Net+ MasterCardA Net+ egy MasterCard típusú dombornyomott bankkártya, melyet a Neteller ellenőrzött számlatulajdonosai igényelhetnek. A Netellerről egy részletes leírást itt olvashatsz: Neteller útmutató. Hasonlóan működik, mint a Skrill bankkártyája, a különbség a díjakban és a korlátokban van.

Mire jó ez nekem?

A Net+ kártyával azonnal hozzáférsz a Neteller számládon levő pénzhez bármilyen bankautomatánál, de természetesen fizethetsz is vele olyan helyeken, ahol a MasterCardot elfogadják. Mivel ez csak egy bankkártya és nem hitelkártya, ezért csak annyit vehetsz fel vele / költhetsz el, amennyi a számládon van. A kártyát Angliában bocsájtják ki, így erre nem vonatkoznak más országok banki adói.

Mennyibe kerül és milyen pénznemekben érhető el?

A kártyát 10 Eurós díj fejében igényelheted és ugyanennyibe kerül az éves fenntartása is. Első évben természetesen csak a 10 Eurós díjat kell kifizetni, nem kell külön kibocsájtási és fenntartási díjat is fizetni.

A kártya több pénznemben is igényelhető, mint például EUR, USD, GBP, JPY, CAD, SEK, DKK. Forintos nincs, ezért mi az Euróst ajánljuk Eurós Neteller számlához. Természetesen ha a Neteller számlád más pénznemben van, akkor ugyanolyan kártyát érdemes igényelni, különben minden tranzakciónál átváltási díjat kell fizetni.

A pénzfelvétel díja 4 Euró fix díj és napi 750 Eurónyi összeget lehet felvenni vele. Ez elég magasnak tűnik, viszont a nagy korlát miatt sokszor olcsóbb lehet, mint a Skrill hasonló kártyájának a díja, mivel ott a limit jóval kisebb. Ezen kívül felszámolhatnak 2,95%-os átváltási díjat, ha számla és a kártya pénzneme nem egyezik. Ezt a díjat nem számolják fel akkor, ha például Forintban veszel fel pénzt, de a kártyád eurós és a Neteller számlád is Eurós pénznemű.

Az igénylés menete

A Neteller számládra belépve igényelheted a kártyát a Net+ cards menüpontban. Itt a Physical Net+ kártyát kell kiválasztani, a másik ingyenes opció a virtuális kártya. Ha még nem ellenőrzött a számlád, akkor kérni fognak személyazonosságot igazoló dokumentumokat a kártya kibocsájtása előtt. Ezeket fel kell majd töltened a Neteller felületén, ha kérik. Általában 1-2 nap alatt el szokták fogadni a helyesen feltöltött dokumentumokat.

Igénylés után a kártya hivatalosan 21 munkanap alatt érkezik meg hozzád. Tapasztalat alapján ezen cikk írása előtt a teszthez igényelt kártya mindössze 3 munkanap alatt megérkezett, ami nagyon gyorsnak mondható. Ez persze lehet csak szerencsés eset, így várd ki a 21 napot reklamálás előtt.

A kártya egy sima, nem feltűnő borítékban fog megérkezni egy kis levéllel, mely tartalmazza az aktiváláshoz szükséges lépéseket. Az aktiválás egyszerű, be kell lépned a Neteller számládra, majd az Activate my card gombra kattintva meg kell adnod a borítékban található kártya számát és a hátáról az ellenőrző (CVV) kódot. Ezek után a rendszer megmutatja a PIN kódot és használhatod a kártyát.

A PIN kód nem fog külön levélben érkezni, csak a felületen nézheted meg. Ez előny, mivel nem vesztődhet el a levél és nem is kell várni a megérkezésére. A PIN kódot jegyezd meg és ne tárold a kártyával egy helyen. Később is újra lekérheted a PIN kódot a kártyaszám megadásával.

A kártya a kiállítástól számítva 3 évet érvényes.

Korlátok és díjak

  GBP USD EUR CAD SEK DKK AUD JPY
Aktiválási díj 8 13 10 13 85 75 14 1300
Vásárlás (POS) ingyenes ingyenes ingyenes ingy. ingy. ingy. ingy. ingy.
pénzfelvét (ATM) 3 6 4 6 40 30 6 650
átváltási díj (ATM vagy POS) 2.95% 2.95% 2.95% 2.95% 2.95% 2.95% 2.95% 2.95%
lemondási és újraigénylési díj 8 13 10 13 85 75 14 1300
további virtuális kártya igénylése 2 3 2.5 3 20 17 3 300