Lóverseny téma 001

Lovi fogadási típusok

2023 márc 10. 11:13 secretariat Szólj hozzá!

Lovi fogadások EW holtverseny dead heat ante post betting

Bemutatjuk a legnépszerűbb és legtöbb fogadóirodánál elérhető lóverseny fogadási típusokat. Minden típusnál megpróbáljuk az angol megnevezést is közölni, ha véletlenül ezzel találkoznál, tudhasd mi a magyar nyelvű megfelelője, főleg olyan irodáknál, melyek csak angol felületet kínálnak.

Fogadás tétre (win)

Legalapvetőbb fogadási típus, a győztesre fogadás, mellyel akkor nyersz, ha a lovad elsőként ér célba. Azt, hogy mikor első egy ló, azt hiszem, nem kell részletezni, bár előfordulnak olyan esetek, mikor óvást nyújtanak be valami szabálytalanság (keresztezés) miatt.

Nem jellemző, hogy valakitől elvegyék a győzelmet, kivéve, ha pár centin múlott a végén a sikere, de úgy tudom, hogy a bukik egyébként sem veszik figyelembe az óvás utáni eredményt, kivéve a Betfair sporttőzsdét.

Holtverseny (Dead heat – dh) esetén a bukik a nyeremény felét fizetik ki.

Fogadás helyre (Place)

Ennél a fogadási típusnál arra fogadsz, hogy egy általad kiválasztott ló az első kettő, három, esetleg négy hely valamelyikén végez. Az, hogy éppen mennyi hely fizet az adott futamon, függ az indulók számától, a futam típusától, és persze a fogadóirodától is.

A hagyományos bukiknál 4 versenyzőig nem fogadhatsz helyre, 5-7 versenyző esetén 2 hely fizet, 8-tól felfelé 3 hely, s bizonyos esetekben akár 4, illetve 5 helyre is helyezhetsz el tétet.

A Betfair Exchange egy kicsit más, de ha külön helyre akarsz fogadni, akkor náluk jobb ajánlatokat nem igazán fogsz találni máshol. Náluk nem az számít, hogy hányan állnak végül rajtgépbe, hanem az, hogy akkor, amikor a piacot kiírják, hányan alkották a mezőnyt. Ha maximum heten, akkor 2 hely fizet (négy lónál is fogadhatsz helyre), nyolctól felfelé 3, hendikepeknél tizenhat, vagy még több ló esetén 4 hely. Ezek után teljesen mindegy mennyien lépnek vissza még futam előtt, így előfordulhat az is, hogy az eredetileg 10 lóból végül 5 indul el, és ebből az első három hely fog fizetni.

Persze az oddsok minden egyes visszalépővel csökkenni fognak. Egyébként nem olyan népszerű fogadási lehetőség ez, egyedül a sporttőzsdén az, ahol nemrég még újabb place piacokat is nyitottak minden futamnál.

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Each-Way (EW) fogadás

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy ez mi akar lenni, mert én, most már inkább csak megszokásból, de ezt a fogadási típust preferálom. Valójában az első kettő (tétre + helyre) kombinációja, vagyis 1 EW esetén 1 egységgel fogadsz tétre, és 1 egységgel helyre is. Két egységet fogsz kockáztatni, és ebben az esetben három dolog történhet:

  1. Ha nyer a lovad, akkor mindkét fogadásod nyertes.
  2. Ha a lovad helyezést hoz, akkor a tétre rakott fogadásod elbuktad, a másikat viszont nyerni fogod. Ilyenkor, ha helyre megkapod legalább a kettes oddsot, akkor nullán vagy kis plusszal zársz.
  3. Ha a helyet sem hozza a lovad, mindkét fogadást elbuktad.

Ezt a fogadási típust olyan lovaknál szokták használni, ahol elég magas az odds helyre is.

Előfogadás (ante post betting)

Hosszútávú fogadás, mintha fociban arra tennél, hogy ki lesz a szezon végén a bajnok. A legnagyobb versenyekre már hónapokkal előtte kirakják a nevezett lovakat, és erre adnak fogadási lehetőségeket is. Előnye, hogy egy lóra sokkal jobb oddsot foghatsz, mint a futam napján, hátránya viszont, hogy heteket, hónapokat kell várnod, a pénzed le van kötve, és a végén lehet, hogy az adott ló el sem indul, vagy addigra teljesen más formát fog mutatni.

Egyéb fogadási lehetőségek lóversenyre

Az eddigiek mellett is bőven vannak még más opciók, olyanokkal találkozhatsz, mint a top 2 finish (vagy top 3), ahol az első kettő helyezettet kell eltalálnod, insurebet 2 places (vagy 3), ahol második hely esetén a téted visszajár, vagy például a winning margin, ahol azt a távolságot (lóhossz) kéne eltalálnod, amennyivel a ló nyerni fog. Ezek a fogadási típusok már erősen fogadóiroda függőek.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

Fizess be 8000 Ft-ot s játssz 16000 Ft-tal!

  • A Betfair iroda új játékosait egy 100%-os bónusszal várja. Fizess be 8000 Ft-ot a Betfairhez és máris 16000 Ft-tal kezdheted a játékot.

betfair útmutató
betfair regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek