Amikor valaki ma Magyarországon sportfogadásról beszél, akkor jó eséllyel a közönségnek egyből a Tippmix ugrik be. A lottót is sokan az Ötöslottóval asszociálják, pedig az is csak egy termék a sok közül.

Hiába nyert egyre nagyobb teret az online szerencsejáték, és vele együtt a Tippmixpro, valahogy a Tippmixnek még mindig megvan a hagyománya, és a varázsa. És ezt a Szerencsejáték Zrt.-nél is nagyon jól tudják, így nem csoda, hogy a különféle szponzorációs tevékenységük is erre a márkanévre épül, és ezt a feliratot látjuk számos magyar klubcsapat mezén, különböző sporteseményeken.

A Tippmix egy igazi magyar brand

De miről is szól valójában, és hogyan működik a Tippmix? Korábban írtunk általánosan arról, hogy milyen volt a Tippmix sportfogadás Magyarországon régen, most viszont bemutatjuk számotokra részletesebben, hogy legközelebb ha egy lottózóba, vagy egy olyan kocsmába keveredtek ahol lehet Tippmix szelvényt feladni ne maradjatok szégyenben.

Aki esetleg már jártas a Tippmix fogadásban, az akár megoszthatja velünk első Tippmix-szelvényét, ha még emlékszik rá.

A magyar sportfogadás ikonja a 90-es évek végén startolt és tarolt

Bár maga a sporteseményekre való tippelésnek volt már hagyománya a totó illetve a góltotó által, a még mai napig is sikert élvező földi (üzletben történő) bukmékeri sportfogadás csak 1997 végén jelent meg.

Amint a Petőfi népében (újságrészlet - 1997 november 22.) írták:

A Tippmixben nem a szerencse a főszereplő. Sokat számít a megérzés, de még többet a sport, a versenyzők, a játékosok, a csapatok ismerete, a tájékozottság, a fogadást megelőző felkészülés.

Már a kezdetekkor több sportágra lehetet fogadni, legyen szó akár a népszerű fociról, teniszről, kosárlabdáról, vagy akár Forma 1-ről, és ami érdekesség volt akkoriban, hogy előre lehetett tudni, hogy mennyi a várható nyeremény, nem úgy mint a totónál, ahol a begyűlt összeget osztották szét utólag a legjobban teljesítők között. Idővel bebizonyosodott, hogy ez a dolog nagyon bejött a tippelési kedvvel rendelkezőknek.

Bár döcögősen, de az évek során átesett némi fejlesztésen a Tippmix, így manapság már ott tartunk, hogy a kínálatot online is megtekinthetjük, van élő fogadás, jóval gazdagabb a piacok száma, és szerencsére a kötéstiltás is egyre ritkább, sőt nem találkozni már a kötelező kötésszámmal sem, aminek jelenléte korábban jóval lecsökkentette nyerési esélyünket.

Sokan emlékeznek arra a periódusra, amikor nem lehetet csak egyetlen egy eseményre fogadni, hanem kötelező volt a 3, vagy akár 5 kimenetel egy szelvényen. Szerencsére ma már nincs ilyen, vagy csak nagyon ritkán.

A Tippmix előnyei

Mivel nem egy olyan szolgáltatásról van szó, mely teljes mértékben igénybe vehető online (arra ott a Tippmixpro), ezért mélyebre kell ásni, hogy kiderítsük a valódi előnyét a Tippmixnek. Ilyen téren mi kettőt találtunk, de ha nektek több is eszetekbe jut akkor nyugodtan osszátok meg velünk a cikk végén szereplő hozzászólás mezőt igénybe véve.

Az egyik a közösségi élmény, a másik a nyeremény foghatósága, avagy a tenyérbe kerülő készpénz.

Vitathatatlan, hogy egy lottózóban, vagy akár egy kocsmában ahol biztosítanak Tippmixeléshez lehetőséget, felejthetetlen élményekben részesülhetünk. Ott találkozhatunk ismerősökkel, barátokkal, de akár számunkra teljesen idegen személyekkel is megvitathatjuk a nap mérkőzéseit, az aktuális Tippmix kínálatot, és majdnem garantálni tudjuk, hogy tuti tippekkel is ellátnak bennünket. Még akkor is, ha nem igényeljük feltétlenül az ilyesmit.

Ha visszatérő játékosok vagyunk, akkor már olyan érzésünk lehet, mintha hazajárnánk. Egy idő után a terminálkezelő előre fog köszönni, és érdeklődni a napi tippekről. Akár oda is fajulhat a dolog, hogy elmeséli a tegnapi vacsorájának receptjét. Szóval közösség a javából.

A másik előny amit kiemeltünk az a készpénz. Hiába a rengeteg digitalizáció, az emberek szeretik a pénzt, és főleg azt, ha ez fizikailag szerepel tenyerükben, zsebükben. És való igaz, hogy az online sportfogadás során is előbb vagy utóbb hozzáférhetünk egyenlegünkhöz készpénz formájában, viszont a Tippmixnél ez azonnali, és ez felbecsülhetetlen.

Végül, egy extraként megemlítenénk egy harmadik előnyt is, ami arról szól, hogy a Tippmix vigyáz az egészségünkre. Ha játszani szeretnénk náluk, akkor el kell hagynunk otthonunk, és legalább az első lottózóig/kocsmáig elsétálnunk, még akkor is ha pont mellette lakunk. A lépéseink száma ezzel növekszik, és egyre közelebb leszünk a szakértők által javasolt napi értékekhez.

A Tippmix hátrányai

Az előnyöknél egy minimálisan már említve volt az a tény, hogy maga a fogadási folyamatot a Tippmixnél nem tudjuk exkluzív online végrehajtani. Az valóban fejlődés, és örömteli dolog, hogy most már online böngészhetjük a Tippmix kínálatát, és akár össze is állíthatjuk szelvényünk, viszont ha szeretnénk megjátszani, akkor el kell sétálnunk az első lottózóba.

A Szerencsejáték Zrt. egy jó pár éve megoldást talált azok számára is akik az online sportfogadást preferálnák, és ez a termék a Tippmixpro. Sőt, 2023-tól liberalizálták a magyar sportfogadás piacot, így megszűnt a Szerencsejáték Zrt. sportfogadásra vonatkozó monopóliuma, ez pedig lehetőséget teremtett olyan szolgáltatók legális működésére Magyarországon, mint például a Vegas Sports.

Ami egy valódi hátránya a Tippmixnek, az maga a nyereményszorzók nagysága. A cég jelentős mértékű profittal kalkulál, és jóval gyengébb szorzókat kínál játékosai számára, mint teszik azt az online térben jelenlévő konkurenciák. Erről bővebben a Tippmix oddsok részlegnél olvashattok.

Egy nagy előrelépésként jelent meg a Tippmix élő fogadás funkciója, viszont egyelőre ezt a szolgáltatást a hátrányoknál kell megemlítenünk, mivel az online konkurenciájához képest maga a kivitelezés jóval bonyolultabb.

Gondoljunk csak egy tenisz mérkőzésre, és hogy ott milyen gyorsan történnek az események. Szekundumok alatt kell cselekedni, és mindez az élő Tippmix segédszelvénnyel majdhogynem lehetetlen. Az egyedüli megoldás ha egy adott lottózóban az élő fogadási folyamatot mi hajtjuk végre, egy gépen. De van elegendő hasonló eszköz? Néha igen, néha nem.

A különböző bónuszok hiányát is megemlíthetnénk a hátrányoknál, viszont való igaz, hogy bizonyos időközönként a játékosok részt vehetnek nyereménysorsolásokon. A személyre szabott kínálatok, bónuszok ettől eltekintve hiányoznak.

A nemzetközi sportfogadási piacon egyre népszerűbbek a fogadásépítők, amely által lehetőségünk van egy adott mérkőzés során több kimenetelre is fogadni ugyanazon szelvényen. Például egy mérkőzésnél fogadhatunk a játék kimenetelére, valamint a mérkőzés góljainak számára. Próbálkozhatunk a Tippmixen hasonlóval, de nagy eséllyel azt az üzenetet fogjuk kapni, hogy kötéstiltás miatt nem játszható meg az adott szelvény. És akkor ne is említsük a cash out funkció hiányát, mely ugyancsak manapság nagy népszerűségnek örvend, és mely által hamarabb hozzáférhetünk nyereményünkhöz, vagy akár minimalizálhatjuk veszteségünk.

Hol lehet Tippmixet játszani?

Magyarország területén e cikk íráskor 2300 olyan hely van ahol Tippmix szelvényünket megjátszhatjuk, az ország különböző részein. Ezek lehetnek a Szerencsejáték Zrt. által működtettet lottózók, vagy akár értékesítőpartnerek.

Magyarország lottózók 2023
Lottózók Magyarországon 2023-ban

A lottózók listáit megtaláljuk a tippmix.hu/lottozok weboldalon is, ahol kikereshetjük a hozzánk legközelebbi pontot ahol megjátszható szelvényünk.

Az interaktív térképükön a zölddel megjelölt helyek az aktuálisan nyitva lévő értékesítő pontok (partnerek), a pirossal a zárva lévők, ezen kívül pedig ahol egy lóhere szimbólum is található az a hivatalos, Szerencsejáték Zrt. által működtettet üzlethelyiség.

Győri lottózók 2023
Győri lottózók 2023-ban

Bármelyikre rákattintva láthatjuk, hogy az adott helyen milyen szolgáltatásokat nyújtanak. Ezek közt megemlíthetjük a személyes kényelmünkre vonatkozó bankkártyás fizetési lehetőségeket, ingyenes parkolást vagy akár kerékpár tárolót, WiFit, illetve maga a fogadásban segítséget nyújtó eszközöket, mint az interaktív eszközt, meccsközvetítést, nyerőszám kijelzőt. Sőt, egyes lokációkban még mellékhelyiség is biztosítva van, így semmi sem zavarhatja meg fogadásunk lebonyolítását. És tudtad, hogy vannak állatbarát lottózók is?

Bár a Tippmix hátrányainál nem említettük, viszont egy fontos tényező lehet maga az üzlethelyiség nyitva tartásának ideje. Találtunk olyan lottózót mely reggel 10-től este 10-ig van nyitva, de olyant is ami csak 9-től 17-ig, így a 24 órás fogadási lehetőségünk nincs biztosítva, mint az online sportfogadás esetén. Erre mondhatnánk azt is, hogy a lényeges fogadásokat tegyük meg időben, amikor nyitva a bolt, a többi az meg csak fölösleges időpocsékolás. 

Egyes Szerencsejáték Zrt. partnereknél nagyobb szerencsénk is lehet, és akár reggel 7-től este 10-ig, sőt van olyan hely ahol 11-ig is fogadhatunk, valamint találtunk egy párat Googleon ami éjjel-nappali, de java az ilyeneknek csak Budapesten, vagy vonzáskörzetében található.

Amennyiben ismertek ti éjjel-nappal működő értékesítő helyeket, akkor nyugodtan segíthettek társaitokon. Írjátok le hozzászólásként a cikk végén a pontos címet.

Hogyan lehetünk Szerencsejáték Zrt. értékesítő partnerek?

Amennyiben vállalkozói engedéllyel rendelkezünk, akkor akár mi is partnere lehetünk a Szerencsejáték Zrt.-nek, így akár az is megtörténhet, hogy nem mi megyünk fogadást elhelyezni, hanem saját boltunkban helyezhetjük el fogadásainkat és várhatjuk azon játékosokat akik ugyanezt tennék.

Az értékesítőhely nyitásra vonatkozó kérelmet az ÉTO felületén lehetséges benyújtani, előbb viszont javasolt átolvasni a tájékoztatójukat.

Tippmix fogadás

Amennyiben úgy döntöttünk, hogy kipróbálnánk a Tippmixet, és már kiválasztottuk a legközelebbi értékesítő helyet is, akkor rátérhetünk a lényegre: a fogadásra. Az alábbiakban megtudhatjuk a Tippmix fogadás menetét.

Mire lesz szükségünk, hogy fogadást helyezhessünk el a Tippmixen?

  1. Ki kell választanunk a Tippmix fogadási ajánlatból egy számunkra szimpatikus eseményt, vagy akár többet is.
  2. A fogadási piacok közül válogatva összeállíthatjuk szelvényünket, akár az értékesítő helyen, akár a weboldalukon. E folyamatban segítségül szolgál a Tippmix segédszelvény, amelyen egyebek közt megjelöljük a tét összegét is.
  3. Értékesíteni kell fogadásunk, ehhez pedig szükségünk van, hogy egy adott lottózóban segédszelvényünket a terminálkezelő értékesítse, vagy mi magunk tegyük ezt meg az önkiszolgáló terminálokon.

Amennyiben a fentiek megtörténtek, akkor az értékesítő helyen egy (vagy több) fogadószelvényt kapunk. Ezen szerepelnek az általunk kiválasztott események, a fogadási piacok, a megjelölt kimenetel, a tét nagysága, és természetesen a várható nyeremény is. Már csak szurkolnunk kell, hogy nyertes legyen a fogadásunk.

Tippmix hu vagy Tippmix újság?

Az, hogy mire helyezhetünk el fogadást megtudhatjuk amennyiben meglátogatjuk akár asztali gépünkről, akár mobiltelefonunk segítségével a www.tippmix.hu internetes weboldalt.

Ezen kívül az értékesítő helyeken terminálokon követhető a fogadási lista, az írott sajtóban, a Nemzeti Sport hasábjain heti kétszer kereshetjük a Sportfogadás rovatot, valamint kedden és pénteken a Szerencsejáték Zrt. által biztosított SzerencseMix kiadványban szerezhetünk tudomást a sporteseményekről.

A teljes ajánlatot, beleértve a nyereményszorzók változásait is a legbiztosabb, ha a hivatalos weboldalukon böngésszük.

Mit találunk a Szerencsemix újságban?

A SzerencseMix a Szerencsejáték Zrt. által kiadott, heti két alkalommal megjelenő ingyenes újság, melyben tudomást szerezhetünk a legújabb lottó számokról, a nyereményekről, de böngészhetjük a heti Tippmix sportfogadás kínálat egy részét is. Sőt, a lap második részén tabellákat találunk, melyek segítséget nyújthatnak döntésünk meghozatalakor.

Ugyancsak a Szerencsemixben beszámolnak az elmúlt hét sikeres sportfogadóiról is, amit általában mi is közlünk különböző cikkeink által, ahol megtudhatjátok, hogy kik voltak az elmúlt időszak legmenőbb Tippmix nyertesei.

Pre-match fogadási lehetőségek a Tippmixen

Tájékoztatásuk szerint heti több ezer sporteseményre fogadhatunk náluk.

Amennyiben egy mérkőzés lebonyolítása előtt szeretnénk fogadni, akkor az úgynevezett Pre-match (magyarul: mérkőzés előtti) kategóriát kell böngésznünk, ahol megközelítőleg egy picivel több, mint egy fél hónapra előre láthatjuk a sporteseményeket, és az arra vonatkozó fogadási piacokat.

A listán idősorrendben vannak rendezve az események, előbb a sorszámot láthatjuk, majd ezt követi az esemény és időpont, a játék végkimenetelére felajánlott nyereményszorzók (hazai, döntetlen, vendég), végül pedig egy +X számjegyű érték ami arra utal, hogy az adott eseménynél még hány extra fogadási piac áll rendelkezésünkre.

Tippmix fogadás pre-match ajánlat

Ezen kívül még láthatunk egy statisztikákat jelző ikont, valamint ahol a villám jel szerepel azokról a meccsekről azt kell tudni, hogy élőben is fogadhatunk rájuk. Utóbbi csak akkor jelenik meg, ha a weboldalon nem szűkítettük le a keresést csak Pre-match eseményekre.

Outright fogadási lehetőségek a Tippmixen

Hosszú távban gondolkodóknak javasolt az Outright (magyar jelentése: végső győztes) részleg böngészése, ami azon fogadásokat tartalmazza melyek bizonyos sportesemények végső győzteseire vonatkoznak, vagy akár különböző helyezésekre (top3 stb.). Ha egy adott bajnokság végső győztesére fogadnánk, akkor jó helyen járunk.

Amennyiben a fogadási kínálatot leszűkítjük az Outright fogadási lehetőségekre, akkor a Pre-match részlegtől eltérően itt nem jelennek meg a nyereményszorzók, hanem az adott esemény végén rá kell kattintanunk a +1-re, és ezek után látható, hogy milyen kimenetelekre fogadhatunk.

Tippmix fogadás outright ajánlat

Hosszú távú fogadásokat helyezhetünk el különböző népszerűbb focibajnokságok (angol Premier League, magyar NB1, német Bundesliga) végső győztesére, Tour de France szakaszgyőztesekre, vagy akár Forma-1-es világbajnoki címre.

Milyen sportágakra fogadhatunk a Tippmixen?

A Tippmix HU weboldalt böngészve mi összesen 29 sportágat találtunk, viszont ez a szám akár nagyobb is lehet, mivel szezonfüggő, és nincs minden megjelenítve.

A legnépszerűbb sportágaktól a kevésbé ismertebbekig találunk náluk fogadási lehetőségeket. Íme a teljes lista:

  • 3x3 Kosárlabda
  • Amerikai foci
  • Asztalitenisz
  • Aussie Rules
  • Baseball
  • Bowls
  • Darts
  • E-Sport
  • Golf
  • Futsal
  • Jégkorong
  • Kerékpár
  • Kézilabda
  • Kosárlabda
  • Krikett
  • Labdarúgás
  • MMA
  • Motorsport
  • Ökölvívás
  • Pesapallo
  • Rögbi
  • Röplabda
  • Sakk
  • Snooker
  • Strandröplabda
  • Tenisz
  • Tollaslabda
  • Úszás
  • Vízilabda

A vízilabda például egy olyan sportág mely gyakran hiányzik a legnépszerűbb online fogadóirodák kínálatából, de akár ugyanitt említhetjük az úszást is. Szóval emiatt egy extra taps jár a Tippmixnek.

Milyen bajnokságokra fogadhatunk a Tippmixen?

A Tippmixen lehetőségünk van úgy a népszerű, mint a kevésbé ismert bajnokságokra is fogadást elhelyezni. Természetesen a populáris ligáknál több fogadási piac áll rendelkezésünkre, ez pedig csökken amint haladunk a kevésbé ismertekig.

Népszerű bajnokságok:

  • magyar OTP Bank Liga (labdarúgás)
  • Világbajnokság (labdarúgás)
  • Európa-bajnokság (labdarúgás)
  • UEFA Bajnokok Ligája (labdarúgás)
  • Bajnokok Ligája (kézilabda)
  • Roland Garros (tenisz)
  • Wimbledon (tenisz)
  • NBA (kosárlabda)
  • NHL (jégkorong)
  • NFL (amerikai futball)

Kevésbé népszerű ligák:

  • dél-koreai második liga (labdarúgás)
  • uruguayi második liga (labdarúgás)
  • norvég harmadik liga (labdarúgás)
  • ITF és Challenger tornák (tenisz)
  • Puerto Ricó-i bajnokság (kosárlabda)
  • tajvani bajnokság (baseball)
  • japán bajnokság (kézilabda)
  • brazil bajnokság (futsal)

Tippmix fogadási piacok

Minél népszerűbb egy sportesemény, annál több fogadási lehetőségünk van ugyanazon az eseményen belül, így míg egy női strandröplabda mérkőzésnél alapjáraton csak a mérkőzés kimenetelére, a játszmák számára, vagy esetleg a pontos végeredményre fogadhatunk, addig egy mindenki számára ismertebb meccs esetén több lehetőség közül választhatunk.

Népszerű labdarúgás fogadási típusok

  • 1X2
  • Kétesély
  • Döntetlennél a tét visszajár
  • 1. félidő - 1X2
  • Mindkét csapat szerez gólt
  • Hendikep (különböző határokkal)
  • Ázsiai Hendikep
  • Gólszám

Kevésbé ismert labdarúgás fogadási típusok

  • 2. félidő - hazai csapat - gólszám
  • Mindkét félidőben kevesebb, mint XY gól lesz?
  • Melyik félidőben lesz több gól?
  • Vendégcsapat szerez gólt mindkét félidőben?
  • Hazai csapat nyer legalább egy félidőt?
  • 1X2 + Gólszám
  • Pontos végeredmények (felsorolva több lehetőség)
  • Pontos eredmény - 1. félidő/Végeredmény
  • Mérkőzés alakulása

Minden egyes fogadási piac külön sorszámmal rendelkezik, és ezekre is szükségünk van a szelvényünk összeállításánál.

Tippmix segédszelvény

Fogadásaink megtételekor akár online állítjuk össze, akár a lottózóban, szükségünk van a Tippmix segédszelvényre, ugyanis ezen jelöljük meg a fogadásra szánt eseményeket, a kimenetelt, vagy akár a tét nagyságát.

Egy alap Tippmix segédszelvény 10 olyan mezőt tartalmaz, amelyen események sorszámát kell megjelölnünk, kötések, kombinációk számát, rajta kell kiválasztanunk a kívánt tét nagyságát, vagy ha kombinált fogadásokat (Trixie, Patent, Yankee stb.) játszanánk akkor azt. Sőt, ha fogadásunk több, mint 10 eseményt tartalmaz, akkor ezt is jeleznünk kell a segédszelvényen.

Tippmix segédszelvény
Tippmix segédszelvény

Miket tartalmaz a Tippmix segédszelvény?

  • Esemény sorszáma: ez az 5 számjegyű kód amit egy mérkőzés előtt találunk a fogadási kínálatban. Ezáltal pontosan be tudják azonosítani az adott fogadási típust.
  • Kimenetel: alapjáraton két típusú kimenetelről beszélhetünk. Létezik egy betűs (H, D, V) variáns, illetve egy számkódos (01, 02, 03 stb.) lehetőség bizonyos fogadási piacok (típusok) esetén. Népszerűbb a betűs.
    Megjegyzés: Egy adott eseménynél megjelölhető, hogy az adott fogadás fix esemény (kombinációs fogadásnál lényeges) legyen, illetve ezen kívül van egy kukát ábrázoló mező, melyet ha bejelölünk, akkor a terminálkezelő ezt a fogadást nem veszi figyelembe.
  • Kötések, kombinációk: ennél a résznél megjelölhetjük, hogy a szelvényen szereplő fogadási kimeneteleket milyen módon szeretnénk megjátszani: egyes kötésben, többes kötésben vagy akár kombinációban.
  • További szelvény: ha beikszeljük ezt a mezőt, akkor ezáltal azt jelezzük, hogy a szelvényen szereplő fogadásokon kívül egy újabb segédszelvényt is játékba küldenénk, így e kettőn szereplő események alkotják az aktuális fogadásunkat - helykorlát miatt csak 10 kimenetel kerülhet egy szelvényre, a maximális eseményszám pedig 20.
  • Egységnyi fogadás tétje: itt meg kell jelölnünk azt az összeget amivel játékba szeretnénk küldeni az adott szelvényt. A minimum tét egységnyi fogadásoknál 300 Ft, kombinációs fogadásoknál pedig 10 Ft. Viszont itt fontos megjegyezni, hogy a kombinációs fogadások esetén is el kell érnie minimum a 300 Ft-ot a szelvény végső értéke.
  • Kombinált fogadások: a segédszelvény bal alsó részén olyan kifejezéseket találunk, mint: Trixie, Patent, Yankee stb. Ezek speciális kombinációs fogadások, és ha ilyen módon játszanánk, akkor a kívántat itt is meg kell jelölni.

Miután a szelvényünket sikeresen kitöltöttük, akkor átnyújthatjuk a lottózóban a terminálkezelőnek, vagy ha mindezt online végeztük, akkor előbb a kitöltött szelvényt kinyomtathatjuk, vagy generálhatunk egy kódot, és ezek után kérhetjük meg az értékesítési pontban dolgozót, hogy feldolgozza fogadásunk. Sőt, akár használhatjuk az önkiszolgáló terminálokat is, ahol mi értékesíthetjük fogadásunkat.

A Tippmix weboldalán azért is javasolt a szelvény összeállítása, ugyanis itt interaktívan tölthetjük ki, láthatjuk a fogadási szelvényünk alakulását, kevesebb a tévedési/elírási lehetőség, mivel ezt egy gép generálja, és egyből jelzi ha valamit nem jól töltöttünk ki. Ily módon megadva a tét nagyságát egyből látható a várható nyeremény összege, míg ha mindezt papíron végezzük, akkor saját magunk kell kiszámolnunk. Természetesen csak akkor, ha előre szeretnénk tudni, hogy mennyi az annyi.

Mit jelent a H, D és a V jelölés a Tippmixen?

A segédszelvényünk kitöltésekor az esemény sorszámának megadása után meg kell jelölnünk a kimenetelt, ami lehet H, D, V, vagy egy számkód.

Egy sorszám, illetve egy jelölés (akár betű, akár szám) egyetlen egy kimenetelre vonatkozhat, általa beazonosítható, hogy konkrétan mire fogadtunk. Az illető jelzések mellett pedig mindig ott szerepel az adott kimenetelre vonatkozó aktuális nyereményszorzó.

  • H = hazai
  • D = döntetlen
  • V = vendég
Tippmix kimenetelek
Hazai, döntetlen, vagy vendég.

Tippmix fizetési lehetőségek

Tippmix fogadásunk elhelyezésekor a segédszelvényen megjelölt tét értékét különböző módon fizethetjük ki.

Lehetőségünk van a tétet megfizeti készpénz által, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel (pl. bankkártyával), vagy egyéb készpénzmentes megoldással.

Általában a lottózókat tartalmazó oldalon, egy értékesítő pontra kattintva láthatjuk, hogy rendelkezésünkre áll bankkártyás fizetési lehetőség vagy sem.

Tudtad?

Játékoskártya nélkül egy adott értékesítő ponton egy játékos maximum 1 000 000 Ft értékben játszhat.

Mekkora a minimum tét a Tippmixen?

A Tippmix megjelenésekor a legkisebb játszható tét 100 Ft volt, majd 2015-től ezt a duplájára emelték, míg 2023-ban újra drágult a Tippmix, így jelen pillanatban a minimum tét összege 300 Ft.

Kombinációs fogadás esetén az egységnyi tét akár 10 Ft lehet, viszont ebben az esetben is a szelvényre fizetendő összegnek el kell érnie a 300 Ft-ot.

Mekkora  a maximum tét a Tippmixen?

Egységnyi fogadásonként a maximális tét 100 000 Ft. Ez az érték vonatkozik az élő fogadásokra is.

Kombinációs fogadás esetén a maximális tét 100 000 Ft / kombináció. Például ha három eseményt tartalmaz a szelvényünk, és azt 2/3-as kombinációban játszanánk, akkor azt jelenti, hogy 3 x 100 000 Ft a maximális összeg amit elhelyezhetünk az adott szelvényen.

Létezik maximális nyeremény a Tippmixen?

Igen, ennek értéke egy egységnyi fogadás esetén 2 000 000 Ft.

Kombinációs fogadás esetén a tét összegét oly módon kell megadnunk, hogy az összesített nyeremény összege ne haladja meg a 2 000 000 Ft-ot.

Tippmix kötés és kötés nélküli fogadás

A Tippmixen több esemény kiválasztásánál lehetőségünk van a kiválasztottakra külön-külön fogadni (kötés nélküli), vagy ugyanazon szelvényen mind az összesre (kötésben) tétet helyezni el. Sőt, az előbbi kettő együttese is megjátszható (alábbiakban egy példa).

Normál, kötés nélküli (egyes) fogadás esetén, ha több esemény szerepel a szelvényen, akkor a tét nagyságával külön-külön fogadunk az adott kimenetelekre. Olyan, mintha külön szelvényen fogadnánk minden egyes eseményre. Fogadásunk akkor nyertes, ha az általunk kiválasztott kimenetel megvalósul. 

Normál, kötésben fogadás esetén, az összes szelvényen szereplő kimenetelre fogadunk, a megjelölt tét értékével, és akkor lesz nyertes, ha az adott szelvényen minden egyes kimenetelre helyesen tippeltünk.

Egyes kötés vs többes kötés a Tippmixen
Egyes kötés vs többes kötés a Tippmixen

Tippmix kombinációs fogadások

A kötés, és a kötés nélküli, vagy más néven normál fogadásokon kívül a Tippmixen lehetőségünk van kombinációs fogadásokat is elhelyezni. 

Léteznek alap kombinációk, illetve különleges kombinált fogadások (pl. Trixie)

Kombinációs fogadások esetén szelvényünk akár akkor is nyertes lehet ha nem tippeltünk helyesen az összes eseményre.

Ennek ábrázolására kiválasztottunk négy felkészülési mérkőzést, és mind a négynél a döntetlent választottuk, mint kimenetel. Ebben az esetben az online segédszelvényen láthatjuk, hogy 2/4-es kombinációban, 3/4-es kombinációban játszhatunk, valamint a speciálisak közül felajánlja a rendszer a Yankee-t, valamint a Lucky 15-öt. 

Amennyiben a szelvényen megjelölnénk egy kimenetelt fix eseményként, az azt jelentené, hogy annak feltétlenül teljesülnie kell, hogy fogadásunk, ha részben is, de nyertes legyen. Alábbi példában megjelöltük ily módon a VfB Stuttgart - Vitesse mérkőzést.

Tippmix kombinációs fogadások
Tippmix kombinációs fogadások

Amennyiben 2/4-es kombinációban játszanánk az adott szelvényt, akkor fogadásunk akkor lenne nyertes, ha a fixként megjelölt mérkőzés valóban döntetlennel zárulna, ezen kívül pedig a többi három mérkőzésből még legalább egy végződne ugyanúgy. Ha mind a négy tipp bejönne, akkor megszerezhetnénk a szelvényen szereplő maximális nyereményünket.

Összesen hány fogadás köthető kombinációban a Tippmixen?

Mivel egy adott fogadási szelvényen maximum 20 esemény szerepelhet, ezért a kombinációs fogadások esetén is 20 kimenetelt játszhatunk ilyen módon, különböző kombinációs lehetőségekkel.

Milyen kombinált fogadások léteznek a Tippmixen?

Az alábbi kombinált fogadásokat megtaláljuk a segédszelvény bal alsó felén is.

  • Trixie
  • Patent
  • Yankee
  • Lucky 15
  • Canadian
  • Lucky 31
  • Heinz
  • Lucky 63
  • Super Heinz
  • Goliath

Minden egyes kombinálási lehetőségnek megvan a maga jellegzetessége, a kombinációs fogadásokat bemutató cikkünkben többet megtudhattok róla, sőt videós bemutatót is készítettünk erről.

Tippmix kombinációs táblázat

Annak segítségére, hogy a játékosok jobban megértsék a kombinációs fogadásokat, az alábbiakban megosztjuk a Tippmix által a játékosok számára bocsájtott segédtáblázatokat:

Tippmix kombinációs fogadások táblázat
Tippmix kombinációs fogadások táblázat (forrás: Tippmix fogadás Részvételi Szabályzata)

Tippmix oddsok

Az alábbi kalkulátorba ha beírjuk egy esemény nyereményszorzóit akkor kiadja, hogy az adott fogadóiroda milyen marginnal (magyarul: haszonnal) dolgozik. Ezen eszköz segítségével szeretnénk bemutatni nektek a Tippmix oddsainak minőségét, összevetve online vetélytársával, a Tippmixpróval.

Fogadóiroda nyereség kalkulátor

Adj meg 2 vagy 3 szorzót (kimenetelek száma alapján) és kiszámoljuk mennyi az iroda nyereségét és a piac visszafizetését.

Példaként vettünk egy népszerűbb mérkőzést, az U21-es Európa-bajnokság egyik kulcsfontosságú találkozóját (U21 Anglia vs. U21 Németország). Íme az oddsok:

  • Tippmix: U21 Anglia 2.38 Döntetlen 3.40 U21 Németország 2.54
  • Tippmixpro: U21 Anglia 2.49 Döntetlen 3.55 U21 Németország 2.65

A fenti értékek alapján a következő haszonkulcsokat kaptuk:

  • Tippmix: 89,20%-os visszafizetés (10,80% fogadóiroda haszon)
  • Tippmixpro: 93,93%-os visszafizetés (6,07% fogadóiroda haszon)

Ugyanaz a cég (Szerencsejáték Zrt.), különböző haszonkulcsok. És jelen példa egy népszerű mérkőzés, nem egy svéd harmadik ligás bajnoki, ahol még nagyobb haszonkulcsokat szoktak alkalmazni.

Fontos megjegyezni, hogy a Tippmixnek nincs vetélytársa a magyarországi piacon. Pontosabban arra értjük, hogy földi (offline) boltot jelenleg csak a Szerencsejáték Zrt. működtet, így olyan profitkulccsal dolgoznak, amilyennel akarnak, ellentétben a Tippmixpróval akinek az online térben kell helytállnia. Ezért is létezhetnek ezek a különbségek.

Tippmix fogadás elhelyezése

Miután sikerült kiválasztanunk a számunkra szimpatikus eseményeket, kimeneteleket, eldöntöttük, hogy milyen kötésben/kombinációban szeretnénk azt megjátszani, valamint a tét mértékét is megszabtuk, akkor már csak egy lépés maradt hátra: a fogadás értékesítése.

Amennyiben a tippmix hivatalos weboldalán állítottuk össze szelvényünk, akkor azt kinyomtathatjuk, vagy generálhatunk egy azonosítókódot, melyet ha az értékesítő ponton megadunk, akkor fogadásunk érvényessé válik. 

Ha rendelkezünk segédszelvényekkel, akár otthon is, akkor ezek kitöltésével ugyancsak egy lépésre kerülünk ahhoz, hogy fogadást köthessünk. Ezek után már csak az értékesítőponton kell a terminálkezelőnek a segítségével érvényessé tenni fogadásunk.

A lényeg, hogy bármely utat választanánk a lottózó felkeresése nélkülözhetetlen.

Oddsok változása
Tudnod kell, hogy a Tippmix nyereményszorzók folyamatosan változhatnak, így az általad kiválasztott kimenetel szorzója is eltérő lehet a fogadás érvényesítésekor. Egy értékesített fogadási szelvényen szereplő odds a végleges, az utólagos módosulás már nem befolyásolja szelvényed.

Átvételi igazolás, avagy a Tippmix fogadószelvénye

Akár terminálkezelő segítségével, akár önkiszolgáló módon érvényesítettük fogadásunk, utólag egy átvételi igazolást fogunk kezünkben tartani, mely köznyelven a fogadószelvényt jelenti. 

Erre nagyon kell vigyáznunk, a segédszelvénnyel ellentétben, melyet akár el is dobhatunk. Az esetleges nyereményünk felvételekor ezt a fogadószelvényt fel kell mutatni.

Az átvételi igazolás a következő elemeket tartalmazza:

  • értékesítési pont, ahol az adott szelvényt megjátszottuk
  • a központi Szerencsejáték Zrt. címe, és adószáma
  • a fogadásba küldött eseményt/eseményeket
  • a tét nagysága
  • a fogadás típusa
  • eredő odds
  • max nyeremény
  • szelvény száma
  • játékba küldés ideje
  • érvényesség
  • a játék ára
  • egyedi azonosítószámok és vonalkód
Tippmix fogadószelvény
Igen, tudjuk, sajnos a fenti Tippmix szelvény vesztes lett.

Tippmix fogadások kiértékelése

Az események lezárása után a Tippmix fogadás honlapján közzéteszi az eredményeket, de ezek elérhetőek, megtekinthetőek a lottózókban is.

A beérkezett nyertes fogadások azonosítása kizárólag a hitelesítéssel ellátott adatok alapján történik.

A Szerencsejáték Zrt. az eredményeket első sorban a Sportradar AG-től, a Duna Médiaszolgáltató Nonprogit Zártkörűen Működő Részvénytársaságtól, valamint a Reuters Limitedtől veszi át. Amennyiben a fentiek közül két szervezet egy eseményt azonos kimenetellel jelöl meg, akkor azt az SzZrt. hivatalosnak tekinti.

Fogadószelvényünk akkor lesz nyertes, ha a rajta szereplő kimeneteleket helyesen tippeltük meg, vagy kombinációs fogadás esetén rendelkezünk annyi nyertes tippel mely által legalább egy kombinációs sor zöldül.

Mi történik tenisz feladás esetén a Tippmixen?

Tippmixen a tenisz fogadások kiértékelése feladás esetén érdekes módon történik (aki jártas az online sportfogadásban nem ehhez van szokva), ugyanis nem az van, hogy ebben az esetben pl. mindent törölnek és 1.00-ás nyereményszorzón értékelnek ki, vagy a lejátszott játékokat, játszmákat kiértékelik, és a többieket törlik, hanem ennél bonyolultabb.

A Tippmix teniszre vonatkozó szabályai alapján egy adott játszma/mérkőzés attól a pillanattól minősül lejátszottnak, hogy az első játék (game) befejeződött. Ezen kívül szabályzatukban találunk egy ilyent is:

Ha valamelyik fél az első játék befejezése után például
sérülés miatt nem folytatja a mérkőzést, akkor a játszma és a mérkőzés is
feladásra és lejátszásra került.

Hogy pontosan mire is gondolnak, a legjobb ha mindezt egy példával mutatjuk be.

Adott a Djokovic - Alcaraz, két nyert játszmáig tartó mérkőzés, és feltételezzük, hogy 6:3 3-0-ás állásnál Alcaraz feladja a mérkőzést.

Ebben az esetben az aki Djokovic győzelmére fogadott, annak szelvénye nyertes, aki meg Alcarazra, annak vesztes. A játékok, játszmák számát, valamint a pontos eredményt tekintve pedig ugyancsak eredményt hirdetnek az alábbiak szerint:

Játszmák száma

  • 2. játszma: nyertes
  • 3. játszma: vesztes

Pontos végeredmény

  • Djokovic 2-0: nyertes
  • Djokovic 2-1: vesztes
  • Alcaraz 2-0: vesztes
  • Alcaraz 2-1: vesztes

Annyira egyedi (legalábbis nekünk annak tűnik) a kiértékelési mód, hogy a legjobb megoldás ha a szabályzatuk ezen részét jól átböngésszük még mielőtt egyetlen egy tenisz fogadást helyeznénk el.

Tippmix nyeremények

Tudnunk kell, hogy a Szerencsejáték Zrt. a nyereményeket két kategóriába sorolja:

  • Kisnyeremény: Az olyan, egy fogadószelvénnyel elért nettó nyeremény, melynél a kifizetendő összeg nem éri el a 200 000 Ft-ot.
  • Nagynyeremény: Előbbi ellentéte, vagyis a kifizetendő összeg 200 000 Ft, vagy annál nagyobb érték.

Úgy a kis-, mint a nagynyeremények kifizetését a hivatalos eredmények közlése után kezdik el.

Kisnyeremények kifizetése

A 200 000 Ft-nál kisebb összegeket, tehát a kisnyereményeket készpénzben, vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel (amennyiben rendelkezésre áll) hajtják végre.

A kisnyeremények bármely terminállal rendelkező értékesítő ponton felvehetők. Ehhez át kell adnunk a nyertes fogadószelvényt, a terminálkezelő rögzíti a kifizetés tényét a fogadószelvényen, majd ezek után ezt visszakapjuk. A kisnyeremény kifizetése előtt a terminálkezelő személyazonosító okmányokat is kérhet tőlünk. 

Fontos tudni, hogy a 18 évet be nem töltött személyek esetén megtagadhatják a nyeremény kifizetését, ha erre fény derül.

A kisnyeremények igénylésére 90 nap áll rendelkezésünkre a megfogadott legkésőbbi esemény napjától számítva.

Amennyiben ugyanazon időpontban, és értékesítő helyen több nyertes fogadószelvény nyereményét igényelnénk, és ezeknek együttes értéke eléri a 600 000 Ft-ot, akkor a Szerencsejáték Zrt. visszautasíthatja az összegek kifizetését azok számára akik nem működnek közre, és nem vesznek részt egy adott ügyfél-átvilágítási procedúrán, melyet a SzZrt. a pénzmosás és terrorizmus finanszírozásának megelőzésének érdekében tesz.

