Hogyan fogadjunk a hírességek bokszmeccseire (2090923801)

Hogyan fogadjunk a hírességek bokszmeccseire

2023 máj 3. 11:05 Karola Szólj hozzá!

Fogadási útmutató KSI Logan Paul Jake Paul Tommy Fury

A hírességek bokszmérkőzései iránt az elmúlt években jelentősen megnőtt az érdeklődés, például a YouTube-sztárok, KSI és Logan Paul 2018-as összecsapása világszerte összesen 1,3 millió előfizetéses nézettséget generált, ezzel a közösségi médiában zajló csata minden idők egyik legnagyobb nem profi bokszmérkőzésévé vált. Mindeközben a Jake Paul vs. Tommy Fury összecsapás 2023 februárjában 800000-es online nézettséget ért el.

Hogyan közelítsük meg a celebek bokszmeccseit

A bokszolók viselkedése és személyisége mindig is nagy szerepet játszott a bokszmeccsek előkészítésében. A hírességek bokszmérkőzésein ez kulcsfontosságú a meccs előtt, mivel nagy nyomás alatt kell eladniuk az eseményt a célközönségüknek, ami erősen befolyásolhatja a fogadókat afelé, hogy az eseményt elemezzék maga a meccs helyett.

Míg az olyan alapvető kritériumok, mint a kor, a súly, a hatótávolság, a harc szabályai és az, hogy ki az egyes személyek edzője, segíthetnek a tippek előkészítésében, a fogadók belefeledkezhetnek magába az eseménybe azon egyszerű oknál fogva, hogy általában ezeknek az összecsapásoknak nincs előzménye és ez a bizonytalanság egy bizonyos fajta izgalommal töltheti el a fogadót.

Döntő fontosságú, hogy inkább az egyik harcos előnyeire figyeljünk, mint a másik harcos által keltett lármára.

A fogadóknak nem szabad belebonyolódniuk abba, hogy egy bokszoló mit gondol magáról, vagy ami még fontosabb, hogy mit gondol róla a rajongók sokasága, mivel ez kevésbé pontos előrejelzéseket eredményezhet. Elemezd a rendelkezésre álló információkat, és vond le a saját következtetéseidet, és ne hagyd magad a hypera vagy az eseményben részt vevő emberek megjegyzéseire hagyatkozni.

Hogyan készítsünk helyes előrejelzést

Hogyan lehet megjósolni a győztest egy bokszmeccsen két olyan harcos között, akik még soha nem húztak bokszkesztyűt, vagy nem vettek részt küzdősportokban? Az lehet, hogy van egy jó elképzelésünk arról, hogyan kell bokszra fogadni, de két kezdő, még nem tesztelt bokszoló első összecsapását már nehezebb megjósolni.

A modern korban a hírességek bokszmeccseiről rengeteg szó esik az interneten, és sok videofelvétel áll rendelkezésünkre a két harcos minőségének elemzéséhez, így töltsünk időt ezek elemzésével, és szűkítsük le, hogy saját megítélésünk alapján ki rendelkezik jobbnak tűnő kvalitásokkal.

Ha valaki követi a legnagyobb boksz eseményeket és rendelkezik korábbi fogadási ismeretekkel a sportágról, akkor képes lesz megalapozott értékelést készíteni ezen információk alapján, például: Van-e a két harcos valamelyikének bármilyen korábbi küzdelemben szerzett tapasztalata?, Milyen stílusúnak tűnik az A harcos és milyen stílusúnak a B harcos?, vagy Milyen edzőt fogadott a bokszoló?.

Mindig elemezd ezeket az alapvető kérdéseket és légy magabiztos a saját a jóslataidban.

Előrejelzés készítése korábbi adatok nélkül

Jake Paul
Jake Paul. Fotó: lev radin / Shutterstock.com

A hosszabb körökkel és fejvédő használata nélkül ezek az újdonságnak számító mérkőzések olyan versenynaptárt hoznak létre, amelyet a legtöbb versenyző még nem tapasztalt. Nehéz lehet pontos adatokat találni ezekre az összecsapásokra, de racionálisan egyetérthetünk abban, hogy ha mindkét bunyós soha nem bokszolt még korábban, akkor hasonló szintű képességekkel és tapasztalattal rendelkeznek.

Ha két nagyon hasonló képességű és tapasztalatú harcost veszel, akkor a méret számít. A profi ökölvívásban nem véletlenül léteznek súlycsoportok, így az a személy, akinek súlyelőnye van, valószínűleg nagyobb százalékos eséllyel fog nyerni. Az, hogy egy bokszoló mennyi ütést képes elviselni, szintén összefügg az összsúlyával. A nagyobb testtömeg azt jelenti, hogy az illetőnek több izma van, vagyis jobb ütésellenállást kellene tanúsítania.

Egy magasabb bokszoló rendszerint azt is jelenti, hogy hosszabb a karja. A hosszabb kar pedig nagyobb hatótávolságot eredményez, ami lehetővé teszi a harcos számára, hogy távolról üssön anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy az ellenfél visszavág. Tehát két azonos képességű és tapasztalatú harcos között a nagyobb embernek több esélye van a győzelemre.

Ha ezt a jóslatainkhoz viszonyítjuk, egy hírességek bokszmeccse még mindig egy küzdelem, és a harc gyakran inkább mentális, mint fizikai. A fegyelem, a mentális erő és a mérkőzés előtti felkészülés elemzése kulcsszerepet játszik abban, hogy meghatározzuk, hogy előnyre tehetünk-e szert egy ilyen mérkőzésre való fogadás alkalmával.

Például az egyik harcos folyamatosan edz és hibátlan kondícióban van? A másik harcos kevésbé tűnik edzettnek, mint a másik? Milyen az általános gondolkodásmódjuk, amikor közösségi médiatartalmakat készítenek? Mentálisan szolid bokszoló az, aki képes motiválni magát, hogy megtegye, ami szükséges ahhoz, hogy előnyre tegyen szert az ellenfelével szemben és ha a fogadók ezt fel tudják fedezni a celeb bokszoló kvalitásaiban, akkor elképzelhető, hogy a fogadási előrejelzéseikben is előnyre tehetnek szert.

A fogadóirodák nem azzal foglalkoznak, hogy jóslatokat találgassanak, hanem mérést kínálnak arról, hogy mennyire valószínű, hogy valami bekövetkezik, és ezt aztán oddsok formájában jelenítik meg. Ebben a tekintetben tehát, ha úgy érezzük, hogy jól és alaposan ismerjük mindkét személy erősségeit és gyengeségeit, párosulva a küzdelemmel kapcsolatos mentalitásuk átfogó áttekintésével, akkor - annak alapján, hogy szerintünk mi fog történni - jó elképzelésünk lehet az egyes bokszolók győzelmi esélyeiről, amelyet oddsok formájában ábrázolunk, és amelyet aztán a bukmékerekhez képest kiszámolhatunk, hogy lássuk, esetleg találtunk-e előnyt.

Mit tanulhattak a fogadók a KSI vs. Logan Paul mérkőzésből?

A fogadások elhelyezése a bizonytalanságok közepette olyasmi, amivel a fogadók valószínűleg találkoznak, amikor hírességek bokszmeccseire szeretnének fogadni. De annak a megtanulása, hogy hogyan lehet jóslatokat készíteni, ha kevés vagy semmilyen adat nem áll rendelkezésünkre, remek módja annak, hogy szélesebb betekintést nyerjünk abba, hogy a jövőbeli kimenetelről alkotott elképzelésünk gyakran erősen a múlton alapul.

A KSI és Logan Paul első összecsapása többségi döntetlennel végződött, így rögtön olyan információkkal rendelkezünk, amelyeket a meglévő tudásunkra építhetünk. A második küzdelemben a fő különbség az volt, hogy a küzdelem profi szinten zajlott, ami könnyebb kesztyűt és fejvédőt jelentett, de amennyiben mindkét bokszoló hasonló ütemben fejlődött, akkor nyilvánvaló volt, hogy az eredmény közötti különbség marginális lesz (ami így is volt).

A KSI-nek legutóbb hazai pályaelőnye volt, és az első meccs előtt tapasztalattal is rendelkezett. (Ami Logan Paulnak nem volt), de sok fogadó a fizikai megjelenés és a közösségi média körüli hype alapján Logan Paulra fogadott a visszavágón.

Ez a két mérkőzés végül két teljesen kezdő bunyós egyenrangú küzdelmének bizonyult. Ez rávilágít arra, hogy amikor hírességek bokszmeccsére kerül sor és mindkét harcosnak nulla vagy pontosan ugyanolyan szintű tapasztalata van, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a küzdelem versenyképesebb és kiegyenlítettebb lesz, mivel egyik harcos sem rendelkezik olyan tapasztalattal vagy ringbeli fortéllyal, hogy tudja, hogyan kell kockázatvállalás nélkül megnyerni a küzdelmeket.

Az egyik érdekes dolog a bokszra való fogadással kapcsolatban az, hogy senki sem tudja, mi a valódi valószínűsége egy bokszmeccs kimenetelének. A bukmékerek a feltevéseik alapján határozzák meg az oddsokat és a piacot felhasználva jutnak arra a következtetésre, hogy mekkora legyen az esélyszám.

Egy nyereséges fogadó megpróbálja kihasználni azokat a valószínűségeket, amelyeket az általa helytelennek vélt oddsok implikálnak, hasonlóan ahhoz, ahogyan azt a hírességek bokszmeccseire való fogadáskor is tehetjük.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Superliga 23+24 bónusz

  • 24 RON ingyenes fogadást kapsz szakaszonként, amennyiben 23 RON értékben fogadsz a román Superligára!

Superbet útmutató
Superbet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek