Számos alkalommal, amikor elolvasunk egy cikket a szerencsejátékról, vagy annak szabályozásáról a magyar online médiában, azt vesszük észre, hogy a szerző nagyon nincs képben az aktuális helyzettel, vagy csak szándékosan cselekszik, s ő is részese a manipulációnak. A cikkeket kommentelők pedig egyáltalán nem látják át a dolgokat, főleg ha nincsenek napi szinten az eseményekkel.

Nagyon nehéz manapság egy hiteles hírforrást találni, amely politikamentes, s nem hajlik se jobbra, se balra. 

E cikk csak azért született, hogy egy picit kinyissuk a csipákat, mert mindenek mellett itt jelentős pénzösszegről van szó, mely bizonyos érdekek miatt nem kerül be az államkasszába. Úgy gondoljuk, hogy ez a dolog egységesen jót tenne az országnak, bárki is legyen a hatalmon.

Európai áttekintő a szerencsejáték-piacról

Az európai szerencsejáték-piac számos változáson ment keresztül az elmúlt évek során. Mai napig sem sikerült kialakítani egy egységes, az EU összes tagországára vonatkozó szabályozást.

Ehelyett inkább rábízták a tagállamokra, hogy saját belátásuk szerint alakítsanak ki egy-egy olyan szabályrendszert, mely elsősorban a játékosok védelmét biztosítja (játékfüggőség megelőzése érdekében), illetve teret hagyjanak a szolgáltatások szabad áramlásának, úgy mond kerüljék az állami monopóliumokat. 

Kezdetben egyik tagállam sem nagyon tudta, hogy mit kezdjen a szabályozással, így nagyon sok piacot lezártak. Az online szolgáltatók kivonultak az adott országokból (pl. Belgium, Olaszország, Franciaország stb.), de az idő múlásával sikerült olyan módosításokat hozniuk az adott tagországok szerveinek, melyek már kedvezőbb feltételeket biztosítottak a szolgáltatóknak, így létrejött egy win-win szituáció, mely által az állami kasszákba pénz áramlott be, míg a szolgáltatók az engedélyek megszerzése után sokkal nyíltabban tudták reklámozni szolgáltatásaikat, teljesen legálisan működtek.

Manapság számos EU tagállamban (Anglia - még tagállam, Spanyolország, Dánia, Olaszország, Bulgária, Románia stb.) legálisan működhetnek a külföldi szerencsejáték szolgáltatók, illetve hamarosan megnyílik a holland piac, de tárgyalások folynak Németországgal is, ahol még egyelőre teljesen ködös a helyzet.

És, hogy mennyire sikeres a normális piac üzemeltetése? Bár nem szívesen példázunk Romániával, mégis el kell mondanunk, hogy 2015-ben a román kormány közel 340 millió eurós bevételhez jutott a szerencsejáték-piac liberalizálása által, melyből 269 millió euró az adókból gyűlt össze, míg megközelítőleg 70 millió euró a licenszdíjakból (forrás: Fortunaweb). Az több, mint 100 milliárd forint!

Mi a helyzet jelenleg Magyarországon a szerencsejátékok szabályozásával?

A magyar szerencsejáték-piac teljesen le van zárva, s ezáltal kemény pénzektől marad el az állam.

Röviden összefoglalva: a külföldi fogadóirodákat kitiltották (blokkolván a hozzáférhetőséget - inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel), a nyerőgépeket egyik napról a másikra betiltották megszabadítván egy jó pár ezer embert keresetüktől (megélhetőségüktől), s a jelenlegi szerencsejáték szervezéséről szóló törvény alapján a sportfogadást exkluzív csak a 100%-ban állami tulajdonban levő Szerencsejáték Zrt. szervezhet, a lóversenyfogadás esetében ugyanez a helyzet (a 100%-ban állami tulajdonban levő Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft.), online kaszinót pedig csak az működtethet akinek Magyarország területén van kaszinóterme (Andy Vajna, Szima Gábor, Garancsi István, Rákosfalvy Zoltán - Google a barátod, mely által hamar rájössz hova húz a szekér), illetve a póker csak kártyateremben engedélyezett.

Az aktuális engedélyeket megtekintheted a NAV oldalán.

Idézetek a törvényből:

(1a)47 A távszerencsejáték szervezését
a) a lóversenyfogadás kivételével kizárólag a 100%-ban a magyar állam tulajdonában álló Szerencsejáték Zrt.,
b) lóversenyfogadás esetén kizárólag a 100%-ban a magyar állam tulajdonában álló Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. végezheti.

(1b)48 Online kaszinójáték szervezésére kizárólag a Magyarország területén található játékkaszinó üzemeltetésére szóló koncesszió jogosultja jogosult, amely az online kaszinójáték szervezését a kaszinójáték szervezésére létrehozott koncessziós társaság útján végezheti.

Mi a gond ezzel?

Induljunk ki egy példából. Neked, vagy bármilyen ismerősödnek egy új cipő kell. Feltételezzük, hogy valahol láttál egy szép modellt, egy Adidast, s azt meg szeretnéd vásárolni. Meg van rá a pénzed (amiért TE dolgoztál meg), de a boltban a következő ténnyel szembesülsz:

Magyarországon csak exkluzív Tisza cipőt tudsz vásárolni. Gondolod, hogy megvásárolhatod az Adidast online, de amikor az illető márka online boltjának weboldalát próbálod megnyitni közli veled az internetszolgáltatód, hogy az illető weboldal Magyarország területén nem elérhető.
Hülyén hangzik? Persze, de mindez megtörténik 2016-ban Magyarországon a szerencsejáték-iparban. Szeretjük a hungarikumokat, de azért hagyjunk teret a többieknek is.

