Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


IdézetHa jól értelmezem adófizetési kötelezettség már a nyertes fogadásnál jelentkezik, tehát azzal sem lehet kikerülni ha átbukja az ember Tpróra.

Nyilván itt az átbukásnál az az alaphelyzet van feltételezve hogy a nagy adatmegosztás jegyében "csak" a bankok/ewalletek tartalmát osztják meg az országokkal,tehát a Tippmixpronal csak azt latjak hogy te ritkan fogadsz de akkor nyersz,remélhetőleg e miatt még senki sem inditott vizsgalatot hogy miert :)

Minden egyes sportfogadó összes fogadási adatának megosztása az oldalakon kicsit durva lenne

Erről mi a vélemény?:
nav.gov.hu/nav/ado/szja/A_maganszemely_online20141007.html

Akkor most illegális ugyan, de ha nyersz akkor azért adózz? Vajon létezik ember aki már adózott így?

Idézetet írta: firgabácsi Dátum november 28, 2015, 11:00:12
Akkor most illegális ugyan, de ha nyersz akkor azért adózz?
Igen. Mint a rabló a lopott szajré után.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum november 28, 2015, 11:00:12
Vajon létezik ember aki már adózott így?
Nem.

Abszurdisztánban nem feltétlenül kell megérteni a jogszabályokat. Aki megpróbálja, komoly mellékhatásokra számíthat.

Idézetet írta: benson Dátum november 28, 2015, 16:25:23
Igen. Mint a rabló a lopott szajré után.
Nem.

Abszurdisztánban nem feltétlenül kell megérteni a jogszabályokat. Aki megpróbálja, komoly mellékhatásokra számíthat.

DE!! Csak a kis tolvajoknak kell adózni a lopott szajré után. A nagy tolvajok az ordas rablók,
amit te adóban befizetsz azt is adómentesen lopják el.

Az online szerencsejátékra vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá az EGT 19 tagállama - nagy lépés az átfogó szabályozás felé?

"Az EU-hoz tartozó szerencsejáték felügyeletek együttműködési megállapodása döntő lépés afelé, hogy egy megbízható, biztonságos piacot építsünk ebben a természeténél fogva határokon átívelő szektorban" - mondta Maarten Haijer, az EGBA főtitkára.

Az Európai Bizottság bejelentette, hogy az Európai Gazdasági Térség (EGT) 19 tagja együttműködési megállapodást írt alá az online szerencsejátékok szabályozására vonatkozóan.

"Az EU-hoz tartozó szerencsejáték felügyeletek együttműködési megállapodása döntő lépés afelé, hogy egy megbízható, biztonságos piacot építsünk ebben a természeténél fogva határokon átívelő szektorban" - mondta Maarten Haijer, az EGBA (European Gaming and Betting Association) főtitkára.

A megállapodással a hatóságok megosztják tapasztalataikat, a rendelkezésre álló információkat egymással, és közösen igyekeznek egy minél hatékonyabban működő piacot kialakítani. A különféle nemzeti szabályozások ugyanis jelenleg túl nagy terhet jelentenek a szolgáltatóknak, akik így egyre nehezebben tudnak nyereségesen működni. Különösen igaz ez a szegregált piacokra, amelyeken gyakorlatilag csak a legnagyobb szolgáltatók képesek életben maradni.

"Arra bátorítjuk a felügyeleteket, hogy tekintsék kiemelt feladatnak a szükségtelen adminisztratív költségek felszámolását, hogy a szolgáltatóknak ne jelentsen kevésbé vonzó alternatívát a szabályozott piac a szabályozatlannal szemben" - mondta Haijer.

Az EU Bizottság már 2012-ben jelezte, hogy szeretné Európa-szerte harmonizálni az online szerencsejáték szabályozást, az EU parlamentben azonban nem osztották ezt a vélekedést, és ragaszkodtak ahhoz, hogy a nemzeti kormányok felelőssége legyen a jogalkotás a szerencsejáték szabályozással kapcsolatban.

Ennek megfelelően a jelenlegi megállapodást sem írta alá mind a 28 tagállam szabályozó testülete. Arról nem adtak tájékoztatást, hogy kik azok, akik aláírták, és kik azok, akik nem. A 19 tagállam csatlakozása azonban mutatja, hogy a legtöbb piacon felismerték, hogy az optimális működéshez és a hatékony fogyasztóvédelemhez szükség van a nemzeti szabályozások európai harmonizációjára.

9 tagállam nem írta alá a szerződést. Fogadjunk, hogy az egyik Magyarország?  ;D ;D ;D

Nehogy már a köcsög hörcsög elesne a tehén csöcsétől.  ;D

Én eddig úgy csináltam, hogy ami profitot elértem, azt Skrillre kértem és úgy utaltattam a bankszámlámra. Ha okosan 100K-nként kérem ki a profitot, akkor ez januártól "aggályos" lehet? Vagy hogyan érdemesebb?
Skrillt tudtommal nem csak online szerencsejátékra lehet használni, igaz?




5Dimes is kitiltotta a magyarokat

Idézetet írta: 5DimesAs per Management: "Due to Hungarian authorities restrictions, we are not allowed to receive wagers nor funds from Hungarian customers"

Hogy jött ez az info? Én nem vettem észre semmit. Nem kaptam e-mailt, be tudok lépni és fogadni is enged. Tegnap még kifizetésem is volt. 

#2682 december 09, 2015, 13:36:41, butyi
magyar illetőség alatt futó számlával nem lehetett belépni, utána válaszolták ezt, amit írtam
érdekes...
szerintem sorra fog kerülni minden magyar illetőségű számla..

engem ma tiltottak ki a 5dimes-ról
remélem hamarosan lesz egy anonymous bitcoin oldal ugyanezekkel az oddsokkal

amugy meg keresek valakit szomszédos országokból akivel lehetne egyezkedni, vagy hogy tudok szerezni külföldi identity-t ?

Sziasztok
Ez alapján

"A külföldön szervezett játék adómentes

A külföldön szervezett szerencsejátékokra az Szjtv. hatálya nem terjed ki, csak a belföldön szervezettre. Ezáltal az Szja. törvény 76. §-ának szabályai sem alkalmazhatóak, azaz a külföldön szervezett szerencsejátékból származó jövedelmek nem válnak adókötelessé.

Az persze előfordulhat, hogy a játékszervező a díjaiba, jutalékába beépíti majd a saját adóterhének és koncessziós díjának egy részét, és ettől kisebbek lesznek a nyereményszorzók, mint az engedély nélküli illegális oldalakon, de az adómentes jövedelem a játékosok részére ennek ellenére nagy vonzerőt jelenthet."

Ha jól értem, olyat teremnél fogadok ami nem EU-s pl bet365 ha jól tudom akkor az adóteher mint olyan sem létezik ?