Abban az esetben ha egy adott értékesítő ponton nem áll rendelkezésre akkora összeg, mellyel kisnyereményünket kifizethetik, akkor igényelhetjük az összeget nagynyereményként is.

Nagynyeremények kifizetése

A 200 000 Ft vagy feletti és 20 000 000 Ft vagy alatti összeget a Szerencsejáték Zrt. átutalással teljesíti. A 400 001 Ft alatti összegeket akár készpénzben is kifizetik, az ennél nagyobbakat már nem.

A nagynyeremény átvételéhez (átutalásához) szükségünk van egy Magyarországon működő banknál nyitott forint alapú lakossági bankszámlára.

Az a szerencsés személy aki nagynyereményt ért el, és ezt átutalás által venné át, annak egy nyereményigénylést kell benyújtania. Nyereményigénylés kizárólag az SzZrt. saját üzemeltetésű (térképen a lóherével megjelölt lottózók) értékesítőhelyein nyújtható be.

A nagynyeremények utalással való kifizetése 30 napon belül valósul meg.

Ha nagynyereményünk készpénzben (400 000 Ft-ig) igényelnénk, akkor a terminálkezelővel kell egy időpontot egyeztetni, amikor ez megvalósulhat, viszont a Tippmix szabályzata szerint a kifizetés nem tarthat 3 munkanapnál tovább a fogadószelvény beolvasását követően.

Átutalással történő nagynyeremény kifizetésekor a fogadószelvény bevonásra kerül, és a játékos a nyereményigénylési nyomtatvány másolatát kapja meg.

A nagynyeremények igénylésére 90 nap áll rendelkezésünkre a megfogadott legkésőbbi esemény napjától számítva.

Tippmix nyereményjegyzék

A Szerencsejáték Zrt. külön heti listát vezet azokról akik nagy nyereményt értek el.

A https://bet.szerencsejatek.hu/nyeremenyjegyzek/ oldalon láthatjuk az aktuális nyerőszámokat, eredményeket, nyereményösszegeket a különböző termékekre vonatkozóan.

Tippmix esetén az átvételi igazolás (fogadószelvény) sorszámait közlik. Itt rákereshetsz, hogy a te szelvényed nem-e nyertes. A fogadószelvényed alsó felén található kódra kell rákeresned, és fontos, hogy a megfelelő hét listájában keresd.

Tippmix szelvény ajánlók

Megtörténhet, hogy egy adott napon nincs egyáltalán ihletünk, fogadnánk, de nem igazán tudjuk, hogy mire, és kedvünk sincs minden féle adatot végig böngészni, és kielemezni egy halom táblázatot. 

A hasonló napokra és játékosokra is gondoltak a Tippmixnél, ezért weboldalukon külön részleget szentelnek a szelvényajánlóknak. Itt előre általuk legyártott szelvényeket tekinthetünk meg, és amennyiben nekünk is tetszenek a rajta szereplő események/kimenetelek akkor egy kattintással már saját segédszelvényünkön láthatjuk őket. Sőt, a Tippmix gondoskodik helyettünk a tét nagyságáról is, de ez természetesen módosítható, ha úgy gondoljuk, hogy túlzásba vitték a szelvény költségeit. Akár még azt is megtehetjük, hogy bizonyos eseményeket módosítunk a szelvényen.

Napi focimixtől, az e-sport válogatásokig válaszhatunk az előre legyártott szelvények közül. Például egy adott vasárnap ilyeneket találtunk:

  • Vasárnapi focimix
  • 1000-ből tízezrek
  • Ikszes szeló
  • Gólváltás
  • Gólszám
  • Portugál foci
  • Dán bajnokság
  • E-sport válogatás

Tippmix szuper odds

A Tippmix hu főoldalán általában naponta találni fogunk két olyan eseményt amelyre megnövelt nyereményszorzót kínálnak, ezt a részleget pedig szuper oddsnak nevezték el.

Hogyha mi szuper oddson szeretnénk fogadni, akkor előbb ezeket a mérkőzéseket vizsgáljuk meg.

Utánajártunk, és megtudtuk, hogy a Tippmix kiemelkedő nyereményszorzójával ellátott sportesemény megegyezik a Tippmixprón található standard kínálattal. Ez az a rész ahol a Szerencsejáték Zrt. két kínálata találkozik.

Tippmix Szuper Odds
Tippmixpro nap fogadása

Fogadj magyarra

Úgy érzem, hogy annak aki ezt a részleget kitalálta külön díjat tudnánk adni, ugyanis az emberben mindig van egy olyan érzés, hogy a magyar csapatokat, a magyar sportolókat jobban ismeri.

Még ha nem is személyesen, de róluk gyakrabban olvashatunk a hazai médiában, valóban azt érezhetjük, hogy közelebb állnak hozzánk, és ez nem feltétlenül téves gondolat. 

Létezik a sportfogadásban egy olyan íratlan szabály, hogy kedvenc csapatra, játékosra soha ne fogadj, mert az érzelmek vezérelnek, és nem a józan ész. Ez vonatkozhat azon eseményekre is, ahol magyar csapatok, egyéni sportolók vesznek részt, viszont ha bennünket ez a szabály nem érdekel, akkor a Fogadj magyarra részleget gyakran látogathatjuk.

Itt találjuk a magyar labdarúgó bajnokikat, a hazai csapatok küzdelmeit az európai kupákban, vagy akár magyar teniszezőket (fiúkat, lányokat egyaránt), és gyakorlatilag minden olyan eseményt a kínálatból, melynek van magyar fonódása.

Tippmix eredmények

A Szerencsejáték Zrt. a fogadások kiértékelésénél forrásként a Sportradar AG-t is használja, akikről tudni kell, hogy számtalan offline és online sportfogadó oldalnak biztosítja úgy a fogadási kínálatot (oddsokat), mint a különböző sportokkal kapcsolatos adatot (köztük az eredményeket is).

E-sport fogadás esetén a Tippmix kizárólag a Sportradar AG-től szerzi be az adatokat.

A Tippmix eredményeket tartalmazó oldalán megtudhatjuk, hogy egy adott mérkőzés hogyan zárult. Lehetőségünk van sportágra, országra, bajnokságra szűrni, ezeket rendezhetjük időpont szerint is akár, de bármikor igénybe vehető a keresés funkció is.

Tippmix élő eredmények

Amennyiben extra izgalmat szeretnénk sportfogadásainkba bevinni, akkor az élő fogadást is ki kell próbálnunk. 

Az események ebben az esetben nagyon gyorsan történhetnek, és nagyon sok figyelmet igényel, ha sikeresek szeretnénk lenni.

Azon mérkőzéseknél ahol van élő fogadási lehetőség a Tippmix élő eredményt is biztosít. Az adatokat a Sportradar AG biztosítja a Szerencsejáték Zrt. számára ebben az esetben is.

Nem csak az aktuális mérkőzés eredményét követhetjük élőben, hanem ezen kívül számos olyan extra információt megtudhatunk, mint a csapatok/játékosok aktuális formája, helyezések stb.

Tippmix élő eredmény
Tippmix élő eredmény

Az élő eredményt tartalmazó doboz alatt megtaláljuk az aktuális nyereményszorzókat, ezekre pedig bármikor fogadhatunk, élőben.

Tippmix törölt események

Ugyancsak a Tippmix eredményeket listázó oldal felső részén találunk egy olyan részleget, hogy Speciális eredmények. Nem a leglátványosabb módon van kiemelve, de azért látható.

Ezen az oldalon találjuk az összes olyan eseményt melynél részleges érvénytelenítés, visszalépések miatti törlés, vagy akár halasztás, téves kiírás miatt döntött úgy a Szerencsejáték Zrt., hogy 1,00-s szorzón értékeli ki a beérkezett fogadásokat.

Visszamenőleg akár egy hónapra is találunk ilyen kiírásokat, és minden egyes eseménynél a megjegyzés mezőben megtudjuk a törlés, érvénytelenítés indokát.

Mi történt a Teletext 887-es oldallal?

A 2000-s évek során hatalmas népszerűségnek örvendett a Teletext, és a Tippmix játékosok egész nap a Magyar Televíziót nézték, de nem a rajta levő tartalom miatt, hanem a Teletext 887-es oldala volt megnyitva, sőt legtöbb esetben a hang is el volt némítva.

Mindez azért történt, mert a Teletext 887-es oldalon követték az emberek a mérkőzések eredményét, sőt az élő eredmények is itt pörögtek. Akkoriban az internet gyerekcipőben járt, és drága is volt.

Érdekesség, hogy mai napig elérhető a Teletext, akár online is, a teletext.hu oldalon. Időutazás a javából.

A Teletext 887-es oldal azóta megszűnt, a 870-es viszont mai napig elérhető, bár nincs rajta sok biztató információ.

Teletext 870
Teletext 870-es oldal

Tippmix statisztikák

Ugyancsak a Sportradar AG biztosítja a Tippmix számára a rengeteg adatot, külön sportágakra lebontva, így ennek köszönhető, hogy egy adott kiírásnál ha rákattintunk a statisztikát jelző ikonra, akkor sok háttérinfót megtudhatunk az adott eseményről, legyen szó akár egymás elleni mérkőzések eredményeiről, csapatok keretéről, tabellákat böngészhetünk stb.

Bár a Tippmix hu oldalon nincs külön feltűntetve, de a teljes adatbázis elérhető a következő oldalon: https://s5.sir.sportradar.com/tippmix/hu 

E cikk írásakor 37 sportág és e-sport fajta volt elérhető, és ezeket külön-külön böngészni tudjuk, csak időnk legyen rá.

Tippmix Radar app

A Tippmix Radar app a Szerencsejáték Zrt. hivatalos Tippmix eredménykövetőjének alkalmazása volt, viszont 2022 december 31-én mindezt megszüntették.

A Tippmix Radar az alábbi funkciókkal rendelkezett:

  • a Tippmix szelvényt be lehetett szkennelni vagy manuálisan hozzá lehetett adni
  • nyomon lehetet követni a fogadásokat
  • 19 sportág eseményeinek eredményeit lehetett élőben követni
  • gyors keresési lehetőség állt rendelkezésre az események és a bajnokságok között
  • személyre szabható értesítések álltak rendelkezésre
  • mérkőzés előtti információkat tudhattunk meg: részletes statisztikák, tabellák
  • mérkőzés közbeni infók: gólok, lapok, cserék stb.
  • egymás elleni (head-to-head) eredmények
  • kezdőcsapatok a top bajnokságok mérkőzéseinél.

A Tippmix Radar app elérhető volt úgy az App Storeban, mint a Google Play áruházban. A megszűnés okáról sajnos nem adtak ki extra információt.

Tippmix Kalkulátor

A Tippmix Kalkulátor korábban hatalmas népszerűségnek örvendett, ugyanis általa a játékosok online összeállíthatták szelvényüket, és mindezt megoszthatták ismerőseikkel, barátaikkal. Hasznos eszköznek minősült abban a korban amikor csak segédszelvények voltak a lottózókban.

A Tippmix Kalkulátornak megvolt a maga hiányossága is, ugyanis hiába állítottunk össze egy szelvényt, arra nem volt lehetőségünk, hogy direkt meg is játsszuk azt egy adott értékesítő ponton, ugyanúgy ki kellett töltenünk a segédszelvényeket.

Manapság erre is nyújt lehetőséget a Tippmix hivatalos weboldala, általa elegendő ha egy sorszámot generálunk, amit szóban megadva a terminálkezelőnek elhelyezhetjük fogadásainkat.

Ettől eltekintve a Tippmix Kalkulátort továbbra is többen használják, talán azért is, mert az ilyen gyűjtő helyeken megoszthatják a játékosok egymással a tippjeiket, így kirajzolódik egy kép, hogy melyek a népszerűbb fogadások.

Tippmix élő fogadás

Az élő fogadás egy külön műfaj, és emiatt kételyeink vannak afelől, hogy ezt egy földi irodában, hogyan lehet hatékonyan lebonyolítani.

A mérkőzés indulása után a különböző események követik egymást, ezek pedig folyamatosan befolyásolják az oddsokat. Sok esetben egy szemfüles sportfogadónak milliszekundumai vannak, hogy egy jó fogadást kössön élőben. Mindeközben a Tippmixen az élő fogadáshoz extra segédszelvényeket kell kitölteni, illetve várni, hogy a terminálkezelő ezt érvényesítse.

Időközben folyamatosan változhat az eredmény, változnak a nyereményszorzók.

Viszont értékelendő, hogy a Szerencsejáték Zrt. ezt a lehetőséget is próbálja biztosítani játékosai számára, és emeljük kalapunk azok előtt akik ezt igénybe veszik, sőt még eredményesek is ilyen téren.

Aki élőben szeretne fogadni a Tippmixen annak mindenképp jelen kell lennie az értékesítő helyen, lottózóban.

Élő fogadás szelvényét összeállíthatja akár az önkiszolgáló fogadás felületén, akár mobiltelefonjának segítségével a tippmix.hu weboldalon, vagy fizikailag az élő fogadás segédszelvényt kitöltve. Utóbbi a legidőigényesebb, és legkevésbé alkalmas eszköz az élő fogadásra.

Az önkiszolgáló fogadás felületén, vagy akár a weboldalon megjelenő azonosító számot a terminálkezelőnek szóban kell közölni.

A Tippmix hivatalos weboldalán az élő fogadásokat a kínálatban egy villám ikon jelzi.

Csak az élő fogadás részleg, kikerülve a pre-match fogadásokat elérhető amennyiben a menüben megkeressük az ÉLŐ részleget. Ezt kiválasztva listázva láthatjuk az aktuálisan zajló, vagy azon eseményeket melyek később kezdődnek, és élőben lehet rájuk fogadni.

Tippmix élő fogadás szelvény kitöltése

Az élő fogadások megtételénél szükséges segédszelvény sokkal egyszerűbb, mint a mérkőzés előtti (pre-match) fogadásokra vonatkozó. Itt maximálisan egy adott szelvényen 4 eseményt jelölhetünk meg, és kevesebb az extra kitöltendő mező. De lássuk, mit tartalmaz:

  • Esemény sorszáma/Fogadás sorszáma: itt is meg kell adni azt a kódot ami a fogadási típus előtt szerepel, ezúttal viszont a Tippmix élő fogadás részlegén kell ezeket keresni, és ez a kód 6 számjegyből áll. Az első három az esemény sorszáma, az utóbbi három pedig a fogadásé. 
  • Kimenetel: ugyanúgy, mint a hagyományos segédszelvényen a kimenetel itt is két fajta lehet: betű típusú (H, D, V), vagy számkód (01, 02, 03 stb.)
    Megjegyzés: itt is van lehetőségünk megjelölni a kuka ábrát, amivel jelezzük, hogy az adott fogadást törölni kívánjuk.
  • Kötések, kombinációk: élő fogadás esetén már nincs lehetőségünk kombinált fogadásokat (Trixie, Patent) kötni, a kötések száma maximum 4 lehet, és ugyanennyit lehet kombinálni is (pl. 2/4-es kombináció, 3/4-es kombináció)
  • Egységnyi fogadás tétje: a minimum tét élő fogadás esetén is 300 Ft, a maximum pedig 100.000 Ft.
Tippmix élő fogadás segédszelvény
Tippmix élő fogadás segédszelvény

Tippmix élő közvetítés

A Tippmix.hu weboldalon csak szöveges formában követhetjük élőben az eseményeket, kép nem társul hozzá, viszont vannak olyan lottózók melyekben a televíziós élő közvetítés is biztosítva van.

A lottózókat tartalmazó oldalon keressük azon értékesítő helyeket ahol a Meccsközvetítés is fel van tüntetve.

Ilyen helyeken azon személyek is elszórakozhatnak akik csak a meccset követnék, és nem feltétlenül helyeznének el fogadásokat vagy vásárolnák meg lottószelvényük.

