Az online fogadóirodák kínálata meglehetősen nagy, rengeteg fogadási típussal. Ezek nagy részét összegyűjtöttük, így lehetőséged van kikeresni mit is jelentenek. Mindegyik iroda más-más magyar megfogalmazást használ, amire érdemes odafigyelni!

Mit is jelent az 1X2?

Melyik fél nyeri a meccset vagy épp döntetlen lesz, lényegében ezt takarja a két szám és az x betű. Sok fogadóiroda használ ilyesfajta jelölést, aminél az 1 mindig a hazaiak győzelmét jelenti, az X a döntetlent, és a 2 pedig a vendég csapat sikerét jelöli. Ez a meghatározás sok esetben előfordul, és ezek kombinációját is gyakran használják. Ilyenek például:

  • 1X - hazai győzelem vagy döntetlen
  • 12 - hazai vagy vendég győzelem
  • X2 - döntetlen vagy vendég győzelem

Ezenkívül vannak olyan irodák is, melyek a magyar felületen a H (hazai), D (döntetlen), V (vendég) jelöléseket használják. Ilyen a magyar TippmixPro is. Mindemellett egyre gyakoribb, hogy a meccs párosításából a klubok neveit adják meg választási lehetőségként, közéjük ékelve a döntetlen szavas opciót.

Eredményhez köthető fogadások

Játékidő eredménye (Full Time) - a legismertebb fogadási típus, a mérkőzés végeredményére (hazai - döntetlen - vendég) történő háromesélyes tippelés.

Dupla esély (Double Chance) - a mérkőzés három lehetséges végkimenetelét leszűkítjük kettőre, és ezáltal összesen három opcióból választhatunk: 1X - X2 - 12. Például az 1X-nél arra fogadunk, hogy a hazai csapat nyer vagy döntetlen lesz az eredmény.

DNB (Draw No Bet) -  magyarul az jelenti, nincs fogadás döntetlenre. A neve is utal rá, a döntetlent itt kizárják a fogadásból, és csak a két csapat győzelmére tippelhetünk. Döntetlen esetén a tétet visszakapjuk.

Pontos eredmény (Correct Score) - a mérkőzés végeredményére történő fogadás, lényegében a meccs hibátlan megtippelése. Például: Ajax - PSG 1:1-gyel zárul.

Félidő eredmény (Half Time) - az első játékrész végére kialakult eredményre tippelhetünk háromesélyes formában (hazai - döntetlen - vendég). Érdemes megjegyezni, hogy az irodák a szünetre kialakult állásra is kínálnak dupla esélyt (1X - X2 - 12) és félidei pontos eredményt is. Például: Ajax - PSG 0:0.

Félidő/Vége (Half Time/Full Time) - ez két tippet is magába foglal, hiszen a félidei állás mellett, a végeredményt is ki kell találnunk. Összesen 9 kimenetel közül választhatunk (Félidei állás/Végeredmény - 1/1; 1/2; 1/X; 2/1; 2/2; 2/X; X/1; X/2; X/X).

Félidő vagy Végeredmény (Half Time or Full Time) - arra tippelünk, hogy az adott csapat félidőben vagy a mérkőzés végén vezetni fog. A kettő közül ha az egyik teljesül, a fogadás nyertes.

Hendikep (Handicap) - a standard hendikep fogadásnál az egyik félnek már a mérkőzés elején egy vagy több gólos, csak elméletben létező előnyt adnak, amit a végeredményhez hozzászámolnak. Például a PSV játszik az Estoril csapatával az Európa Ligában, és az Estoril kap egy gólos előnyt. Ilyenkor fogadhatunk arra, hogy a hollandok még így is nyernek, ami így fest például a bet365 kínálatában: PSV (-1). Továbbá van lehetőségünk ilyenkor döntetlenre fogadni, amit így találtok: Döntetlen - Estoril (+1). Ez a fogadás akkor nyertes, ha egy góllal nyer a PSV, tehát ledolgozza az egy gólos, elméletben lévő hátrányát. A harmadik lehetőség ilyenkor ez: Estoril (+1), tehát a portugál kiscsapat a valóságban legalább döntetlent ér el vagy nyer.

Gólokra fogadás

Gólok alatt/felett (Goals under/over) - egy megadott határhoz képest fogadhatunk arra, hogy ennél több (over), vagy épp kevesebb (under) gól születik a mérkőzésen. A határ 0,5-től kezdődik, ahol nyertes a tippünk, ha legalább egy gól lesz. A legáltalánosabb a 2,5-ös határ, aminél nyertes a tippünk, ha legalább 3 találatot elérnek a csapatok, viszont ha ennél kevesebbet (0, 1 és 2 gól), akkor vesztes a fogadás.

Gólok száma pontosan (Number of goals) - a kiválasztott mérkőzésen szerzett találatok számát tippelhetjük meg. Fogadhatunk akár arra is, hogy nem veszik be a hálókat (tehát 0 gól). Sok irodánál lehetőségünk nyílik rá, hogy külön a csapatokra választunk gólszámot, illetve ugyanezt megtehetjük a félidőkre lebontva is.

