Ez egy élő fogadási stratégia, martingale csavarral. Egyelőre a nevéből adódóan is tenisz élő fogadásokra korlátozódik.

Ha a fogadási stratégiánk része brékre fogadni élőben, ennek az oddsa még egy nagyon simának várt meccsen ahol az esélyes oddsa 1.10 alatti is 1.60 körül mozog, de ki lehet fogni 2.00 feletti oddsokat is.

Ugye milyen jól hangzik? Egy 1.10-es szorzójú meccsből hozunk ki vele 1.60 feletti oddsot.

Nagyon alapos meccskiválasztás

tenisz stratégia

Nem fogadhatunk csak úgy teniszre és nem ugorhatunk neki bármelyik élőben adott meccsnek mert a martingale stratégia hamar elviszi a bankunk, ha sok lépcsőt kell megmászni, mire nyerünk. A folyamatos tétemelgetésnek nem vagyok híve.

Csak női teniszmeccsre ajánlom a brékvadászatot

Miért is? Egyszerű fizika: a nők gyengébben, kisebb erővel szerválnak, ezért nem jelent akkora előnyt az adogatás mint a férfiaknál. Elég, ha csak a szervák sebességét összehasonlítjuk jókora különbségek vannak.

Férfi mezőnyben elég gyakori a 200km/óra feletti szerva (a rekordot Roddick tartja 247,8 km/órás szervájával), amíg a női mezőnyben egy Serena Williams testfelépítésű férfiállatnak kell lenni, hogy időnként súrolja a 190-200km/órás határt, de ez egyáltalán nem jellemző.

Férfiaknál komplett szettek mehetnek le brék nélkül, még nagy tudásbeli különbségnél is. Ha már tudásbeli különbségnél tartunk azért jobb egy olyan meccs ahol ez megvan. Nők ide vagy oda, kevesebb esélyt adjunk a tétemelés ördögének (a győztes oddsa 1.30 alatt van).

Fontos hogy legyen motivált a választottunk! Ha egy nagyobb név egy kisebb tornán játszik, lehet csak bemelegít egy nagy tenisz torna előtt, vagy éppen edzőmeccsként fogja fel!

Nézd meg, hogy az adott borításon hogyan teljesít

Bizony egy jó salakos játékos könnyen elbukhat egy gyengébb helyre rangsorolt teremspecialista ellen!

Milyen formában játszogat mostanában?

Ha azt látod hogy van egy feladott meccse és azóta többet vesztett mint nyert akkor hiába van 50-100 hely különbség a világranglistán a javára!

Vagy nincs feladott meccs ( ami akár egy sérülést is jelezhet),de bűn rosszul játszogat az elmúlt heteket,hónapokat nézve,rendre gyengébb játékosoktól is vereséget szenvedve,akkor hanyagoljuk!

Ha vannak egymás elleni eredmények segíthet egy képet kapni az erőviszonyokról(ez kevésbé ismert játékosoknál kifejezetten nagy segítség lehet!)

Milyen oldalt is használok információgyűjtésre?

www.eredmenyek.com

Találtál esetleg elemzést is fórumon vagy sportoldalon? Még jobb, hiszen fontos plusz információkat kaphatsz. Segíthet dönteni (én sok teniszező facebook rajongói oldalát, vagy magát a teniszezőt lájkoltam, mert gyakran írogatják itt hogy éppen hol játszanak, hogyan érzik magukat, milyen sérülést szenvedtek stb..).

Nem feltétel, de előny: ismered a játékosokat, nem most hallottad először a nevüket. Ezt azért írom, hogy ha 2 meccs között vacillálsz, egyértelmű hogy azt válaszd ahol 2 olyan játékos küzd majd akiket láttál már játszani!

Nézzük a tenisz meccset élőben

Ha megvan a tenisz meccs, adott az esélyesebb játékos, akit követni akarunk, kezdjük el nézni a meccset. Az elején nagyobb oddsokat el lehet csípni mint mondjuk a 3.brék után, ezért is fontos hogy ne a meccs közepén csatlakozzunk be, na meg azért mert a mérkőzés kezdetén megfigyeléseim szerint kifejezetten gyakori a brék.

Figyelem, ez nem egy automatizált fogadási stratégia! Nézni kell a meccset, figyelni a játékosokat, és észnél lenni. Ha rossz lóra tettünk akkor váltani kell. Ha látjuk hogy rossz formában gyengén játszik engedjük el a kezét a kiszemeltünknek.

Amikor látod hogy tényleg az esélyes az esélyesebb (simán hozza az adogatását, az ellenfél adogatását szorossá teszi, bréklabdái is vannak), na akkor itt az ideje a következő alkalommal brékre fogadni.

Ha nem jött akkor a játék képe alapján döntesz hogy a következő alkalommal pihensz vagy megint raksz brékre.

Ha az ellenfél nagyon simán hozta az adogatást, akkor lehet még túl korai a következő bréket megfogadni, ha viszont vesztettél ugyan de majdnem jött akkor folytasd!

Mivel az odds 2.00 feletti, lehet nem kell feltétlen duplázni. Úgy kalkulálj, hogy jöjjön vissza a téted meg ugyanannyi nyereség amit elsőre akartál.

Van még egy trükk amivel biztosíthatsz: fogadás deuce-ra. Ennek az oddsa általában 3.00. Így ha tényleg szoros az adogatás, és majdnem elvette, de mégsem jött össze a brék, akkor is leesik egy kis pénz.

Én csak annyit szoktam rakni hogy mondjuk a tétem felét hozza vissza! Ez mondjuk megnyugtató ha már nagy pénzt kell felrakni mert a 3.-4.lépcsőben tartasz a tétemelés miatt.

Még valami fontos: lélektani tényező! Nőkre fogadunk, ezért ez nagyon fontos! Vegyünk egy női meccsen nagyon tipikus esetet:

Esélyesünk adogat a szettért, adrenalin az egekben (ritka a higgadt női játékos). Mi szokott ilyenkor bekövetkezni? Megremeg, és elveszti az adogatását!

Ezt még a női vb-n is gyakran eljátszották a legnagyobb nevek. Nőknél itt gyakran fogadok arra, hogy brék lesz, és itt tényleg nagyon magas oddsot el lehet csípni. Ugye, az esélytelenebbre teszünk, méghozzá arra, hogy elveszi az adogatását, annak, aki lehet hogy 5-1-re vezet a szettben. Itt bizony a 4.00 feletti odds is gyakori.

Tehát ahogy írtam: nem vakon emelgetünk, hanem nézzük a meccset, keressük a tipikus brékelőzményeket, szituációkat. Egy idő után már felismered majd az ilyen mintákat.

Elég sok brékvadászaton vettem már részt, jókora gyűjteményem van az eltalált brékekből, kitömve zsúfolódnak a fogadási számlámon.

A leghosszabb meccs egy Lucie Safarova - Dominika Cibulkova volt ahol háromszor kellett tétet emelnem mire negyedjére jött.

Ott még kisebb tétekkel játszottam, így néztek ki a tétek, oddsok:

  500     2,37  
  900     2,50  
  1700     2,50  
  2500     2,62  


Látszik hogy mivel 2 feletti oddsok voltak,nem kellett dupláznom sem. Sok sikert!