Legutóbbi hozzászólások

260/02                                   :pimp:
Jégkorong
NHL
New York Islanders - Carolina Hurricanes
Game 3, CAR Leads Series 2-026 Április 2024 01:30
Felett 1.5
Összes gól: New York Islanders - rendes játékidõ
odss:1.35
unibet
Gratulálok @mityuka a győzelmedhez!  :beerchug:
260/01                                    :pimp:
Jégkorong
NHL
Edmonton Oilers - Los Angeles Kings
Game 2, EDM Leads Series 1-025 Április 2024 04:00
   Felett 0.5
Összes gól: Edmonton Oilers - 3. játékperiódus
odss:1.34
unibet
4
Foci fogadások / Re:Ligue 1 2023/24
Last post by SPF Előzetes - Ma - 11:30:59
Montpellier - Nantes tipp: Megoldanák a bennmaradást, amiben segíthetne a két klub közös legendája

A péntek esti unalmat dobná fel Michel Der Zakarin két klubja, az örmény edző a jelenlegi csapatával küzdene egykori kedvencei ellen! Olvasd tovább

5
Sportfogadás naplók / Re:grof19 naplója
Last post by grof19 - Ma - 11:22:37
Sziasztok!

Időpont: 2024.04.24. (21:00)
Esemény: Foci  Anglia  (Crystal Palace - Newcastle)
Tipp:  Hendikep (Newcastle +0.5)
Odds: 1.40
Iroda: ZulaBet
Indoklás:

Crystal Palace tizennegyedik helyen áll a bajnokságban utolsó mérkőzését megnyerte és ma hazai pályán győzelmével megerősítené helyezését. Newcastle hatodik helyen áll a bajnokságban utolsó mérkőzését megnyerte és ma győzelmével megerősítené helyezését. Jelenlegi formájukat tekintve szoros eredmény várható de kis plusszal segítve Newcastle csapatát jönni kell az eredménynek.
1. TIPP

Sportág, időpont: labdarúgás, 2024.04.25. 00:00
Esemény: Huachipato - The Strongest
Tipp: gólszám 1.5 felett
Odds: 1.21
Iroda: Unibet
7
Lecsó / Re:Sorozatok
Last post by Pozzato - Ma - 11:16:23
Tokyo Vice 2. évad

Elérhető: HBO Max
Részek: 10 epizód (50-60 perc/rész)
IMDB: 8.0 (44 ezer szavazó)

Az első évadról már írtam, engem ezzel a sztorival könnyű volt megvenni, mert Japán, alvilág, ismertem az előzményt, várós volt a sorozat, amely hozta is azt, amit elvártam. Hangulat már az első évadban kiemelkedő volt, ez a Japán közeg valami zsenális.

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 08, 2022, 14:12:04Tokyo Vice (HBO Max)
Nekem ami japán és alvilág, azzal mindent el lehet adni.  ;D Az első két rész alapozás (hetiben érkezik a többi), nincsen hozzá szinkron (felirat igen), de ilyen esetben nem is kell, sokkal jobb hallgatni eredeti nyelven. Jake (Ansel Elgort) próbál beilleszkedni Japánban, tanít, tanul, fejlődik, egy nagyobb cél érdekében (hogy leszámoljon az alvilággal). Ehhez azonban közelebb kell férkőznie a nyomozati anyagokhoz, így jelentkezik bűnügyi újságírónak egy olyan céghez, amely sosem alkalmazott külföldiket. Ahogyan a többi japán/dél-koreai filmben és sorozatban, úgy itt is megmutatják a társadalmi helyzetet, hogyan és miként kell a feljebbvalóval beszélni, kiderül, hogy hiába beszéli kiválóan a nyelvet, továbbra is egy gaijin. Ebből az alapozásból fogunk a 8 rész során eljutni a japán alvilág elleni harcig.

Az első évad amolyan alapozás is volt, mint ahogyan a második évad első fele, ezt pedig mutatják maguk az IMDB pontszámai (s02e01-s02e04: 7.6-7.8 környékén mozog), kritikák is ezt írták, sőt, mi magunk nézük is, hogy ez egy lassabb periódus, előkészítés, itt sokan úgy érezhetik, semmi sem történik, kaszálom a sorozatot. Ne tedd!

