Vízilabda VB 2009

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Powell Dátum július 18, 2009, 12:16:58
Idézetet írta: szigo Dátum július 18, 2009, 11:58:18
Idézetet írta: Latzka Dátum július 18, 2009, 11:40:47
Nem lehetne összefüggően írni; mi tagolja szét nálad ennyire a mondatokat? :icon_confused:

Szerintem minden sor végén üt egy entert...

nem szándékosan csinálom nem tom miér van.Entert nem ütök :(

Nem lehet, hogy más képernyőfelbontást használsz, pl. 800x600-ast?

Idézetet írta: benson Dátum július 18, 2009, 12:45:33
Idézetet írta: Powell Dátum július 18, 2009, 12:16:58
Idézetet írta: szigo Dátum július 18, 2009, 11:58:18
Idézetet írta: Latzka Dátum július 18, 2009, 11:40:47
Nem lehetne összefüggően írni; mi tagolja szét nálad ennyire a mondatokat? :icon_confused:

Szerintem minden sor végén üt egy entert...

nem szándékosan csinálom nem tom miér van.Entert nem ütök :(

Nem lehet, hogy más képernyőfelbontást használsz, pl. 800x600-ast?
1024X768ast használok

#17 július 20, 2009, 12:56:07, Milan
Kína - Magyarország (női mérkőzés)

Tipp: Kína +1.5 (hendikep)
Odds: 1.85
Fogadóiroda: Sportingbet

Fájó szívvel kell ezt írnom, de nem látok lehetőséget egy sima meccsre. Sőt a győzelem elérése is komoly kihívás lesz a csapatnak. Én azt gondolom nem is fog sikerülni. De szívemben azért bízok egy soványka győzelemben, ezért is nem raktam eleve az 1x-et , vagy a Kínaiakat egyből, nagyobb szorzóért.
A női vízilabda jelenleg igen kiegyensúlyozott erőviszonyokkal bír. A régi nagyok, mint például Kanada háttérbe szorultak, míg mások gyors fejlődésről tesznek bizonyságot. Ilyen Kína válogatottja is. Az orosz edző keze alatt 5.-ek lettek az olimpián otthon. Ezt sokan - hibásan - a hazai pálya lejtviszonyainak tudják be. Kína az olimpián nem kapott ki senkitől 1 gólnál többel! Pedig az olimpia mezőnye igen erős volt... A nemrégiben zajló universiade-t pedig megnyerték. A mostani Vb-re pedig komplett ugyan az a csapat jön, aki Belgrádban tudott nyerni (Universiade)! Ahhoz sajnos volt elég pihenőjük, hogy ne fáradtan jöjjenek ráadásul igen jó mentális állapotban, vízből-vízbe szállva!
A magyarok egy hosszabb felkészülés végén vannak, ami segítette a ráhangolódást a római meccsekre. Az kétségtelen hogy a világ hat-nyolc legjobb válogatottjában benne vagyunk, de sajnos állandó probléma nálunk a fejek rendberakása. S ha nem sikerül a mérkőzés feléig megnyugtató előnyt szerezni, gyanítom lesznek problémáink - ismét. Aminek egyenes következménye, az ellenfél "partiban tartása". Én jelenleg a kínaiakat elég erősek látom arra, hogy éljenek a lehetőséggel.
Bízva a magyarok 1 gólos győzelmében, de kritikus szemmel nézve: a tippem Kína+1.5

Eredmény: 7-10
-1 pont

Idézetet írta: Milan Dátum július 17, 2009, 14:19:21
Férfi Vízilabda VB Róma 2009 - Csoportok:

A. Csoport:

Magyarország
Németország
Kanada
Dél Afrika

B. Csoport:

Montenegro
Horvátország
Kina
Brazilia

C. Csoport:

Kazaksztán
Szerbia
Ausztrália
Spanyolország

D. Csoport:

Románia
Olaszország
Macedónia
Egyesült Államok

Verseny lebonyolitásának metódusa:

A csapatok négy csoportba vannak felosztva. A csoportokon belül mindenki játszik mindenkivel, igy a csoportokon belül 3 meccset kell játszania egy csapatnak.
Mind a négy csoportból az első két helyezett jutt a negyeddöntőkbe.
A negyeddöntők nyertesei játsszanak az elődöntőkbe, majd az ottani nyertesek játsszák a döntőt, a vesztesek meg a 3-dik helyért lépnek a medencébe.

