Fogadási tipusok fogadás gólokra under over

Alternatív határok sportfogadásban

2023 aug 3. 14:03 Szólj hozzá!
Alternativák, shutterstock

A hendikepre vagy összesített pontokra vagy gólokra való fogadási piacok eléggé népszerűek. Az irodák megadnak egy kiemelt "határt" az adott mérkőzésre, de ha számunkra ez nem megfelelő, akkor lehetőségünk van az alternatív (vagy eltolt) határokkal élni. 

Milyen fogadásoknál vannak alternatív határok?

Biztosan sokszor előfordult már, hogy nem tetszett a fogadóiroda által kínált hendikep határ, esetleg az összesített gólok piacán érezhettük úgy, hogy ez a mérkőzés bizony nem 2,5 gólnál kevesebb, hanem 1,5-es határ is jó lehet egy underre. Ebben az esetben kerül előtérbe az alternatív hendikep vagy összesített piac, ahol lehetőségünk van a különböző határok közül válogatni, ez által optimalizálni tudjuk a tippünket. Mit jelent ez a gyakorlatban? 

Alternatív hendikep

A Houston Rockets - Golden State Warriors találkozón a hendikep határt +6,5 pontban állapították meg a Rockets szempontjából. Azonban úgy érezzük, hogy a Rockets ennél jóval jobb játékot képvisel, szeretnék ebből a tippből magasabb szorzót kicsikarni, az eredeti 1.90 körüli oddsból. Ezért választhatjuk a +4,5 pont körüli tippet is, ami már 2.10 körüli szorzóval kecsegtet. 

Alternatív összesített gólok

Másik eset az összesített gólok piaca, ahol tételezzük fel, hogy biztonsági játékra törekszünk. Az iroda a Barcelona - Espanyol városi rangadóra 3,5 gól feletti opció esetén 1.90-es szorzót kínál. Mi azonban úgy érzékeljük, hogy az Espanyol képes fegyelmezett védekezéssel 3 gól alatt tartani a mérkőzést, de hagyni akarunk egy kiskaput, hátha "elszabadul a pokol". Ennek fényében érdemes a 2,5 gól felett vagy inkább a 1,5 gól feletti fogadással próbálkozni. 

Az alternatív határok előnye

Az alternatív határok lehetőséget kínálnak arra, hogy "biztonságosabbá" tegyük a tippünk, ami ugyan oddscsökkenéssel járhat, de profitra tehetünk szert. Ugyanakkor, ez egy kétélű fegyver, hiszen megnövelhetjük a kockázati tényezőt is. Dönthetünk bizonyos esetben a megnövelt odds mellett is, aminél már vékonyabb a jég, de a profit is nagyobb lehet. Érdemes azon is elgondolkodni, hogy egy adott mérkőzésen is jóval nagyobb profitra tehetünk szert, ha használjuk a piac adta lehetőséget. 

Kanyarodjunk vissza a Houston Rockets - Golden State Warriors példára. A Rockets kapcsán érezzük, hogy jó formában vannak, tehát leadunk egy biztonsági tippet egy 10,5 pont körüli eltolt hendikepen (1.50 körüli szorzó). Ha jó a feltételezésünk - és tényleg olyan jó a Rockets -, akkor ezzel "védve" vagyunk, magasabb téten is megpróbálkozhatunk vele, míg az irodák által kiemelt határ (6,5 pont) lesz a középértékünk, illetve a 3,5 vagy 4,5 pontos hendikep a kockáztatás. 

Alternatív szögletek, büntetőlapok, pontok

Természetesen az összesített gólok és a pontok mellett fogadhatunk eltolt határokkal a szögletekre, büntető lapokra, de egy adott csapat találataira is a mérkőzésen, netalán tenisz mérkőzéseken pontokra (nagyobb tornákon szettekre is).

Érdemes szétnézni a piacon és nem csak a kiemelt kínálatokra fókuszálni, ugyanis egy-egy találkozó esetében sokat segíthet a nyertes tipp kiválasztásában az eltolt, vagyis alternatív határ. 

Tovább fogadási piacok:


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Superliga 23+24 bónusz

  • 24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet útmutató
Superbet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek