Pénteken kezdetét veszi a német bajnokság, ahol címvédő Bayern München az Európa-liga győzteséhez látogat. Mire lesz képes hazai környezetben az Eintracht Frankfurt a nyáron komoly változásokon átesett bajorokkal szemben?

2022 aug 5. 20:30 Közvetítés: UnibetBet365

Új korszak kezdete

Mindenki tudja, hogy Robert Lewandowski távozott a bajoroktól, teljesen új időszak kezdődik a klub életében. Ez hatással lehet a teljesítményükre is, hiába erősödött papíron a keret, idő kell, amíg átállnak egy teljesen új játékrendszerre. Legyünk őszinték, nincs más választásuk, nem játszhatják azt, amit eddig, mert nincs meg hozzá a játékosállomány. Sadio Mané nem középcsatár, de erről írtunk a szezont beharangozó elemzésünkben is. 

A bajorok egy látványos meccsen nyertek a Leipzig ellen a német szuperkupában, de nem lesz mindig így. Hiába próbálták a statikus csapatot a gyorsaság felé eltolni, ez következményekkel jár majd. Az egyik ilyen, hogy a gyorsaság pontatlansághoz vezet, illetve a hátsó alakzat mögött óriási területek keletkezhetnek, ha átállnak három belső védős rendszerre. Julian Nagelsmann nehéz helyzet, időbe fog kerülni, amíg ezeket megoldja. 

Végre bizonyíthat

Oliver Glasner egy kiváló szakvezető, akire már az elmúlt években felhívtuk a figyelmet. Végül 2022-ben révbe ért, ugyanis Európa-ligát nyert. A csapata továbbra sem BL-szint - ahogyan ezt a beharangozónkban írtuk -, viszont egyre több bravúrt hajthatnak majd végre a nagyobb csapatok ellen. Tavaly egy feljövőben lévő Barcelonát ütötte ki, ahol bizonyították, hogy kontrajátékuk nagyon hatásos. 

Mertek távolról lőni, emberhátrányban sem jöttek zavarba. Glasner jól motivál, olyan módon rakta össze a csapatrészeket, hogy megfelelő legyen az átmenet a védekezés és a támadás között, így gyors és hatékony kontrákat tudnak vezetni. Ez a csapat már akkor sem jön zavarba, ha kapnak két gólt, mert olyan a támadósor, hogy könnyedén szerezhet ugyanannyit. 

Glasner szempontjából ez a szezon a bizonyításról szól majd, hogy az EL-siker nem csak egyszeri csoda. A nyitányon kapóra jöhet, hogy jól ismeri a Bayern München edzőjét, hiszen eddigi nyolc meccsükön négyszer döntetlent ért el Nagelsmann ellen, egyszer legyőzte, illetve három vereség a mérlege. Igazán kiütni csak egyszer tudta őt Nagelsmann aktuális csapata, de az is egy kupameccs volt. 

Összességében lehetett bármennyivel gyengébb Glasner együttese, mindig partiban volt a fiatal edző klubjaival. Míg a bajorok a nyári átigazolási időszakban komoly változásokon mentek át, addig a Frankfurtnál ha lehet úgy fogalmazni, akkor még erősödött is a keret. Ennek fényében már egy összeszokott klubról beszélhetünk, akik meglepetést okozhatnak az első fordulóban, főleg hazai környezetben. 

  • Eintracht Frankfurt - Bayern München tipp

    Frankfurt vagy döntetlen
    Unibet
    2.88

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hírdetés