Kedves olvasóink!
Egy lejárt/inaktív oldalra érkeztettek. Az itt közölt információk már nem érvényesek, és ennek tudatában kezeljétek. Aktualitásokért irány a főoldal! 

Blackjack

A játék

A Blackjack játékban az induláskor Ön és az osztó két lapot kapnak. A Blackjack játék célja annyi kártyát gyűjteni, hogy azok összege közelebb legyen 21-hez, mint az osztóé, de ne haladja meg a 21-et.

A játék módja

A bal oldali egérgombbal kattintson a megtenni kívánt zseton értékére. Ezután tegye a zsetont a kívánt fogadási területre. Egy körön belül Ön akár három leosztással játszhat egymaga. Ha csökkenteni szeretné tétjét, arra a játék megkezdése előtt van lehetősége, úgy, hogy az egér jobb gombjával a feltett tétre kattint. Ha megtette a tétjeit, a játékkör elkezdéséhez kattintson a "KÉSZ" gombra. A korábbi tét megismétléséhez kattintson az "AZONOS TÉT" gombra.

Szabályok

Az ász értéke 1 vagy 11, a figurás lapok értéke 10, a fennmaradó kártyalapok pedig a rajtuk feltüntetett érték szerint vesznek részt a játékban. Akkor nyer, ha az Ön kártyáinak összértéke közelebb van a 21-hez mint az osztó kártyáinak összege. Ha az osztónál van a nagyobb érték, akkor Ön veszít. Ha az Ön kártyáinak összértéke megegyezik az osztó kártyáinak összértékével, akkor egyikük sem nyer, és a tétjét visszakapja. Ha az Ön kártyáinak összértéke meghaladja a 21-et, akkor veszít, függetlenül attól, hogy az osztó is veszít-e.

A Blackjack játékban hat paklit használnak, ezeket minden körben megkeverik. Előzetesen már kettéosztott leosztást nem lehet újra kettéosztani. Kettéosztás után lehetőség van duplázni.

Kettéosztás

Ha az Ön első két lapja azonos értékű, lehetősége van kettéosztani őket két különböző leosztásra. Ekkor a másik leosztásra is ugyanolyan összegű tétet kell tennie. Ezután a szokásos módon húzhat lapokat. Ha Ön két ászt oszt ketté, akkor csak egy újabb lapot kaphat mindegyik leosztáshoz. Ha Ön két ászt osztott ketté és az egyik leosztás összértéke 21, akkor az nem számít Blackjacknek, csak 21-nek. Egy kettéosztást újból már nem oszthat ketté.

Duplázás

Ha megkapta a két kezdőlapját, lehetősége van a duplázásra. A tétje megduplázódik, és csak egy újabb kártyát kap.

Biztosítás

A biztosítás egy önálló játék a Blackjacken belül, amellyel megvédheti magát az osztó Blackjackjétől. Ha az osztó első lapja ász, lehetősége van biztosítást vásárolni az osztó Blackjackje ellen, az eredeti tét összegének feléért. Ha az osztónak Blackjackje van, a biztosítás 2:1 arányban fizet. Ha Ön vásárolt biztosítást, de az osztónak mégsem lesz Blackjackje, Ön elveszíti a biztosítását.

Az osztóra vonatkozó szabályok

Az osztónak addig kell lapot húznia, míg lapjainak összértéke a 17-et el nem éri, és 17 vagy magasabb összérték esetén meg kell állnia. Ha az osztó lapjainak összértéke 16, kötelezően húznia kell még egy lapot. Az osztó nem az Ön leosztása alapján dönti el, hogy húzzon-e új lapot, ragaszkodnia kell a mindenkori osztóra vonatkozó szabályokhoz. Ha az osztó első lapja ász vagy tizes értékű, akkor ellenőrzi, hogy van-e Blackjackje.

Tippek

Általános tanácsok és alapvető Blackjack stratégiák kezdőknek:

Üssek vagy álljak, meg?

Ha az osztó nyílt kártyája

Üssön

Álljon meg

3,4,5 vagy 6

11 és alacsonyabb

Soft* 17 és alacsonyabb

12 és magasabb 

Soft* 18 és magasabb 

7,8,9,10 vagy ász

16 és alacsonyabb

Soft* 17 és alacsonyabb

17 és magasabb

Soft* 18 és magasabb

 

 

*Egy ász értéke 1 vagy 11. A "soft" leosztás arra utal, hogy a leosztásban az ász 11-et ér. Egy "soft 17" ennek értelmében egy ász és egy 6-os. Az a játékos akinek ásza van, elhatározhatja, hogy megváltoztatja az ász értékét 1-re és húzhat még egy lapot. A leosztást amiben egy ász van, ami 1-et ér "hard" leosztásnak is nevezik.

Megosszam?

Ha az osztó nyílt kártyája         Megosztás
2,3,4,5,6 vagy 7 2-eseket, 3-asokat, 8-asokat és ászokat
8,9,10 vagy ász 8-asokat és ászokat

Duplázzak?

Ha az Ön első két lapjának összege  Dupla, ha az osztó nyílt lapja
11    Bármi, kivéve egy ászt 
10 Bármi, kivéve egy 10-est és egy ászt
9 2-től 8-ig
7 vagy 8 3-tól 6-ig

Nyereménytábla

  Kifizetések 
Nyertes leosztás: 1 az 1-hez
Biztosítás: 2 az 1-hez
Blackjack: 3 a 2-höz

Gyorsbillentyűk

Az alábbi gyorsbillentyűk állnak rendelkezésére a Blackjack játékban:

Billentyű Hatás
F1 Azonos tét 
F2 Kész
F3 Még
F4 Megáll
F5 Kettéoszt
F6 Dupla
F7 Nem használt
F8 Nem használt 
F9 Beállítások
F10 Súgó
F11 Nem használt
F12 Kilépés