TippmixPro Teniszfeladás szabályai

Teniszfeladás szabályai a Tippmixprónál

2023 júl 24. 10:05 Szólj hozzá!

Segédeszközök fogadás feldolgozása

Előfordulhat egy-egy teniszmeccs során, hogy az egyik fél feladja sérülés miatt, ami az ellenfele győzelmével jár együtt. Sportfogadásban nem ilyen egyszerűen zajlik a dolog, a külföldi irodák eltérő módon kezelik a félbeszakadó meccseket. A Tippmixpro nem törli automatikusan a fogadásokat, de kissé bonyolult szabályzatot alkalmaz.

Ha félbeszakad, kiértékelik a tippet

Az alapvető hozzáállás a Tippmixpro részéről az, hogy egy adott játszma, mérkőzés attól a pillanattól lejátszottnak minősül, hogy az első játék befejeződött. Ha például az első játszma lemegy, és utána adja fel az egyik fél, akkor a mérkőzés lejátszásra került, tehát kiértékelik.

A be nem fejeződött játék törlésre kerül, mintha meg sem történt volna. Ha például két nyert játszmáig tartó mérkőzés esetén, 6:4 3:6 2:2 30:30-as állásnál az egyik fél feladja, akkor ezzel feladta a 3. játszmát, és magát a mérkőzést is.

Ebben az esetben eredményt hirdetnek a mérkőzésre, a 3. játszma győztesére, a lejátszott játszmák számára, ami eszerint a példa szerint 23 lesz, hiszen 6+4+3+6+2+2, és a 24. játék nem fejeződött be.

Játékok számában a huncutság

Bonyolódik azért a helyzet, hogy ne legyen egyszerű. Szóval a 24. játék nem ért véget, de 23 játékig kiértékelnek mindent. Ha például arra fogadott valaki, hogy 22,5-nél több játék lesz, az örülhet, hiszen nyertes lett a tippje, viszont aki arra tett fel pénzt, hogy 22,5-nél kevesebb, az vesztett.

Ezen a ponton jön egy csavar, mert akik a 23,5-ös határt játszották meg, alatt vagy épp felett (több vagy kevesebb) formában, azoknak a fogadásai törlésre kerülnek.

Ezt kell tehát megjegyezni, hogy a befejeződött játékok számáig terjedő tippek kiértékelődnek, amire már nem volt lehetőség a feladás miatt, hogy megtörténjen, a példában a 24 vagy több játék, azokat törlik.

Tenisz gyűjtőfokozó


Nyerj akár 70%-kal többet tenisz gyűjtőid után.

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

Ha feladja, elveszti a mérkőzést

A a teniszmérkőzés pontos végeredményére történő fogadás esetében, a feladó fél személye és a feladás ideje nagyon fontos tényező lehet. Ha egy szett lemegy, akkor a pályán elért eredmény szerint hirdetik az adott szett nyertesét, de a csavart a későbbi feladás hozza.

Ha például Nadal feladja a második szettben, de nyeri az első szettet, akkor az erre vonatkozó fogadás nyertes lesz (1. szett/játszma nyertese Nadal), de a mérkőzést elveszíti a spanyol a feladás miatt.

Emellett pedig a lejátszott szettek, játszmák valós mennyiségéig terjednek a kiértékelések az alatt-felett (angolul over-under) fogadások.

Amennyiben a második szettben nyerésre álló, és első szettet is nyerő fél adja fel, akkor vesztes kimenetelnek minősül a 2-0 és a 0-2 szettvégeredmény, míg a 2:1 illetve 1:2 törlésre kerül, mivel a harmadik szett nem kezdődött meg. Logikát ne itt keress, szabályzat és telefonos ügyfélszolgálat szerint is ez történik.

Sötétedés miatti elmaradás

Egy teniszmérkőzés nem csak a felek miatt maradhat el, hanem a természeti körülmények miatt is, így például a fény hiánya vagy eső miatt is. Ha egy mérkőzést elhalasztanak vagy félbeszakad (például sötétedés vagy eső miatt), de az adott torna keretein belül lejátsszák, a Tippmixpro megvárja az esemény befejezését, és hivatalos eredményt hirdet.

Ha egy mérkőzés a párosítás megváltozása miatt marad el, akkor is törlik, ha torna későbbi szakaszában valóban létrejön a párosítás. Amennyiben a párosítás tényleg megvalósul a későbbiekben, akkor új eseményként szerepel a kínálatban, amelyre külön fogadhatunk a korábbiaktól függetlenül.

A hagyományos papíralapú Tippmix is ezeket a különleges szabályokat használja feladott teniszmeccs esetén.

Tenisz fogadások (hírek, előzetesek, tippek egy helyen) 


Szólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?