BTTS mindkét csapat szerez gólt v1

BTTS vagy GG fogadások: Mindkét csapat szerez gólt

2023 dec 14. 11:15 Szólj hozzá!

Fogadási tipusok fogadás gólokra under over btts

Manapság igencsak felkapott fogadási forma a mindkét csapat gólt lő opció, amit röviden BTTS-nek is hívunk, vagyis Both Team To Score-nak az angol fordítás miatt. Egyes sportfogadási oldalakon a GG elnevezést is használják erre a lehetőségre. A következő cikkben mélyebben is beleássuk magunkat, hogy mire érdemes itt figyelni.

A BTTS és a 2,5 gól over összehasonlítása

A fogadási opció alapelve nagyon hasonló az overhez, miután mindkét csapatnak legalább egyszer be kell találnia egyszer a sikeres fogadáshoz, aminek következtében kettő találatot várunk minimum a meccsen.

Ugye ez már csak egy gólra van a 2,5 overhez, így nem egyszer leszünk arra figyelmesek, hogy a BTTS, illetve a 2,5 gól feletti opció szorzója közel azonos. Itt van egyenes arányosság, miután a legtöbb esetben ha az egyik alacsony, akkor a másik is, illetve a magas szorzók terén is hasonlóságot látunk. Ez alól az egyetlen kivétel, ha a két csapat között osztálynyi különbségek vannak és a bukik teljesen egyoldalú meccset várnak. Ebben az esetben a 2,5 over szorzója lehet alacsony, míg a BTTS magas.

Elmerülünk gólokért az angol foci mélyére (1408810568)
Fotó: alphaspirit.it/Shutterstock

Statisztikailag is egy kicsit más koncepcióból indulunk, mint az overezés terén. Ha gólok számára fogadunk, akkor általában megnézzük, hogy a két csapat korábbi meccsein milyen arányban esett le az over vagy éppen az under. Ez egy jó kiindulási alap ahhoz, hogy meghatározzuk egyáltalán érdemes-e az adott párharccal foglalkozni.

Ezzel szemben a mindkét csapat gólt lő verziónál inkább azt nézzük meg, hogy a két csapat milyen százalékban nem volt képes betalálni az ellenfelek hálójába (failed to score), illetve hányszor maradt a kapujuk érintetlen (clean sheet). Ezek az adatok az interneten is könnyen fellelhetőek a legnépszerűbb bajnokságokra, így nem is kell saját adatbázist vezetnünk róla.

Szeretni fogod az 1:1-et

Ami a különbság a 2,5 gól over (vagy under), illetve a mindkét csapat gólt lő között, az az 1:1-es végeredmény. Ez pedig azért fontos, mert a legtöbb bajnokságban a kiegyenlítettség miatt ez az egyik leggyakoribb eredmény forma. Ez szintén könnyen visszanézhető, miután a mai világban egy kis keresés során ezek az adatok is visszakereshetőek évekre visszamenőleg.

Az 1:1 keresésének is van egyfajta lélektana. Itt az overrel ellentétben olyan meccseket keresünk, ahol a két csapat a döntetlennel is megelégedhet, azonban bennük van a gól. Itt azért érdekes a logika, miután a 0-0-s döntetlennel bukunk, így a csapatokban azért benne kell lennie, hogy szereznek, illetve kapnak is gólokat.

Instabil védelmek és attraktív támadójátékok lesznek a barátaink itt, ahol adott esetben döntetlenre pályázó meccsen is beeshet egy gól, ez pedig eszkalálhat egy nyíltabb meccset.

Az over fogadás és BTTS kombinálása

Miután láthatod, hogy a 2,5 over és a mindkét csapat gólt lő opció hasonló elven műkődik, így néha nehezen tudunk dönteni, hogy melyik lehet az ideálisabb. Azonban van számunkra egy harmadik alternatív opció, amely során a kettő fogadási opciót kombináljuk egy magasabb szorzóért cserébe.

Ez a legtöbb fogadóirodánál már a legnépszerűbb fogadási opcióknál is megtalálható, azonba ha nem, akkor a fogadásépítőben pár kattintás után összehozható. Arra azért figyeljünk, hogy ezzel a kombinációval elég sok valószínű végeredményt (1:1; 3:0) kihúzunk a listáról, így 2.00 szorzó alatt ne nagyon repüljünk rá.

A mindkét csapat gólt szerez (GG) ellentéte

A fentiekben főleg azokat az eseteket említettem, mikor a gólokban bíztunk és nem az underben. Azonban előfordul az, amikor stabil védelmek csapnak össze egymással, vagy éppen az egyik csapatot esélytelennek tartjuk a gólszerzésre.

Ilyenkor lehet kézenfekvő lehetőség, hogy a mindkét csapat gólt lő - NEM, vagy a BTTS - No opcióra megyünk rá. Itt általában két forgatókönyvet szoktunk várni: az elgondolásunkban a mérkőzés egy hatalmas 0:0, azonban be akarjuk magunkat biztosítani; illetve a két csapat osztálynyi különbség van és csak az egyiktől várunk találatokat.

Foci fogadás téma 076
Fotó: LightField Studios/Shutterstock.com)

Under és BTTS - No kombinációja

Ahogyan az overt is lehetett kombinálni, így itt is csinálhatunk egy 2,5 under és BTTS - No opciót. A korábbi fogadásépítéshez képest itt magasabb szorzót fogunk kapni, miután alig pár eredmény lesz nekünk megfelelő (0:0; 1:0; 2:0; 0:1; 0:2), így bánjuk azért ezzel óvatosan és ne essünk kizárólag a magas szorzó kísértésébe. Egyébként ezen végeredmények a leggyakrabban az underes bajnokságokban jönnek, így érdemes először ennek megfelelő ligát keresni és utána átnézni aktuális párosításokat.

Keresztbe kombinálás a magasabb szorzóért

Kicsit örültnek hangozhat, azonban ritka esetekben érdemes lehet kipróbálni a keresztbe való kombinálást is (2,5 over és BTTS - No). Ez a már fentebb említett szkenárió, mikor a két csapat között nagy a különbség és az esélyestől azt várjuk, hogy legalább három góllal győzni fognak, illetve clean sheettel lehozzák a 90 percet.

Itt azért már tényleg repkedhetnek a magas szorzók, miután a 2,5 gólos hendikepp is általában jó oddson kapható, azonban ebből is húzunk ki még bőven lehetséges végeredményt a kombináció kapcsán.

Labdarúgás - MOL Magyar Kupa - Budafoki MTE-Vasas FC 009
Gól a Magyar Kupában. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ennek ellentéte lenne ugye a 2,5 under és a BTTS - Yes lehetőség, azonban ez csak egy végeredményt jelent (1:1). Az viszont előfordulhat, hogy a buki különböző szorzókon lövi be a két opciót, ami mindenképpen egy hiba a rendszerben.

Tehát ha mi mindenképpen 1:1-es végeredményre akarunk fogadni, akkor érdemes ránézni, hogyha az under és a BTTS - Yes opciót összekombináljuk, akkor nem kapunk-e egy jobb szorzót?

Emellett kombinálni nem csak a 2,5-es határral lehet, hanem a fogadásépítő révén a legtöbb határral, így érdemes ezzel próbálkozni, hátha elcsípünk egy túlméretezett szorzót.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

100%-os első befizetési bónusz 500 RON-ig

  • Az első befizetésed a Betanónál akár 500 RON bónuszt is eredményezhet a sport és kaszinó részlegeken.

Betano útmutató
Betano regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek