelgem.
Török Körverseny: Nem igazán értem, hogy miért is került be ez a verseny, pláne a mostani helyzetre való tekintettel. Gondolom főleg a sprinterek miatt, de elnézve, hogy levettek két szakaszt belőle (eddig 8 szakaszos volt), így nekik még kevesebb sanszuk lesz a hajráknál. Girora való felkészülés szempontjából a Trentinót választják a versenyzőt, plusz a Liege-Bastogne-Liege idején van a verseny, így azt is el tudom képzelni, hogy 5 sprinter szakasz lesz és egy dombosabb csak. A mezőny annyira el lesz foglalva a többi rangosabb versennyel, hogy ide semmilyen elit hegyi vagy dombosabb menő nem fog jönni. Ellenben megint láthatunk majd Greipel-Kittel-Cavendish csatákat a hajrákban.
Eschborn-Frankfurt: Egy újabb sprintereknek való egynapos. Kristoff szereti is. Előfordult mikor dombosabb menő nyert, de ez főleg a sprinterek versenye. Nem igazán értem, hogy miért is került a naptárba, mert 2018-tól, ha jól emlékszem visszatér a német körverseny, illetve ha már mindenáron sprinter versenyt akarnak, akkor a  belga Scheldeprijs.
Kaliforniai Körverseny: Megérdemelték, látványos és jó verseny és eddig is sok sztár indult. Sagan imádja, szép a táj, jó a szakaszok eloszlása is. Általában egy hosszabb időfutam, egy vagy két hegyi etap és a maradék dombosabb, illetve sprint. Giro árnyékában egy jó kis verseny lesz.
Prudential RideLondon-Surrey Classic: Újabb sprinter verseny, csak most az Angoloktól. persze nekik is kell egy kiemelt verseny, de akkor már miért nem a Tour of Britain? Jobb és látványosabb is.


Összességében szerintem túl nagy volt a bővítés, elég lett volna 5-6 verseny, de akkor minőségibb felhozatal. Például lehetett volna Trentino-i kör, Baloise Tour, Tour of Denmark, Milano-Torino vagy épp a Paris-Tours. Ha már Ázsia, akkor Dubai Tour.

Először az átigazolási hírek:
- Sep Vanmarcke meghúzta a váratlant és a Cannondale csapatához ment. Nem értem én sem, bár nagyon jó segítői lesznek: Langeveld, Breschel, Van Baarle.
- AG2R is alaposan megerősítette a tavaszi egynaposokon résztvevő csapatát: Vandenbergh és Naesen érkezett, illetve Holst Enger érkezik még.
- Katushával kapcsolatban pedig két név merült fel a visszavonuló Joaquim Rodriguez helyére: Rafal Majka és Rui Costa. Lehet mindketten, de az is lehet, hogy csak egyikük érkezik.
- Nézegettem a jövő évi csapatokat és eddig az elit gárdák közül az Etixx tűnik a nagy vesztesnek. Boonentől meg akartak szabadulni, de inkább kötöttek vele egy újabb szerződést, Sagan és Vanmarcke közül választhattak, de egyiket se tudták elhozni, távozott vagy távozik viszont: Vandenbergh, Verona, Wisniowski és úgy néz ki, hogy Tony Martin is. Plusz ugye kérdéses még Meersman és Trentin is. Sok segítőt veszthetnek tehát és semmi sztár nem jött. Lehet valami nagy dobásra készülnek, de már eléggé megfogyatkoztak a lehetőségeik.


Ami a megváltozott kerékpáros naptárat illeti:
- Amerikai kisebb csapatok nem örülnek neki, ahogyan az FDJ vezetője Marc Madiot sem. Szerinte meg lesznek terhelve a kisebb csapatok.

Én is ezzel értek egyet. Rengeteg lett a kötelező verseny, ami által a versenyzők még kevesebbet készülhetnek. Meg kéne változtatni a részvételi feltételeket is, mivel így szinte minden versenyre el kell küldeni a 7-8 versenyzőjét egy adott csapatnak. A csapatok többsége már április végére teljesen fáradt lesz, mivel 30 fős csapattal nem lehet bírni az ilyenfajta megterhelést.
Például egy átlagos április végi program:
- Török körverseny 8 versenyző
- Ha Girora is készül a csapat akkor Trentinoi körre kell 7-8 ember
- Emellett 10 ember kell a Fléche-Amstel-LBL kombóra, mert bárki megsérülhet.
- Ezeket befejezve két nap múlva jön a Romandia Svájcból, ahová kell 8 ember

Ez 26 ember minimum, amit igénybe vesz egy gárda. Például egy átlag WT csapat 28-30 emberből dolgozik.
Július utolsó hetéről már nem is mondok semmit, amikor egy közepes WT csapat (Lotto vagy Orica) elvisz a Tourra 9 embert, jó eséllyel 8 végig is tolja a három hetet, de nem pihenhetnek, mert után 5-6 nap múlva már irány vagy a lengyel kör, vagy a brit egynapos vagy a spanyol egynapos. Ezek szinte pont egy időben lesznek, ahová kötelező elvinni 24-25 embert..
Ezeket látva elképzelhetőnek tartom, hogy nem lesznek kiemelkedő teljesítmények a következő szezonokban, hanem alaposan megoszlik majd, hogy kik nyerik a versenyeket. Ilyen naptár mellett egy Giro-Tour vagy akár egy Giro-Vuelta duplázást elképzelhetetlennek tartok, sőt azt is, amit Froome mond, hogy innentől csak a Tourra készül. Ilyen naptár mellett szinte lehetetlenség kevés napot versenyezni, vagy akkor a segítői lesznek túlterheltek, ha ő végig piheni az első 2-3 hónapot.

Alábbi opciókat látom, ahová ez vezethet:
- Megemelik a 30 fős maximum keretet a csapatoknál, ez által felhigítva a WT mezőnyt
- A versenyzők teljesen fáradtak lesznek, így a szezon második felében csak meglepetésgyőzelmeket várhatunk
- A kis csapatok nem fogják bírni versenyzővel és erővel, így rövid időn belül megszűnnek


Szegény Nibali az olimpiai cím (de minimum érem) helyett mindkét kulcscsontját eltörte.
Többiek se jártak jobban:
Porte - lapockatörés
Henao - medencetörés

Nibali interjú az olimpián történtekről:
(Nem mindkét kulcscsontját törte el, hanem az egyiket két helyen)

"A dobogó nem érdekelt, kizárólag az első hely. Mennem kellett, mert egyedül akartam célba érni. Tudtam, hogy ha egy kisebb csoporttal kellene meccselni a győzelemért, akkor sprintben nem én leszek a leggyorsabb."

"Nem bíztunk semmit  a véletlenre,  pályát nagyon jól ismertük. Edzésen többször bevettem ezt a kanyart, szó nem volt arról, hogy valami technikai hiba miatt buktam. A guminyomással is minden rendben volt. Én hibáztam. Az előző körben ugyanúgy érkeztem ebben a balosba, akkor egy pillanata alatt fel is értem Arura."

"Kissé mintha lesodródtam volna az ideális ívről, az első kerekem moto gp-s módon megcsúszott, belementem a vízelvezetőbe, a pedálom pedig hozzáért a padkához. Aztán a földön is voltam. Egy pillanat alatt elúszott minden. Szándékosan ültem ki az út szélére, egyből éreztem, hogy a vállam környékén valami nagyon nincs rendben."

"Minden jól ment, egészen a bukásig. Taktikailag nagyon rendben voltunk, tényleg csapatként mentünk. Aztán egyetlen másodperc alatt elbuktunk mindent. Ilyen a sport, ilyen az országúti kerékpár..."

Forrás: http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/nibali-igy-buktam-el-mindent

Én sajnálom őt is meg a többieket is, mert egy olimpiát nem ilyen dolgoknak kéne eldönteni. Nibaliban simán ott lett volna az arany, mert Majkánál gyorsabb a hajrában, Henaoval meg körülbelül egál.

