Mindkét csapat győzelemmel kezdte a Bundesliga idei szezonját, de melyikük tudja továbbra is tartani a jó formát? A Freiburg idén végre odaérhet a top4-be? Ehhez előbb a Dortmund ellen is nyerniük kéne. 

2022 aug 12. 20:30 Közvetítés: UnibetBet365
Tipp: Freiburg vagy döntetlen + Freiburg gólt szerez
Unibet
1.77

Folyamatos fejlődés

Bizalom? Valószínűleg ez az, ami Christian Streich munkáját lehetővé teszi, aki immáron 11 éve irányítja a Freiburg együttesét. Ezzel komoly mintát szolgáltatva a sportfogadók számára is, hiszen ennyi idő alatt már lehet sejteni, mire képes a klub, mik az erősségei és a gyengeségei. Az sem mellékes, hogy Streich érkezése óta, mindössze egyetlen alkalommal esett ki a csapat a második vonalba, de rögtön vissza is kerültek. 

Ők már rég nem az a csapat, akiknek küzdeniük kell a bennmaradásért, sőt, előre is tekinthetnek. A cél már valószínűleg a nemzetközi kupahelyeket érő eredmények stabilizálása, tavaly 6. lett a csapat, most már ez minimális elvárás is lehetne. Egyetlen komoly távozójuk volt, Nico Schlotterbeck, aki a védelem oszlopa. A német hátvéd épp a hétvégi rivális, a Dortmund kezdő középhátvédje lett. A nyári erősítés viszont meglepően jól sikerült. 

Matthias Ginter személyében egy világbajnok hátvéddel sikerült pótolni a 22 éves Schlotterbecket. A 28 éves védő kellő rutinnal rendelkezik, ráadásul még nem olyan idős, hogy ne lehessen rá számítani akár 4-5 év múlva is. A védelem vezére lehet, míg a támadósorba Ritsu Doan és Michael Gregoritsch érkezett. Doan egy gyors szélső, míg Gregoritsch egy klasszikus erőcsatár. 

A Sallai Rolandot is keretében tudó Freiburgtól így egyre több várható, hiszen Gregoritsch is egy olyan játékos, aki képes 8-10 gólra egy szezonban. A Freiburg magabiztos sikerrel kezdte a szezont, 4-0-ra nyertek az Augsburg otthonában. Még a bírónak is sérülést okoztak - nem szándékosan -, úgy igyekeztek, de nem forgott egy pillanatig sem veszélyben a győzelmük. Grifo személyében van egy kiváló pontrúgójuk, akivel veszélyesek a szabadrúgások és a szögletek, Ginter utóbbira érkezhet is. 

Túl sok támadó?

A Dortmund 1-0-ra nyert a Leverkusen elleni rangadón, ezt a sikert pedig egy hatalmas védelmi hibának köszönhették. A Leverkusen hátsó alakzata szerencsétlenkedett, ebből született a BVB vezető és egyben győztes gólja. Hiába kapcsoltak magasabb fokozatba a gyógyszergyáriak, ez nem volt elég az egyenlítéshez. Akadtak helyzeteik, de Kobel a helyén volt. 

A Dortmund újabb támadót igazolt Haller kiválása miatt, így jelenleg négyen vannak a csatársorban, plusz Marco Reus is olykor már csatárnak tekinthető. Lehetséges, hogy valakinek a védekezéssel is foglalkoznia kéne majd, illetve a középpálya stabilitásával, mert a Freiburg nem épp nyeretlen kétéves, akik ellen elég felküldeni 2-3 csatárt, aztán megoldják. Ha őszinték akarunk lenni, akkor a nyitómeccsen is csak a Leverkusen szerencsétlenkedésének köszönhették a sikert. 

Változott a széljárás

Christian Streich eddig 19 mérkőzésen irányította klubját a Dortmund ellen, 14 vereség, 3 döntetlen és mindössze 2 győzelem a mérleg. Pozitívum, hogy legutóbbi két hazai bajnokit már megnyerte a BVB ellen, illetve a kezdeti gólnélküli hazai meccsek után, végre képes pontot és gólokat szerezni a csapata. A Freiburg most már nem a nagyok pofozógépe, hanem tényleg szintet léptek. Ennek fényében, illetve a Dortmund darabosabb játéka miatt, pontot várunk a hazaiaktól, meg lennénk lepődve, ha nem szereznének otthon gólt, és a Dortmund védelme megoldaná a jó formában lévő freiburgi támadók semlegesítését. 

  • SC Freiburg - Borussia Dortmund tipp

    Freiburg vagy döntetlen + Freiburg gólt szerez
    Unibet
    1.77

20.000 Ft sportfogadás üdvözlő bónusz + 60 ingyen pörgetés + 10.000 Ft ingyenes fogadás

Az új Unibet játékosok akár egy 20.000 Ft értékű befizetési bónuszban, valamint 60 ingyen pörgetésben részesülhetnek, sőt ha általunk regisztrálnak és befizetnek akkor 10.000 Ft ingyenes fogadást is kapnak!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

hirdetés