Kissé érthetetlen versenyzést produkált 1500 méteres síkfutásban Sifan Hassan, ami könnyen a 10 ezer méteres aranyába is kerülhet. 

Túlhajszolta magát

A holland Sifan Hassan azzal a nem titkolt céllal érkezett az olimpiára, hogy megcsinálja a triplázást, megnyeri az 1500, 5000 és 10000 méteres síkfutást. Az 5000 méter sikerült, de 1500 méteren gondban volt. Faith Kipyegon ugyanis jóval gyorsabb versenyző nála, így egy hajrában valószínűleg legyőzi. A többiek közül a brit a Laura Muir volt rá veszélyes, de az érem biztos volt. Mit lépett Hassan?

Valószínűleg azt, amire senki sem gondolt: a szinte mindig hátul futó holland, rögtön a verseny elején az élre állt és őrült tempót diktált. Senki sem értette mi folyik itt, mi ezzel a célja, ugyanis Kipyegont nem lehet így leszakítani - esetleg akkor, ha nagyon rossz napja van -, szóval a holland azt érte el, hogy nyulazott a kenyainak, aki köszönte szépen és a felvezetés után olimpiai csúccsal nyert aranyérmet. Ha ez nem lenne elég, akkor Muir is megelőzte Hassant, aki bronzérmes lett. 

Mire volt ez jó? Őszinte leszek, fogalmam sincs. Ezzel csak magát fárasztotta, lehetett látni az éremátadón is, hogy hulla fáradt. Így fog nekimenni a 10000 méternek, hogy legyőzze a világcsúcstartó Letesenbet Gideyt, aki épp két hónapja futotta a rekordot. Arra a futásra kellett volna a legtöbbet pihennie Hassannak, tartalékolni. Érthetetlen az egész, főleg annak fényében, hogy Etiópia három versenyzőt indíthat, míg Hollandia kettőt. 

Hassan számára minimális segítség lehet a rövidebb távokat jobban bíró Susan Krumins, míg a világ idei öt legjobb idejéből hármat az etiópok birtokolnak, így Gidey tökéletes felvezetést kaphat. Ha biztosra akarnak menni, akkor kegyetlen tempót fognak diktálni, hogy esélye se legyen a hollandnak az aranyra. A többiek nem veszélyesek rájuk, szóval mindezek alapján én nem tudom elképzelni, hogy a világcsúcstartó, akinek ez lesz az egyetlen futása az olimpián, kikapjon a hollandtól, aki összességében már lefutott 14500 métert az olimpián egy hét leforgása alatt (öt futamot, döntő lesz a hatodik). 

Borítókép: Sifan Hassan. Fotó: CP DC Press/Shutterstock.com

Fogadj 25%-os élő nyereménynövelővel

Kövesd élőben az Unibet TV-n az izgalmas sporteseményeket és légy résen, mivel minden héten kijelölt meccsekre 25%-os élő nyereménynövelővel köthetsz fogadást.  

Regisztrálj itt Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org

  • Tipp

    Letesenbet Gidey nyer 10000 méteren
    1.70 Unibet