Vuelta előzetes nevezési rangsorban átnéztem a vezéreket:
Astana: Miguel Angel Lopez: Már írtam róla korábban, hogy hatalmas tehetség pár év és GT-t nyer, ez lesz az első háromhetese kapitányként (22 éves), mivel ilyen fiatal és tapasztalatlan top10-20-at mondanék, de látva mekkora potenciál van benne, simán első ötbe is odaérhet. A sok hosszú emelkedő kedvezhet neki.
BMC: Samuel Sánchez: Ott van még Tejay Van Garderen is a keretben, de szerintem ennyi segítség után, mint Samu nyújtott neki és a többieknek, idén megkapja a Vueltát. Rutinja, illetve a sok készülés miatt elképzelhető a top10, de lehet őt is megrogyasztja a Covadonga-i vagy az Aubisque-i hegyibefutós etap.
AG2R: Pierre Latour: Úgy néz ki, hogy GT-t fog kapni. Peraud lehet a segítője a fiatal franciának. Ő is csak 22 éves, de hatalmas a potenciál benne. Két svájci WT-n bizonyított idén, Criterium Internationalon is láttam őt versenyezni, Pinot mögött kiválóan ment a hegyre. Időfutam a gyengéje (37km nem fog neki jól jönni), de egy szakaszt elcsíphet, kisebb szerencsével ott lehet az első 10 környékén. Érdemes rá figyelni.
Movistar: Nairo Quintana: A csalódást keltő Tour után minimum a dobogó a cél. Csapata megint erős lesz, nálam hatalmas kérdés, hogy Valverde nélkül mire megy.
FDJ: Ellisonde vagy Geniez: Genieznek a Giro nem jött össze, de vagy ő vagy Ellisonde itt alkothat. Titkon szerintem szakaszgyőzelemben reménykednek az FDJ-nél, esetleg egy top15-ben. Időfutam miatt inkább Geniezt mondanám közülük.
Orica: Esteban Chaves: Giro második, tavalyi Vuelta ötödik. Segítői: Verona, Txurruka, Plaza, Gerrans és még Yates. Utóbbinak voltak mostanság problémai, de látszik hogy formában van. Első öt szerintem alap elvárás már az Oricától.
Időfutam kicsit megtréfálhatja őket, de ezek a hegyek nagyon feküdhetnek Chavesnek.
Cannondale: Andrew Talansky: Szerintem ő lesz az egyik meglepetésember. Volt már ő top10-es a Vueltán, sőt az egyik kedvenc versenye. Jól megy a nagy melegben, és ha elkerülik a szerencsétlenség (elmúlt években kijutott neki bőven), akkor elnézve az elmúlt időszakban mutatott formáját és a felkészülését, akkor ebben még egy első öt is benne lehet. Időfutam is feküdhet heti neki.
LottoNL: Gesink vagy Kruijswijk: Ki lesz a kapitány? Kruijswijkben ott az a felemás Giro, amit megnyerhetett volna, Gesink viszont idén formán kívül, de bármikor képes egy top10-re egy háromhetesen. Érdekes csapat lesz.
Sky: Froome vagy Landa: Megkapja ezt Landa? Illene neki vagy Intxaustinak, de gondolom Froome nem véletlenül indul. Dobogó az alap amiért mennek, pláne egy Roche, Kwiatkowski, Inxausti, Kiryienka sorral.. Erősek megint.
Tinkoff: Alberto Contador: Nekem ő a favoritom a győzelemre. Két éve elhitette, hogy sérülten nem lehet Vueltát nyerni, de megnyerte. Elmúlt évek tendenciája, hogy páros évben Vueltát nyer, idén is ez lesz. Hiába, hogy nincs olyan erős csapata, mint a Sky, de a burgosi körön bizonyította, hogy visszanyerte a formáját (összetett győzelem), nem ment el felelsegesen Rioba olimpiázni, okosan otthon készült és regenerálódott, egy egészséges Alberto, akiben egy negyed GT van idénről, az Vuelta győzelemnek a fő favoritja.
Trek: Haimar Zubeldia: A legendás baszk, aki bolondok napján született. Kiváló segítő volt és olykor első ember, de szerintem most megkapta az idei Vueltát búcsúversenynek és visszavonul. Egyelőre nagyon nincsen csapata, esetleg majd Contador próbálja őt győzködni, hogy maradjon.

Két fiatal, Dominik Nerz és Hugh Carthy pedig hegyi etapokon okozhatnak meglepetést.

Szóval egy általam felvázolt top10:
1. Alberto Contador
2. Nairo Quintana
3. Esteben Chaves
4. Mikel Landa/Chris Froome
5. Andrew Talansky
6. Robert Gesink
7. Miguel Ángel Lopez
8. Samuel Sánchez
9. Pierre Latour
10. Benat Intxausti/Michal Kwiatkowski


Kíváncsi leszek, hogy mennyi jön majd be belőle.

#221 augusztus 10, 2016, 14:04:29, Pozzato
Rióban ahogyan írták eléggé rossz az idő, az előzetesben leírtak alapján egy esetleg eső boríthatja is a papírformát. Esik, ráadásul tiszta víz a pálya, így az fog nyerni, aki a legbevállalósabb, mert a lejtmenet is tiszta víz, csoda lesz, ha nem lesz senkinek komolyabb baja.
Lányok versenye is így átalakulhat, oldalszél is erős. A fiúknál ezek alapján a kicsit testesebb versenyzők előnyben, tehát Froomenak nagyon nehéz dolga lesz. Cancellara idejére kíváncsi leszek, mert így nagyon feküdhet neki a verseny. Vajon felszárad-e a fiúk versenyéig (azaz kb 1,5 óra van, mire a jobbak jönnek).

#222 augusztus 16, 2016, 20:57:16, Pozzato
Tony Martin a Katushába szerződött.  ::)
Nem igazán értem mi folyik az Etixxnél. Az még talán oké, hogy megszabadulnak azoktól, akik formán kívül vannak már (Vandenbergh, Martin, Maes, Meersman), de senki sem érkezett... 22 fős a jelenlegi keret, ehhez még jön pár fiatal, de eddig semmi nagy igazolás, ami nem jellemzi ez Etixxet. Martin és Vandenbergh távozásával, illetve Boonen (esetleges?) bércsökkentésével kiesett egy csomó pénz, vajon kire költik majd? Vagy ekkora válságban vannak? Jó érkezett Devenyns de ő csak segítő.

