A 94. Oscar-gála rengeteg meglepetést tartogathat

Karola
2022 febr 9. 15:21
Szólj hozzá!

Film Oscar-díj Will Smith The Power of the dog nicole kidman

Február 8-án kihirdették a 94. Oscar-díj jelöltek végleges listáját és úgy tűnik az itt szereplő filmek és díjazottak végre színes műfaji skálán helyezkednek el.

A legtöbb jelölést a “The Power of the Dog” film kapta, így 12 kategóriában versenyezhet és Jane Campion (1.10), a dráma rendezője lenne a történelemben jegyzett első nő akit több mint egyszer jelöltek Oscar díjra. A film egyébként elég nehéz alkotás és egy westernbe öltöztetett, toxikus férfiassággal foglalkozó műre kell készülnie annak, aki úgy dönt megnézné (jelenleg is elérhető Netflixen).

Steven Spielberg (11.00) sem marad le, ő is rekordot döntött a “West Side Story” producereként, ami összesen hét jelöléssel büszkélkedhet és Spielberg ezennel 11 olyan filmet adott ki kezei közül producerként, amelyek a legjobb film kategóriában jelölést kaptak, ez is egy új rekordnak számít.

Azonban sok jelölt valószínüleg meglepődött a saját neve láttán, míg mások azon csodálkoznak (talán jogosan), hogy nem szerepelnek a jelöltek között. Ilyen például Lady Gaga este is, aki a “House of Gucci” film minden egyes pillanatát uralta karakter jelenlétével és egészen jó kritikákat is kapott. Az internet (Twitter) egyszerre lázong amiatt, hogy Gaga nem kapott jelölést és örvend Kristen Stewart első szereplésének a listákon.

Ezenkívül az sem teljesen érthető, hogy Denis Villeneuve miért nem szerepel a legjobb rendező jelölés alatt, mivel szó szerint a lehetetlent érte el: egy olyan eposzt mint a “Dune”, sikeresen vitt filmvászonra. Azt hinnénk nem nagy dolog, de elég rövid akkor a kollektív memóriánk, mivel elfelejtjük David Lynch 1984-es adaptációját, ami hatalmas bukásnak számított.

Az Oscar-szavazók idén úgy tűnik kerülték a túlságosan népszerű lehetőségeket, ezért a “Spider-Man: No Way Home” teljesen figyelmen kívül maradt, amiért őszintén nem haragszunk, mert elég unalmas, amikor egy kasszasiker dominálja a listákat, mint a “Titanic” esetében például.

Legjobb film

Amint azt már korábban is sejteni lehetett, a “The Power of the Dog” (1.50) hatalmas esélyekkel indul idén a legjobb film kategóriában. Nem csoda, hiszen a hírek szerint Benedict Cumberbatch irgalmatlanúl túltolta az úgynevezett “method acting”-et. Ez azt jelenti, hogy folyamatosan karakterben volt, két forgatás között is, és mivel az általa alakított figura egy brutális alak, Jesse Plemons, aki testvérét alakítja a filmben, teljesen kikészült a brit színész jelenlététől. Általában, amikor a színészek ennyire sokat adnak magukból egy-egy  alkotásban, az visszaköszön a filmvászonról és nagy eséllyel zsebelhetnek be díjakat.

Legjobb női főszereplő

Az Unibetnél úgy tűnik jelenleg Nicole Kidman-t favorizálják (2.00) a “Being the Ricardos” filmben nyújtott alakításáért, ahol Lucille Ball, amerikai tévés üdvöskét alakítja. Lehet elfogultság, vagy az európai mentalitás ártalma, de Kristen Stewart “Spencer” (3.00) alakítása sokkal többet ér. Ő Diana hercegnő bőrében akkora csodát vitt a filmvászonra, hogy mondhatni 2 órán át a néző elhiszi, hogy valóban a hercegnő pszichéjébe kapott VIP jegyet.

Legjobb férfi főszereplő

Will Smith továbbra is uralja a listát (1.33), a “King Richard” végre megkoronázná pályafutását, ugyanis legutóbb 2007-ben került Oscar-díj közelbe, amikor a “Pursuit of Happyness”-el szinte bezsebelte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, azonban akkor Forest Whitaker vihette haza a “Last King of Scotland”-ért, és valljuk be, szegény Will nem volt ahogy labdába rúgjon (ha az elmúlt 14 évben egy kő alatt éltél és lemaradtál a “Last King of Scotland/Az utolsó skót király” filmről, sürgősen nézd meg). Azonban jelenleg legnagyobb ellenfele Benedict Cumberbatch a “The Power of the Dog” (4.75)  főszereplőjeként és ha minket kérdezel, hogy 2022-ben kinek van nagyobb esélye nyerni - Will Smithnek vagy a “method acting” legújabb királyának, biztosan tudod már a választ.

Legjobb női és legjobb férfi mellékszereplő

Hogy miért vesszük ezt a kategóriát most egy kalap alá? Hát mert elég vicces, hogy Kirsten Dunst (6.00) és Jesse Plemons (18.00) jelölve vannak ebben a két kategóriában, mindketten a “The Power of the Dog” filmben nyújtott alakításaikért, ugyanis ők férj és feleség. Kirstennek nagyobb esélye van ezt vinni, habár Ariana DeBose  (1.30) lehet kiénekelte a lelkét is a legújabb West Side Storyban.

A 94. Oscar-gála március 27-én kerül megrendezésre a hollywoodi Dolby Theatre-ben. Három év óta először lesz házigazdája a díjátadónak, és az is lehet, hogy nem csupán egy személy!

Borítókép: Sportfogadas.org

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.orgSzólj hozzá

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Nem vagy fórumtag?

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

  • Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet útmutató
Unibet regisztráció
18+ Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősségteljessen! BeGambleAware.org

Oscar-díj fogadások 2022

Pozzato hozzászólt
2022 márc 28. 17:46
Nekem Smith vs. Rockról ez a jelenet jutott eszembe, amiben az alábbi mondat hangzik el: "Üsd meg százados de nagyon dulván!" Majd utána a rendkívül dulva ütés.
TiB hozzászólt
2022 márc 28. 10:32
Szinte még oda is tartja az arcát, vagy legalábbis nekem úgy tűnik mintha hajolna arrafelé.

Nem igazán értem miért nem szólhat ez szimplán a filmekről, nézettségtől függetlenül. Eleve a filmeken keresnek egy rakással, felesleges ebből is cirkuszt csinálni. Pedig voltak igazán jó alkotások, nálam talán a Licorice Pizza nyert volna. Érdekes hogy Will Smith simán belement, hogy
Admin hozzászólt
2022 márc 28. 09:44
Idézetet írta: Pozzato Dátum március 28, 2022, 09:14:07Esküszöm tökéletes ütés-elhajolás volt, szépen megkoreografált jelenetek voltak.  :beerchug:  Kellett egy műbalhé, háborúval nem foglalkoztak, tippjeim full vakon voltak, helyette jöttek végig a papírformák.

A lényeg, hogy erről nem egy, hanem millió semmit mondó cikkeket tudnak írni, mint pl. ez

Még több Film

2022 febr 1. 15:59
Én vagyok Ronaldo csaja