Az előző teniszes stratégiához a gyorsaságra volt szükségünk, míg a Before the match-nél inkább a megfontoltságunkra és a tapasztalatunkra.

Biztos mindenkinek volt már olyan érzése, hogy egy szorzóval kapcsolatban tudta, hogy csökkenni fog, így minél gyorsabban próbálta megtenni. Mi is ilyen oddsokat kerestünk, viszont a meccs kezdete előtt ezúttal cash-outoltunk is, hogy a rizikót a minimálisra csökkentsük.

Tőzsdei játék a fogadási piacokkal

Maga a folyamat ennél egyszerűbb nem is lehetne. Alacsonyan layelünk, vagy magasan backelünk, majd pár órával/nappal később, az oddsok növekedése/esése után pedig kivesszük a pénzünket. Az esetek többségében működik is és kifejezetten örömteli volt a teniszes stratégia lejátszása után, hogy itt a liability miatt nem nagyon kell aggódni.

Igaz, gyorsan nagyobb összegeket sem fogunk nyerni, mivel a nyereség sem lesz óriási a legtöbb esetben. Ettől függetlenül a 2019-ben tesztelt stratégiák közül az egyik kedvencem volt ez a folyamat, mivel a váratlant, tehát magát a sporteseményt, kihagytam a folyamatból.

Ez sokkal jobban hasonlított egy tőzsdei játékra, mintsem sportfogadásra. Az volt végig a fejemben, hogy mi a reális odds és a többi fogadó hogyan fog viselkedni. Ehhez igazából türelemre és tapasztalatra van szükséged. Nézzük, hogy zártunk a lejátszott meccsek után.

Nehézségek a piacok alakulásában

A sportesemények fordulatai nem okoztak most gondot, viszont a többi sportfogadó idegesített néha. Mikor biztos vagyok benne, hogy tudom ki fog nyerni, akkor miért nem esik az odds? Miért nem látja a több tíz- vagy százezer fogadó, hogy itt bizony érték van? Ilyen és ehhez hasonló értelmetlen odds mozgásokkal fogunk szembesülni.

Azonban a tesztelés előtt megfogadtam magamban, hogy mindenképpen kiveszem a pénzemet még az esemény kezdete előtt. Erre azért van szükség, mivel így a maximális veszteséget (liability) alacsonyan tudom tartani, tehát alapesetben egy magasabb tétet is bemertem vállalni. Ha a meccs kezdetekor is bennmaradok, akkor már jöhet a váratlan - maga a sportesemény - ezzel pedig felesleges kockázatot vállalok.

Lassan építkezünk

Ebben a stratégiában inkább szorgos hangyának kell lenni, aki szépen csipegeti a százalékokat a meccsekről és ezzel építi a bankját. Az idei többi stratégiában inkább egy elefánt leszek, aki az egész bankot próbálja a hátán egyensúlyozni: ha sikerül, akkor nagy a profit; ha nem, akkor oda a teljes tét. Mindkettőnek meg van a maga előnye és hátránya.

Külön-külön kell őket vizsgálni és ha mindkettő profitot hoz, akkor lehet őket egyszerre is játszani, de különböző attitűddel. Szerencsére a RoI itt is pozitív lett a végére (5%) és ajánlani tudom ezt azoknak, akik most ismerkednek a Betfair felületével, viszont a sportfogadásban jártasok.