Kedves olvasóink!
Egy lejárt/inaktív oldalra érkeztettek. Az itt közölt információk lehetséges, hogy már nem érvényesek, és ennek tudatában kezeljétek. Aktualitásokért irány a főoldal! 

Pai-Gow Poker

A játék

A Pai-Gow Poker játék célja, hogy a játékos két kezében lévő értékek (ún. felső és alsó sor) nagyobbak legyenek, mint az osztó két kezében lévő értékek.


A játék módja

A bal oldali egérgombbal kattintson a megtenni kívánt zseton értékére. Ezután tegye a zsetont a kívánt fogadási területre. Ha csökkenteni szeretné tétjét, arra a játék megkezdése előtt van lehetősége, úgy, hogy az egér jobb gombjával a feltett tétre kattint. Ha megtette a tétjeit, a játékkör elkezdéséhez kattintson a "KÉSZ" gombra. Minden játékosnak hét kártyalap kerül kiosztásra, amelyeket két különböző sorra kell felosztani. A bal oldali egérgombbal két kártyára kattintva választhatja ki az alsó sort. Ha egy kiválasztott lapot vissza szeretne vonni, akkor kattintson újra a kártyára.

Ha kész van az alsó sor, kattintson a "KÉSZ"-re.

A két sor elosztásának egyszerűsítéséhez kattintson a "HOUSE-WAY" lehetőségre, és a lapjait az osztó a kaszinóban alkalmazott szabályoknak megfelelően elosztja.

A korábbi tét megismétléséhez kattintson az "AZONOS TÉT" gombra.


Szabályok

A Pai-Gow Poker 53 lapos paklival játszák, ami egy 52 lapos általános pakliból és egy jokerből áll. Minden egyes játékos 7 db lapot kap, és el kell osztania azokat a két külön sorba. Az első sor az ún. legmagasabb, 5 lapot tartalmaz. A második sor az ún. második legmagasabb, és csak 2 lapot tartalmaz. Az 5 lapos sornak mindig értékesebbnek kell lennie a 2 laposnál. Például ha a hét lap: ász + ász + 9 + 7 + 5 + 4 + 3, a két ászt a "legmagasabb" (azaz az 5 lapot tartartalmazó) sorban kell tartani.

A célja az, hogy az osztó mindkét sorát üsse: az öt kártyalapos sort is és a két kártyalapos sort is. Ha az Ön mindkét sora üti az osztó sorait, akkor Ön a tétje 1 az 1 arányban nyer 5 % jutalék levonásával. Ha az Ön mindkét sora veszít az osztó sorai ellen, akkor a tétet az osztó nyeri. Ha Önnek csak az egyik sorával sikerül nyerni, akkor a kör eredménye döntetlen, és Ön megtartja a tétjét.

Póker sor besorolások
A Pai-Gow Poker játékban a legnagyobb értékű leosztás az öt ász (azaz négy ász plusz egy helyettesítő lap). Ez a póker leosztás üti a Royal Flöst. Az egyetlen különbség a leosztások besorolásában a Pai-Gow Poker és a többi más póker játék között az, hogy az - öt ász után - az Ász-Király-Dáma-Bubi-10 a legértékesebb leosztás, az Ász-2-3-4-5 a második legértékesebb leosztás, ezt követi a Király-Dáma-Bubi-9 összeállítás.

A Joker kártyalap
A helyettesítő, Joker kártyalap használható úgy, mint egy egyszerű ász vagy kiegészíthető vele flös, sor vagy színsor.

Halott vagy Piszkos sorok
Halott vagy piszkos sor akkor keletkezhet, amikor a játékosnak nem sikerül a számára kiosztott hét kártyalapot megfelelően szétosztani egy legmagasabb és egy második legmagasabb sorra. Abban az esetben, ha Ön hibát ejtene hét kártyájának elosztásakor, az osztó figyelmezteti Önt, hogy kártyalapjait újból ossza el kétfelé.

Másolt sor
Ha a játékosnak és az osztónak egyforma sora alakul ki, ezt az eseményt "másolt sornak" ("copy hand") nevezzük. A Pai-Gow Poker szabályainak értelmében ezt a leosztást az osztó nyeri. Például ha az Ön második legmagasabb sora egy ász + király, és az osztónak is ász + királya van, akkor az osztó nyeri ezt a leosztást.

Játékos, mint bank
Önnek alkalmilag lehetősége van bankolni. Így megnyerhet bármilyen másolt sort, csakúgy, mint az osztó. Amikor Ön bankárként játszik legelőször is fel kell tennie egy tétet az osztó ellen. Ennek az összegnek legalább akkorának kell lennie, mint az ezt megelőző tétje vagy az asztal minimális tétje. Szintén Önnek kell fedeznie az asztalnál ülő játékosok minden tétjét. Az első bemutatáskor az Ön lapjai az osztó lapjai ellen játszanak. Ezután pedig az Ön lapjai az asztalnál ülő többi játékos lapjai ellen játszanak. Nyerményei után 5 % jutalék illeti meg a kaszinót. A kaszinó osztója bankol minden második leosztást. A többi esetben az asztalnál ülő játékosok között váltogatva adódik a lehetőség, hogy egy játékos bankolhasson. Először az egyes széken ülő játékosnak van lehetősége a bankolásra, majd a második széken ülőnek, majd a 3., 4., 5. széken ülő játékosnak leosztásonként, függetlenül attól, hogy ül-e ténylegesen játékos azon a helyen vagy sem.

Nyereménytábla

    Kifizetések
Mindkét sor nyer   1 az 1-hez (mínusz 5 % jutalék)
Egy sor nyer   Döntetlen (tétjét nyeremény nélkül visszakapja)