Szeretnél még időben kiszállni egy vesztésre álló fogadásból, esetleg szimplán csak meggondoltad magad az új információk birtokában? Van rá lehetőséged, ugyanis a pénz-visszafizetési opcióval mérkőzés előtt, de akár közben is kiszállhatsz!

Időben kiszállhatunk egy fogadásból

A sportfogadók számára sokáig problémát okozott, hogy kiszálljanak egy olyan fogadásból, ami nem úgy alakul, ahogyan ők tervezeték, esetleg "rossz előérzetük" volt miatta. Ilyenkor - ha volt rá lehetőségük - ellenfogadást kötöttek.

A "Cash Out" opcióval azonban lényegesen könnyebbé vált a fogadók élete, vagy mégsem? Mindenkivel előfordult már, hogy megtett egy tippet, de az új információk birtokában már másképp kezdett el gondolkodni az esélyekről, esetleg élőben változtak meg a feltételek, nem úgy alakult a mérkőzés, ahogyan ő tervezte. 

Az előbbi a jobbik eset, ha mérkőzés előtt szeretnénk felvenni a már feltett tétünket, hiszen így sok esetben pénzünknél maradunk, kis szerencsével akár még profitra is szert tehetünk, ha számunkra kedvezően alakul az oddsmozgás (ez azonban nem túl gyakori).

A mérkőzés közben két esetben vehetjük fel a tétünket (és az esetleges nyereményünket): ha a találkozó előtt fogadtunk, illetve közben, live tipp részeként. Utóbbi két esetben már nagyjából tisztában vagyunk az esemény alakulásával, kivehetjük a már előre elkönyvelt profitot (olykor a nem egészen 100%-os hasznot), esetleg visszakozunk, minél kisebb veszteséggel próbáljuk abszolválni a mérkőzést. 

Fontos kiemelni, hogy ennél a funkciónál az iroda mindig figyelembe veszi a mérkőzés aktuális állását, ehhez igazítja a felvehető összeget. Jöjjön egy példa: megfogadtuk 10 euróval 1,95-ös szorzón, hogy nyer a Chicago Bulls, de még 2 perc van a mérkőzés végéből és 5 pont a hátrányuk.

Ekkor már nem kínálja fel az iroda a 10 eurót (ahogyan a profitot sem), viszont, ha úgy érezzük, hogy a játék képe alapján biztos vesztes a tippünk, akkor még pár eurót felvehetünk az eredetileg feltett tétünkből, ami megóvtuk magunkat a teljes bukástól. 

Hol találok cash-out funkciót?

Egyre több fogadóirodában fellelhető ez az opció, amit elsősorban az aktuális fogadásaink között kell keresni. A megtett mérkőzést kell a fogadási előzményekből előhívni, minden irodánál különböző módon elérhető.

A bet365-nél a Fogadásaim menüpontban a Felvehető most lehetőséget kell választanunk. Ekkor listázza az elkövetkezendő mérkőzéseinket, amik esetében dönthetünk, hogy felvesszük-e a feltett összeget és az esetleges profitot. 

Cash Out funkció a bet365 fogadóirodánál
Cash Out funkció a bet365 fogadóirodánál

A bet365-nél választhatunk automatikus vagy részleges pénzfelvételt is. Előbbi esetben a teljes beállított összeget veszi fel, utóbbi esetben pedig annyit, amennyit mi szeretnénk, ezzel még "meccsben tartva" a fogadásunkat.

A "Cash Out" funkció megkönnyíti az életünket, sok esetben bosszúságoktól ment meg, hiszen egy már nyertesnek tűnő mérkőzés esetében sem kell izgulni, hanem felvehetjük a nyereményünket a találkozó vége előtt.

Mi a helyzet a kombi fogadásokkal? Ott csak abban az esetben elérhető, ha minden mérkőzésnél megtalálható ez a funkció. Ekkor azonban nagyon hasznos, hiszen nem kell végig izgulni mind az öt vagy tíz meccset, hanem akár a nyolcadik találkozó után dönthetünk úgy is, megelégszünk a már meglévő profittal, kiszállunk.

Szintén előnyös ez az opció, ha feszes bankroll managementtel dolgozunk, hiszen minimalizálhatjuk a veszteségeinket, "megmenthetjük" a pénzünket.

Mi van ha nincs cash out lehetőség?

Akkor is megoldható a minimális veszteséggel kiszállás egy fogadásból. Használd az alábbi kalkulátort:

Cash out kalkulátor

Add meg az eredeti szorzót és tétet, majd a biztosított kimenetel szorzáját. Kiszámoljuk neked, hogy mennyivel tudnál kiszállni a fogadásból a jelenlegi szorzók esetén és mekkora tétet kell elhelyezned az átfogadáshoz.