Miután megnyitottunk egy pár számlát az internetes fogadóirodáknál, megtudtuk, hogy hogyan is működnek ezek, nekiállhatunk elemezni, hogy melyik fogadóiroda ajánl jobb oddsokat, gazdag ajánlatot, információkat gyűjthetünk a csapatokról, az elkövetkezendő foci mérkőzésekről, stb. Ha a következő lépéseket elvégzed akkor jó úton jársz:

Mielőtt elkezdenél focira fogadni

Nézzük meg, ki mit ajánl. Ajánlatos több fogadóirodának megnézni az ajánlatát, hisz ezek különböznek. Használd az internetet, hisz nagyon sok információt tudhatsz meg. Legyél tisztában a foci fogadások alapjaival.

Tanulmányozd az ajánlatokat

Hasznos dolog, hogy mielőtt nekiállnánk fogadni, nézzük át egyszer a napi futball ajánlatot. Hogyha egy mérkőzésre nem tudod, hogy milyen kimenetelre fogadj, akkor azzal a meccsel inkább ne is foglalkozz.

Ne bukj a fogadóirodák által ajánlott hatalmas oddsokra, hisz ezek becsapósak lehetnek, és ha a bukméker nagy oddsot ad, akkor azt jelenti, hogy a mérkőzésről tud ő valamit, amit mi még nem, hisz ha nem így lenne, akkor nem lenne értelme, hogy nagy odds-ot ajánljon. Jelöld ki azon mérkőzéseket, melyeknél biztos vagy egy bizonyos kimenetelre.

Statisztikai elemzés futball mérkőzések esetén

A statisztikai elemzés ne legyen az egyedüli kritérium amit számba veszel egy labdarúgás mérkőzés elemzésénél. Ez csak egy mellékes infó kell, hogy legyen. Kiegészítésként használhatod egy mérkőzés elemzése során.

labdarúgás statiszikai grafikon

Fontos kritériumok fociban

Sérültek

Mielőtt fogadnánk hasznos utánanézni a sérülteknek. A bukméker az odds-okat nagyon sok idővel hamarabb megadja, mint mielőtt az megkezdődne, így lehetséges, hogy nincs mindig napirenden a csapatok aktuális helyzetével, sérültjeivel.

Nekünk fogadóknak itt hatalmas előnyünk van, hisz ha figyelmesen olvasgatjuk az interneten a legújabb információkat, akkor máris többet tudhatunk egy mérkőzésről, mint a fogadóiroda. Ha kitűztünk egy célt, akkor azt ne hagyjuk abban, vigyük végig, ne befolyásoljon a csapatban egy sérülés. Viszont ha nagyon sok játékos beteg, sérült lesz egy csapatban akkor arra a meccsre ne fogadjunk, főleg, ha a kidőlt játékosok kulcsfontosságú szerepet játszanak a csapatban.

Ugyanígy figyeljünk a vírusos betegségekre - influenzajárvány, koronavírus bekavarhat - télen gyakran megtörténhet, hogy a fél csapat vírusos beteg.

A futball mérkőzés típusa

A mérkőzés kimenetele függ nagyon sok esetben a meccs típusától ( nemzetközi mérkőzés, kupa, bajnoki mérkőzés, vagy egy barátságos). A nemzeti kupák kimenetelét nagyon nehéz eltalálni, főleg a ligakupákat.

Angliában a ligakupának van jelentősége, de Németországban, Franciaországban, Olasz- vagy Spanyolországban a nagy csapatok ritkán fordítanak hangsúlyt a ligakupákra és legyünk figyelmesek a kupadöntőknél, annak ellenére, hogy a média biztos győztesnek jegyez fel egy nagyobb csapatot, ne felejtsük, hogy ez egy kupameccs, és bármi megtörténhet.

Nemzetközi mérkőzéseket sokkal könnyebb eltalálni, mint a kupa vagy a bajnoki meccseket. Nemzetközi barátságos mérkőzések gyakran döntetlennel végződnek, míg fontos nemzetközi tétmérkőzések ritkán fejeződnek be vendég győzelemmel. A hazai pálya nagyon sokat számít ezen meccseknél, és ne felejtsük, hogy a játékosok saját hazájukért játszanak.

Ajánlatos kihagyni a fogadásból a francia, német, olasz, spanyol kupákat, de az angol kupát is hisz gyakran a nagy csapatok kupameccseken fiatal játékosokat próbálnak ki. Az európai kupák különböznek ezektől. Az első körökben találkozunk még meglepetésekkel, mivel a  nagyobb csapatok még nem fordítanak kellő figyelmet a mérkőzésre, egyedüli szándékuk, hogy továbbjussanak, de amint haladunk a fordulókkal, már könnyebb eltalálni egy mérkőzés kimenetelét.

Milyen foci bajnokságra fogadnál?

Az olasz bajnokságban a nagy csapatok ritkábban veszítenek kis csapatok ellen, így ezeket könnyebb eltalálni, de itt is szoktak meglepetések lenni. Mikor két erős csapat találkozik, akkor gyakori a döntetlen.

A norvég bajnokságot is könnyen eltalálhatjuk.

Angliában nagyon sok a meglepetés, így a szezon elején és a végén nem könnyű az eredményeket eltalálni. A szezon közepén pedig jóval könnyebben eltaláljuk az eredményeket, főleg a Premier Leagueben. Az angol első bajnokság nagyon nyitott az utóbbi években, így a gyengébb csapatok könnyen megverhetik az erősebb csapatokat, mint régebben.

A német meccseket manapság sokkal nehezebb eltalálni, mint régebben, de azért a nagy csapatok hazai pályán ritkán tévednek.

A francia illetve a spanyol bajnokságban is nagy a hazai győzelmek száma. A francia bajnokság nagyon hasonlít az olaszhoz, ha a hazai győzelmek arányát nézzük. Egy különleges csapat van a francia bajnokságban, mégpedig a Bastia, aki Europában az egyik legjobb hazai csapatnak számít. A vendég csapatok boldogak lehetnek amikor egy pontot is szerezhetnek ellenük.

A mérkőzés jelentősége

Az európai nagy csapatok egy szezon alatt nagyon sok mecset lejátszanak és ezért vannak olyan mérkőzések, mint például a kupák, amelyekre a csapatok nem fektetnek túl nagy hangsúlyt, hisz ez nagyon nehéz lenne számukra. Ezért van az, hogy egy amatőr csapat kiüt egy nagy csapatot a kupából.

Franciaországban ritka amikor két elsőosztályú csapat még bent marad a negyeddöntőben. Angliában is, olyan csapatok mint a Manchester United, a ligakupákban pihentetik a kulcsfontosságú embereiket.

A bajnokságokban óvakodjunk olyan mérkőzésektől, ahol az egyik csapat már ki van esve, hisz ezen csapatok lehet, hogy jobban fognak játszani mint ezelőtt. Nyomás már nincs, így sokkal lazábban játszanak.

A helyi derbik mindig speciálisak, figyeljünk ezekre a meccsekre. Nagyon sok rangadónak a kimenetele döntetlen. Felejtsük el a barátságos mérkőzéseket, lényegtelen, hogy az nemzetközi, vagy más jellegű, ez csak pénz pazarlás.

Évszakaszok

A szezon a legfontosabb bajnokságokban augusztusban kezdődik és májusban ér végett. A szezon első felében (szeptember-október) az eredményeket nehéz eltalálni. Ezen hónapokban ajánlott kis csapatokra való fogadás. Legyünk figyelmesek az európai kupák első mérkőzéseire is.

A szezon közepén novembertől márciusig a bajnokságokban a dolgok helyreállnak, az eredmények normálisabbak lesznek. Ez az az időszak amikor a frissen feljutott csapatok kifáradnak és teret veszítenek.

A szezon végén pedig már újból nehéz az eredményeket eltalálni, a kieső zónában lévő csapatok megverik a nagy csapatokat. Ilyenkor is ajánlatos kis csapatokat megjátszani kis téttel, mint favoritokat nagy téttel.

A skandináv bajnokságok április, májusban kezdődnek és októberig tartanak. A nagy csapatok mindig gyengébben indulnak, főleg azok, akik a nemzetközi porondon is játszanak, de általában július és szeptember közt ezen csapatok megnyerik mérkőzéseiket.

Tabella

A táblázatokat nem jó úgy használni, mint egy kritériumot a szezon első hónapjaiban, hisz ilyenkor semmilyen lényege nincs. A tabellát csak a szezon első negyede után ajánlatos használni. A tabellát ne használjuk, mint egyedüli kritérium döntésünkben.

Ne felejtsük el, hogy a bukmékerek amikor oddsokat akarnak ajánlani, akkor használják a táblázatokat.

A csapat aktuális formája

A csapat formája a legfontosabb kritérium amit a bukmékerek használnak. Azon csapatoknak, amelyek 4 egymás utáni mecset megnyertek, már kisebb lesz az oddsuk. Minél hamarabb meg kell találnunk a formában lévő csapatokat, azért, hogy jó oddsokat kapjunk.

Egy szezon alatt a csapatoknak vannak periódusai, szerencsés illetve kevésbé szerencsés periódusok. Egy csapat nagyon rosszul játszhat, aztán egy határozat mindent megváltoztathat, és a csapatnak újból nyerőszériája lesz. Hamar meg kell találni ezen periódusokat, mielőtt a bukmékerek észre nem vennék.

Korábbi mérkőzések

Számításba kell vennünk azt is, hogy a két egymás ellen játszó csapat korábban milyen eredményeket ért el, de ezt sem vehetjük fő kritériumnak. Például megnézhetjük, hogy melyik csapat nyert több mérkőzést, a  meccsenkénti gólarányt stb.

Inspirálódj

Futball tippeket is böngészhetsz, melyek alapján kialakíthatod a saját véleményed egy mérkőzésről mások tippjei alapján.