Easy Money stratégia easy_money_shutterstock_648408106

Easy money stratégia

2023 máj 3. 10:56 Szólj hozzá!

Fogadási stratégiák szorzó easy money kis odds

Az Easy Money néven ismert és elterjedt stratégia nagyon egyszerű alapokra épül: kis oddsokra fogadunk, feltéve a teljes bankunkat minden fogadásra. Ez korábban nagyon népszerű volt, sokan vezettek róla naplókat és versengés volt, hogy ki ér el hosszabb sorozatot bukás nélkül. Sok helyen kis oddsok stratégiája néven is ismert és sok változata ismert.

A kis oddsok stratégiája

A stratégia lényege, hogy kis kezdőtőkével indulunk, és 1.10 vagy alatti szorzókra feltesszük a teljes összeget, ami a számlánkon van. Általában egyetlen irodánál játszunk, így könnyű követni a nyereséget. Minél hosszabb nyereség sorozatot próbálunk összehozni bukás nélkül. Mivel ilyen kis szorzók esetén a nyereség is apró, ez egy hosszútávú stratégiának is nevezhető, ha hasznot szeretnénk húzni belőle. Sokan csak szórakozásból játszanak így, és a kezdeti befektetés akár pár száz forint is lehet. 200 forintos kezdőtőkével elérni 10.000 forintot nem tűnik soknak (nyereség szempontjából), de a megnyert pénz mindig vonzóbbnak tűnik, még akkor is, ha az összeg kicsi.

Haladóbb fogadók a pénzmenedzsmenten szoktak igazítani, és nem teszik fel minden fogadás esetén a teljes összeget a számláról, csak annak egy részét. Így bukás esetén nem olyan fájdalmas a veszteség és könnyen újra lehet kezdeni a sorozatot. Ilyen esetben érdemes naplót vezetni a fogadásokról, és követni a téteket, így átláthatóbbak lesz a kiadások és bevételek.

Mi is számit kis szorzónak?

A kis odds a nevével ellentétben nem kis valószínűséget jelent, hanem éppen fordítva. A kis elnevezés a várható nyereményt takarja. Például 1000 forintos téttel egy 1.05-ös szorzón 1.050 forintot nyerhetünk, ami 50 forint profitot jelent. Sokan a kis szorzókat a biztos fogadással azonosítják, és hosszú távon valóban biztosabban bekövetkeznek ezek az események, de a meglepetések mindig ott lapulnak.

A kis odds határ egyénileg változó, van aki már a 2.00 alatti oddsot is kis oddsnak tekinti, és van aki csak az 1.10 alattiakat. Ezt neked kell meghatározni, de vedd figyelembe, hogy minél magasabban húzod meg a határt, úgy csökken a valószínűség is. A 2.00-s szorzó már csak 50%-os valószínűséget jelent, miközben az 1.10-nél ez 90% fölötti.

A stratégia előnyei

Az easy money egyik előnye, hogy nem igényel feltétlenül komolyabb tudást. Egyszerűen csak böngészni kell a fogadóiroda ajánlatát, és kikeresni egy nekünk megfelelő kis szorzót. Előszőr is meg kell határozni a kezdeti tétünket, amivel elindítjuk a sorozatot és a maximum oddsot, amire fogadunk. El lehet kezdeni a legkisebb téttel, amit a kiszemelt fogadóiroda megenged, ami a legtöbb esetben pár száz forint. Ebből próbálunk építkezni és nem fizetünk be többet, amig nem bukjuk a sorozatot, vagy elérjük a kiszemelt célt.

Egy másik látszólagos előnye a stratégiának a kis oddsokban rejlik. Azt már bemutattuk, hogy a szorzóknak köze van az esemény valószínűségéhez, tehát minél kisebb egy szorzó, annál nagyobb a kimenetel bekövetkezésének a valószínűsége. Például egy 1.10-es szorzó 91%-os valószínűséget takar, egy 1.05-ös már 95%-ost és az 1.02 már 98%-ost. Látható, hogy minél lennebb megyünk a szorzók értékével, annál nagyobb valószínűséggel nyerünk, de a várható nyereség is arányosan csökken.

Emiatt sokan nagyobb maximum szorzót határoznak meg a stratégia alkalmazásakor. Ezzel felgyorsulhat a bankunk növekedése, de az esélyeink is csökkennek egy hosszabb sorozatra. 

A türelem fontossága

Egyik hátránya a stratégiának, hogy lassan építkezünk, emiatt sokan hamar elveszítik a türelmüket és nagyobb szorzókra mennek rá, vagy éppen megnövelik a napi fogadások számát. Nehéz ezt egyensúlyban tartani, minden változtatás kihat a sorozat sikerességére.

Odds növelése gyűjtőfogadásokkal

Egy lehetséges variációja a stratégiának, ha 1.05 körüli oddsokkal próbálkozunk 2-es kötésben növelni az eredő szorzót. Vegyünk például egy 1.05-ös és egy 1.03-as szorzót. Kötésben fogadva az eredő odds már 1.081, ami jobban hangzik, de szem előtt kell tartani, hogy ezzel az esélyünk picit kisebb, mint egyenként megfogadva. Ennek az okát a gyűjtőfogadásokról szóló részletes cikkben megtalálod, a lényeg, hogy kötésben fogadva a valós és vélt valószínűség közötti különbség megváltozik az iroda előnyére.

Milyen piacokon érdemes kis oddsokat keresni?

A legkönnyebb sokszor a 0,5 gól feletti piacokat nézegetni. Elég sok mérkőzésen születik legalább egy gól, ezért ezek szorzója általában kicsi. Egy másik lehetőség a favoritokra kínált hendikep piac, ahol az amúgy is kisebb favorit csapat szorzóját egy kis hendikeppel még jobban csökkenteni tudjuk.

Élő fogadások esetén is könnyen találunk kis szorzókat az első gólok belövése után. Ilyenkor érdemes lehet minél később megtenni a fogadást, kivárni a biztosabb eredmény érdekében. 

A stratégia buktatói

Egyértelműen a legnagyobb buktató a meglepetésekben rejlik. Nem gyakoriak a meglepetés eredmények, de előfordulnak. Ha ez a sorozat elején fordul elő, legyintünk egyet és újrakezdjük a sorozatot. A sorozat vége felé, mikor már megtöbbszöröztük az eredeti befektetésünk nagyon bosszantó és pszichikailag terhelő egy meglepetés eredmény. Ezt meg kell tanulni elviselni, de egyáltalán nem könnyű. Ilyenkor sokan egy fogadással próbálják visszaállítani az elveszített összeget (figyelmen kivül hagyva, hogy a valódi eredeti összeg pici volt), és még többet buknak.

Miben különbözik ez egy 20 eseményből álló kis oddsos kötéstől?

Ha jobban belegondolunk, akkor semmiben. Talán ez az egyik oka annak, hogy a stratégia már nem annyira népszerű. Amikor az online fogadóirodák megjelentek, sokak számára újdonságot jelentett, hogy nem köteleznek a kötésben fogadásra, ezért a nagy kombikat próbálták hosszú távra leosztani, azzal érvelve, hogy így válogatva az eseményeket nagyobb az esély egy hosszabb sorozatra.

Easy money beszámolók

A fórumunkon sokan próbálkoztak a stratégia különböző változataival, ezekből néhányat alább belinkelünk.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek