Az elmúlt esztendő (2014) abszolút kedvencével olvashattok most egy rövid interjút, akit kétszer a hónap, majd az év legjobb fogadójának is megválasztott a fórum közössége és mindemellett naplója ugyancsak az első helyre futott be a vonatkozó szavazáson.

Ezekből már kitalálhattátok, kiről van szó, igen, ő az NBA és a magyar foci szakértője: stdavid.

2009. május 23.-án regisztráltál a fórumon. Hogyan akadtál az oldalra? Miért döntöttél a csatlakozás mellett?

De rég volt már. Magam sem tudom pontosan, talán egy ismerősöm ajánlotta az oldalt, de lehet csak a netten akadtam rá véletlenül. A csatlakozás oka egyszerű, nem sokkal jártam a 18 után, ekkor pedig már a sportfogadás online részével kezdtem ismerkedni, még naiv, éretlen fejjel. Regisztrációkor biztos nekem is voltak olyan láma kérdéseim, melytől manapság én tépem a hajam.

Mikor és hol kezdtél el fogadni? Neked is a Tippmix volt az első?

Természetesen. De csak addig volt a Tippmix-korszak, amíg be nem töltöttem a 18-at, szép kis paradoxon. Az első online irodám pedig az akkor itthon nagyon futó Bet-and-win volt, ami azóta csak Bwinként fut. Persze a tanulópénz rendesen meg lett fizetve, új fejjel meg kellett szokni, hogy nem csak a kombis, 200ft-os tippmix létezik, lehet kötés nélkül fogadni, bármire, akár élőben is egy mérkőzésre.

Mik a legfőbb szempontok, amelyek alapján kiválasztod a legerősebb tippjeidet?

Alapvetően nem fogadási szempontból tekintek a mérkőzésekre. Ezt fontos kiemelni, mert volt olyan időszak, mikor azért ültem le meccset nézni, hogy na, fogadjunk valamit élőben. Általában átnézem a számomra releváns kínálatot, teszek egy pillantást az oddsokra, és mindig megakad pár dolgon a szemem, mondván „ez az odds itt nem stimmel”. Aztán annak utánajárok, sérültek, eltiltottak, majd megszületik a döntés.

Nem szívesen beszélsz az összegekről, de mégis, nagyságrendileg mekkora volt az eddigi legnagyobb havi nyereményed?

Tényleg nem szeretnék összeget mondani. Egyrészt vagyok olyan zárkózó, hogy ezt megtartsam magamnak. Más részről sose szerettem, ha a megjátszott tét miatt került valaki a figyelem középpontjába pl. egy ilyen közösségben. Inkább az elemzések, tippek minősége nálam a mérvadó. Baráti társaságokban pl. a többségnek lövése sincs erről, hogy egyáltalán fogadnék is, de jókat mosolygok, mikor a tippmix a téma.

Nálad honnan ered a sport szeretete? Esetleg űzöl is valamilyen sportágat?

Egy térdsérülésig 10+ évig igazolt sportoló voltam, édesapámmal pedig már kiskoromban követtem tv-n a kiemelt labdarúgó eseményeket. Mostanság csak futok a szigeten, de egy maratonig még edzeni kell.

A naplódban láttam, hogy „vasasos vagy”. Miért pont a Vasas? Kabát Peti, Váczi Zoltán, Thomas Sowunmi, esetleg Juhár Tamás, vagy Végh Zoltán játéka, személyisége ragadott meg?

Na, igen, ezek a nevek, amik lefedik azt a korszakot, mikortól rendszeresen kint vagyok a mérkőzéseken. A fenti, tv-s mérkőzéskövetést után már zaklattam vele apámat, hogy vigyen már ki élőben is egy meccsre. Ő korábban rendszeresen járt Vasas mérkőzésekre, ám ezzel felhagyott akkor úgy 15 éve biztos. Engem kivitt, én beleszerettem rögtön, onnantól pedig kötelező volt vinnie. Azóta persze már egyedül is kitalálok. 

Szintén a naplódban olvastam, hogy inkább mellőzöd mások tippjeit és a saját megérzéseidre hallgatsz. Ennek ellenére van olyan tipster a fórumon, aki egy-egy elemzésével még téged is meg tud győzni?

Természetesen vannak. A magam megérzéseire hallgatok, de ettől függetlenül a cikkek döntő többségét elolvasom, hogy legalább naprakész legyek, és a fórumon is rengeteg naplót követek. Aztán lehet valamiből ihletet merít az ember, ha átgondolja. Most hirtelen Pozzato, Kagawa, Latkza, Magikus, Drogos, Caesar, Patyi, Winchester, Jabba, Miragehun nevei ugranak be, de persze hosszabb a lista azokról, akiknek adok a soraira. Csak az nincs, hogy ha xy, vagy akár többen ajánlanak valamit, akkor azt keresem ki a kínálatban és már rakom is.

A közzétett tippjeidből kiindulva megfontolt játékosnak tűnsz, olyannak, aki nem tesz ész nélküli fogadásokat. Ennek ellenére neked is akadhatnak bosszantó módon elbukott mérkőzéseid. Ilyenkor valaki pornót néz, más a tömény után nyúl, elszív egy doboz cigit… Te hogyan állítod helyre a vérnyomásod?

Megnézek egy filmet, esetleg az általam követett 6-8 sorozat közül az épp aktuális epizódot, ezek mindig kikapcsolnak.

Melyiket választanád? Egy hét Hawaiin, vagy egy belépő az NBA nagydöntő 5. meccsére?

Attól függ, kik játszanak abban a döntőben!

Nem tudom lottózol-e, de tegyük fel, hogy igen. Ha megütnéd a lottó ötöst és jóváíródna a bankszámládon 1-2 milliárd forint, ez után is folytatnád a sportfogadást?

Nem lottózok, de kellemes probléma lenne. De mivel nem a megélhetés teljes fedezése a célom most sem, el tudnám képzelni, hogy a fennlévő összeggel továbbra is átgondoltabban haladjak. 

Most pedig térjünk át a lényegre: jöjjenek a csajok! Volt már olyan lány, akit rá tudtál venni egy közös mixre?

Mostani fejjel nem nagyon értem, de a 200ft-os, lehetetlen mixes kombik időszakában kifejezetten izgatottak voltak a lányok a téma hallatán, volt rá példa.

Melyik női sportoló az, akit külalakra 10/10-re értékelsz?

Sok női sportot nem követek, meg azért értékeljük a sportteljesítményt is. Mondjuk Nora Mörk és Genie Bouchard-t mondanám így rögtön, de talán Tápai Szabina is idefér, ha már a Vasasban játszik most.

A végére néhány „feleletválasztós”, amúgy TiB módra: Balaton vagy Adria? Hamburger vagy csirkepaprikás? Borotvált vagy fazonra igazított? Kutya vagy aranyhörcsög? Mainstream vagy underground? Coca vagy Pepsi? Kék vagy narancssárga?

Balaton, hamburger, borotvált, kutya, underdog, Pepsi, kék.

Köszönöm, hogy rendelkezésünkre álltál! Sok nyertes tippet kívánok a jövőben is!

(szerző: rosco)