Botrány az Ultimatebet-nél!

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Hónapokig tartó nyomozás (elsősorban a játékosok irányából) a világ tíz leglátogatottabb online pókerterme közé tartozó Ultimatebet.com elismerte, hogy éveken át csalók kopasztották meg az oldalon játszókat.

Valószínűleg volt alkalmazottaktól került ki a csalókhoz az a módszer, amivel ki lehet játszani a partikat lebonyolító szoftvert, és olyan szuperjúzer jogosultsággal beszállni a játékba, amivel az ember látja az ellenfelek lapjait is. Ez a funkció eredetileg tesztelési és biztonsági célokból került a programba. A csalók 2005 januárja és 2008 januárja között ténykedtek, és összesen 75 millió dollárt [1] nyertek az áldozataiktól.

Amerikában az online póker elméletileg illegális, mégis milliók játszanak az általában Kanadából, vagy a Karib-tenger szigeteiről üzemeltetett netes pókertermekben. Az Ultimatebeten havi 4-500 ezer ember próbálta meg a szerencséjét a botrány kitörése előtt, köszönhetően elsősorban az intenzív tévés reklámoknak, ahol a világ leghíresebb profi pókeresei hirdették az oldalt (illetve a tiltás miatt az oldal ingyenes játékait).

2008 januárjában bukkantak fel pókeres fórumokon az első olyan hozzászólások [2], amik gyanúsan játszó, minden blöffön átlátó, állandóan nyerő játékosokról szóltak. A játszmák eredményeit gyűjtő publikus statisztikákat bújva a nyomozásba kezdő játékosok eljutottak egy NioNio felhasználónév alatt játszó illetőig, aki egészen hihetetlen eredményeket [3] produkált. 2007 májusának vége és szeptember eleje között például összesen hatvanórányi tiszta játékidő alatt több mint 600 ezer dollárt hozott össze. Egy másik alkalommal háromezer leosztásból hozott össze 300 ezer dollár nyereséget. Mindezt úgy, hogy egyébként a stratégiája, az ahogy a téteket emelte, határozottan középszerű játékosra utalt.

NioNio nem is azzal keltett feltűnést, hogy sokkal többször nyer, mint akár a legmenőbb profik, inkább azzal, hogy mindig megérezte, mikor blöfföl az ellenfél, és mikor van jó lap a nagy emelések mögött. Egy hobbipókeres matematikus kiszámolta, hogy NioNio győzelmi szériáinak az esélye nagyjából annyi, mint egymás után négy héten eltalálni a lottószámokat. Ahogy a botrány elkezdett dagadni, még 10-12 olyan felhasználónevet találtak a játékosok, amik ugyanilyen gyanús módon játszottak, és néhány nagyobb nyerő széria után meg is szűntek - valószínűleg egy ember, vagy egy társaság állt az egész csalássorozat mögött, akik időnként cserélgették a csaláshoz használt felhasználóneveket, hogy ne keltsenek feltűnést.

Az Ultimatebet megígérte, hogy minden érintettnek visszafizeti a csalók elleni meccseken elvesztett pénzét, de a hivatalos nyomozás eredményéről, és a csalók kilétéről egyelőre nem árultak el semmit.

Forrás: index

És sajnos biztosra veszem h nem csak az Ultimatebetnél van/volt ez!


Hát ez nagyon komoly,és lehet hogy hanyagolom az online pokert!
De a legborzasztobb hogy hogy bizzunk az irodákban!  ???

Kedves Barátaim!

Nem elrettentésnek tettem fel a cikket, hanem inkább figyelemfelkeltésnek! A játékot ettől a hírtől még nem kell abbahagyni, de jó ha tudunk róla, hogy volt (van, lesz) ilyen is. Én személy szerint nem félek továbbra sem az online pókertől, mert ritkán járok olyan magasságokba, ahol az ilyen csalók megfordulnak.

Sok szerencsét Mindenkinek!

Osztom a véleményt, miszerint nem nekünk kell tartani ezektől a helyzetektől, emberektől... Ők nem 10-20 dolláros szinten játszottak (én többön nem játszok soha, legalábbis cash-t)! Kissebb téteken nem valószínű, hogy ebbe belefutsz. Nekem az irodákkal szemben volt fenntartásom. Inkább a belső csalástól tartottam. De végül amikor egy barátom nyert 8000$-t egy viszonylag ismeretlen (nevét sem tudom: valami 77poker nevű irodánál -NEM 777 -, azt hiszem francia) , úgy hogy egy 30$-os re-buy-os versenyt nyert meg, gyakorlatilag 0 játékmúlttal (legalábbis ennél az irodánál nulla), no akkor megvilágosodtam!
Gyakorlatilag hónapokig húzták a kifizetést, mindenféle mondvacsinált okokból. Egyszerűen azt akarták , hogy játsza el a pénzt. Persze Ő közben játszott. Soha semmit nem nyert onnantól kezdve! Nem vallotta be mennyit játszott el, de 3 hónap után végül kifizették.
Én azt gondolom, nincs szükség belső trükkökre, amíg így meglehet kavarni a dolgokat...
Egyébként én azt is olvastam valahol, hogy az Ultimatebet már 6.1millió$-t vissza is fizetett. Valamint, hogy az a felügyelet, amely  figyeli ezen irodák működését, azzal a feltétellel adott engedélyt a további működésre, hogy "tejhatalmú" jogkört kapva bármit megváltoztathat az irodában és bárkit eltávolíthat (akár vezető beosztású embert is). Tehát a teljes írányítást megkapta a tulajdosoktól, akiknek egy jó darabig semmilyen beleszólása nem lehet a dolgokba...
Hasonló eset történt az Absolut Pokernél is. Ott is "áll a bál". Ugyanez történt, annyi különbséggel, hogy egy sértett dolgozó, akit kirúgtak - azért,hogy bizonyítsa a rendszer gyenge lábakon állását -, felhackerelte a szoftvert. Amikor már jónéhány dollár (milliós nagyságrend) volt a számláján, akkor nem levette a pénzt, hanem értesítette az Absolut-ot, hogy mit is csinált... Hát nem örültek az öreg kanadai indiánok (tulaj)...

Ha már a félelemről beszélünk, én tudjátok mitől félek a legjobban? Szerintem egyes termeknek vannak "belső" emberei, akik az egyszerű játékosokat (mint pl. én) jól lehúzgálják. Egy sokak által közkedvelt irodánál a nyakam merném rátenni, hogy vannak ilyenek, de bizonyítani nem tudom, ezért nem is mondom ki a nevüket.
Viszont ennél az irodánál buktam olyan partikat, melyek több mint gyanusak voltak. Nem azért, mert elbuktam, hanem azért, mert olyan lapokkal kísért el az illető, melyet egy egyszerű játékos még a flop előtt eldob.  A legdurvább eset: milyen téten játszottam, már pontosan nem emlékszem, nálam kör QK, nála treff 6 kör  4. Flop előtt mindenki dob kisvak megad, én nagyvak pozicióból emelek a pot háromszorosát. Gondolkodás nélkül megadja. Flop Kör A, 10, 3. Ha jól látom álomflop royal eséllyel!!!! Neki alapjában véve semmi. Bármibe gondolkodik minden lyukas. És láss csodát erre a semmire all int ad, ami több, mint 250$ volt. Természetesen többszöri oda vissza emelgetéssel jutottunk el idáig.  Kb. az addigi nyereményem. Turn kör 2, river kör 5. Na gondolhatjátok.... Nem vagyok egy káromkodós típus, de írtam mindent ami az eszembe jutott, többek között nyílvánosan megvádoltam, hogy Ő az iroda embere. Második leosztásra kaptam egy AA-t, melyet furcsa módon all inra Ő tartott egyedül 2 7-tel. Alamizsnaként visszanyertem 50$-t. Ezután távozott..... Több, mint egy hónapig kerestem az illetőt a névkeresőben. Sose játszott...... Na az ilyen figuráktól félek én! Ezért nem is nagyon cash game-zek.