Gólok száma a hazai/vendég csapatnál (Total Goals by Home/Away team) - egyes irodáknál ilyen szöveggel is megjelenhet: Csapat összesített gólok - Team Total Goals. Ahogy a nevéből is adódik, ennél a fogadási típusnál a hazai és a vendég együttes góljainak a számára fogadhatunk, egy nem egész határhoz viszonyítva (alatt/felettre). Így lesz két kimenetele a fogadásunknak, például Ajax góljainak száma 1,5 gól alattnál akkor nyertes a fogadás, ha nem talál be a holland csapat, vagy csak egy gólt szerez.

Mindkét csapat szerez gólt (Both Teams to Score) - különösebb magyarázatra nem szoruló, két kimenetelű fogadás (Igen/Nem). Amennyiben arra tippelünk, hogy mindkét csapat szerez gólt (Igen opció), fogadásunk akkor nyertes, ha mind a két fél betalál a mérkőzés során. A nagyobb irodáknál lehetőségünk van félidőkre lebontva is fogadni erre.

Gólt szerző csapat (Team to Score) - négy lehetőséget magába foglaló típus. Tippelhetünk arra, hogy nem találnak be a felek (Nincs gól) és arra is, hogy mindkét csapat betalál. Illetve választhatjuk a csak hazai vagy csak vendég alakulat találatát is, amiknél a nyerés feltétele, hogy a másik csapat ne legyen eredményes.

Gólszerző (Goal Scorer) - a mérkőzésen betaláló játékosra tippelhetünk. Sok esetben lehetőségünk van ennek a továbbfejlesztett változatával is találkozni, amikor néhány játékost kiemelnek a csapatokból, akiknél arra is tehetünk fel pénzt, hogy legalább 2 vagy épp 3 gólt szereznek. Egyes irodáknál (Pl. Unibet) némely játékos esetében lehetőségünk nyílik megjátszani a Nem szerez gólt is.

Első/utolsó gól szerzője (First/Last Goal to Score) - két fogadási típus, amelyeknél arra a játékosra tippelhetünk, aki szerintünk az első vagy épp az utolsó találatot szerzi majd a mérkőzésen.

1. gólszerző győztesre/helyre


90 perc játék esetén a szorzó 1/3-ával fizetnek korlátlan helyre.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Szögletek és lapok

Több szöglet (Most Corners) - arra tippelünk, hogy melyik csapat végez el több szögletet a mérkőzésen. Háromesélyes fogadás, hiszen a két csapat közül egyik vagy másik végez el többet, de lehet ugyanannyi számú sarokrúgásuk is, tehát van opció a döntetlenre is.

Szögletek száma (Total Corners) - értelemszerűen itt a mérkőzésen elvégzett összes sarokrúgásról van szó. Nem egész határokat adnak meg, amiknél vagy többre, vagy épp kevesebbre tippelünk, tehát két kimenetele lehet a fogadásunknak.

Összesített szögletek (Corners) - a bet365 kínálata a legszélesebb a szögletekre történő fogadásban, de ez nyilván változik idővel, ahogy egy-egy iroda változtat a nála fogadható opciókon. Ennél a kategóriánál három kimenetelt adnak meg számunkra. Például: 10 felett - Pontosan 10 szöglet - 10 alatt.

Alternatív szögletek (Alternative Corners) - szintén a bet365 sajátja, aminél néhány szögletszámot kínálnak (pl. 8, 9, 10, 11 szöglet), és ezek mindegyikénél három lehetőség közül választhatunk (felett - pontosan - alatt).

Csapat szögletek (Team Corners) - úgy működik, ahogy a csapat gólok is, tehát a választott mérkőzésen az egyik fél által elvégzett sarokrúgások számára tippelhetünk, kétesélyes (alatt/felett) formában.

Elsőnek éri el szögletek (Corner Race) - a két csapat közül mely csapat éri el előbb, a megadott határszámot. Például arra tippelünk, hogy a Tottenham éri el előbb a 3-at. Ez a fogadás akkor nyertes, ha az angol csapat előbb végez el 3 szögletet, mint az ellenfele.

Büntetőlapok száma (Number of Cards) - a mérkőzés során összesen kiosztott lapok (sárga, piros) számára fogadhatunk. Nem egész határt használnak, ezért alattra vagy felettre tehetjük a voksunk.

Első kiosztott büntető lap ideje (Time of First Card) - ezen fogadási opciónál arra tippelhetünk, hogy előre megadott időintervallumban osztanak ki lapot. Például lesz-e büntetőlap az első félórában.

Lapot kap (To Be Booked) - a kínálatban szereplő játékosok esetében fogadhatunk arra, hogy kapnak büntetőlapot (piros, sárga) a mérkőzés során.

Lesz piros lap (Red Card given) - különösebb magyarázatra nem szoruló, két kimenetelű fogadás.

Ha kérdésed van, a fórumban nyugodtan tedd fel!