Tippmix e-sport fogadások

A Tippmix ajánlatát böngészve többször is találkozhatunk olyan eseményekkel, melyek E-Sport felirattal rendelkeznek. Az E-sport az elektronikus sport rövidítése, és ezek azok a manapság már sportnak nevezhető események ahol különböző játékosok, csapatok egymás ellen játszanak egy bizonyos konzolon, vagy számítógépen.

A virtuális sportoktól eltérően itt hús-vér emberek a szereplők, és az itt született eredmények az ők cselekedeteiknek köszönhető.

A fiatalabb játékosok számára nem egy újdonság az e-sport, de az idősebb generációk is találhatnak itt számukra ismertebb játékot, például a FIFA-t.

Jó tudni, hogy az e-sportokra élőben is lehet fogadni, ezen kívül pedig nem csak pre-match (mérkőzés előtti) fogadásokat helyezhetünk el, hanem akár Outright, azaz hosszútávúakat is.

A Tippmix ajánlatában a következő e-sport típusokat találjuk:

  • League of Legends (LOL)
  • Overwatch
  • King of Glory
  • Counter-Strike (CS:GO)
  • Dota 2
  • StarCraft
  • Rainbow Six Siege
  • Rocket League
  • E-kosárlabda
  • E-labdarúgás

V-Sport fogadások

A V-Sport a Tippmix által kínált virtuális sportokat takarja. Ez abban különbözik az e-sportoktól, hogy itt számítógéppel szimulált mérkőzésekre fogadhatunk melyek kimenetelét egy véletlenszám-generátor határozza meg. Gyakorlatilag olyan ez, mint a nyerőgépek világa, csak sporttal animálják a pörgetéseket. A v-sporttal külön cikkben foglalkozunk.

Tippmix nyereményjátékok

Bizonyos időközönként a Tippmix játékosok különböző nyereményjátékokon vehetnek részt. 

Ezeket a Tippmix.hu oldalon, valamint a különböző újságok hasábjain is hirdetni szokták, és ugyanitt megtaláljuk az adott ajánlat részvételi feltételeit is.

A nyereményjátékok lehetnek hagyományos, normál fogadásra vonatkozó ajánlatok, vagy akár virtuális fogadásokra érvényesek. 

A legtöbbször pénznyeremények várnak a játékosokra, de akár tárgynyeremények (pl. autó) is szóba jöhetnek, vagy vásárlási utalványok.

A Tippmix nyereményjátékok között olyan promóciót is találtunk, melynél pl. ha játékoskártyával rendelkeztünk akkor dupla esélyben részesültünk.

Játékoskártya

A Tippmix játékosoknak lehetőségük van Játékoskártyát igényelni, ehhez pedig egy regisztrációt követően juthatnak hozzá.

A játékoskártya több előnnyel is jár, ezek közül pedig megemlítenénk egy párat:

  • amennyiben a játékoskártyához hozzá van rendelve egy bankszámlaszám, akkor a kisnyereményeket ide utalják automatikusan, ha a nyereményt nem vettük fel 80 napon belül (a nagynyeremények esetén továbbra is nyereményigénylési lapot kell kitölteni)
  • azok számára akik gyakran játszanak a lottón, és mindig ugyanazon számokkal, hasznos lehet a kedvenc szelvények tárolásának lehetősége - így nem kell felesleges időt tölteni, csak kérni kell az értékesítő ponton, hogy melyik kedvencedet szeretnéd játékba küldeni
  • az elért nyereményeinkről e-mailen tájékoztatást kapunk, de akár ugyanitt szerezhetünk tudomást a legfrissebb nyereményjátékokról
  • nagyobb biztonság a nyeremény felvételénél, azáltal, hogy beállítható az a funkció mely által a nyeremény csak akkor vehető fel, ha a játékoskártyát is felmutatjuk
  • különböző játéklimiteket is megadhatunk, így kontroll alatt tudjuk tartani költségeinket

A fentieken kívül bizonyos nyereményjátékok során azok a személyek akik játékoskártyával rendelkeznek, extra jutalékban is részesülhetnek.

Hogyan igényelhetsz Játékoskártyát?

A Szerencsejáték Zrt. terminállal rendelkező értékesítési pontjain igényelheted a Játékoskártyát. Ehhez ki kell tölteni egy regisztrációs űrlapot.

Mennyibe kerül a Játékoskártya?

A Szerencsejáték Zrt. által biztosított Játékoskártya ingyen igényelhető, és utólag sincs semmilyen vele járó költségünk.

Mikor kapom meg a Játékoskártyát?

A regisztrációs űrlap kitöltését követően, a Játékoskártyát a helyszínen át is adja a terminálkezelő, így nem kell külön várni rá.

Tippmix játékosvédelem

A Szerencsejáték Zrt. a játékosok védelmében a következő intézkedéseket hozza:

  • a Tippmixen való játék a 18 éven aluli személyek számára tilos, és egy játékostól személyazonosító okiratokat kérhet el a terminálkezelő annak érdekében, hogy ellenőrizhesse nem-e kiskorú az ügyfél
  • játékfüggőséggel kapcsolatos tematikus honlapot működtett, vagy a játékfüggőséggel kapcsolatos információs füzeteket helyez ki az érétkesítő pontokon
  • egy adott értékesítő ponton egy személy maximum 1.000.000 Ft értékben helyezhet el tétet, egy adott naptári napon
  • az önkorlátozást és önkizárást azok számára tudja biztosítani akik Játékoskártyával rendelkeznek
Szerencsejátékos Segélytelefon: (06-21) 262 06 03
Játékosvédelmi zöld szám: (06-80) 205 352

Kitilthatnak egy játékost a lottózóból?

Üzletekből, lottózókból a Szerencsejáték Zrt. nem tud kitiltani véglegesen, viszont eseti kitiltások léteznek. 

Eseti kitiltásról akkor beszélünk ha egy játékos közösségellenes magatartást tanúsít egy értékesítő helyen, a többi játékost zavarja, zaklatja, akadályozza a szerencsejátékban való részvételt, vagy olyan cselekményt követ el, mely rendőri intézkedést igényel, vagy veszélyezteti a játék tisztaságát.

Ilyen esetben az értékesítést végző személy kiutasíthatja a játékost az adott üzlethelyiségből, lottózóból, megtilthatja a szerencsejátékban való részvételét, sőt akár hatósági intézkedést is igényelhet.

Az eseti kitiltás a kitiltás napjára vonatkozik, így az illető játékos visszatérhet egy elkövetkezendő napon.

Tippmix ügyfélszolgálat

A Szerencsejáték Zrt. ügyfélszolgálata több csatornán is elérhető.

  • Telefon: 06 1/201-05-80 (minden nap 07:00-23:00-ig érhető el)
  • Email: [email protected]
  • Levelezési cím: 1015 Budapest; Csalogány utca 30-32. – Ügyfélkezelési Osztály

Hol lehet panaszt benyújtani Tippmix fogadások téves feldolgozása miatt?

Panaszaiddal, észrevételeiddel írásban vagy telefonon vehető fel a kapcsolat a Szerencsejáték Zrt.-vel:

Amennyiben visszautasítják panaszod, akkor a lakóhelyed, tartózkodási helyed szerint illetékes hatóságoknál kezdeményezhetsz további eljárást.

Állami felügyeleti szerv
Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága
Címe: 1123 Budapest, Alkotás u. 50., Postafiók: 1538 Budapest, Pf. 547.
Telefonszáma: 06 1/550 2500, Fax: +36-1/550-2495
E-mail cím: [email protected]
Honlap: https://sztfh.hu 

Milyen Tippmix stratégiákat ismertek?

A népszerű sportfogadás Tippmix stratégiákon kívül léteznek egyéni kezdeményezések is, melyeket akár fórumtársaink is teszteltek, kipróbáltak.

A Martingale-módszert például sokan ismerik, de azt is tudjuk róla, hogy hatalmas pénzügyi kerettel kell rendelkezni, hogy hatékonyan használjuk.

A legtöbb online fogadási stratégia alkalmazható a Tippmix fogadásaink során is.


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

  • Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljesen! BeGambleAware.org
hirdetés

Előzetesek