A Skrill és a Neteller is kínál fizikai (valódi) és virtuális bankkártyákat, mellyel azonnal hozzáférhetünk a számlánkon levő pénzhez. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ha ide utaljuk ki a nyereményeinket a fogadóirodáktól, akkor a jóváírás után (ami általában pár óra) egyből el is tudjuk költeni a nyereményt.

Ebben a cikkben egy kalap alá vesszük a két szolgáltató által kínált kártyákat, mivel azok szinte teljesen megegyeznek a nyújtott szolgáltatásokban és lehetőségekben, hiszen a Skrill és a Neteller is ma már a Paysafe csoport tulajdona. Korábban sok mindenben eltért a két pénzügyi szolgáltató ajánlata, ma már ez nagyon egyforma.

Mindkét pénztárcánál jelenleg csak eurós pénznemű kártyákat lehet igényelni, függetlenül attól, hogy a pénztárcát milyen pénznemben nyitottad. Ennek manapság nincs túl sok hátránya, mert mindkét pénztárcán lehet többféle pénznemben is zsebeket nyitni egyszerűen, a kártya használatakor meg csak szükség esetén lesz váltás.

Skrill Mastercard Neteller Net+ MasterCard

Mindkét szolgáltatónál teljesen hitelesített számla szükséges a kártyák igényléséhez, tehát át kell menni előtte az ellenőrzési folyamaton: személyes adatok és cím ellenőrzés. Ezt a mobil appben a legegyszerűbb elvégezni, a menetetét megtalálod a Skrill útmutatónkban és a Neteller útmutatónkban.

Virtuális kártyák

Mindkét szolgáltatónál ingyen igényelhetsz virtuális bankkártyát, és ez azonnal használható is online fizetésekre. A virtuális kártya is MasterCard típusú, tehát gyakorlatilag bárhol elfogadják online fizetésekre, ahol a rendes MasterCardot. Egyedüli kivétel ez alól a befizetés fogadóirodákhoz és a Neteller és Skrill közti fizetések. Tehát ilyen kártyával nem fizethetsz be fogadóirodákhoz, mert erre van a Skrillnek és a Netellernek is külön befizetési szolgáltatása. Ugyanígy nem fizethetsz be például Netellerre a Skrill kártyával meg fordítva.

A virtuális kártya igénylése

Virtuális kártyát igényelhetsz a Skrill/Neteller online felületén vagy a mobil applikációban. Mi a mobil applikációt javasoljuk, mivel onnan igénylés után hozzá tudjuk adni a kártyát a telefon érintésmentes fizetőeszközeihez.

Skrill virtuális kártya igénylése

A Skrill weboldalán a bal oldali menüben a Skrill card opciót keresd. Netellernél a NET+ Card menüpontban találod meg az igénylést, majd később a kártya kezelését. A Virtual lehetőség fedi a virtuális kártyát, és ez a második opció a Physical (fizikai, valódi) kártya után. A virtuálist mutatjuk be előszőr, tekintve, hogy teljesen ingyenes.

Mobill applikációban a képernyő alsó részén a Card menüpontban találod meg az igénylést mindkét szolgáltatónál.

A kártya igénylés után egyből meg fog jelenni ugyanezen a részlegen a webes felületen és az applikációban is. Itt a következő lehetőségeid vannak:

 • Add to Google Pay (vagy Apple Pay), ez csak a mobil appban elérhető.
  Ezzel hozzáadhatod a virtuális kártyát a telefonod érintésmentes fizetés szolgáltatásához. Ezt a funkciót részletesebben bemutatjuk a cikk további részében.
 • Lock card: ezzel lezárod a kártyát ideiglenesen. Amig zárolt állapotban van, a kártyával nem lehet fizetéseket indítani. Hasznos lehet sok esetben. Feloldáshoz az Unlock card opciót kell használni.
 • Show card details: megmutatja a kártya adatait, melyek szükségesek online fizetéshez. Itt találod a kártyaszámot, lejárati dátumot és a CVC számot. Ezekre az adatokra vigyázz, ne publikáld őket nyilvánosan elérhető helyen. Ugyanazok, mint egy valós kártya adatai és ugyanúgy használhatóak.
 • Limits: itt a mobil appban a fennmaradó pénzkorlátokat találod. Tudni kell, hogy a kártyán napi korlátok vannak biztonsági okokból.
 • Spending limits: ez csak a webes felületen elérhető opció. Itt állíthatod át a kártya napi korlátait. Ez hasznos lehet, ha a kártyát havi bérletek fizetésére is használod (pl. Netflix vagy hasonló streaming szolgáltatóknál).
 • Name your card: csak webes felületen elérhető. Adhatsz egy nevet a kártyának, nem sok hasznát látjuk.
 • Cancel card: megszünteti a kártyát, többen nem használható és újat kérhetsz helyette. Hasznos, ha nem szeretnéd többet használni, vagy úgy gondolod, hogy ellopták a kártya adatait (vagy valami nem biztonságos weboldalon beírtad a kártya számát, és félő, hogy visszaélnek vele).
 • Avoid high conversion fees: egy útmutatóra visz, ahol elmagyarázzák, hogy érdemes használni a kártyát a devizaváltási díjak elkerülése érdekében. Ezt is részletesebben kifejtjük ebben a cikkben. A lényeg röviden, hogy mindig abban a pénznemben fizess a kártyával, ami az ország pénzneme. Tehát Magyarországon forintban kell vele fizetni. 

