A B és D csoportok élén olyan klubok vannak, akikre kevesen számítottak. Mi most az Atlético Madrid fémjelezte kvartettel foglalkoznánk ebben a cikkben, ahol megvizsgáljuk, mennyi esély lesz a belgáknak a továbbjutásra? A Porto tényleg utolsóként kieshet?

In Bruges

Colin Farrell helyett most az Atlético Madrid fog a Bruges-be utazni, ahol a győzelem lesz számukra a tét, hiszen a belgák eléggé belerondítottak az elképzelésekbe. Az alapelvárás az volt, hogy a Club Brugge csapatát mindenki ütni fogja, míg az Atlético Madrid - Leverkusen - Porto hármas elrendezi egymás között a továbbjutás kérdést, illetve a leggyengébb láncszem megy az EL-be. 

Ehelyett a Brugge az első két körben legyőzte a németeket és a portugálokat, utóbbit kiütéssel. Lehet kritizálni őket, de nagyon jól használják ki a helyzeteiket, mezőnyben sincsen teljesen alárendelt szerepük. Nyáron Carl Hoefkens vette át a csapat irányítását, aki éveken át az utánpótlásban dolgozott, jól ismeri a klubot. Variált, amíg megtalálta a megfelelő taktikát, de ez egy 4-3-3-as felállás, ha lehet úgy fogalmazni, akkor támadófocival karöltve. 

A keret két legfontosabb játékosa a dán légiósok, Casper Nielsen és Andreas Skov. Utóbbira talán emlékezhetünk, tehetséges és gyors szélsőnek indult, rögtön a Serie A-ba került, majd Belgiumban találta meg számításait. Nielsen a csapat agya, aki tavaly az USG-t belga bajnoki ezüstéremhez segítette, általános megdöbbenésre. A dán középpályás nagyon érzi a hosszú indításokat, illetve jól lát a pálya. 

Van azonban egy ennél is fontosabb kvalitása, ami a Brugge hatékony támadójátékának alapköve: labdák visszaszerzése és ebből indított ellentámadás. Jól olvassa a passzsávokat, majd a megszerzett labdával már robog is előre vagy hosszan indít. Így lehet sikeres  a belga csapat a 45-48%-os labdabirtoklás ellenére is. A spanyolok középpályájának is sok gondot fog okozni a dán középpályás. 

Megnyert rangadó

A Sevilla otthonában tudott nyerni 2-0-ra az Atlético Madrid, ezzel kicsit javítottak a helyzetükön, ami nem volt rózsás a spanyol ligában sem. Diego Simeone csapata vergődik, olykor tényleg minden összejön, rúgnak 3-4 gólt, működik a támadójáték, de azért most sem lehet felhőtlen az öröm. Úgy kéne nyerniük Belgiumban, hogy igazán jól elvétve játszottak idén, ha a támadófoci működik, akkor a védekezés akadozik, ha a védekezés állna össze, akkor elől vannak gondok. 

Sok a sérüléssel bajlódó játékos, de a védelemben legalább már összeállt a Giménez - Savic páros, az is valami. A spanyoloknak kéne a győzelem, míg a belgák most már kicsit trükközhetnek is, hiszen két döntetlennel az Atlético ellen nyolc pontra növekedne a megszerzett egységeik száma, amivel már tovább lehet jutni. Azonban mi úgy érezzük, hogy Hoefkens és játékosai nem fognak taktikázni, mennek előre, így inkább a mindkét csapat gólt szerez opció érvényesülhet. 

Porto, ideje ébredni!

Őszintén szólva, elsőre helyre tettük ebben a csoportban a Portót, ehelyett 0 ponttal utolsók, alaposan benéztük. Sérgio Conceição mestertől, illetve ettől a kerettől többet vártunk, de eddig nem működött semmi. Két vereséggel rajtoltak, mondhatnánk, hogy ez pocsék teljesítmény. Érdemes azonban egy másik szemszögből is figyelni a Porto teljesítményét: míg a bajnokságban jöttek a gólok, addig a BL-ben 32 kapura lövésből 1 találatot hoztak össze. 

Igazán komoly helyzetük több is volt, szóval itt tényleg majd csak a szerencse kell, hogy amik a portugál ligában gólok, azok itt ne kihagyott helyzetek legyenek. Ehhez a Leverkusen lehet jó ellenfél, akin rendkívül nehéz kiigazodni. Nem is próbálnánk meg, mert egyik fordulóban a Bundesligában 3-0-ra kikapnak, utána ugyanilyen arányban nyernek. Veszítenek a Brugge ellen, majd legyőzik az Atlético Madridot. 

Teljes agyrém az egész, sportfogadói szemszögből a Leverkusen meccsei felejtősek - esetleg annak nem, aki nagyon ráérzett, mikor milyen lábbal kelnek a játékosok -, így inkább csak a Portóra koncentrálnánk ebben a párosításban. Ha a Porto nyerni akar, akkor gólok kellenek, mi pedig Taremi találataiban látjuk az értéket (2.55). Neki van már kellő rutinja BL-szinten, ő az, akiben lehet bízni, ha gólszerzésről van szó, elmúlt hetekben pedig a bajnokságban is megtalálta a fonalat. 

  • Club Brugge - Atlético Madrid Tipp

    Mindkét csapat gólt szerez
    1.79 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org