Esemény és tipp kiválasztása

2022 okt 17. 12:20
1 hozzászólás

Kezdőknek esemény tipp pénzmenedzsment

Átgondoltság = Siker

Miután a technikai alapokon túljutottál, fontos lenne néhány dolgot tisztáznod magadban. Profin akarod csinálni, vagy csak hétvégi szórakozás lesz a sportfogadás? Akárhogy is döntesz, nem szeretnél a saját pénzed ellensége lenni, elvégre megdolgoztál érte. Néhány íratlan törvényt próbálunk összefoglalni a következőkben, mint például az érzelmek kizárása vagy az eredményességed vezetése, amelyek segítségével biztosan csökkentheted a veszteséges játék esélyét.

 • Használj pénzmenedzsmentet! A sikeres sportfogadás alapja a hosszútávú gondolkodás, ezért nem szabad egyetlen fogadásra feltenni minden pénzed. Be kell osztani és fel kell készülni az olyan időszakokra is, amikor kevésbé jönnek be a tippek.

 • Kövess egy fogadási stratégiát! Többféle szisztéma közül választhatsz, de akármelyik mellett is döntesz, fontos, hogy hagyj időt neki! Megfelelő nagyságú mintára van szükség, az eredményesség megállapításához.

 • Mindig annyit költs sportfogadásra, amennyi nem okoz gondot neked! Erre nagyon ügyelj, mert az lenne a legjobb, ha úgy tudnál gondolni a bankodra, mint egy eszközre. Ha pénzösszegeken stresszelsz, például, hogy az asszony ne vegye észre a hiányt, akkor rossz döntéseket fogsz hozni. A lehető legkevesebb érzelmet kell vinned a fogadásba és a nyerési kényszert is ki kell zárnod.

 • Jobb a sikeres szelvény kis szorzóval, mint egy elbukott fogadás. Nagyon kecsegtető tud lenni mindenki számára, ha olyan szelvényt rak össze, amivel 100 forintból 20 ezret tudna nyerni! A hangsúly a feltételes módon van, mert ez nagyon ritkán fog összejönni. Ez egy tippmix-betegség. Mi azt tanácsoljuk, hogy csak szóló fogadásokat tegyél!

 • Mindig annyi időt tölts a sportfogadással, amennyit normális keretek között megengedhetsz magadnak. Nagyon rá lehet pörögni erre az egészre, és könnyen azon kaphatod magad, hogy a család önfeledten néz egy filmet, miközben te élőben ping-pongra fogadsz megszállottan.

 • Ne legyen üres a számlád sohasem! Nem tudhatod mikor jön az isteni szikra egy-egy fogadás megtételére, és ilyenkor nem biztos, hogy időd lesz a beutalásra.

 • Mindig vezesd a tippjeid eredményeit! Ha nem írod le, akkor nem fogod átlátni, hol is jársz összességében. Nem csak arra jó a naplózás, hogy eredményességed tudd követni, hanem akár idővel sportágakra is tudsz szűrni. Például néhány nagyobb eltalált szorzó miatt úgy gondolod értesz a jégkoronghoz, de amikor megnézed a saját statisztikáidat, láthatod, hogy csak veszteséget termelsz vele, miközben például tenisz terén vagy sikeres.

 • Itt egy remek ötlet: vezess a fórumon saját naplót! Egyrészt látni fogod az eredményességed, másrészt a tapasztaltabb felhasználók segíthetnek is neked a meglátásaikkal.

Kiválasztási szabályok

A tippek kiválasztása elsőre talán könnyűnek tűnhet, de ez a sportfogadás alfája és omegája. Ezen bukik el a nagy többség, hiszen választhatsz akármilyen jó és átgondolt stratégiát, illetve menedzselheted a pénzed tökéletesen, ha nem jók a tippjeid. Minden fogadó azon küszködik, hogy olyan eseményekre tippeljen, melyek a legnagyobb valószínűséggel profitot hoznak neki. Hogyan válasszak magamnak tippet? Tehetnéd fel a kérdést. Megpróbálunk néhány szabályt felsorolni, amiket figyelembe kell venni.

 • Soha ne dönts a szorzók alapján! Például ne azért fogadj a Barcelona győzelmére, mert úgyis 1.20 van rá, szóval biztos bejön. Csak akkor fogadj rájuk, ha a rendelkezésedre álló információk (pl. forma, taktika, sérültek stb.) miatt úgy gondolod, hogy nyerni fognak.

 • Zárd ki az érzelmeket! Ne tippelj Bayern győzelmet csak azért, mert pályán lesz a kedvenc játékosod, illetve ennek fordítottja is igaz. Utálod az aktuális katalán sztárt, és ezért mindig a Barcelona vereségét játszod? Felejtsd el, csak és kizárólag objektíven próbálj meg gondolkodni, elvégre a pénzed kockáztatod!

 • Ne játszd meg vakon mások tippjeit! Mások meglátásait és gondolataid hasznosítsd úgy, hogy beépíted a saját véleményedbe, mert pozitív hozadéka is lehet. De csak azért ne fogadj soha egy csapatra, mert XY azt mondta!

 • Soha ne fizess tippekért! Sajnos egyre többen használják ki a nyerni vágyó fogadókat, és pénzt kérnek a tippjeikért cserébe. Ne dőlj be ennek még akkor sem, ha nyerő statisztikákat közölnek magukról, mert hiába vannak ritkán kivételek, szinte mindig átverés! Aki nyereséges a tippjeivel, annak semmi szüksége arra, hogy árusítsa őket!

 • Tippjeidnek legyen indoka! Ha nem tudod néhány mondatban elmondani, hogy miért fogadsz az adott eseményre, akkor nem is tudod miért tippelsz, nem tudod miért kockáztatod a pénzed! Fontos, hogy csak olyan területen próbálkozz, amelyben otthonosan mozogsz, és naprakész információkkal rendelkezel. Az információ - mint az élet minden területén - itt is hatalom!

Aktuális forma

Sok szabályon és törvényen vagyunk túl, de még mindig nem beszéltünk a tippek konkrét kiválasztásának trükkjeiről. A teljesség igénye nélkül felsorolunk néhány kiválasztási szempontot. Kezdjük az aktuális formával, ami nagyon árulkodó lehet. Nézzük meg hogyan szerepeltek a csapatok legutóbbi 5 mérkőzésük során, illetve mit játszottak egymás ellen. Ha egy csapat 4-5 meccset zsinórban megnyer, akkor az irodák elkezdenek kisebb szorzókat adni rájuk, ezért ajánlott keresni az olyan együtteseket, amelyek hasonló folyamaton mennek keresztül, és minél előbb elkapni az ilyen szériákat magasabb szorzókon. Minden egyes csapatnak vannak sikeres, illetve kevésbé sikeres periódusai. Ha például rosszul szerepel a Schalke több fordulón keresztül, akkor megnő a rá kínált odds. Viszont, ha várható a javulás, akkor ezt nekünk időben kell észrevenni, ideális esetben még az irodák előtt.

Sérült és eltiltott játékosok

Jelentősen változnak a csapatok esélyei, ha egy-egy kulcsjátékosuk sérült, vagy épp eltiltott. Az ilyen jellegű információkat ki kell használnunk és értéket kell belőlük kovácsolnunk! Kiemeltebb bajnokságok esetében egy-két héttel korábban is kijöhetnek a szorzók, és mikor az iroda értesül a mérkőzés esélyeit nagyban befolyásoló sérülésekről, akkor módosítja az oddsokat. Az interneten számos helyen - akár a csapatok Facebook-oldalát követve - hozzájuthatunk ilyen információkhoz.

A meccs jelentősége

A barátságos találkozóknak nincs igazi tétje, leginkább egy-egy taktika kipróbálása miatt hasznos és a végeredményt a kapitányok másodlagosnak tekintik. Ezért a barátságos és kevésbé fontos kupák meccseire ne fogadjunk! Az angol nagycsapatok például a Ligakupában előszeretettel vetik be azokat a játékosaikat, akik kevesebb lehetőséghez jutnak a bajnokságban. Ez teljesen felborítja az esélyeket, és könnyen előfordulhat, hogy az ismeretlen ellenfél meglepetést okoz.

Ha mégis kupameccsek mellett döntenénk, a kezdőkkel érdemes tisztában lennünk, továbbá ha oda-visszavágós rendszerben zajlik a sorozat, akkor az első meccs eredménye is nagyon árulkodó. Egy szezonban nagyon sokszor kell pályára lépnie egy csapatnak, ezért a megfelelő első körös eredmény tudatában lehetséges, hogy a jelentős játékosokat pihentetik a visszavágókon.

Az időjárás és a pálya minősége

A rövid passzos játéknak nem kedvez az eső, viszont a klasszikus angol focinak mondhatni alap követelmény. Felázott pályán a technikás focista nehezebben cselez, a védő esélyei megnőnek a szerelésre. Amikor a pálya felülete nagyban eltér az ideálistól, az előzetes várakozások és predikciók módosulnak. Előnyünk származhat az ilyen információkból, ezért érdemes tudnunk róla, hogy a mérkőzés napján esni fog-e az eső, előfordulhat-e havazás, de még a nagy szél is fontossággal bírhat. Mindezek fényében talán érthető, hogy az időjárás előrejelzéseket figyelemmel kell kísérni!

Statisztikák

A sportfogadók jelentős része csak a statisztikákra hagyatkozik. Mivel nincs sok idejük mélyreható és teljes körű elemzéseket végezni, ezért néhány szám alapján fogadnak. Némely esetben ez még elegendő is lehet, de általánosságban nagyon igaz, hogy a statisztikák nem nyújtanak elég információt, és csak ezekre támaszkodva, a hibalehetőség nagy marad. Fordítva is igaz ez az elgondolás! Statisztika nélkül nem leszünk sikeresek, ezért nem hagyhatjuk figyelmen kívül!

Motiváció

Többnyire igaz, hogy ha egy csapat otthon játszik saját szurkolótábora előtt, nagyobb százalékban nyer. Hazai környezetben a játékosokban nagy a motiváció és a nyerési vágy, hiszen bizonyítani szeretnének az őket éltető tömegeknek. Fontos lehet a motiváció akkor is, mikor egy kisebb csapat játszik egy nagyobbal. A felfokozott hangulat és motiváció miatt jobb teljesítményre lesznek képesek a játékosok. Ide sorolhatjuk a csereként pályára lépőket is, akiknek a kevés idő alatt, amit a pályán töltenek, az a céljuk, hogy visszakerüljenek a kezdőbe.

Ha kérdésed van, a fórumban nyugodtan tedd fel!

Hozzászólások 1

mityuka
mityuka
2019 júl 15. 19:10

A fenti dolgokat olvasva csak akkor van esélyed nyerrni,ha senkire sem halgatol csak saját magadra és akkor 50% az esélyed nyerni de ha FORTUNA veled van kkor megvan a100%.Hát kérem ennyit a fogadásokról.Mityuka

Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Számlanyitási ajánlat

 • Akár 15.000 Ft fogadási kreditekben új bet365 ügyfeleknek. Feltételek, időhatárok és kivételek érvényesek.

Bet365 útmutató
Bet365 regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org

Előzetesek

2022 dec 1. 21:46
Aranybánya a Serie A-ból?