Mivel ez egy valós sztori, így maguk a szereplők viselkedése is valóságos, mármint úgy értem, hogy sok sorozatban van karakterfejlődés, olyan döntéseket hoznak, amit nem valószínű, hogy a való életben is meglépnének - mivel az ember kevés esetben változik -, míg a Tokyo Vice-ban ez épp ellenkezőleg, ahogyan megismertél egy karakter, döntései hűen tökrőzik az erkölcsi kódexét és a korábbi viselkedését.

A Tokyo Vice végig fenntartja a feszültséget, ez amúgy a Japán (és mondhatom ázsiai) sorozatok egyik jellegzetessége is, nem kiemelkedően izgalmas minden esetben, de végig azt érzed, történhet valami és történik is, csak nem biztos hogy akkor, amikor várnád. Az autentikus világ szintén fontos, szűk utcák, társadalmi kérdések (nők helyzete, gaijin-kérdés stb.).

A második évad az utolsó 5-6 résszel indul be, utolsó három részre ér a csúcspontra: 8.7 / 9.1 / 9.1
Ha azt vesszük, maga a sorozatot kaphatott volna így egy lezárást is. Tudtommal azért ez a megoldás, mert nem biztos, hogy kapnak harmadik évados berendelést (sokkal tovább nem is lehetne húzni a sorozatot).



Én párhuzamosan néztem a Shogunnal ezt az évadot, mindkettő kiemelkedő volt, nagyon örülök, hogy a japán sorozatok ennyire előtérbe kerültek. Érdekes volt azt is látni, hogy bár egy gaijin a főszereplő, mégsem ők vannak központban vagy ők a legérdekesebb karakterek, sőt, sokszor jót is tesz, hogy háttérbe szorulnak.

Az utóbbi 6-7 évből körülbelül ezzel együtt öt jó sorozatot tudok felsorolni Japánból (vagy amiben van japán kötődés):
- Shogun: Disney+
- Tokyo Vice: HBO Max
- Pacsinkó: Apple Tv+
- Kötelesség/Szégyen (Giri/Haji): Netflix
- Szentély: Netflix

Ázsiai sorozatokból szerencsére nincsen hiány, Netflixen is rengeteg dél-koreai sorozat elérhető, nagyon hasonlítanak a japánhoz, de azért kicsit mégis más. Úgy vélem, hogy a fentebb említett öt sorozat (talán a Szentély kicsit gyengébb) bátran ajánlható azoknak, akik valamelyiket látták és tetszett nekik a japán közeg.
8
Sportfogadás naplók / Re:grof19 naplója
Last post by grof19 - Ma - 11:16:07
Idézetet írta: grof19 Dátum Tegnap - 14:42:54Sziasztok!

Időpont: 2024.04.23. (20:45)
Esemény: Foci  Anglia Liga 1 (Cheltenham - Peterborough)
Tipp:  Összesített gólok (2.5 felett)
Odds: 1.52
Iroda: ZulaBet
Indoklás:

Cheltenham huszonegyedik kieső helyen áll a bajnokságban utolsó mérkőzését elveszítette plusz hazai pályán igen sokat de ma győzelmével jobb helyezést érne el a csapat. Peterborough negyedik helyen áll a bajnokságban utolsó mérkőzését megnyerte és ma győzelmével megerősítené továbbjutást érő helyezését. Mindkét csapat számára igen nagy motiváció a mérkőzés megnyerése ami nagy esélyt ad több gólos eredményre.

Vesztes (Cheltenham 2:0 Peterborough) lett az eredmény.
9
Everton - Liverpool tipp: Elúszik minden hajó Klopp számára

Rangadó, bár a magyarok nem igazán tudják, hogy ez rangadó. Csak Szoboszlait ismerik, de őt nagyon. Milyen bugyiban lehet ma? Olvasd tovább

1.

Labdarúgás, Mexikó, Liga De Expansion MX
04.25.  03:00
Celaya-Tapatio
1X
1.24
Unibet