Futball elemzés

Miután megnyitottunk egy pár számlát az internetes fogadóirodáknál, megtudtuk, hogy hogyan is müködnek ezek, nekiállhatunk elemezni, hogy melyik fogadóiroda ajánl jobb oddsokat, gazdag ajánlatott, információkat gyüjthetünk a csapatokról, az elkövetkezendő sporteseményekről stb. Ha a következő lépéseket elvégzed akkor jó utón jársz:

Általában

Nézzük meg, ki mit ajánl. Ajánlatos több fogadóirodának megnézzni az ajánlattát, hisz ezk külömböznek.Használd az internetet, hisz nagyon sok információt tudhatsz meg.Használhatod a Betbrain-r is amely ingyen összehasonlitsa a fogadóirodák által ajánlott odds-okat.

Tanulmányozd az ajánlatokat

Hasznos dolog, hogy mielőtt nekiállnánk fogadni, nézzük át egyszer a napi ajánlattot. Hogyha egy mérközésre nem tudod, hogy milyen kimenetelt fogad, akkor azzal a meccsel inkább ne is foglalkoz.Ne adj túl nagy figyelmet a fogadóirodák által ajánlott hatalmas odds-okra hisz ezek becsaposak lehetnek és ha a bukkméker nagy odds-ot ad, akkor azt jelenti, hogy a mérközésről tud ő valamit, mondjuk amit mi még nem, hisz ha nem igy lenne, akkor nem lenne értelme, hogy nagy odds-ot ajánljon, hisz ez csak az ő vesztesége.Jelöld ki azon mérközéseket melyeknél biztos vagy egy bizonyos kimenetelre.

Statisztikai elemzés

A statisztikai elemzés ne legyen az egyedüli kritérium amit számba veszel egy mérközés elemzésénél.Ez csak egy mellékes infó kell, hogy legyen.Kiegészitésként használhatod egy mérközés elemzése során.

Fontos kritériumok

Sérültek

Mielőtt fogadnánk jó lenne, ha megnézznénk a csapatokban a sérüléseket. A bukkméker az odds-okat nagyon sok idővel hamarabb megadja, mint mielőtt az megkezdődne és igy nincsenek mindig napirenden a csapatok aktuális helyzetével, sérültjeivel. Nekünk fogadóknak itt hatalmas elönyünk van, hisz ha figyelmesen olvasgatjuk az interneten a legújabb információkat, akkor máris többet tudunk egy mérközésről, mint a fogadóiroda.De, ha kitűztünk egy célt akkor azt ne hadjuk abba, vigyük végig, ne befolyásoljon a csapatban egy sérülés.Ha például nagyon sok játékos beteg, sérült lesz egy csapatban akkor arra a mecsre ne fogadjunk, főleg, ha a kidőlt játékosok, kulcsfontosságú szerepet játszanak a csapatban. Ugyanigy figyeljünk a virusos betegségekre, gripajárvány stb., télen gyakran megtörténhet, hogy a fél csapat virusos beteg.

A mérközés tipusa

A mérközés kimenetele függ nagyon sok esetben a mecs tipusától ( nemzetközi mérközés, kupa, bajnoki mérközés, vagy egy barátságos). A nemzeti kupák kimenetelét nagyon nehéz eltalálni, főleg a ligakupákat.Angliában a ligakupának van jelentősége, de Németországban, Franciaországban, Olasz- vagy Spanyolországban a nagy csapatok ritkán forditanak hangsúlyt a ligakupákra és legyünk figyelmesek a kupadöntöknél, annak ellenére, hogy a média biztos gyöztesnek jegyez el egy nagyobb csapatot, ne felejtsük, hogy ez egy kupamecs és minden megtörténhet.Nemzetközi mérközéseket sokkal könyebb eltalálni, mint a kupa vagy a bajnoki mecseket.Nemzetközi barátságos mérközések gyakran döntetlennel végződnek, mig fontos nemzetközi tétmérközések ritkán fejeződnek be vendég gyözelemmel.A hazai pálya nagyon sokat számit ezen mecseknél és ne felejtsük, hogy a játékosok saját hazájukért játszanak.Ajánlatos kihagyni a fogadásból a francia, német, olasz, spanyol kupákat, de az angol kupát is hisz gyakran a nagy csapatok kupamecseken fiatal játékosokat probálnak ki.Az európaikupák külömböznek ezektől. Az első körökben találkozunk még meglepetésekkel, mivel a  nagyobb csapatok még nem forditannak kellő figyelmet a mérközésre, egyedüli szándékuk, hogy továbbjussanak, de amint haladunk a fordulókkal úgy már könyebb eltalálni egy mérközés kimenetelét.

Milyen liga?

