Nagyon sok dolog létezik, mely befolyásolhatja egy kosárlabda mérkőzés eredményét. Nagyon nehéz dönteni, hogy melyik is a helyes tipp, hogy mire is fogadjunk.

Figyelembe vettem azon tényezőket melyeket egy fogadó nem mulaszthat el akkor, amikor az NBA-re fogad. Nagyon figyelmesnek kell lenni és ezen tényezőket be kell tartani.

Három csoportba sorolnám az NBA befolyásoló tényezőit

  1. Fontos tényezők: a csapat felállítás, sérültek, játékstílus, hazai-idegenbeli eredmények, megnyert illetve elvesztett mérkőzések, statisztikák
  2. Kevésbé fontos tényezők: cserék, fáradtság, a bajnokság melyből a bizonyos csapat van
  3. Indirekt tényezők: hazai pálya előnye, szerencse

Ezen tényezők mind kell, hogy szerepeljenek egy NBA meccs elemzésében és a fogadók át kell gondolják az egészet, mielőtt fogadnának.

NBA fogadási útmutató

Fontos tényezők NBA esetén

Ezek azon tényezők, melyek befolyásolják a legjobban egy NBA kosárlabda mérkőzés eredményét.

Csapatfelállítás
Mindig, amikor egy mérkőzésnek az elemzését végzem akkor a két csapat centerjátékosait nézzem, hisz szerintem ezek a legfontosabb helyek az NBA-ben. Magasságot és erősséget, megszerzett labdákat, meccsenkénti pontátlagot kell megvizsgálni a két centernél.Utána ellenőrizni kell a két csapat sztárjait és ezek aktuális formáit.Az NBA nagyjából a sztárokból áll, hisz mindig ellenőrizni kell, hogy Tim Duncan vagy Allen Iverson milyen formában van, hisz ez nagyon sokat számít. Egy másik fontos tényező a point guard-ok teljesítményei, a két csapat PG-nak összehasonlítása.Miután a támadókat is megvizsgáltuk, egy pontos képet kapunk a mérkőzésről.
Sérültek
A sérült illetve a megbüntettet játékosok befolyásolhatják a csapat aktuális formáját.Amúgy a sérülések az odds-okban is meglátszódnak, hisz a bukmékerek figyelembe veszik, hogy egy játékos, hogyan befolyásolhatja a csapat teljesítményét. Vannak egyes játékosok akik nélkül csapatuk nem tudnak játszani.
Játékstílus
Hogyan kosarazik a két csapat? Két védekező csapat számomra No Betet jelent, vagyis inkább nem fogadók egyikre sem. Amúgy nagy előnyben részesülnek azon csapatok, amelyeknek jó a védelmük. A támadó felfogású csapatok előreláthatatlanok. A Fast Break egy nagyon jó fegyver, de csak annak a csapatnak, amelyik tud jól védekezni. Tehát, egy jó fogadó számba kell vegye a két csapat stílusát is.
Hazai-idegenbeli eredmények
Ez egy nagyon fontos tényező, sőt meghatározó. Hogyha megnézed a két csapat eredményeit, akkor már van egy elgondolásod a mérkőzésről. Ellenőrizd a hazai csapat otthon elért eredményeit, illetve a vendég csapat idegenben elért eredményeit és ezeket hasonlítsd össze.
Megnyert illetve elvesztett mérkőzések
Az NBA egy olyan bajnokság, amelyben kulcsfontos szerepet játszik a megnyert illetve elvesztett mérkőzések elemzése. Az utolsó tíz meccs egy nagyon jó képet ad a csapat aktuális formájáról.
Statisztikák
Hány pontot dob átlagban a csapat? Hányat kap? Direkt meccsek eredményei. A statisztikák fontosak, de ne legyünk rabjai, és figyeljünk fel más dolgokra is a statisztikákon kívül. Ne felejtsük el, hogy a statisztikák régebbi eredményeket tükröznek és a csapatok az elkövetkezendőkben játszanak majd, de azért a statisztikát sem szabad kihagyni.

Kevésbé fontos tényezők

Azok a tényezők melyek kevésbé befolyásolják a mérkőzés eredményét.

Cserék
Ezen játékosok mutatják, hogy mennyire erős egy csapat. Például egy csapatnak nagyon jó cserejátékosai vannak, ha azok sok pontot dobnak mecsenként, illetve jól helyetesítik a kezdő játékost.
Fáradtság
A fáradtság kis mennyiségben befolyásolhatja a csapat teljesítményét. Az NBA-ben gyakran olyan csapatokat látunk melyek 3 mecset játszanak 4 nap alatt. Ez nem egy könnyű dolog, és befolyásolhatja egy játékos teljesítményét. Kb. hány éjszaka kérheted egy szupersztártól folytonosan, hogy jó teljesítményt nyújtson?
A divizió, amelyben játszik
Az NBA-ben a keleti csapatok gyengébbek, mint a nyugatiak, ezért jó hogyha a csapatokat saját konferenciában lévő csapatokkal hasonlítjuk össze. Általában a keleti csapatok veszítenek a nyugati csapatok ellen.

Indirekt tényezők

Ezek azon tényezők melyek indirekt módon befolyásolják a fogadó döntését.

Hazai pálya előnye
A hazai pálya előnye fontos szerepet játszik az NBA-ben. A bukmékerek is számításba veszik ezt a tényezőt.
Power Ranking
Az NBA minden hétfőn kiadja a múlt hét power rankingjét, amely tartalmazza a csapatok teljesítményét és erősségét. Meg lehet vizsgálni a két csapat power rankingjét, meg lehet nézni, hogy melyik csapat jobb.
Szerencse
Ez az utolsó dolog, amit nem tudunk irányítani. A statisztikák ezt hangnak nevezik. Van olyan eset, amikor nagyon jó elemzést végzünk, de egy utolsó másodpercbeli kosár elrontja az egészet. Ilyenkor ne mérgelődj, inkább próbálkozz újból.

Még többet olvashatsz nálunk a kosárlabda fogadásokról és kosárlabda tippeket is találsz napi szinten az oldalunkon.