A tippjátékkal kapcsolatban lenne néhány "módosító indítványom".
Amit eddig megfigyeltem, és visszás dolognak tartok, bár nem cirkuszoltam miatta:
-Jégkorong tippek. NHL-nél a Home/Away fogadásokon túl az irodák többségénél 1X2-re is lehet fogadni, amibe ugyebár nem foglaltatik bele a hosszabbításban elért eredmény. Egyesek az 1X2-re érvényes oddsszal tippelnek, de elfelejtenek szólni utólag, ha csapatuk csak hosszabbításban győzött. Ez már eleve minimum valótlan oddszot jelent, ami a tipp törlését eredményezné, visszaesőként kizárást, ha valakinek lenne energiája ilyesmire odafigyelni. Nekem nem lenne, ezért a javaslatom a következő:
1.
Jégkorong tippek megadásakor alapértelmezett az 1X2 (3-way) típus legyen, ha mégis belevenné a hosszabbítás utáni esélyt, azt külön megjegyzésként kelljen jelezni, pl. incl. OT persze egészen más szorzóval. Ne legyen kivétel az NHL sem!
Under/Over tippeknél szerintem jól működik a rendszer, mivel érvényes a draw-no-bet elve, mint pl. Over 6 és az eredmény 4-2, vagyis tét vissza, ami nálunk technikailag a tipp törlését jelenti az egyszerűség kedvéért. Ezt is nehezen fogta fel néhány fórumtag.
-Kosárlabda tippek. Az Under/Overrel vagy Hendikeppel itt sincs gond, viszont a hosszabbításokkal annál inkább. Nem hallottam még olyan ligáról, ahol döntetlent is bejegyeznének a tabellába. (Ámbár lehet, hogy van ilyen). A szorzókban különbség van a 3-way és a Home/Away típusoknál, értelemszerűen ez utóbbi az alacsonyabb kockázatú. Mégis, engedtessék meg mindenkinek, hogy eldönthesse, sima 3-way tippet ad le, vagy kétesélyest. Egyes irodáknál nem is lehet döntetlenre fogadni. A javaslatom a következő:
2.
Kosárlabda tippeknél lapértelmezett típus a 3-way legyen, mégpedig azért mert ez adja a magasabb szorzót, így nem lehet sumákolni. Ha ki akarod védeni a döntetlent, írd be a megjegyzésbe: incl. OT kisebb odsszal. Ne legyen kivételezett liga! (NBA, Euroliga)
-Tenisz. Csak egyetlen problémám van: Rain Delay. A tippelő megadja a dátumot, és tessék, nekiáll esni aznap. A fórumtagok jelentős része nincs rágyógyulva a netre, és csak 1-2 nap múlva látja a tippjét: törölve. A javaslatom a következő:
3.
Tenisz tippeknél a tippet akkor is figyelembe kell venni, ha a mérkőzést nem az eredetileg kiírt időpontban játsszák le.