Fizetés a virtuális kártyával

Online fizetések

A virtuális kártyát online vagy offline üzletekben is használhatod a telefonod segítségével. Online fizetéshez minden szükséges adatot megtalálsz a mobil applikációban vagy a webes felületen a Show card details menüpontban, amint azt már fennebb bemutattuk.

skrill_prepaid

Online fizetéshez a kártyaszám, név, lejárati dátum és a CVC szám szükséges. Nem nagyon találkoztunk olyan online fizetéssel, ahol gond lett volna, hogy virtuális a kártya. Fogadóirodához viszont nem lehet vele befizetni, ahhoz a pénztárca direkt befizetési lehetőségét kell használni.

Fizetés üzletekben

Az offline használathoz (itt a valódi üzletekben, kártyaterminálos használatot értjük) hozzá kell adni a kártyát a telefon érintésmentes fizetési szolgáltatásához. Ez Android telefonoknál a Google Pay (vagy Wallet), iOS telefonoknál pedig az Apple Pay. 

Gyakorlatilag ez a virtuális kártya egyik leghasznosabb funkciója, a telefonod segítségével bármelyik érintésmentes POS terminálnál fizethetsz. Manapság ez szinte minden kártyákat elfogadó üzletben működik gond nélkül.

skrill_google_pay

Az érintésmentes fizetéshez kötelezően be kell állítani egy biztonságos képernyőzárat a telefonra (ujjlenyomat, arcfelismerés, jelszó közül valamelyik, ezt a telefonod megmondja), és ha ez megvan, akkor PIN kód nélkül fizethetsz a telefonoddal bármekkora értékben. 

Amennyiben használod már ezt a funkciót a jelenlegi bankod kártyájával, akkor még egyszerűbb a folyamat és a Skrill vagy Neteller kártyád a többi kártyád mellé kerül és fizetés előtt kiválaszthatod melyikkel szeretnél fizetni.

Fel lehet venni vele pénzt is automatánál?

Sajnos nem. Korábban azt gondoltuk, hogy érintésmentes (contactless) funkciót támogató automatáknál működni fog a kártya, és valóban felismeri az automata kártyát a telefon segítségével, de a pénzfelvétel minden esetben PIN kódhoz kötött és sajnos a virtuális kártyáknak nincs PIN kódja. Ezt a Skrill is megerősítette, hogy elméleti akadálya nem lenne a pénzfelvétnek, de ez nem megoldható PIN nélkül. 

A valódi Skrill és Neteller kártya viszont teljesen alkalmas pénzfelvételre is, még érintéssel is.

A valódi MasterCard kártyák

Ezek valódi, érintésmentes és chip+PIN technológiát támogató bankkártyák, melyekkel teljes hozzáférésed van a Skrill vagy Neteller számlán levő pénzedhez. A virtuálishoz hasonlóan ezek is prepaid kártyák, tehát nem hitelkártyák. Csak annyi pénzt vehetsz fel velük vagy költhetsz el, amennyi a számládon éppen van, nincs semmilyen hitelkeretük.

A fizikai kártya igénylése 10 euróba kerül, és ugyanennyi az éves fenntartási díja. Legnagyobb előnye a virtuális kártyával szemben, hogy bankautomatánál is használható pénzfelvételre.

A valódi kártya igénylése

A kártyát igényelheted a Skrill/Neteller online felületén vagy a mobil applikációban. Mi a mobil applikációt javasoljuk.

A Skrill weboldalán a bal oldali menüben a Skrill card opciót keresd. Netellernél a NET+ Card menüpontban találod meg az igénylést, majd később a kártya kezelését. 

Mobill applikációban a képernyő alsó részén a Card menüpontban találod meg az igénylést mindkét szolgáltatónál.

Itt a Physical takarja a valódi kártyát, és a Get your card gombra kattintva kezdheted el az igénylést. Első lépésben meg kell adnod egy 4 számjegyű PIN kódot, ez lesz a kártyád PIN kódja. Szerencsére ezt bármikor meg tudod nézni igénylés után is az applikációban, így elfelejtett kód esetén sem lesz gondod. A következő mezőben a címed fog előre kitöltve szerepelni, de ezt is megváltoztathatod itt, ha például munkahelyi címre rendelnéd a kártyát. Az utolsó lépés itt a feltételek elfogadása az I agree to the Terms & Conditions bejelölésével, majd a Continue gombbal elküldheted az igénylést.

neteller_mastercard_aktiv

A kártya igénylés után egyből meg fog jelenni ugyanezen a részlegen a webes felületen és az applikációban is, és hozzáadható a telefonod érintésmentes fizetőeszközeihez még mielőtt a kártya valóban hozzád kerülne. Gyakorlatilag a kártyát használhatod érintésmentes fizetésekre a telefonodon keresztül mielőtt megérkezne a valódi kártya hozzád postai úton.

Ezzel a lehetőséggel azonnal felveheted a számládon levő összeget egy érintésmentes bankautomatánál a telefonod segítségével, mivel a kártyád adatait a telefon tárolja és a PIN kódot már tudod. Ezt a Skrill és Neteller is megerősíti a kártya igénylésekor.

A valódi kártya 10-20 nap alatt szokott megérkezni, de nagyon figyelj igényléskor, hogy a címed helyesen legyen kitöltve. Tudunk olyan esetről is, hogy 2 egymás utáni kártya igénylésből egyik sem érkezett meg, mindkettőt elveszítette a posta. Ilyen esetben lehet kérni express kézbesítést is, de az már feláras szolgáltatás.

A valódi kártya használata

Első használat előtt a kártyát aktiválni kell a megadott PIN kóddal. Tehát vagy fizetsz valahol a valódi kártyával és megadod a PIN kódot (valószinű, hogy a kártyaterminál a chip olvasó használatát fogja kérni első használatkor), vagy felveszel egy minimális összeget egy bankautomatánál (vagy lekérdezed az egyenleget). Ez Google és Apple Payes használat esetén nem érvényes, ott már a kibocsájtás pillanatától aktív kártyaként kerül át a telefonra. Tehát csak maga a fizikai kártyát kell külön aktiválni első használatkor.

A kártyát ugyanúgy használhatod, mint bármelyik magyar bank kártyáját: fizethetsz vele online, üzletekben és pénzt is felvehetsz vele.

A kártya kezelésére ugyanazok a lehetőségek vannak, mint a virtuális kártyák esetén, és a következő további opciók:

 • Limits-nél Daily withdrawals: napi pénzfelvét korlát,  ahol követheted, mennyit vettél és már fel automatából.
 • Replace damaged card: sérült kártya cseréje. Küldenek egy új kártyát, a megérkezésig továbbra is aktív marad a kártyád telefonos vagy online fizetésre.
 • Report lost or stolen card: elveszített vagy ellopott kártya jelentése.
 • Spending limits: webes felületen itt a pénzfelvétel korlátja is állítható.
 • Show PIN: megjeleníti a kártya PIN kódját. A PIN kódot bankautomatánál megcserélheted.

Devizaváltásos átverések elkerülése

Sok terminál és bankautomata felkínálja az automata váltást euróra, mivel felismerik a kártya pénznemét. Ezt mindig el kell utasítani, mert óriási lehúzás és röhej árfolyamon váltanak a kártyaterminálok. Elutasított váltáskor a MasterCard árfolyamán történik a váltás, ami mindig kedvezőbb.

Bár ezt a legtöbb bank kikéri magának, mi mégis átverésnek hívjuk. Annyira nevetséges árfolyamokat kínálnak bizonyos esetekben, hogy nem értjük ez miért nem lopás a fogyasztóvédelem szemében. Egyedüli dolog, amit tehetünk ez ellen, hogy mindig visszautasítjuk a váltás lehetőségét (Decline conversion opció a terminálon). Tehát, magyarországi fizetés esetén mindig a forintban fizetést válasszuk, ne hagyjuk, hogy a terminál váltsa euróra az összeget.

Virtuális és valódi kártyára egyaránt érvényes ez a dolog. Még a Paypales fizetéseknél is mindig jobb, ha nem a Paypal árfolyamát fogadjuk el, hanem hagyjuk, hogy a kártyaszolgáltató váltson helyettük.

Az alábbi képen látható, hogy néz ki pénzfelvételnél egy ilyen felkínált váltás. Ilyenkor mindig a DECLINE vagy visszautasítás, vagy az alábbi képen a bal oldali (not guaranteed) opciót válasszuk.

worldnet_atm_hu
Worldnet ATM-ek híresek az átváltásos csalásokról, de magyar bankok automatái sem adnak sokkal jobb árfolyamot. Mindig el kell utasítani a felkínált váltást. (Fotó: G7.hu)

Mi történik, ha lejár a kártya?

Automatikusan küldenek egy újat, de előtte értesítést is kapsz, hogy szükség esetén ellenőrizhesd a címed. Amennyiben nincs fedezet az éves kártyadíjra a számládon, nem fognak új kártyát küldeni, de igényelhetsz később is újat.

Bármilyen kérdésed van a kártyáról, írhatsz Skrill fórumba vagy a Neteller fórumba, illetve elolvashatod a már megválaszolt kérdéseket.