Pletykák:
- Taylor Phinney a Cannondalebe tart
- Atapuma az Oricával tárgyal
- Kelderman és Clement a Gianttel tárggyal (átalakul a csapat teljesen, Dumoulin köré akarnak egy jó három, illetve egyhetes gárdát és Matthews mellé jó segítőket). Segítőnek akarják még az alábbi versenyzőket: Haussler, Timmer, Stamsnijder.
- További hír a Gianttel kapcsolatban, hogy leigazolták a két nagy német tehetséget, Lennard Kamnat és Phil Bauhaust.
- Matthias Frank aláírt az AG2R-be, ahogy Sondre Holst Enger is
- Mads Pedersen és a portugálok tinisztárja Ruben Guerreiro a Trekbe ment
- Boaro és Visconi a Bahrein-i csapatba szerződött. Egyelőre hárman vannak Nibalival  ;D
- A két francia Peraud (kora miatt) és Coppel (sérülés és pihenni akar) visszavonult.
- Úgy néz ki, hogy Pantano a Trekbbe szerződik, nem hiába segített Mollemának a Touron.



Aminek viszont nagyon nem örültem, hogy Joaquim "Purito" Rodriguez visszavonult és az olimpián láttuk őt utoljára. Kár, azt hittem van még benne egy Vuelta és csak viccelődött ezzel, de komolyan gondolta. Egyik kedvencem volt, hatalmas sportoló és az egyik legjobb GT-t nem nyerő versenyző.




Közben bejelentették, hogy Philippe Gilbert Etixxbe ment...  Nem tudom, hogy miért hoztak nagy pénzekért egy kiégett belgát. Ötletem sincs, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kicsit megindult a lejtőn az Etixx. Ha nem lennének a fiatalokat érintő igazolásaik (Jungels, Gavíria, De Plus, Martinelli, Mas, Schachmann), akkor teljes csőd lenne a csapat.

#223 augusztus 17, 2016, 21:06:58, csacsi1899
 - Katushánál német a kerékpárszállító, illetve ha tényleg az Alpecin lesz a főszponzor, akkor kellett egyet német húzónév a brigádba a reklámérték miatt. Szerintem ezekért is igazolták le Tony Martint.

- Armstorng beszólt Cancellaranak twitteren az olimpiai bajnoki cím után:
  http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/armstrong-bekostolta-cancellarat

- Cavendish elég komoly bukást okozott az omniumon. (A közvetítés tényleg siralmas volt. A riporternek köze nem volt a kerékpársporthoz) https://www.youtube.com/watch?v=-c6DSrMvQxQ

- Kiváncsi leszek a Vueltán Froomera, hogy mit tud össze hozni az elit segítői nélkül. A sky a tourhoz képest jóval gyengébb sorral áll fel. (Legfrissebb hír szerint Landa sem lesz ott) Jót tenne Quintanának, ha megverné végre. Contador is mutathatna valamit, neki "csak" egy hét GT van a lábában. Nálam ő a favorit.


Igen lehet ez váltotta ki, hogy Martin a Katushába ment. Nagyon sokáig a Borát cikkezték vele kapcsolatban.

Remélem az Etixxnél maradt még pénz Majkára vagy Rui Costára, mert jót tenne a csapatnak még egy ilyen versenyző. Virenque óta úgy sem volt klasszikus hegyimenőjük (talán Rujano)..

Akkor sem értettem és most sem, hogy miért nem Székely Dávid közvetített (vagy ha már Szabó Gáborékát áthozták, akkor a bringás közvetítőket is áthozhatták volna az ES-től..), illetve azt sem, hogy Cavendisht ezért miért nem zárták ki. Tisztán látszott a szándékosság, és akármennyire is bírom Cavet, nem érdemelte meg az ezüstöt.

Remélem a Skyban végre Froome kihullik és König lesz az első számú ember, mert nagyon megérdemelné. Ha így lesz, akkor neki jó esélye lesz egy dobogóra, mert szinte egész évben jegelték (meg sérülései is voltak), és elvileg mostanra lett ő tartogatva.

Arra még kíváncsi leszek, hogy ki megy majd a ponttrióért, alig lesz sprintszakasz, szóval lehet  Kwiatkowski - Valverde  csata lesz érte. Valverde pedig megcsinálhatja az egyazon éven belüli top10et mind a három GT-n.... Embertelen ez az pali.  Pláne ilyen mezőnyben. Régebben nem annyira kedveltem őt, de mára odáig jutottam, hogy nagyon szurkolok neki.