Az olasz bajnokságban a nagy csapatok ritkábban veszitnek kis csapatok ellen, igy ezeket könnyebb eltalálni, de itt is szoktak meglepetések lenni.Mikor két erős csapat találkozik akkor gyakori a döntetlen. A norvég bajnokságot is könnyen eltalálhatjuk. Angliában nagyon sok a meglepetés, igy a szezon elején és a végén nem könnyü az eredményeket eltalálni.A szezon közepén peddig jóval könnyebben eltaláljuk az eredményeket, foleg a Premier League-ban.Az angol első bajnokság nagyon nyitott az utobbi években, igy a gyengébb csapatok könnyen megverhetik az erősebb csapatokat, mint régebben.A német mecseket manapság sokkal nehezebb eltalálni, mint régebben, de azért a nagy csapatok hazai pályán nem tévednek.A francia illetve a spanyol bajnokságban is nagy a hazai gyözelmek száma. A francia bajnokság nagyon hasonlit az olaszhoz, ha a hazai gyözelmek arányát nézzük. Egy különleges csapat van a francia bajnokságban, mégpeddig a Bastia, aki Europában az egyik legjobb hazai csapatnak számit.A vendég csapatok boldogak lehetnek amikor egy ponttot is szerezhetnek.

A mérközés jelentősége

Az europai nagy csapatok egy szezon alatt nagyon sok mecset lejátszanak és ezért vannak olyan mérközések, mint pl. a kupák amelyekre a csapatok nem fektettnek  nagy hangsúlyt, hisz ez nagyon nehéz lenne számukra.Ezért van az, hogy egy amatőr csapat kiüt egy nagy csapatot a kupából. Franciaországban ritka amikor két elsőosztályú csapat még bennt marad a negyeddöntőben.Angliában is, olyan csapatok mint a Manchester United, a ligakupákban pihentetik a kulcsfontosságú embereiket.A bajnokságokban ovakodjunk olyan mérközésektől ahol az egyik csapat már ki van esve, hisz ezen csapatok lehet, hogy jobban fognak játszani mint ezelőtt.Nyomást már nincs, igy sokkal lazábban jétszanak. A helyi derbik mindig speciálisak, figyeljünk ezekre a mecsekre.Nagyon sok rangadónak a kimenetele döntetlen.Felejtsük el a barátságos mérközéseket, lényegtelen, hogy az nemzetközi, vagy más jellegű, ez csak pénz pazarlás.

Évszakaszok

A szezon a legfontosabb bajnokságokban augusztusban kezdődik és májusban ér végett.A szezon első felében (szeptember-október) az eredményeket nehéz eltalálni.Ezen hónapokban ajánlott kis csapatokra való fogadás.Legyünk figyelmesek az europai kupák első mérközéseire is.A szezon közepén novembertől márciusig a bajnokságokban a dolgok helyreállnak, az eredmények normálisabbak lesznek.Ez az az időszak amikor a frissen feljutott csapatok kifáradnak és teret veszitenek. A szezon végén peddig, már űjból nehéz az eredményeket eltalálni,a kieső zonában lévő csapatok megverik a nagy csapatokat.Ilyenkor is ajánlatos kis csapatokat megjátszani kis téttel, mint favoritokat nagy téttel. A skandináv bajnokságok április,májusban kezdödnek és októberig tartanak.A nagy csapatok mindig gyengébben indulnak, főleg azok akik a nezetközi porondon is játszanak (pl. Rosenborg), de általában július és szeptember közt ezen csapatok megnyerik mérközéseiket.

Tabella

A táblázatokat nem jó úgy hasznáni, mint egy kritériumot a szezon első hónapjaiban, hisz ilyenkor semmilyen lényege nincs.A tabellát csak a szezon első negyede után ajánlatos használni.A tabellát nem hasznáhassuk, mint egyedüli kritérium döntésünkben.Ne felejtsük el, hogy a bukkmékerek amikor odds-okat akarnak ajánlani, akkor használják a táblázatokat.

A csapat aktuális formája

A csapat formája a legfontosabb kritérium amit a bukkmékerek használnak. Azon csapatok amelyek 4 egymás utáni mecset megnyertek azoknak már kisebb lesz az odds-uk.Minnél hamarabb meg kell találnunk a formában lévő csapatokat, azért, hogy jó odds-okat kapjunk.Egy szezon alatt a csapatoknak vannak periodusai, szerencsés illetve kevésbé szerencsés periodusok.Egy csapat nagyon rosszul játszhat, aztán egy határozat mindent megváltoztathat és a csapatnak újból nyerőszériája lesz.Hamar meg kell találni ezen periodusokat, mielőtt a bukkmékerek észre nem vennék.

Korábbi mérközések

Számitásba kell vennünk azt is, hogy a két egymás ellen játszó csapat korábban milyen eredményeket ért el, de ezt sem vehetjük fő kritériumnak.pl. megnézzhetjük, hogy melyik csapat nyert több mérközést, a  mecsenkénti gólarányt stb.