Csak a pontosság kedvéért.
A csoportokból az első helyezett automatikusan kerül tovább a legjobb nyolc közé, míg a fennmaradó négy helyért a csoportok második és harmadik helyezettjei játsszanak.

#19 július 20, 2009, 12:56:26, Milan
Kína - Magyarország
Női Vizilabda VB

Tipp: 2
Odds: 1,80
Fogadóiroda: Unibet

Mint sok más sportágban úgy a vízilabdában is az a kérdés, hogy a kínaiak csak a hazai rendezésű olimpiára összpontosítottak és időzítettek remekül, vagy a fejlődés tényleges és hosszabb távon is számolni kell velük. Mindenesetre az olimpián remekül helytálltak, a csoportban 1 gólos vereségeket szenvedtek az USA-tól és Olaszországtól, az oroszokat pedig meg is verték, sőt az ausztrálok is csak egy góllal tudták verni őket a negyeddöntőben. A VB nyilván választ ad egy-két kérdésre, de egyelőre úgy számolok a kínaiakkal, mint verhető ellenféllel, nekünk az olaszok lesznek a csoportbeli nagy ellenfelek.

Eredmény: 7-10
3,60 pont


#20 július 20, 2009, 12:58:41, Milan
Oroszország - Görögország
Női Vizilabda VB

Tipp: 19,5 gól alatt
Odds: 1,86
Fogadóiroda: Unibet

A tavalyi év mindkét nagy világversenyén összefutott a két válogatott. A Malaga-ban rendezett Európa Bajnokságon a négy közé jutásért játszottak (miután a görögök 3. helyen végeztek mögöttünk a csoportban) és az oroszok 9-7-re nyerték a meccset, majd később az Európa Bajnoki címet is besöpörték. Ezek után nem kis meglepetésnek számított, hogy az olimpián csak a 7.-8. helyért játszott az orosz válogatott, ahol szintén a görögök voltak az ellenfelek, de a visszavágás nem sikerült, újabb orosz siker, ezúttal 12-6. Az erőviszonyok kb. most is ugyanazok, ami kicsit meglepő, az a magasra tett O/U határ. Főleg annak fényében, hogy az oroszok a két nagy világversenyen összesen 2 olyan meccset játszottak, ahol ennél több gól esett (Olimpia: Kína 11-13, EB: Németország 17-10), míg a görögöknek csak 1 ilyen találkozója volt (EB: Hollandia 10-11). Főleg a görög válogatottról lehet elmondani, hogy inkább kevés gólos, a nálánál erősebb ellenfelek ellen ritkán jön ki az 5-6 gólból, így várhatóan ez a meccs is megáll 15-16 gólnál.


Eredmény: 14-9
-1 pont

Köszi a pontositást Micuka, kijavitottam.  ;)

#22 július 20, 2009, 12:59:13, Milan
U.S.A. - Kazachstan
Női Vizilabda VB

Tipp: U.S.A. HC-9,5
Odds: 1,86
Fogadóiroda: Unibet

Ha jellemezni kellene a két ország válogatottja közötti különbséget leginkább talán azt lehetne mondani, hogy NAGY. Kérdés, hogy ez egy-egy meccsen mennyire domborodik ki, illetve az esélyes csapat mennyire akarja érvényesíteni erőfölényét. A 10 gól különbség, amit a hendikepre adnak nagyon soknak tűnik, de egyáltalán nem lehetetlen teljesíteni az amerikaiak részéről. Valószínűleg lesz egy negyed, amit nagyon megnyomnak a yenki lányok és azt akár 4-5 góllal is nyerhetik, a maradék 3 negyedben pedig elég lesz a sima 2-3 gólos különbség. Egyébként a Kazah-okról nekünk is vannak – ráadásul kellemes – emlékeink, hiszen az olimpia előtti kvalifikációs tornán 10-0-ra vertük őket, kb. ezt kellene az amerikaiaknak lemásolni.

