Kedves olvasóink!
Ez egy régi cikk, mely a Sportfogadas.org archívumában szerepel. Megtörténhet, hogy az itt közölt információk már nem aktuálisak, így ennek tudatában kezeljétek.
Amennyiben aktuális cikkek érdekelnek, akkor kattintsatok IDE.

A bwin két új kockajátékot inditott, ezek bemutatása következik. Mindkét játék böngészőben játszható, egyszerűen csak be kell lépned a bwinhez (vagy regisztrálj itt), majd a felső Games menüpont alatt megtalálod a ParaDice-ot.

A ParaDice-ban minden a kocka körül forog. Mindkét játékot emberek ellen játszod, csupán a dobásokat generálj a számitógép.

Dice Hold'em

A Dice Hold'em, amint a neve is sugallja a Texas Hold'em pókerjátékhoz hasonló, szabályaik nagyjából megegyeznek. A különbség abban áll, hogy nem kártyákkal játsszák, hanem kockával. Van itt is kisvak, nagyvak, licitkör, all-in.

Természetesen 5 kockával jóval kevesebb kombináció van, mint a pókernél, mivel nincsenek szinek.

Az osztó után ülő első két játékos tesz meg a kis- és a nagyvakot. Azután minden résztvevő játékos kétszer dob – az ellenfelek dobott kockái letakarva maradnak. Ezután következik az első tétkör. Ezután dobja az osztó a flop-pot (a kockák láthatóak az asztalon). Ezután következik a második tétkör. Az osztó megdobja a negyedik kockát – a turn-t. A harmadik tétkör következik és az osztó kiegészíti a kombinációt az utolsó dobással – a river-rel. Az utolsó tétkör következik, majd jön a mutatás. A legjobb kéz nyer.

A kezedben levő két kockából és az asztalon levő ötből összeállitott legjobb kombináció nyer.

A következő nyerő kombinációk léteznek, az első helyen a legerősebb szerepel stb.:

  1. Yatzee (öt egyforma)
  2. Póker (négy egyforma)
  3. Full (egy Drill-ből és egy párból áll)
  4. Sor (öt azonos kocka sorrendben)
  5. Drill (három egyforma és két különböző értékű kockából áll)
  6. Két pár (két egyforma és egy más értékű kockából áll)
  7. Pár (pár két egyforma és három különböző értékű kockából áll)

Itt is rendeznek turnékat, akár freerollokon is játszatsz.

Kipróbáláshoz játszhatsz játékpénzzel is.

Shoot the moons

Ez egy egyszerűbbnek tűnő játék, de itt is lehet számolgatni az esélyeket. Három körben a legtöbb pontot dobó játékos nyer, ez a játék lényege. Minden körben két kockával dobsz, ezek összege adja a pontszámot.

A licitkörök után megjelennek a játékosk addig pontszámai, igy lehet gondolkozni azon, hogy megéri-e belépni a következő körbe?

A harmadik kör egy dologban más: Ha kétszer hármast dobsz, akkor jöhet a „Shoot the Moons“ és tiéd a pot fele. Ha a végére senki sem dob dupla-hármast, akkor az a játékos nyeri a teljes pot-ot, akinek a legmagasabb a pontjainak összessége.