Július 1-től Magyarországon akár 3 évig terjedő szabadságvesztés jár azok számára akik tiltott szerencsejáték szolgáltatásokat hirdetnek.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága június 4-én nyújtotta be azt a jogszabálymódosítási javaslatot, mely a tiltott szerencsejátékot szervezőkkel és az ahhoz eszközt vagy helyiséget biztosítókkal azonos mértékben – három évig terjedő szabadságvesztéssel - javasolja büntetni azt, aki tiltott szerencsejátékban való részvételre nagy nyilvánosság előtt felhív.

A Btk. 360. §-a helyébe tehát július 1-től a következő rendelkezés lép:

„360. § Aki a) tiltott szerencsejátékot rendszeresen szervez, b) tiltott szerencsejáték rendszeres szervezéséhez helyiséget vagy eszközt bocsát rendelkezésre, vagy c) tiltott szerencsejátékban való részvételre nagy nyilvánosság előtt felhív, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Börtön

Az indoklás szerint, tekintettel arra, hogy az utóbbi időben igen elszaporodott a tiltott szerencsejátékban való részvételre vonatkozó ajánlatok hírközlő eszközök útján történő közzététele, amely tevékenység a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 1. § (5) bekezdése alapján adóhatósági engedély hiányában ugyancsak tilalmazott, indokolt a tiltott szerencsejáték elterjedésének megakadályozása eszközeként az ilyen tevékenységet is büntetőjogilag szankcionálni. A felhívás a szervezéshez képest egy kiegészítő jellegű tevékenység, a javaslat ezt a bűnsegédi magatartást sui generis elkövetési magatartásként rendelné büntetni. A tilalmazást nem indokolt kizárólag az interneten való közzététel esetére szűkíteni, hiszen egyéb tiltott szerencsejáték esetében is társadalomra veszélyes az a magatartás, amely révén valaki pl. illegális játéktermek látogatására buzdít. A Btk. 459. § 22. pontja értelmében nagy nyilvánosságon a bűncselekménynek a sajtótermék, médiaszolgáltatás, sokszorosítás vagy elektronikus hírközlő hálózaton való közzététel útján történő elkövetését is érteni kell.

(forrás: Fortunaweb)

Tilos a reklámozás

Nos, hogy világos legyen mindenki számára. Tiltott szerencsejáték szervezők alatt azon külföldi online fogadóirodákat/kaszinótermeket értik akik nem rendelkeznek magyarországi működési engedéllyel, licenccel. Azért nem rendelkeznek, mert Magyarországon 100%-ban csak a Szerencsejáték Zrt. működtethet sportfogadó irodát. Konkrétan esélyük sincs engedélyt szerezni, attól eltekintve, hogy az Európai Unióban bejegyzett vállalatokról van szó.
Az elfogadott törvénymódosítás alapján tehát, szabadságvesztéssel büntetik nem csak a szervezőket, hanem azokat is, akik reklámoznak hasonló szolgáltatásokat.
Mostantól nem ajánlott kedvenc baseball sapkád feltenned, mert a rajta levő logó szemet szúrhat. 

Diktátor

Mi történik a Sportfogadas.org weboldallal július 1-től?

A Sportfogadas.org külföldi szerveren fut, illetve külföldi tulajdonban van, így az egyedüli "bűn", hogy magyar nyelven működik. Egyelőre nem tudjuk, hogy a magyar nyelv használata meddig engedélyezett, de addig is a weboldal elérhető lesz, így nem kell aggódnotok.

Ettől eltekintve, a magyarországi szabályoknak megfelelvén július 1. után azon személyek akik Magyarországról (magyar IP-t használván) lépnek be weboldalunkra csak egy korlátozott/cenzúrázott tartalmat fognak találni. Ez vonatkozik úgy a szponzorizált játékokra, mint az ajánlatokra is.

Kérdéseiteket feltehetitek a Szerencsejáték Szabályozás fórumtémában.

Sok zöld fogadást, elvtársak!