Eredmény: 19-6
3,72 pont


#23 július 20, 2009, 12:56:54, Milan
Kína - Magyarország
női vízilabda VB

tipp: Magyarország
odds: 1,80
iroda: Unibet

A magyar válogatott bármelyik világversenynek éremesélyesként vághat neki, mivel a játékosanyag adott ehhez, de sajnos mentálisan nincsenek mindig a legjobb állapotban a lányok. Remélem ezt Petrovics Mátyás irányítása alatt megoldják, már csak azért is, mert a lányok egyöntetűen őt szerették volna kapitánynak. A nyitómeccseken hagyományosan jól szoktak szerepelni a lányok, és ezt várom most is. Az olimpiai gárdához képest az egyetlen jelentős változást Stieber Mercédesz válogatottól való visszavonulása jelentette, akinek a hiánya azért nagy veszteség, hiszen ő volt a csapat szellemi vezére, illetve a kapitány jobbkeze is. Örömteli viszont, hogy a 2005-ös VB-döntő hőse, a fiatal center Tomaskovics Eszter, sérülése után visszatért a gárdába. A magyar csapatban Stieber kiesése után is jócskán maradtak klasszisok(pl. Drávucz, Pelle, Valkay, Horváth), így egy kis szerencsével 4 közé kerülhet a gárda. Ehhez a rohamléptekkel fejlődő kínai gárdán kellene először túllépni, ami egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen a kínaiak már bárkivel tudnak szoros meccset játszani, és nagyon sokat tudtak együtt készülni, hiszen az Universiadéra is a komplett felnőtt csapatukkal mentek, amit aztán viszonylag simán meg is nyertek, de a többi nemzet a fiataljait szerepeltette az egyetemisták és főiskolások világjátékán, így ez az eredmény nem igazán mérvadó. Úgy gondolom a kreatívabb és fizikailag jócskán fölényben lévő magyar lányok egy szoros mérkőzésen legyűrik ázsiai ellenfelüket.

Eredmény: 7-10
3,60 pont

#24 július 20, 2009, 12:59:56, Milan
Oroszország - Görögország
női vízilabda VB

tipp: Kevesebb, mint 19,5 gól
odds: 1,86
iroda: Unibet

Az oroszok a mérkőzés egyértelmű esélyesei, de azért női vízilabdában szoktak lenni fura eredmények(igaz ez más sportágakban is így van), ezért handicap-el ezt a meccset nem tenném be, inkább a kevesebb gólra szavazok, mivel ez egy 1. fordulós meccs, ahol még igencsak akadozni szokott a gépezet a csapatoknál, így nem várható gólparádé. A görögökre ez egyébként sem jellemző, a 20 gól határt szinte sosem érik el meccseik. Az oroszok támadójátéka az egyik legjobb a mezőnyben, ám védekezni is tudnak, így nem hinném, hogy annyi gól szülessen, hogy ne maradjanak a 19,5 gólos határérték alatt.

Eredmény: 14-9
-1 pont

#25 július 20, 2009, 13:00:25, Milan
Kanada-Ausztrállia
női vizilabda VB

tipp: 2
odds: 1,60
iroda: Sportingbet

Köztudott hogy Kanada igen csak meleglehetősen erős vonalat képvisilei a vizes sportokban de megkell említeni azt is hogy ausztrálli ahogy egy külön állam és ország úgy a vizilabda területén is egy  külön élvonalat képvisel. A két csapat hasonló erőviszonyokat képvisel mégis megkell említeni hogy tétmeccsen Ausztrállia igen csak erősen kezdi a mérkőzéseket és hamar döntésre hozo játékukkal egy remek mérkőzésnek lehetünk szemtanui. Mivel az oddson is látszik hogy a két csapat között nincs nagy külömbség mégis mekell említeni hogy nem sok olyan mérkőzés fordúl elő tétmeccsen illetve nagyobb világeseményen hogy kanada legyőzte volna ausztrálliát