Megfélemlítő hírek

Amikor megjelenik egy hír, akár egy új törvény, akkor lehet, hogy az nagy port kavar. Egy pár hétig. Pontosan ezért a törvényhozók tudják, hogy időnként újra meg kell jelenni, elmondani, hogy "ejnye-bejnye törvényszegők", s így felelevenítik újra a dolgokat az emberekben.

Sőt, ilyenkor van az, hogy a szigorú törvényt még jobban szigorítják. Így működik ez a magyarországi szerencsejáték-iparban is.
Persze a manipuláció újra működhet, s 1-2 embert eltávolíthat, de ennek a történetnek se eleje se vége. Vagyis lenne megoldás, csak akarat nincs ezt megvalósítani!

Érdemes megemlíteni, hogy amikor újra központba kerül a szerencsejáték ipar, a törvényhozók mindig úgy kezdik, hogy a szabályokat exkluzív csak a magyar játékosok védelme érdekében hozták létre, s általában az esetek 90%-ban a cikkben benne lesz a játékfüggőség elleni harc, ami persze egy fontos dolog, de ez által ők a figyelmet terelik el, s úgy adják elő, mintha őket nagyon is érdekelné a sorsotok. Egy frászt.

Az egyedüli szándékuk, hogy ők és a barátaik jól járjanak. Ugye tudjátok, hogy a Magyarországon működő kaszinókba nincs online pénztárgép, holott manapság már majdnem mindenkinek használnia kell. Hogy működik ebben az esetben az adózás? Megegyezés alapján, hasra ütéssel. 

Ami a játékfüggőség elleni harcot illeti, tudni kell, hogy a nagyobb európai szolgáltatók EU-s irányelveket és elvárásokat követnek, így nem, hogy nem felelnek meg a magyarországi elvárásoknak, hanem messze túlteljesítik a jelenlegi magyar játékosvédelmi előírásokat. A külföldi irodákat vádolni azzal, hogy náluk veszélyben vannak a játékosok, az teljesen téves megközelítés.

Egy dolgot érdemes megjegyezni: Magyarországon jelenleg egyetlen egy külföldi szolgáltató sem működhet legálisan! A blokkolást kikerülő irodák nem szórakozásból kerülik ki azt, hanem azért, mert egyszerűen nincs lehetőség engedélyt kiváltani.

Aki ezt nem hiszi, olvassa csak át a törvényt.Ha pl. van egy XY nevű, spanyolországi székhelyű online szerencsejátékot nyújtó céged, akkor hiába szeretnél a magyar piacon legálisan részt venni. Nem lehet! Jól jönne a koncessziós díj, meg a cég által befizetett adó a magyar államnak? Hát persze, de fontosabb a barátokat etetni. 

Magyarországon élő játszhat manapság külföldi irodáknál?

Természetesen. Jelen pillanatban a magyar hatóság csak a külföldi szolgáltatók magyarországi működését tiltja, vagyis próbálja tiltani, viszont a játékosokra nem vonatkozik a szabály. Ezen kívül a külföldi irodák reklámozása tilos Magyarország területén, illetve a legújabb törvénymódosítások alapján megpróbálják blokkolni a befizetési lehetőségeket, de tudni kell, hogy az utóbbi megoldással más európai állam is próbálkozott, sikertelenül.

Fontos tudni, hogy aki pénzösszeggel rendelkezik egy irodánál, annak az egyenlege még egy sikeres pénzügyi blokkolás esetén sincs veszélyben, mivel a külföldi irodák ilyen szempontból rugalmasak s megtalálják a megoldást a pénz biztonságos kiutalására.

Tehát amennyiben játszani szeretnél egy külföldi fogadóirodánál azt megteheted, viszont jó tudni, hogy az abból származó jövedelmed után adót kell fizetni (már ha akarsz).

Mi a megoldás?

Nyilván a magyar szerencsejáték-piac teljes megnyitása. Egy megfelelő szabályozással, és normális adórendszerrel számos külföldi iroda váltana ki engedélyt Magyarországon. E cégek az engedélyezési díjak, illetve az általuk befizetett adók által jelentős pénzösszegekkel járulnának hozzá az államkasszához (lásd Románia példáját fent). Emellett a Szerencsejáték Zrt. által üzemeltetett Tippmix is működne, hisz sokan ragaszkodnak a hagyományos papíron zajló sportfogadáshoz, míg a Tippmixpro felvehetné a harcot a közepes szintű külföldi szolgáltatókkal.

Ami a kaszinót, illetve a pókert illeti, véleményünk szerint ott sem lenne változás, hisz a játékosok két táborba oszlanak: egyik része szereti a nyilvánosságot (kaszinóteremben, kártyateremben), másik pedig inkább privátban (online) játszana.

Egyelőre viszont folytatódik a macska egér harc. A NAV blokkol, az irodák alternatív címekhez folyamodnak, a szerencsejátékból származó jövedelem az államkasszába pedig hasra ütés alapján érkezik.

Kérdéseitekkel, észrevételeitekkel várunk benneteket fórumunkon.

Ez a cikk szabadon felhasználható. Egyedüli követelmény a forrás megjelölése.