A Tippmix szó lassan a magyar nyelv része lett és sokan a sportfogadás helyett használják. Összegyűjtöttük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a tippmixeléssel és sportfogadással kapcsolatban. Ezek sok esetben más fogadásokra is érvényesek lehetnek. 

Mi az a Tippmix?

A Tippmix a magyarországi papír alapú fogadóiroda neve, melyet a Szerencsejáték Zrt üzemeltet. Kizárólag ők nyújtanak papír alapú (vagy offline) fogadásokat Magyarországon.

Hogyan fogadjunk Tippmixen?

Be kell menni a lottózóba, ki kell tölteni a szelvényt és fel kell adni. Tippmixet fel tudsz adni bármely lottózóban és a legtöbb postán, illetve nagyon sok nemzeti dohányboltban is van terminál.

Hogyan kell kitölteni a Tippmix szelvényt?

A segédszelvényen a kis négyzetekben jól láthatóan be kell jelölnöd az események sorszámát, hogy melyik mérkőzésekre fogadsz. Kimenetel résznél határozod meg a tipped, és természetesen a tétet is meg kell adnod. A szelvényen szereplő meccseket feladhatod egy tippsorként kötésben vagy választhatsz kombinációs megoldásokat. Ha elakadnál bármiben, a segédszelvény hátulján találsz segítséget vagy olvasd el a részletes Tippmix útmutatónkat.

Mi van ha elmarad egy meccs Tippmixen?

Amennyiben elmarad egy meccs, akkor Tippmix esetében az történik, hogy 1.00-es szorzóval kerül figyelembevételre. Tehát mintha ott sem lenne a szelvényeden az adott mérkőzés. Feladott tenisz mérkőzések esetén a Tippmix különleges szabályokat alkalmaz.

Hogyan számolják a Tippmixet?

Össze kell szorozni a kimenetelek szorzóját a téttel. Az adja meg a lehetséges nyereményt. Gyűjtőfogadások esetén az összes szorzót össze kell szorozni. Kombinációs fogadás esetén meg függ a kombi típusától.

Mi az a hendikep Tippmixen?

Hendikep esetén gólban vagy pontokban előnyt adnak az esélytelenebb csapatnak vagy játékosnak, ezzel kiegyenlítve a favorit előnyét. Létezik ázsiai (általában 2 esélyes) és európai változata (általában 3 esélyes). Az ázsiai hendikep esetén a határ tört szám, európai esetén a határ egész szám.

Hogyan lehet nyerni a Tippmixen?

El kell találni a kiválasztott kimenetelt. Látszólag ez egyszerű, de alapos elemzés nélkül nem leszel hosszú távon nyereséges. Gyűjtőfogadások esetén az összes kimenetelt el kell találni a szelvényről.

Hogyan elemezzünk Tippmix mérkőzést?

Több cikket is írtunk a mérkőzések elemzéséről. Futball mérkőzést teljesen másképp kell elemezni, mint egy kosárlabda mérkőzést. A sportágak elemzéséről a Fogadási útmutató részlegünkön olvashatsz többet.

Hogyan fizet a Tippmix?

Amennyiben nyertes szelvényed van, bármelyik lottózóban beválthatod. A terminál kezelője a vonalkód alapján egy pillanat alatt ellenőrzi a szelvényed, utána nyom rá egy pecsétet, tehát érvényteleníti, hogy többször ne válthasd be. Ezt követően pedig készpénzben kifizeti a nyereményed, aminek egységnyi fogadásonként 1 millió forint a maximuma.

Mekkora a minimum tét Tippmixen?

A legkisebb tétet 300 forintra emelték fel 2023 nyarán, így tehát ez a legkisebb tétösszeg normál és kombinált fogadás esetén. Amennyiben kombinációban fogadsz, akkor szelvényen egységnyi fogadások tétje legalább 10 forint.

Mekkora a maximum tét Tippmixen?

Tippmix esetében jogszabályban korlátozzák a téteket, így van felső határ is. A legnagyobb tét összege egységnyi fogadásonként 100 000 forint lehet! Ha ennél nagyobb összegben akarsz fogadni, többször fel kell adnod ugyanazt a szelvényt.

Mekkora a maximum nyeremény Tippmixen?

Van a nyereménynek felső határa, melyet hiába lépsz át nyertes szelvényeddel, akkor is ekkora lesz a kifizetés. Tippmixnél az egységnyi fogadás legnagyobb nyereményösszege 1 millió forint.

Hogyan kell kiszámolni a Tippmix nyereményt?

Egyszeri fogadás esetén össze kell szorozni a tétet és az oddsot. Gyűjtőfogadás esetén az összes kimenetel szorzóját össze kell szorozni egymással és meg kell szorozni végül a téttel. Tippmix kalkulátorral ez automatikusan kiszámolható.

Hogyan kell kötéseket csinálni Tippmixben?

Ha egyetlen fogadásként akarod feladni minden tipped, akkor a segédszelvényen a Kötések, kombinációk részen azt a számot kell bejelölnöd, ahány eseményt megadtál. Amennyiben kevesebbet választasz, akkor a megadott számnak megfelelő fogadást kötsz. Például 6 eseménynél 5-ös kötést jelölsz, akkor az összes 5 meccses variációt játékba küldöd.

Hogyan nyerjünk sok pénzt Tippmixen?

Minél pontosabban kell tippelni, stratégiákat és pénzmenedzsmentet alkalmazva. Minden más a lottózáshoz hasonló, és szerencse kell hozzá. Vakon tippelve nem lehet sok pénzt nyerni.

Hogyan találjunk el nagy oddsot a Tippmixen?

Minél nagyobb az odds, annál nehezebb eltalálni.  Alapos elemzéssel, utánaolvasással meg kell próbálni minél több információt beszerezni a mérkősésről és azzal az iroda oddsmesterei előtt járni. Ez sem garancia, a kisebb odds hosszabb távon nyereségesebb.

Hol játszunk Tippmixen?

Tippmixet fel tudsz adni bármely lottózóban és a legtöbb postán, illetve nagyon sok nemzeti dohányboltban is van terminál. Amennyiben látsz a trafiknál Szerencsejátékos zászlót vagy nagy lottózós matricát, akkor tudsz feladni szelvényt. Ha biztosra mennél, a Tippmix oldalán van egy lottózó kereső.

Hol van a meccs Tippmix száma?

A mérkőzések sorszámát, amit a segédszelvényeken kell megadnod, a fogadási kínálatban találhatod meg. Ezt a mérkőzés listát, amit kínálatnak hívunk, a Szerencsemixben közlik, de megnézheted Tippmix weboldalán, illetve a lottózókban is elkérheted a terminálkezelőtől nyomtatott lap formájában.

Milyen kombinációs fogadások vannak Tippmixen?

A sima kötésben való fogadás mellett a Tippmixen a következő kombinációs fogadások vannak: Trixie, Patent, Yankee, Lucky 15,  Canadian, Lucky 31, Henz, Lucky 63, Goliath.

Mit jelent a gólszám Tippmixen?

A gólszám általában a mérkőzésen született összes gól számát jelöli. Vannak fogadási lehetőségek ezen belül, amelyek a hazai vagy a vendég csapat gólszámára vonatkoznak.

Mit jelent Tippmixben a BTTS rövidítés?

A BTTS a Both Teams To Score rövidítése, és arra fogadsz, hogy mindkét csapat gólt szerez a mérkőzésen.

Mit jelent Tippmixben a HT FT?

A HT a Half Time röviditése, vagyis a félidőt jelenti. Az FT a Full Time rövidítése és a teljes játékidőt jelöli. A HT/FT fogadási piac esetén meg kell adni, hogy mi lesz az eredmény félidőben és a végén, pl. 1/X azt jelenti, hogy félidőben a hazai csapat vezet de a mérkőzés végén döntetlen lesz az eredmény.

Mit jelent Tippmixben a GG és NG?

A GG általában a BTTS megfelelője, és azt jelenti, hogy mindkét csapat gólt szerez egy mérkőzésen. A NG ennek az ellentéte, azt jelenti, hogy nem születik gól a mérkőzésen. Mivel ezek nem hivatalos jelölések, bizonyos tippoldalak saját értelmezést is alkalmazhatnak.

Mit jelentenek Tippmixnél a kötések?

A kötések azt jelentik, hogy gyűjtőfogadást kötsz. A szelvényre kiválasztott összes kimenetelt el kell találnod ahhoz, hogy nyertes legyen a szelvény. Kötésben fogadásnál az oddsokat összeszorozva kapod meg a végső oddsot, ami sokkal nagyobb lesz, mint ha egyenként fogadnád meg a mérkőzéseket.

Miért nem nyerek Tippmixen?

Tippmixen akkor nem nyersz, ha nem találod el a győztes kimenetelt. Kötésben fogadásnál az összes mérkőzés kimenetelét el kell találni ahhoz, hogy a szelvény nyertes legyen. Kombinációs fogadásoknál ez változhat, ott bizonyos hibahatár megengedett lehet a kombináció típusától függően.