Az online sportfogadásnak megvan a jó oldala, ami arról szól, hogy szórakozásból játszunk kedvenc fogadóirodáinknál, s ezáltal meg érdekesebbé teszünk például egy sporteseményt, s annak a megtekintését. Szórakozásból fogadunk egy adott esemény kimenetelére és drukkolunk azért, hogy választásunk helyesnek bizonyuljon.

Amikor egy eseményre fogadunk, akkor mindezt szórakozásból tegyük, hisz valójában ezért volt kitalálva. Ne essünk át a lónak a túloldalára, mert a túlzott szerencsejáték igénybevétele függőséghez vezet, s ez veszélyes lehet úgy számunkra, mint környezetünk számára is. Tudnunk kell mindig, hogy hol a határ!

Szerencsére az online sportfogadó irodák is figyelmet fordítanak a hasonló jelenségekre, ezért több lehetőségünk is akad, ha úgy érezzük túlzásba vittük a dolgokat:

Befizetési limit

A befizetési limittel korlátozni tudod költségeidet. Ezen befizetési limiteket változtathatod mondjuk hetente, vagy havonta. Ennek a segítségével irányítás alatt tudod tartani a dolgokat, hiszen csak annyit fizethetsz be egy adott periódusban amennyit megengedsz magadnak.

Egyes kutatások szerint ez egy nagyon hatékony dolog, s aki befizetési limiteket alkalmazz, annál kisebb a valószínűsége annak, hogy játékfüggő legyen.

Önkitiltás

Ezzel külön cikkben is foglalkozunk. A lényege, hogy igényelheted az önkitiltást egy online fogadóirodánál. Te szabhatod meg, hogy mennyi ideig szeretnél távol maradni az illető iroda szolgáltatásaitól (egy hét, egy hónap, egy félév, egy év stb.).

Játékfüggőségi teszt

A tesztet bármikor kitöltheted ingyen, teljesen anonim és a válaszokat nem rögzítik.

Gambling Therapy (játékterápia)

A Gambling Therapy szervezet a játékszenvedély betegekkel foglalkozik, illetve segítséget nyújt azok számára akiknek hozzátartozói, ismerősei hasonló problémákkal küzdenek.

A szolgáltatás igénybevétele teljesen ingyenes és magyarul is elérhető: https://www.gamblingtherapy.org/hu

A Sportfogadas.org portál szigorúan csak 18 éven felüliek számára elérhető. Ha bármilyen gyanúnk felmerül a weboldalt látogató korával kapcsolatában, mindent óvintézkedést megteszünk annak érdekében, hogy az illetőnek megtiltsuk a weboldal további látogatását.

Szülőknek ajánljuk az internetes szűrőprogramok használatát (pl. CyperPatrol, Contentwatch, Netnanny)

A felelősségteljes játékkal kapcsolatos kérdéseitekre szívesen válaszolunk bármikor.