Milánóban lép pályára az olasz válogatott, hogy utolsó erejével még elérje a csoport első helyét, ahol jelenleg Magyarország található. Ezzel kvalifikálnák magukat az elődöntőbe a Nemzetek Ligájában, de közel sem biztos, hogy sikerül a győzelem a motivált angolokkal szemben, akik a kiesés elől menekülnének. 

Nem így tervezték

Nevezzük nevén a dolgokat, nézhetetlen focit játszik Anglia. Gyötrelmes az egész, szenvedős meccsek, abszolút elfogadható az utolsó helyük a csoportban. A magyaroktól kapott 4-0 az elmúlt majd 100 év legsúlyosabb veresége, mindezek ellenére maradhatott szövetségi kapitány Gareth Southgate, akinek nincsen sok ideje gondolkodni, hiszen Milánóban nyerni kell az olaszok ellen, ha bent akarnak maradni. 

Taktikailag pocsék az angol válogatott, de többen is kiállnak Southgate munkája mellett, még a Sky Sports is lehozott egy cikket, melyben hosszan fejtegették, miért van szükség a szövetségi kapitány maradására. Az indokok viszont hiába vannak alátámasztva, jelenleg kevés az, ha azzal érvelünk, hogy Southgate empatikus, összfogja a fiatalok által fémjelzett csapatot, kiáll a játékosai mellett. 

Az angoloknak sürgős változásra van szüksége, mert nem a mostani NL-szereplés a gond, már az Eb-döntő is csalóka eredményhez vezetett. Azon az Európa-bajnokságon már a csoportkörben is szenvedett a válogatott, ha kicsivel erősebb kvartettbe kerülnek, akkor valószínűleg kiesnek. Egyetlen meccsen játszottak jól, ez, illetve egy jó adag szerencse pedig elég is volt a döntőhöz. 

Ez a keret továbbra is keresi a megfelelő stratégiát, hiába a temérdek fiatal tehetség, nem jelenti azt, hogy hatékony csapat volnának. Mutatja az angol támadók hatékonyságát, hogy 16 kaput eltaláló lövésből, mindössze egyetlen gólt szereztek a négy NL-meccsen. Lehet védekezni azzal, hogy Southgate folyamatosan rotált, nem volt két egyforma kezdő, de ez akkor is ciki. 

Majd az Eb-n!

Olaszország megint nem jutott ki a világbajnokságra, ezt elnézték Roberto Mancininek, ahogyan azt is, hogy Argentínától kikaptak 3-0-ra Finalissimán, ahol esélyük sem volt a sikerre. Legutóbb a németek ellen sem tudtak nyerni NL-meccsen, ott 5-2-re veszítettek. Óriási kudarcok, de Mancini és sampdoriás haveri köre marad a helyén, nincsen váltás Olaszországban, pedig egy Eb-győztest nem szoktak ennyiszer megalázni rövid időn belül. 

Ez valószínűleg mutatja a 2020 (vagy 2021-es?) Európa-bajnokság értékét is, hiszen a két döntős pocsék formában, gyenge játékkal rukkolnak elő, amikor válogatott meccsek vannak. Az olaszoknál még tetézi a bajt, hogy sok a sérült és az egyéb okok miatt kimaradó, így Mancininek megint egy teljesen új csapatot kell összerakni, Verratti, Locatelli, Pellegrini, Pessina, Mancini, Politano, Belotti és a többiek nélkül. 

Ha nincs is egyértelműen kimondva, de megint a következő Eb-re készülnek az olaszok, ha már a világbajnokság nem jött össze, ilyen játékkal pedig a Nemzetek Ligájában sem realitás a csoportgyőzelem. Az angolok ellen valószínűleg az lesz a cél, hogy tartsák a pontelőnyüket, ezzel kiejtve Southgate együttesét. A jelenlegi keret nem alkalmas többre, de lehetséges, hogy Mancini az elmúlt időszakban kitalált egy használható stratégiát. 

Vergődés a köbön

A két válogatott közül, igazán Angliának fontos a milánói meccs. Valószínűleg ők lesznek a kezdeményezők, de ez lehet egy meddő fölénybe mehet majd át, ahol a 55-60%-os labdabirtoklással sokra nem mennek. Véleményem szerint, erősen túlértékelt az angol keret, játékosok többsége még a PL-ben sem tud konstans jó teljesítményt szállítani, ezért lenne most fontos a győzelem, hogy kiélezett helyzetben bizonyítsanak, ami lökést adhatna nekik. Az angliai meccsből kiindulva, ott is szenvedtek a felek, azóta egyik válogatott sem erősödött, sőt, Olaszország még talán gyengült is. Mivel Mancininek már csak az hiányzik, hogy kiessen az NL-ből, ezért valószínűleg hazai környezetben nem kockáztatnak majd, így óvatosan meccsen megpróbálnak döntetlenre menteni, lehetőleg kevés gól mellett. 

  • Olaszország - Anglia Tipp

    2,5 gól alatt
    1.64 Unibet

10.000 forint ingyenes fogadás - Exkluzív ajánlat!

Amennyiben általunk regisztrálsz az Unibet fogadóirodához, akkor egy extra 10.000 forint értékű ingyenes fogadásban is részesülhetsz!

Unibet regisztráció Részvételi feltételek

18 Részvételi feltételek érvényesek. Játssz felelősséggel. BeGambleAware.org