… avagy 4,3 lett az odds,maradhat ?

A szépen felépített kötéses játék,de akár a bátrabb szólófogadások egyik alapköve lehet a jó érzékkel kiválasztott döntetlen események helyes kiválasztása,megtippelése.

Ugyanakkor le kell szögezni azt is, hogy nem szabad,hogy ez a dolog öncélúvá váljon. A fogadóiroda a győztes szelvényeid után fizet, és nem az "egyenmintás szelvények" után.

Személyesen ismerek olyan offline játékost, aki még a "zöld újságba" is bekerült egyszer egy ötös döntetlen kombójával, 200 ft-ra 345 ezret nyerve, de azt már csak az ismerősök tudják, hogy hány darab nyeretlen szelvény van e mögött az egy darab nyertes szelvény mögött.

Nos ez itt nem a reklám helye, de két évvel ezelőtt észrevettem, hogy a Bet365 lehetőséget biztosít egy mérkőzés kimenetel, és a gólszám megtippelésére egy fogadásesemény keretében (lehet,hogy máshol is mód van erre,de én még nem találtam ilyen irodát).

Egy kissé el van rejtve ez a fogadás típus a "Gólok->Eredmény/Mérkőzés gólszáma" típusú fogadásról van szó, de néha a "Mérkőzés fogadás" almenűből érhető el, és nincs is mindig benne a kínálatban, előfordul, hogy csak a "Top bajnokságok" esetében van kiajánlva.

A legtöbb iroda egyenesen tiltja az ilyen típusú fogadást (nem véletlenül, hiszen ez jó alkalmat biztosít meccsfixing esetén kiugróan magas oddszok elérésére a zavarosban halászoknak).
Hiszen az over/draw kimenetel lehetséges nyereménye (vagyis 2-2 vagy annál is "szaporább" döntetlenekre akár 11-21x szorzót is kínálhatnak).

A döntetlen események csaknem 80% az Under/Draw tartományba esik (vagyis 0-0,vagy 1-1 lesz), ezért nyugodtan kijelenthető, hogy értelmes oddsprémium esetén a szimpla döntetlen fogadást akár el is felejthetjük, és helyette alkalmazhatjuk ezt (különösen amennyiben kötéses, és/vagy kombinációs játékban gondolkodunk, hiszen nagyon nem mindegy, hogy alapból 16x , vagy 9x-figyel a "jegyünkön" (amennyiben szelvényenként mondjuk két ilyen eseményben gondolkodunk négyes, vagy ötös kötés mellett).

0:0 - pénzvisszafizetés


Visszafizetés a 0:0-val végződő labdarúgó-mérkőzéseken.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Nézzük milyen oddszprémiumokat biztosít a fent említett lehetőség önmagában szólófogadásban

Találomra kiválasztott két eseménynél az aktuális ajánlatból (tehát ezt csak a példa kedvéért írom, és nem azért mert bármelyiknél is ilyen kimenetelt várok, bár a BL döntő esetében ez talán nem lenne akkora meglepetés):

  • BL-döntő: Draw:3,6 Under/draw : 4
  • Seria B: AlbinoLeffe-Empoli: Draw:3,75 Under/Draw: 4,33

Ez az első esetben plusz 11,1%-ot jelent, a másodiknál 15,4 % jelent egy szóló fogadásra vetítve.

Persze mondhatjuk,hogy mivel a döntetlenek 20% overes lesz ezért az irodák erre a fogadásra biztosított oddszprémiuma - mivel ez alatt van a prémium mértéke még feléjük billenti a mérleg nyelvét - a személyes tapasztalatom az, hogy ez csak nagyon hosszú távon igaz. Nekünk a lényeg,hogy 50%-nál jóval kisebb az esély a sokgólos döntetlen kimenetelre, tehát ha a döntetlen alapgondolata helyes, akkor kvázi nyert ügyünk van.

Viszont a fogadásnál nagyon nagy segítséget jelenthet, ha látjuk, hogy a draw, under/draw marzsa alacsony, mert akkor sokkal bátrabban játszhatjuk meg a szimpla draw fogadást (ha már feltétlenül ragszakodunk a kimenetelünkhöz).

Azt javaslom a kötésben játszóknak,hogy egy 3/5 és/vagy 4/5 kombinációs játék esetén egy,maximum két ilyen fogadástípust válasszanak.

Ha ügyesen választunk ezek mellé három hagyományos háromkimeneteles, vagy kétkimeneteles (de relatív magas szorzójú eseményt) akkor igen értékes kombót kapunk eredményül, amely közepesen jó tippelésnél is kiemelkedő hozamot biztosíthat.

A szólósoknak pedig azt, hogy azért ezt is ésszel.

(Írta: brand_boy)