Eredmény: 6-6
-1 pont

#26 július 20, 2009, 13:00:47, Milan
Női Vízilabda VB

Kanada-Ausztrália

Tipp: Ausztrália
Odds: 1.75
Fogadóiroda: Unibet

Ausztrália kétségtelenül az egyik nagyhatalomnak számít a női vízilabdában, és ha csak a 21. századra lebontva nézzük meg eredményeiket, akkor olyan fantasztikus sikereket láthatunk, mint a sydney-i és a pekingi Olimpián elért 1. és 3. hely, valamint a 2007-es VB ezüstérme. A köztes időszak leginkább a csapatformálásról és a generációváltásról szólt, de most már egyértelműen azt lehet mondani, hogy Greg McFadden lányai egy évek óta együtt játszó, rutinos társaságot alkotnak, és a római világeseményre is egyértelműen éremeséllyel utaztak el. Legjobb játékosaik közül érdemes megemlíteni a két Rippon testvért, Melissát és Rebeccát, valamint a center Bronwen Knox-t. A sorsolásra nem panaszkodhatnak, mert a C-csoportban rajtuk kívűl ott van még Új-Zéland és Dél-Afrika, akiket becsukott szemmel is verniük kéne. Az egyetlen komoly ellenfél a nyitómérkőzésen Kanada lesz. Ezen a találkozón rögtön el is dől a csoportelsőség kérdése, és a továbbiak szempontjából nem mindegy, hogy melyik pozíciót foglalja el a két együttes, hiszen a kvartett győztesei már egyből a 8 közé kerülnek, míg a másodikok és harmadikok egy mérkőzéssel többet kénytelenek majd játszani. Kanada két világbajnoki bronzéremmel büszkélkedhet 2001 és 2005-ből, de a legutóbbi Olimpiára nem is kvalifikálták magukat. Idén azonban nagyot villantak a Világ Ligában, mivel a második helyet kaparintották meg az amerikaiak mögött (Ausztrália 3. lett). Szoros, kiélezett találkozóra van kilátás vasárnap délután, és talán a nagyobb rutin dönthet az aussie-k javára, ami 1-2 gólos különbségben mutatkozhat meg. És azt ne feledjük, hogy világversenyen szinte mindig jobban szokott menni Óceánia legjobbjainak.

Eredmény: 6-6
-1 pont

#27 július 20, 2009, 13:01:06, Milan
Kanada - Ausztrália (női)

Tipp: Ausztrália
Odds: 1.75
Fogadóiroda: Unibet

Néhány évvel ezelőtt még jóval szűkebb volt a női mezőnyben az elit. Ennek egyik kiemelkedő csapata volt Kanada. Azóta kiszélesedett a mezőny, s kissé háttérbe szorultak. Persze még mindig az élmezőny tagjai és bárkire veszélyt jelentenek, de lassú "mezőnybeszürkülésen" estek át, s vezető szerepüket lassan átvették a magyarok, hollandok, amerikaiak és nem utolsó sorban az ausztrálok... Az olimpián például nem is szerepeltek... Ausztrália ellenben vezető szerepet tölt be az élmezőnyben is. Az olimpián harmadikok lettek (sajnos rajtunk keresztül). A játékosok "tiszteletre méltó" méretekkel rendelkeznek, kiegyensúlyozott játékot játszanak. A lebonyolítási rendszert ismerve, a plussz pihenőnapért biztosan nem fogják "elengedni a meccset". Bár a csoportellenfeleket ismerve ezen a találkozón tényleg csak a pihenőnap sorsa fog eldőlni... a továbbjutók a sorsoláskor már eldőltek...

Eredmény: 6-6
-1 pont

Győzelemmel kezdett a magyar női válogatott:

Magyarország–Kína 10–7 (2–2, 5–2, 3–1, 0–2)

:great:

#29 július 20, 2009, 13:02:14, Milan
Németország-Spanyolország
női vizilabda VB

Tipp. Kevesebb mint 19.5 gól
Odds: 1.85
Fogadóiroda: [ex]Expekt[/ex]

Mivel a német csapat nem a támádasukrol híres annál inkább a védekezéssel próbálnak elkerülni vereségeket a Spanyolok viszont egy határozott támadójátékkal lepnek meg minket általában. Gólokban nem lesz szegény a mérkőzés de mivel a védekezés illetve a támadás összessége találkozik szerintem a nem nagy gólkülömbséggel lesz vége a mérkőzésnek.

Eredmény: nincs meg a minimum 4 sor elemzés.
0 pont